11 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται, κι ο Τζέφρεϊ κάνει βουτιές στο Σχ οινιά!

Αγανακτισμένη φίλη μου, μου μετέφερε την εικόνα που αντίκρισε την περασμένη εβδομάδα στο Σχοινιά, όπου πάει και κολυμπά ως χειμερινή κολυμβήτρια: ο Τζέφρεϊ με κολάν να κάνει ποδήλατο στην παραλία, 15 νοματαίοι να τον ακολουθούν, και μετά, ο ανελλήνιστος "πρωθυπουργός" να μένει με το μαγιώ για να κάνει μια βουτιά.

Δηλαδή, εδώ ο κόσμος καίγεται, κι ο Τζέφρεϊ βρήκε χρόνο κι έκανε 25 χιλιόμετρα ως το Σχοινιά, για να...κωλοβαρέσει! Έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και αυτός κάνει χαβαλέ! Και μάλιστα, τολμά και πιάνει και κουβέντα με τον κόσμο! Κι όταν, στο ερώτημα στην φίλη μου "πώς πάμε;" εκείνη του απάντησε "πώς να τα πάμε; Χάλια!", εκείνος απάντησε "Γιατί;"
"Γιατί έτσι που τα κάνατε, ρωτάτε και το γιατί;", του απάντησε εκείνη! Κι αυτός φυσικά, χασκογελούσε!

Δεν μπορεί να είναι τόσο μαλακ@@ στη ΝΔ

Διαβάζω στο www.antinews.gr/2011/02/11/85180/ ότι κάποιοι διαρρέουν ότι σε ημερίδα για το ίντερνετ, που θα κάνει ο Κεδίκογλου στα γραφεία της ΝΔ, θα είναι καλεσμένοι να μιλήσουν οι Κούλογλου και Χατζηνικολάου! Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει τόσο μαλακας ΝΔίτης που να καλέσει αυτούς τους δύο να μιλήσουν σε νεοδημοκράτες...

Τα υπόλοιπα εν καιρώ αν τελικά υπάρξει τέτοιος μαλακας ΝΔίτης...

Υπάρχει εξήγηση επιστημονική για την απώλεια αίσθησης πραγματικότητας του GAP

Ρουμελιώτης:
η Ελλάδα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση...

Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του σε εβραϊκό συνέδριο:
Θα αναφέρω απλά ότι, στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, σώσαμε την Ελλάδα, που βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας...

Στη διάρκεια του 2010, χρειάστηκε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία...

Η εξήγηση για την απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας βρίσκεται εδώ:

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid5uXCpEm4K4daufxa93egucyO2xHN5j9fVDbmvOfACCnmTQGV-iGiRnfw7bXEgGmFQ9fwn3DH6rHBFpuWcvdWmtczA_AvNT1EVDXoqheIpIXY21HTPiL8au3K6ciSoeI-zRLcEdofof4/s320/%25CF%2580%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25BF%25CF%2585.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8v8CgiM-hHknkXLE5CQdJJWtafPdvPO0VEoK3XZzY-RLH_QU7g7WiOVYGui2lqLu48NV6U3hh1yJq5ZqpZo6vQGa0fX-iycipjxm6ste2c15CXGO_KIFI02ldi1PYAF6M2B4Vo08kQ0s/s320/papandreou7.jpg

και στη σημερινή είδηση που μεταδίδει το ΑΠΕ:

Η μαριχουάνα προκαλεί ψυχώσεις και σχιζοφρένεια.

Νέα αυστραλιανή έρευνα επιβεβαίωσε τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον.

Οι αυστραλοί ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales, μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση.

Μάλιστα, τις ψυχώσεις αυτές τις εκδηλώνουν, σύμφωνα με τη μελέτη, δυόμιση χρόνια νωρίτερα από τα άτομα που δεν έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζουν συμπτώματα ψυχώσεων.

"Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμα" είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών Δρ Μάθιου Λαρτζ. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, προσθέτοντας ότι η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα. Όπως τόνισε ο Μ. Λαρτζ, τα πορίσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά γιατί, έστω και παροδικά, το 33% του αυστραλιανού πληθυσμού κάνει χρήση μαριχουάνας και το 18% των μαθητών του λυκείου.

Αίγυπτος: Χρονολόγιο των εξελίξεων ως την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBEXNbg01l3CrhvjpbRQvmrI2H0x93UkYDEpD7VmYvRQNn4JpffEgyTOqH_hJ6tfTPgwCi2IAma7jRWJxrymNc37vN7bNufMYBT5Y5JvtTZc1QyvSECzTnOZdNVikDkwyTmy10tRR3iFw/s1600/%25CE%259C%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA.jpgΓια περισσότερες από δύο εβδομάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συνέρεαν στους δρόμους του Καΐρου και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας και την ισχυρή στρατιωτική παρουσία, ζητώντας επιτακτικά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Το κύμα των διαδηλώσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ξεκίνησε από την Τυνησία, όπου οι διαδηλώσεις του Ιανουαρίου οδήγησαν στην εκδίωξη του προέδρου Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι μετά από 23 χρόνια στην εξουσία.

Ακολουθεί ένα χρονολόγιο με τα κυριότερα γεγονότα στην Αίγυπτο αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

25 Ιανουαρίου - Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην πορεία της "Ημέρας της Οργής" ζητώντας από τον Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία μετά από 30 χρόνια στην προεδρία της χώρας. Η αστυνομία απαντά εκτοξεύοντας δακρυγόνα και διαλύοντας τους διαδηλωτές με νερό υπό πίεση.

26 Ιανουαρίου - Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter που είχαν χρησιμοποιηθεί για να οργανωθούν οι διαδηλώσεις παύουν να λειτουργούν στην Αίγυπτο.

27 Ιανουαρίου - Ο αντιπολιτευόμενος Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι επιστρέφει στο Κάιρο από τη Βιένη. Ο βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) δηλώνει ότι "το καθεστώς πρέπει να καταλάβει ότι η αλλαγή είναι απολύτως απαραίτητη". Σταματούν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο.

28 Ιανουαρίου - Ο στρατός καλείται να εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί αρχικά στο Κάιρο, το Σουέζ και την Αλεξάνδρεια και κατόπιν επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα. Οι τηλεπικοινωνίες διακόπτονται, οι Αιγύπτιοι αδυνατούν να στείλουν μηνύματα με τα κινητά τηλέφωνά τους, πολλές ιστοσελίδες δεν λειτουργούν. Ο Ελ Μπαραντέι σε κατ' οίκον περιορισμό.

29 Ιανουαρίου - Ο Μουμπάρακ ανασχηματίζει την κυβέρνησή του αλλά αρνείται να φύγει. Στο Κάιρο οι διαδηλωτές πυρπολούν περιπολικά, λεηλατούν το κτήριο του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος του Μουμπάρακ και του βάζουν φωτιά. Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Όμαρ Σουλεϊμάν διορίζεται αντιπρόεδρος και ο πρώην υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Άχμεντ Σαφίκ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία.

30 Ιανουαρίου - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζητά αυτοσυγκράτηση και ειρηνική αλλαγή στην Αίγυπτο. Το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα ανακοινώνει ότι υποχρεώθηκε να κλείσει τα γραφεία του στο Κάιρο.

31 Ιανουαρίου - Ο Μουμπάρακ ορκίζει τη νέα κυβέρνηση στην οποία πολλά μέλη της παλαιάς κυβέρνησης διατηρούν τις θέσεις τους. Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι έστειλαν στην περιοχή τον διπλωμάτη Φρανκ Γουίσνερ, ο οποίος ήταν πρεσβευτής στο Κάιρο την περίοδο 1986-91, με σκοπό να συναντηθεί με υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους.

1 Φεβρουαρίου - Ο Μουμπάρακ δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου αλλά αψηφά και πάλι το αίτημα να παραιτηθεί άμεσα. Οι διαδηλωτές καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στη "Διαδήλωση του Ενός Εκατομμυρίου". Ο ΟΗΕ ανακοινώνει ότι οι νεκροί από τις ταραχές ενδέχεται να φτάνουν τους 300, οι τραυματίες στους 3000 ενώ εκατοντάδες έχουν συλληφθεί.

2 Φεβρουαρίου - Υποστηρικτές του Μουμπάρακ πάνω σε καμήλες και άλογα, οπλισμένοι με μαχαίρια και ξύλα, φτάνουν στο Κάιρο. Εν μέσω οδομαχιών με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι ξένοι ηγέτες καταδικάζουν τη βία και ζητούν να ξεκινήσει άμεσα ο εκδημοκρατισμός της Αιγύπτου.

3 Φεβρουαρίου - Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News ο πρόεδρος Μουμπάρακ δηλώνει ότι θα ήθελε να παραιτηθεί αλλά προειδοποιεί ότι εάν το κάνει θα επικρατήσει χάος.

4 Φεβρουαρίου - Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο κέντρο του Καΐρου για άλλη μια ημέρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, την οποία αποκαλούν "Ημέρα της Αναχώρησης". Η φιλοκυβερνητική πλευρά οργανώνει μια "Ημέρα Πίστης".

5 Φεβρουαρίου - Παραιτείται το Εκτελεστικό Γραφείο του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι και ο γιος του Μουμπάρακ, Γκαμάλ.

6 Φεβρουαρίου - Κόμματα και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης συνομιλούν για πρώτη φορά με την κυβέρνηση. Ξανανοίγουν πολλές τράπεζες και επιχειρήσεις.

7 Φεβρουαρίου - Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό. Ανακοινώνεται αύξηση των μισθών και των συντάξεων κατά 15%. Το στέλεχος του Google Ουάελ Γόνεμ απελευθερώνεται μετά από 12 ημέρες στη φυλακή.

8 Φεβρουαρίου - Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις. Ο Μουμπάρακ συστήνει μια επιτροπή για την τροποποίηση του συντάγματος.

9 Φεβρουαρίου - Αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται και στο νότο της χώρας. Οι διαδηλωτές περικυκλώνουν το κοινοβούλιο και την έδρα της κυβέρνησης στο Κάιρο. Εκπέμπει και πάλι στην Αίγυπτο το κανάλι Αλ Τζαζίρα.

10 Φεβρουαρίου - Όλο το έθνος περιμένει με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση της παραίτησης του Μουμπάρακ. Αντ' αυτού, ο πρόεδρος ανακοινώνει ότι μεταφέρει ορισμένες εξουσίες του στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των διαδηλωτών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κρίνει ότι η μεταφορά εξουσιών "δεν αρκεί".

11 Φεβρουαρίου - Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Ο Μουμπάρακ φέρεται να έχει φύγει για το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ. Αναπάντεχα, ο αντιπρόεδρος Σουλεϊμάν ανακοινώνει από την τηλεόραση ότι ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε και ζήτησε από το στρατό να αναλάβει την εξουσία, προκαλώντας κύμα ευφορίας στους διαδηλωτές.

Αίγυπτος: Στοιχεία για το στρατό της Αιγύπτου που ανέλαβε από σήμερα την εξουσία στη χώρα.

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/KOSMOS/cache/egyptthekiss-474x326.jpgΟ πανίσχυρος στρατός της Αιγύπτου ανέλαβε σήμερα την εξουσία, μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις πρόεδροι της χώρας, από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, προήλθαν από τις τάξεις του στρατού, επικεφαλής του οποίου σήμερα είναι ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι.

Οι επιτυχίες του στρατού στον Πόλεμο του 1973 βοήθησαν να αποκατασταθεί το κύρος του μετά την ήττα στον Πόλεμο των Έξι Ημερών με το Ισραήλ, το 1967 και δικαίωσαν την επιμονή του τότε προέδρου Ανουάρ Σαντάτ περί επαγγελματικού στρατού και αποφυγής της εμπλοκής του με την πολιτική.

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν και στο παρελθόν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση της δημόσιας τάξης, αλλά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων οι βίαιες ταραχές του 1977 και η εξέγερση των κληρωτών των Κεντρικών Δυνάμεων Ασφαλείας στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις το 1986.

Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία για το στρατό, στον οποίο υπηρετούν περίπου 468.500 άνδρες ενώ οι έφεδροι ανέρχονται στους 479.000.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ:

280.000-340.000 μέλη.

Άρματα μάχης: 3.723, εκ των οποίων 973 άρματα Α1M1 Έιμπραμς.

Αναγνωριστικά οχήματα: 410.

Θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού: 4.160.

Πυροβολικό: 4.480.

Ολμοβόλα: 2.528.

Πύραυλοι εδάφους-αέρος: τουλάχιστον 2.100.

Πύραυλοι εδάφους-εδάφους: πάνω από 42.

ΝΑΥΤΙΚΟ:

18.500 μέλη.

Υποβρύχια: 4.

Πολεμικά πλοία: 10.

Ακταιωροί: 41.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ:

30.000 μέλη.

Μαχητικά αεροσκάφη: 461, εκ των οποίων 26 F-16A, 12 F16-B, 74 MiG-21F και 53 Mirage D/E.

Ελικόπτερα: 129.

Δείτε όλη την συνέντευξη της Τρόικας

Δείτε σε αποκλειστικότητα όλη την σημερινή συνέντευξη τύπου της Τρόικας



ΚΑΡΦΙ Σ/Κ: Ρέππας υπερασπίζεται τη λογική Σουφλιά... αν και παραδέχεται ότι τα διόδια είναι ακριβά

Ωστόσο υπερασπίζεται τη λογική κατασκευήςτων δρόμων από ιδιώτεςλέγοντας ότι το κράτος θα έχει μεγάλα έσοδα...


Χεχε για ποιον λέει;

Σαμαράς Rulez... "Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ"

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ... για να δούμε αν αντέχουν τη δημοκρατία οι Αιγύπτιοι

http://static.doldigital.net/webstatic/6702F05FACE6AF8BDD583FD67CF7295A.jpgΟ αντιπρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε και παρέδωσε την εξουσία στον στρατό.

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία», ανέφερε στο διάγγελμα του στην κρατική τηλεόραση.

Διευκρίνισε ακόμα ότι εξουσιοδότησε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων να διευθύνει τις υποθέσεις του κράτους. «Ο Θεός να μας προστατεύει και να μας οδηγεί», κατέληξε.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει ότι ο πρώην πρόεδρος και η οικογένειά του είναι στην εξοχική του κατοικία στο Σαρμ-ελ-Σέιχ.

Ρε Αντώνη τι τους έβαλες του τενεκέδες Γιαννοπουλογιακουμάτους στον τομέα Υγείας;

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι τεμπέληδες και λίγοι μόνο είναι δραστήριοι... αυτό όμως που συμβαίνει με τον Γιαννόπουλο και τον Γιακουμάτο που είναι Τομεάρχες Υγείας (τρομάρα τους) είναι απερίγραπτο:

Ενώ στη Υγεία γίνεται της Πόπης, ενώ ηλικιωμένοι έρχονται στα χέρια για τη σειρά έξω από τα ιατρεία, ενώ ο Λοβέρδος κάνει ότι γουστάρει και υποχρεώνει γιατρούς να δέχονται ασθενείς με 8 ευρώ επίσκεψη με το έτσι θέλω, ενώ τα κανάλια παρουσιάζουν τους γιατρούς σαν ότι χειρότερο έχει βγάλει η χώρα και ενώ χθες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Λοβέρδου...

οι δυο τενεκέδες δεν έχουν βγάλει ούτε μιά ανακοίνωση για το θέμα!!!

Η τελευταία ανακοίνωση που έχουν βγάλει είναι πριν 4 μέρες στις 7 Φεβρουαρίου...

και τι ανακοίνωση! Όλο βλακείες και τα συνήθη ευχολόγια... κανένα στοιχείο, κανένα επιχείρημα, καμία θέση!

Αν ο Αντώνης πιστεύει ότι με τέτοιες ανακοινώσεις σαν την παρακάτω και 4ήμερη σιωπή καθόλη τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου αλλά και σήμερα, δηλ. την επόμενη μέρα, θα κερδίσει έστω και 1 ψηφοφόρο... ας μην παραξενεύεται που τα γκάλοπ δείχνουν τη ΝΔ στο 20%...

καλοί οι Αντώναρος και Καραμανλής σαν άλλοθι
αλλά έχουν και ημερομηνία λήξης
και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν φάπες στους τωρινούς.

Ιδού και η ανακοίνωση των δύο πριν φύγουν για διακοπές:

«Η Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική παράταξη, με προσανατολισμό τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, δεν έχει λόγο να επιχαίρει για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Αντίθετα, από την αρχή τονίσαμε την ανάγκη προσέγγισης των θεμάτων υγείας και ασφαλίσεων με υπευθυνότητα και επίγνωση της δεινής κατάστασης της χώρας και του λαού της.

Όμως, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη στο πνεύμα προχειρότητος με το οποίο προσεγγίζονται αυτά τα σοβαρά θέματα και το κλίμα διαλύσεως που προκαλεί ο χειρισμός τους. Ευχόμεθα ο κ. Υπουργός Υγείας να απαλλαγεί σύντομα από την αντίληψη που του υποβάλλουν οι μυστικοσύμβουλοί του γύρω από τα επείγοντα προβλήματα του χώρου ευθύνης του. Οι συνταγές επίλυσης- που στο περιβάλλον του κάποιοι ανίδεοι αλλά δήθεν ειδικοί- του υποβάλλουν, οφείλει να αντιληφθεί ότι, με μαθηματική ακρίβεια, τον οδηγούν σε αδιέξοδο.

Η επιστράτευση των γιατρών του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ και των νοσοκομειακών ιατρών προς επίλυση της ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί στα εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ, θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη διάλυση των ήδη ταλαιπωρημένων Νοσοκομείων της χώρας».

Η επίσημη συνέντευξη τύπου ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ
Δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από την αποστολή στην Ελλάδα για την τρίτη επανεξέταση

Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ΕΕ, επισκέφθηκε την Αθήνα από 27 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου για την τρίτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης το οποίο υποστηρίζεται από δανειακή διευκόλυνση 80 δις ευρώ προερχομένων από τις χώρες της ευρωζώνης και 30 δις ευρώ μέσω συμφωνίας stand-by του Ταμείου.

Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος είναι να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.Ύψιστη φροντίδα του προγράμματος παραμένει η κοινωνική δικαιοσύνη όσον αφορά την κατανομή του βάρους της προσαρμογής, η οποία και θα συνεχίσει να κατευθύνει τις πολιτικές της προσεχούς περιόδου. Η συνολική μας αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του. Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος. Εντούτοις παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί μία κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη. Όσον αφορά τις προοπτικές, η ύφεση μέχρι σήμερα κυμάνθηκε σε επίπεδα που πλησίαζαν τις προβλέψεις. Ο πληθωρισμός παρέμεινε χαμηλός παρά την αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων. Η πτωτική πορεία του εργατικού κόστους αναμένεται να συμβάλει σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι εξαγωγές κινήθηκαν πρόσφατα σε ικανοποιητικά επίπεδα. Εξακολουθούμε να αναμένουμε σταθεροποίηση της οικονομίας κατά τα τέλη του 2011. Όσον αφορά το δημοσιονομικό τομέα, οι ελληνικές αρχές, παρά τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, πέτυχαν δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 6% του ΑΕΠ εντός του 2010, μειώνοντας το έλλειμμα του ΑΕΠ κατά 9,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για εντυπωσιακό επίτευγμα παρατηρήθηκαν όμως ορισμένα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ιδίως όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων και τον έλεγχο των δαπανών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα και σημειώνεται πρόοδος.Η κυβέρνηση ξεκίνησε να χαράσσει μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική στο πλαίσιο της οποίας θα οριστεί ένα χρονικά δεσμευτικό πρόγραμμα δράσεων ώστε μέχρι το 2014 να έχει υλοποιηθεί πλήρως η δημοσιονομική προσαρμογή. Οι μεταρρυθμίσεις είναι σύνθετες και καλύπτουν μεταξύ άλλων τη φορολογία, την υγεία, την απασχόληση στο δημόσιο τομέα και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση κινείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο αφήνοντας χρόνο για διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους πριν περάσει από τον προγραμματισμό στην εφαρμογή των μέτρων. Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την πολύπλοκη αυτή διαδικασία θεσμικών αλλαγών, ιδίως δε η αποφασιστικότητά της να αντισταθεί στα κεκτημένα συμφέροντα, είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας. Στον τομέα της χρηματοδότησης, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για να διασφαλίσει τη σταδιακή επιστροφή στις αγορές ομολόγων με αποδεκτά επιτόκια. Η αυστηρή τήρηση του προγράμματος με την οικονομική συμβολή της διεθνούς κοινότητας παραμένει το κλειδί για την επίτευξη του στόχου αυτού. Είναι εξίσου σημαντικό η κυβέρνηση να αναβαθμίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και εν γένει να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση από το ευρύ φάσμα περιουσιακών της στοιχείων. Το έργο πλήρους απογραφής των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης και επεξεργασίας σχεδίου δράσης ανά στάδια είναι σε εξέλιξη. Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ασκούν πίεση στο τραπεζικό σύστημα και η πίστωση συρρικνώνεται. Είναι ενθαρρυντικό ότι, πρόσφατα, ιδιωτικές τράπεζες πέτυχαν, έως ένα βαθμό, να αντλήσουν κεφάλαια. Είναι ουσιώδους σημασίας να σημειωθεί πρόοδος εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα των τραπεζών που είναι υπό τον έλεγχό της. Το Ευρωσύστημα απετέλεσε βασική πηγή ρευστότητας για το σύστημα και τούτο επιτρέπει στις τράπεζες να κινηθούν σταδιακά προς ένα βιώσιμο μεσοπρόθεσμο μοντέλο χρηματοδότησης. Το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι διαθέσιμο για να παράσχει υποστήριξη σε τράπεζες στο πλαίσιο του συστήματος, εάν παραστεί ανάγκη. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σημειώνουν πρόοδο. Η νομοθεσία που καλύπτει πτυχές της αγοράς εργασίας, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της μεταρρύθμισης της υγείας, της αδειοδότησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Οι ελληνικές αρχές οφείλουν τώρα να εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή των νόμων αυτών, να διασφαλίσουν ότι το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν. Η οικονομική ανάκαμψη απαιτεί κυρίως ταχεία πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά φιλόδοξες και εκτεταμένες ώστε αντιμετωπίσουν τις βαθιές διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τα επόμενα βήματα θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας, την εξάλειψη διοικητικών φραγμών στις εξαγωγές και την ενδυνάμωση του πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις. Η έγκριση των συμπερασμάτων της τρίτης αξιολόγησης θα επιτρέψει την εκταμίευση 15 δις ευρώ (10,9 δις ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης και 4,1 δις ευρώ από το ΔΝΤ). Η επόμενη αποστολή έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2011.


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_5234.html

Στα κάγγελα και η AlphaBank για τα διόδια... απ' τη μεριά του Μπόμπολα εννοείται

Μιας φοβερή έμπνευσης κίνηση κάνουν οι της ALPHA BANK που μπαίνουν στη συζήτηση για τα διόδια προκειμένου να υπερασπιστούν τον πελάτη τους τον Μπόμπολα και τους λοιπούς.

Προσπαθούν να στρέψουν τους Έλληνες της επαρχίας εναντίον των Ελλήνων της Αθήνας κατηγορώντας τους τελευταίους ότι οι δρόμοι του Μπόμπολα στην Αθήνα βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τους με λεφτά των φορολογουμένων της περιφέρειας!!!

Μα αν δεν κάνω λάθος κ. οικονομικοί αναλυτές της ALPHA, που ξαφνικά αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το κίνημα του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", προφανώς φοβούμενοι μην πάρει η μπάλα τον πελάτη σας και σε επόμενη φάση και εσάς, κανένας δεν είπε ότι δεν πληρώνει διόδια στην Αττική οδό ή στην Εθνική οδό από τον Ωρωπό μέχρι τον Πειραιά με τις οποίες ασχολείστε σε όλη την ανακοίνωσή σας...

Οι άνθρωποι φωνάζουν και δεν πληρώνουν όταν πρέπει να πληρώσουν διόδια για δρόμους καρμανιόλες που ο πελάτης σας δεν έχει κάνει τίποτα αν και είναι υποχρεομένος και εισπράττει τα διόδια... σε δρόμους όπως Κόρινθο-Πάτρα ή σε διάφορα σημεία Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Και ενώ γι αυτά δεν λέτε τίποτα στην ανακοίνωσή σας μας περνάτε και για μαλάκες όταν μας λέτε ότι το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", που μεγάλωσε τους τελευταίους 2-3 μήνες, φταίει για τις καθυστερήσεις δρόμων που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και να παραδίδονταν στην κυκλοφορία τώρα, ενώ δεν φταίνε τα λαμόγια που εισπράττουν διόδια εδώ και χρόνια χωρίς να κάνουν τίποτα!!!

Το απόλυτο ξεβράκωμα βέβαια είναι αυτό με την υπόδειξη στους υπουργούς να μην μπούνε καν σε κουβέντα μείωσης των διοδίων αλλά να τα δώσουν όλα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι το κόστος κατασκευής είναι τεράστιο, ενώ ο Μπόμπλας χάνει λεφτά λόγω μειωμένων διελεύσεων, εξαιτίας της κρίσης... εδώ κάθε σχόλιο περιττεύει....

Ρε ασταδιάολα και σεις και οι ανακοινώσεις σας:

Alpha Bank: "Στις κινητοποιήσεις για τη μη πληρωμή των διοδίων συμμετέχουν εκείνοι που ωφελούνται περισσότερο από την κατασκευή των οδικών αξόνων"

Παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο για το ζήτημα των κινητοποιήσεων για την μη πληρωμή διοδίων και γενικότερα του κινήματος "Δεν πληρώνω", με καταλογισμό ευθυνών σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών αλλά και πολιτικές δυνάμεις, έκανε σήμερα η Alpha Bank.

Οπως αναφέρουν αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, "οι κινητοποιήσεις που γίνονται για τη μη πληρωμή διοδίων έχουν συμβάλει ουσιαστικά στις σημαντικές καθυστερήσεις των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες που έχουν χρηματοδοτήσει τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους στη χώρα να ζητήσουν αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με σημαντικά αυξημένο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο".

Στις κινητοποιήσεις για τη μη πληρωμή των διοδίων, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Alpha Bank, συμμετέχουν κυρίως εκείνοι που ωφελούνται περισσότερο από την κατασκευή των οδικών αξόνων με χρήματα του συνόλου του ελληνικού λαού. Συμμετέχουν, δηλαδή, οι κάτοικοι, που είδαν την αξία της περιουσίας τους να πολλαπλασιάζεται από την κατασκευή των οδικών αξόνων και των άλλων μέτρων υποδομής, καθώς και οι κάτοικοι που διευκολύνονται περισσότερο για την καθημερινή είσοδό τους στην Αθήνα, αφού, χωρίς τους άξονες αυτούς, θα χρειάζονταν να σπαταλούν χρόνο, μεγάλη ταλαιπωρία και χρήματα για βενζίνη πολύ υψηλότερα από τα σημερινά διόδια.

"Μάλιστα, από τους πολιτικούς που εκλέγονται στην περιφέρεια της Αθήνας υποστηρίχθηκε η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διόδια εντός της Αττικής. Έτσι, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνέβαλαν στη δημιουργία μεγάλων και εξαιρετικά πολύτιμων έργων υποδομής, κυρίως στην Αττική (κανείς δεν θέλει να σκεφτεί σήμερα πως θα ήταν η Αθήνα χωρίς την Αττική οδό ή χωρίς τη σημαντικά αναβαθμισμένη εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ιδιαίτερα στο τμήμα της από τον Ωρωπό έως τον Πειραιά), έρχονται σήμερα οι ευνοημένοι από αυτή την εξέλιξη να ζητήσουν την επίρριψη του κόστους για τη μεγάλη διευκόλυνσή τους στους άλλους, στους εκτός της Αττικής. Το πρόβλημα δε, διογκώνεται ακόμη περισσότερο όταν τίθεται σε συζήτηση από αρμόδιους υπουργούς θέμα σημαντικών μειώσεων στα διόδια. Αντί το Υπουργείο να δώσει στοιχεία για το πραγματικό κόστος των έργων και για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ανάκτηση αυτού του κόστους με τα σημερινά διόδια και τη μειωμένη διέλευση λόγω της κρίσης, φαίνεται να υιοθετεί την άποψη ότι αυτό το κόστος θα το πληρώσουν, όχι αυτοί που πρωτίστως ωφελούνται από τα έργα, αλλά οι άλλοι", αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο, της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας, με επικεφαλής τον κ.Μ.Μασουράκη.

Όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση ύστερα από μια εξαιρετικά οδυνηρή δημοσιονομική εκτροπή και κινδυνεύει να υποχρεωθεί σε μια χρεοκοπία που θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και στην ευημερία των πολιτών της χώρας, σημειώνεται στο ίδιο οικονομικό δελτίο.

"Είναι χαρακτηριστικό ότι τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις τού ``Δεν πληρώνω`` τις υιοθέτησαν πρόθυμα και κάποιες από τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συνέβαλαν αποφασιστικά στη σημαντική πτώση του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στην Αττική, με τις καταστροφικές κινητοποιήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2010", υποστηρίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Πέταξαν τους πορτοφολάδες έξω απ' τη Βουλή-Χάνονταν πορτοφόλια και έκαναν το αυτονόητο... πέταξαν έξω από το καφενείο της Βουλής τους δημοσιογράφους

Ποιος θα επιτρέπεται τελικά να μπαίνει στο εντευκτήριο των βουλευτών; Αυτό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στους διαδρόμους της Βουλής. Το ζήτημα ξεκίνησε όταν ομάδα βουλευτών, σήμερα το πρωί, παραπονέθηκε στον πρόεδρο ότι στον χώρο που χρησιμοποιούν οι βουλευτές για να ‘’χαλαρώνουν’’, περιδιαβαίνουν διάφοροι ‘’άσχετοι’’, με αποτέλεσμα να φοβούνται οι βουλευτές για μικροκλοπές και περίεργα περιστατικά.

Οι συνεργάτες του προέδρου, θεώρησαν ότι στους ‘’άσχετους’’ περιλαμβάνονται και οι δημοσιογράφοι που παραδοσιακά κανονίζουν συναντήσεις με βουλευτές στο εντευκτήριο. Πολλοί συνάδελφοι που επιχείρησαν σήμερα να περάσουν από το εντευκτήριο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, άκουσαν την ευγενική μεν, επίμονη δε παρατήρηση των υπευθύνων ‘’ Παρακαλώ περάστε έξω! ’’.

Οι βουλευτές που έθεσαν το θέμα, ανάμεάα τους και η Φωτεινή Πιπιλή, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι τα παράπονα δεν αφορούν τους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του προέδρου έκαναν λόγο για παρεξήγηση και τόνιζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί στους δημοσιογράφους η ελεύθερη κίνηση σε χώρους που μπορούν να επικοινωνούν με τους βουλευτές. Ίδωμεν..!

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά σε ερώτηση για τα αγροτικά

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Σήμερα ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου. Αναβρασμού που οφείλεται σε δύο αίτια... Και τα δύο τα έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

-- Από τη μια πλευρά, ως κυβέρνηση κάνετε τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που υποσχεθήκατε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήσασταν στην Αντιπολίτευση.

-- Κι από την άλλη, μπροστά στην οργή του αγροτικού κόσμου για τη διάψευση των δικών σας υποσχέσεων, έρχεστε σήμερα και καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής.

Αρχίζω απ’ αυτό το τελευταίο:

Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση! Και να συλλαμβάνετε ανθρώπους- στις Σέρρες – επειδή… «συναθροίστηκαν».

Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε: Την κοινωνική έκρηξη!

Δύο στοιχεία θα σας αναφέρω. Για να έλθετε στην εξουσία, τάξατε στους αγρότες τα πάντα:

Αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση των εισφορών στον ΕΛΓΑ και αύξηση συντάξεων του ΟΓΑ. Πάρτε και το σχετικό απόσπασμα από Ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα, το Μάιο του 2009.

Κι όταν ήλθατε στην κυβέρνηση τι κάνατε; Τα ακριβώς αντίθετα:

Αυξήσατε το κόστος παραγωγής, αυξήσατε τις τιμές στο αγροτικό ρεύμα, αυξήσατε το ΦΠΑ, αυξήσατε τις τιμές των καυσίμων και αυξήσατε τις εισφορές στον ΕΛΓΑ.

Κι όταν ήλθε η ώρα να αποζημιώσετε αγρότες για ζημιές που υπέστησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις και το «πράσινο σκουλήκι» στο βαμβάκι, αρνείστε να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις και ανακατεύετε τα ΠΣΕΑ, όχι τον ΕΛΓΑ. Δηλαδή αυξήσατε τις εισφορές και μειώνετε τις αποζημιώσεις. Και οι συντάξεις του ΟΓΑ έμειναν παγωμένες.

Έτσι το αγροτικό εισόδημα σημειώνει φέτος μείωση κατά 4,3%!

Να και η σχετική εκτίμηση της Eurostat για το 2010.

Κι όμως, ήσασταν εσείς, το ΠΑΣΟΚ, που ζητούσατε, τον Ιανουάριο του 2009, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδινε 500 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις στους αγρότες, να δοθούν διπλάσια!

Χαρακτηρίζατε «ψίχουλα» τα 500 εκατομμύρια. Πάρτε και τη σχετική δήλωσή σας από τις 22 Ιανουαρίου του 2009.

Κι όταν βρεθήκατε στην κυβέρνηση, σε αντίστοιχες περιστάσεις, δεν δώσατε τίποτε..

Μας λέτε ότι οι περικοπές που κάνετε είναι διότι δεν γνωρίζατε τα ελλείμματα που υπήρχαν. Τι ακριβώς δεν γνωρίζατε; Δεν ξέρατε ότι ο ΕΛΓΑ έχει ελλείμματα;

Αλλά εδώ το ζήτημα δεν είναι τα συσσωρευμένα ελλείμματα του ΕΛΓΑ ή οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Εδώ το ζήτημα είναι ότι, για παράδειγμα, η αγροτική παραγωγή βάμβακος υπέστη πραγματική ζημιά, από πραγματικό αίτιο. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΛΓΑ. Και οι αποζημιώσεις στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητες, είναι νόμιμες και πρέπει να δοθούν. Τόσο απλό. Εμπαίξατε τους αγρότες με τα φωτοβολταϊκά: Τους καλέσατε να υποβάλουν αιτήσεις. Κάθε αίτηση στοίχισε 3 ως 5 χιλιάδες ευρώ, σύν 630 το παράβολο. Κι αφού 6000 και πλέον αγρότες υπέβαλαν αιτήσεις, ανακοινώσατε, ότι 16 νομοί είναι εκτός, γιατί το δίκτυο της ΔΕΗ είναι –λέτε- «κορεσμένο». Κι από τους υπόλοιπους νομούς, σε αρκετούς υπάρχει μεγάλη δυσκολία να προχωρήσει το πρόγραμμα, σε κάποιους υπάρχει μέτρια δυσκολία και μόνο σε λίγους σχετικά νομούς το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί...!

Υπάρχουν άνθρωποι που δανείστηκαν χρήματα για να υποβάλουν αιτήσεις για ένα πρόγραμμα το οποίο στην περιοχή τους δεν είχε καμία πιθανότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν;

Για να μη σας πω για τα μεγάλα έργα, όπως εκείνο του Αχελώου, που έχει μπλέξει στη διγλωσσία της κυβέρνησής σας. Ο ένας υπουργός, των υποδομών, το θέλει και η άλλη υπουργός, του περιβάλλοντος, δεν το θέλει. Και το έργο, για το οποίο 25 χρόνια πληρώνει ο ελληνικός λαός και τα κοινοτικά ταμεία, είναι σαν ημιτελής πυραμίδα των Φαραώ: Καταβρόχθισε τόσα χρήματα και δεν έχει καμία χρήση.

Σαν να πήρατε απόφαση να «λιώσετε» τον αγροτικό κόσμο: τον κοροϊδέψατε για να πάρετε την ψήφο του κι ύστερα τον χτυπάτε απ’ όλες τις πλευρές: με τα φωτοβολταϊκά που τους ξεγελάσατε, με τα μεγάλα έργα που τα ματαιώσατε, από την πλευρά του κόστους που το αυξήσατε, από την πλευρά των ασφαλιστικών εισφορών που τις αυξήσατε κι αυτές, από την πλευρά των αποζημιώσεων που τις δίνετε μειωμένες, από την πλευρά του εισοδήματος που το ρίξατε κι αυτό. Και τώρα τους συλλαμβάνετε επειδή… «συναθροίζονται»! Αν είναι ποτέ δυνατό.

Ξέραμε ότι είστε λαϊκιστές και θυμόμαστε και περιόδους αναλγησίας. Θυμόμαστε τα κατορθώματά σας, όταν ξεφουσκώνατε τα λάστιχα των τρακτέρ. Τώρα, όμως καταλάβαμε και κάτι παραπάνω: ότι το ’χετε χάσει εντελώς. Έχετε χάσει την μπάλα. Μόνοι σας πυροδοτείτε τα χειρότερα…

Και δεν το κάνετε μόνο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που εγκαταλείψατε πλήρως. Το κάνετε με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις.

Έχετε ένα μεγάλο ελάττωμα. Όλες οι κοινωνικές απαιτήσεις - συντεχνιακές και μη - όταν είστε στην αντιπολίτευση είναι «τα δίκαια του λαού», που πρέπει να ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

Τα ίδια ακριβώς αιτήματα, αν τα διεκδικούν από δική σας κυβέρνηση, τα χαρακτηρίζετε «αντικοινωνικές συμπεριφορές»!

Θεωρείτε «αντικοινωνικές συντεχνίες» και τους φορτηγατζήδες και τους αυτοκινητιστές και τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και τους αγρότες τώρα…

Όλους τους ξεγελάσατε. Όλους τους εμπαίξατε. Και τώρα στρέφεστε εναντίον όλων. Και προσπαθείτε να στρέψετε τη μια κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης.

Πέρσι πετσοκόψατε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων. Και φέτος εμφανίζεστε… «προστάτες» των χαμηλοσυνταξιούχων για να τους στρέψετε κατά των γιατρών του ΙΚΑ.

Εσείς χωρίσατε την Ελλάδα σε συντεχνίες. Εσείς καλλιεργήσατε και ενθαρρύνατε κάθε είδους συντεχνιακό αίτημα επί δεκαετίες. Και τώρα, που η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη, εσείς διαλύετε την Ελλάδα σε αλληλοσυγκρουόμενες συντεχνίες.

Διαλύετε την κοινωνική συνοχή σε μια ώρα δύσκολη. Αποσαρθρώνετε τον κοινωνικό ιστό. Και δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά που κάνετε, στην πραγματικότητα, πυροδοτείτε το χάος!

Διότι σκληρά μέτρα δεν περνάνε με δικτατορικού χαρακτήρα… απαγορεύσεις συναθροίσεων!

Περνάνε με πειθώ.

Και η πειθώ απαιτεί μέτρο και αίσθημα δικαίου.

-- Εσείς έχετε χάσει το μέτρο. Προ πολλού…

-- Κι έχετε χάσει, ακόμα, κάθε επαφή με το δημόσιο αίσθημα δικαίου.

Τη μια συμφωνείτε ότι τα διόδια είναι υπερβολικά υψηλά και υπόσχεστε να τα μειώσετε δραστικά. Και την άλλη το παίρνετε πίσω…

Σας το είπαμε καθαρά. Και σας το είπαμε έγκαιρα: Και επειδή κάτι άκουσα να ψελλίζει σήμερα ο κ. Παπανδρέου:

Η μαζική παραβίαση των νόμων οδηγεί στο χάος της αναρχίας και στον εφιάλτη της αυτοδικίας.

Αλλά εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να πυροδοτήσετε αυτά τα προβλήματα:

Όταν αυξάνετε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια ανοχής της κοινωνίας, οδηγείτε σε απείθεια.

Κι όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη.

Φορτώνετε πετρέλαιο, βενζίνη και δυναμίτη κι ύστερα κάθεστε από πάνω, και παίζετε με τα σπίρτα.

Δεν είστε μόνο λαϊκιστές, γίνεστε και επικίνδυνοι...

Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι το Μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα:

* Πρώτον, γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε πια κι από δικούς σας βουλευτές στη Βουλή. Μας επιβεβαίωσαν και ξένοι οικονομολόγοι που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και λένε ακριβώς αυτό: ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Μας το επιβεβαίωσαν και οι δανειστές μας, που συζητούν τρόπους να χαλαρώσουν κάπως τους όρους αποπληρωμής. Γιατί όπως τους υπογράψατε πέρσι δεν βγαίνουν.

* Δεύτερον, σας είπαμε ότι δεν θα πετυχαίνατε τη μείωση του ελλείμματος με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πολύ μεγάλες θυσίες και πολύ πενιχρά αποτελέσματα. Και πάλι μας δικαιώνουν οι ίδιοι οι δανειστές μας. Που έρχονται σήμερα και ζητούν νέα μέτρα. Όχι μόνο μέσα στις προβλέψεις του Μνημονίου. Αλλά και εκτός Μνημονίου. Και εντελώς διαφορετικά απ’ όσα αρχικώς προέβλεπε το Μνημόνιο.

Τώρα, μάλιστα, συζητιέται, όχι απλώς νέα «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητιέται Μνημόνιο-ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής.

Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ.

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, σε μέτρα περιστολής της δημόσιας σπατάλης. Εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα…

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα αύξησης των ανταγωνιστικότητας. Εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα…

Δεν είμαστε αντίθετοι, όπως δεν ήμασταν ούτε και πέρσι, με μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών. Αντίθετα εμείς προτείναμε πρώτοι τέτοια μέτρα. Κι όσα, έστω και αργά, έστω και λειψά, έστω και κολοβά, τα φέρατε στη Βουλή, εμείς τα ψηφίσαμε.

Αλλά το Μνημόνιο δεν είναι αυτά. Το Μνημόνιο είναι η Πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον μόνιμη ασφυξία της Ελληνικής Οικονομίας. Κάτι τέτοιο ούτε το στηρίξαμε, ούτε το στηρίζουμε, ούτε και πρόκειται να το στηρίξουμε.

Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να πάτε να την βρείτε αλλού. Πέρσι βρήκατε να σας στηρίξουν. Σήμερα είναι δύσκολο. Αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, οι πάντες σας εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται…

Εμείς θέλουμε άλλο μείγμα πολιτικής, που σημαίνει ότι, μαζί με τα αναπόφευκτα μέτρα, πρέπει να υπάρχει Ανάκαμψη άμεσα. Να προκύψει Ανάπτυξη σύντομα. Κι αυτό να είναι ορατό από τώρα.

Αυτό το απλό πράγμα άλλες χώρες που βρέθηκαν σε ίδια θέση με την Ελλάδα, το διαπραγματεύθηκαν και το πέτυχαν.

Εσείς πέρσι δεν διαπραγματευθήκατε τίποτε. Και φέτος δεν μπορείτε πια να διαπραγματευθείτε τίποτε.

Γι’ αυτό σέρνεστε από το ατελέσφορο Μνημόνιο-Ι στο ακόμα πιο αναποτελεσματικό Μνημόνιο-ΙΙ

Και γι’ αυτό διολισθαίνετε σε πρακτικές όλο και πιο αυταρχικές. Όπως αυτές στις Σέρρες. Και όλο και πιο άδικες, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε συνολικά τον αγροτικό κόσμο συνολικά.

Σας είχαμε προειδοποιήσει, τέλος, ότι το Μνημόνιο-Ι δεν το αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Το ότι δεν το αντέχει η Οικονομία το αποδεικνύουν οι αριθμοί, που σε όλους πέσατε έξω. Σας ξέφυγε η ύφεση, η ανεργία, ο πληθωρισμός, τα δημόσια έσοδα.

Αλλά δεν το άντεξε τελικά ούτε η Κοινωνία. Γι’ αυτό και διολισθαίνετε σε απίστευτες πρακτικές: Απαγορεύετε τις συναθροίσεις και συλλαμβάνετε όποιους επιμένουν να… «συναθροίζονται».

Καταγγέλλετε πια όλη την κοινωνία ως «άθροισμα συντεχνιών». Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι!

Τάζετε στους πάντες τα πάντα. Κι ύστερα έρχεστε και τα παίρνετε όλα.

Τάχα διαφωνείτε μεταξύ σας, άλλος εμπαιγμός κι αυτός…

Κι όταν, βέβαια, έρχεται η ώρα ψηφίζετε τα πάντα!

Κι ύστερα κατηγορείτε τους «άλλους» - τις συντεχνίες, την Αντιπολίτευση - γιατί δεν βγαίνει η δική σας πολιτική και γιατί δεν περνάει πια ο δικός σας εμπαιγμός.

Όλα τα σκέφτεστε κι όλα τα μηχανεύεστε, εκτός από τα πιο απλά, από τα πιο προφανή, για να αρχίσει να βγαίνει ο τόπος από την κρίση.

Ότι για να σπάσουν οι συντεχνίες – που τώρα τις θυμηθήκατε – πρέπει να υπάρχει Ανάπτυξη. Να δώσετε σε τεράστιες ομάδες επαγγελματιών τη δυνατότητα να παράγουν, χωρίς συντεχνιακές στρεβλώσεις.

Εσείς όμως δεν κάνετε αυτό: Εσείς ισοπεδώνετε τα πάντα. Και τους πάντες. Δημιουργείτε αληθινή κοινωνική και οικονομική «έρημο». Και έχετε προσχωρήσει στον ακραίο νεοφιλελεύθερο μύθο, πώς όταν όλα γίνουν άμμος και χώμα, θα αρχίσει ξαφνικά να υπάρχει Ανάπτυξη. Αυτόματα! Από μόνη της! Πάνω σε μια διαλυμένη κοινωνία και πάνω σε μια ισοπεδωμένη Οικονομία.

Δεν υπάρχουν, όμως, τέτοιοι αυτοματισμοί.

Και δεν κάνετε διαρθρωτικές αλλαγές. Κάνετε απορρύθμιση των πάντων!

Δεν απελευθερώνετε επαγγέλματα. Δημιουργείτε προϋποθέσεις να υπάρξουν καρτέλ!

Δεν καταργείτε στρεβλώσεις. Δημιουργείτε νέες χειρότερες στρεβλώσεις!

Περάσατε από το ένα άκρο στο άλλο: Από τον πιο άκρατο λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», στον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό της ισοπέδωσης των πάντων.

Κάθε μεγάλο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα στηρίχθηκε σε ανατροπές ισορροπιών, αλλά με έμπνευση της κοινωνίας και με αποκατάσταση ενός νέου αισθήματος δικαίου, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου.

Εσείς πετάτε στα σκουπίδια το κοινωνικό συμβόλαιο, τινάζετε στον αέρα κάθε αντίληψη δικαίου, ανατρέπετε κάθε ισορροπία και εναποθέτετε τις ελπίδες σας σε κοινωνικούς αυτοματισμούς που δεν λειτούργησαν ποτέ.

Σας καταγγέλλω ότι με την πολιτική σας πυροδοτείτε κοινωνικές εκρήξεις.

Δυναμιτίζετε την ελληνική Κοινωνία, αφού παραλύσατε πρώτα την ελληνική Οικονομία.

Μέχρι τώρα προκαλέσατε στον ελληνικό λαό «σοκ και δέος».

Τώρα δημιουργείτε όλο και περισσότερη οργή.

Και επειδή αυτό σας τρομάζει, αντιδράτε σπασμωδικά και προκαλείτε μεγαλύτερη οργή.

Δουλειά δική μου είναι να επισημαίνω τις ακρότητές σας, να ελέγχω την ανευθυνότητά σας, να προειδοποιώ για τον ολέθριο δρόμο στον οποίο καταλήγετε και να δημιουργώ την αίσθηση προοπτικής και υπευθυνότητας που αύριο μπορεί να πείσει το λαό και να μαζέψει τα ερείπια που εσείς δημιουργείτε.

Και κάτι τελευταίο: χθες μας προκαλέσατε να υποβάλουμε πρόταση μομφής εναντίον υπουργού σας. Σας γνωστοποιώ ότι παραιτήσεις υπουργών μπορούν να γίνονται και χωρίς πρόταση μομφής. Για λόγους ευθιξίας, ας πούμε…

-- Εμείς, λοιπόν, δεν τάζουμε στους πάντες τα πάντα. Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

-- Εμείς δεν ενθαρρύνουμε τους αγρότες να έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, όπως κάνατε εσείς στον Πειραιά, θυμάστε; Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

--Εμείς δεν κατεβαίνουμε να συγκρουστούμε με τα ΜΑΤ, για να ματαιώσουμε χρήσιμες εθνικά επενδύσεις, όπως παραδεχθήκατε εκ των υστέρων. Γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ.

-- Εμείς δεν λέμε άλλα εδώ, άλλα εκεί, άλλα μέσα κι άλλα έξω. Γιατί εμείς ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε. Λέμε παντού τις απόψεις μας και βρίσκουμε όλο και μεγαλύτερη κατανόηση από τους συνομιλητές μας.

Αλλά και συνένοχοι δικοί σας, δεν πρόκειται να γίνουμε!

Είμαστε το μόνο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υιοθετούμε ακραίες συμπεριφορές κοινωνικής απείθειας και ανυπακοής.

Κι ας ερμηνεύουμε τα αίτιά της…

Σας προκαλώ, να μας θυμίσετε έστω και μια περίπτωση αντίστοιχης δικής σας συμπεριφοράς.

Εμείς είμαστε αληθινά υπεύθυνοι. Αλλά δεν είμαστε συνένοχοι δικοί σας!

Εσείς είστε οι πρωταθλητές της ανευθυνότητας!

Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή που εσείς διαλύετε τη χώρα μας.

Και δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε.

Να το θυμάστε.

Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε την Ελλάδα!

"Ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών προς τον ΟΤΕ" χαρακτηρίζουν τη διαδικασία του δανείου οικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι

Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η κίνηση του ΟΤΕ να βγει στις αγορές και να αντλήσει κεφάλαια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του σε ότι αφορά την αποπληρωμή του ομολόγου ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί τον Φεβρουάριο του 2008 και λήγει την προσεχή Δευτέρα, 14 του μηνός.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε αργά χθες το απόγευμα ότι συνήψε συμφωνία με κοινοπραξία 8 Ελληνικών και 8 ξένων τραπεζών για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ανακυκλούμενης πίστωσης ύψους 900 εκατ. Ευρώ για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του. Συνολικά προσφέρθηκαν πάνω από 1 δισ. ευρώ, γεγονός που, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών στην ικανότητα του ΟΤΕ να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο λειτουργικό και οικονομικό του περιβάλλον.

Οικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι χαρακτήριζαν τη διαδικασία του δανείου ως ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών προς τον ΟΤΕ, καθώς μέσα στη γενικότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, ήταν δεδομένη η δυσκολία πρόσβασης των ελληνικών επιχειρήσεων σε κεφάλαια μέσω δανεισμού.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η έκδοση του μεγαλύτερου Κοινού Ομολογιακού Δανείου ανακυκλούμενης πίστωσης, που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από ελληνική επιχείρηση, είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και "καλή είδηση" για τα δεδομένα στην ελληνική αγορά, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη για αλλαγή κλίματος σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία επιχειρήσεων και οικονομίας γενικότερα.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι το διετές Credit Default Swap (ασφάλιστρο πιστωτικού κινδύνου) του ΟΤΕ μειώθηκε σημαντικά από 550 μονάδες βάσης ένα μήνα πριν σε 270 μονάδες βάσης σήμερα. Το δάνειο είναι διετούς διάρκειας, με δικαίωμα επέκτασης κατά ένα έτος, και το επιτόκιο θα είναι ίσο με το επιτόκιο Euribor πλέον αρχικού περιθωρίου 500 μονάδων.

Όπως ανακοινώθηκε από τα 900 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του ομολόγου τα 600 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 300 εκατ. Ευρώ θα παραμείνουν διαθέσιμα για τον Όμιλο ΟΤΕ σαν πιστωτική γραμμή ασφαλείας. Το ομολογιακό δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ που λήγει στις 14 Φεβρουαρίου είχε χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου δανείου (bridge facility), που είχε συναφθεί το Νοέμβριο του 2007 για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς των μειοψηφιών της COSMOTE από την ΟΤΕ ΑΕ. Το κόστος της συνολικής εξαγοράς είχε ανέλθει σε 2,85 δισ. ευρώ τα οποία είχαν καλυφθεί κατά 2,1 δισ. ευρώ από το βραχυπρόθεσμο δάνειο και κατά 750 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι έως σήμερα ο ΟΤΕ έχει επαναγοράσει ομολογίες αξίας περίπου 130 εκατ. από την παραπάνω έκδοση του ομολογιακού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 θα δημοσιεύσει ο OTE τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου και έτους 2010, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.). Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν το πρωί και η Διοίκηση του ΟΤΕ θα διοργανώσει τηλεσυνδιάσκεψη στις 17:00 (Ελλάδα) /16:00 (Ευρώπη) /15:00 (Ηνωμένο Βασίλειο) /10:00 (Ανατ. ΗΠΑ) την ίδια ημέρα για να συζητήσει τα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τηλε-συνδιάσκεψη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες: http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR ή http://www.ote.gr/portal/page/portal/InvestorRelation.

Τουρκία: συνέχεια στο θέμα με την "ΤΔΒΚ" δίνει ο υπουργός Τσιτσέκ.

"Δεν έχει σχέση" με την ένταση που υπάρχει μεταξύ της Άγκυρας και των τουρκοκυπρίων η αντικατάσταση του πρεσβευτή της Τουρκίας στα κατεχόμενα, δηλώνει ο αρμόδιος για θέματα Κύπρου τούρκος υπουργός Τζεμίλ Τσιτσέκ, τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει "σκάνδαλο" την αντικατάσταση.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Μιλιέτ ο Τσιτσέκ απαντώντας σε ερώτηση για την αντικατάσταση λέει "δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση. Είναι αλλαγή ρουτίνας. Νομίζω ότι η αντικατάσταση αυτή γίνεται μετά από τέσσερα πόστα". Ο τούρκος υπουργός απαντά και στην κριτική που του άσκησαν χτες από τις στήλες της ίδιας εφημερίδας, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και ο προκάτοχός του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

"Τώρα δυσανασχετούν, αλλά ας μην μας προσέβαλλαν" λέει ο Τσιτσέκ και προσθέτει: "Μάλλον ο κ. Έρογλου δεν είδε ότι στη διαδήλωση δεν υπήρχε σημεία της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας, αλλά υπήρχε η ελληνοκυπριακή σημαία".

Η Τουρκία δεν προσπαθεί να επιβάλει κάτι λέει ο τούρκος υπουργός και τονίζει ότι "υπάρχουν πρωτόκολλα που έχουν υπογράψει η Τουρκία και η ΔΒΚ, τα οποία ορίζουν πώς θα χρησιμοποιηθεί η βοήθεια της Τουρκίας".

Ο Τσιτσέκ είπε επίσης "εύχομαι στη διαδήλωση που θα γίνει στις 2 Μαρτίου να πάνε με σημαίες της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ".

Διαφορετική είναι η γνώμη του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων χαρακτήρισε "σκάνδαλο" την αντικατάσταση του πρεσβευτή και τόνισε: "Τι θα πει αντικατάσταση; Όταν ανακαλείτε κάποιον πού τον μεταθέτετε; Προφανώς στην κεντρική υπηρεσία. Το γνωρίζει αυτό το υπουργείο εξωτερικών; Κι αυτό όμως για να καλοπιάσει την κυβέρνηση, είπε δεν είναι ανάκληση. Αφού δεν είναι ανάκληση τι συνέβη μέσα σε έξι μήνες και τον αλλάζετε; Ας κάνουν τότε μία δήλωση οι εκπρόσωποι του υπουργείου εξωτερικών ή ο κ. Νταβούτογλου και ας πουν ότι τέτοια παραδείγματα είναι πολλά στην ιστορία του υπουργείου και ότι εμείς διορίζουμε κάποιον πρεσβευτή και μετά τον αλλάζουμε όχι σε έξι, αλλά και σε τρεις μήνες. Υπάρχει τέτοιο παράδειγμα; Όχι".

Τέλος με δήλωσή του στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ ο τούρκος πρέσβης ε.τ. και νυν αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οσμάν Κορούτουρκ σημειώνει ότι ο τρόπος της αντικατάστασης είναι παραβίαση των αρχών του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Παρατηρεί ότι "σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρεσβευτής, επιτετραμμένος αναλαμβάνει ο πιο υψηλόβαθμος διπλωματικός στην πρεσβεία".

Χτες η Άγκυρα είχε απομακρύνει τον πρεσβευτή της στα κατεχόμενα Καγιά Τουρκμέν για να τον αντικαταστήσει με τον επικεφαλής της επιτροπής οικονομικής βοήθειας της Τουρκίας προς τα κατεχόμενα Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσά.

Άτυχος την πιο ακατάλληλη στιγμή...

Ο νεαρός άσος του Ηρακλή, Γιώργος Κατσικάς, πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις φέτος και οι φήμες τον ήθελαν να ετοιμάζει βαλίτσες για την Αγγλία... Ο τραυματισμός του όμως θα τον πάει λίγο πίσω...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, με απόφαση του πρωθυπουργού

Δημοσία δαπάνη, θα τελεσθεί η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 72 ετών, κηδεύεται αύριο, Σάββατο, στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Δήλωση Λούκας Κατσέλη ότι εφαρμόζει πιστά τις εντολές της Τρόϊκα!!!

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με αναφορές στον Τύπο, διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση της συνέντευξης τύπου της Τρόικα για την έκθεση για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, δεν οφείλεται σε θέματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Εργασίας και ειδικά με την εφαρμογή του νόμου για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις. Από το Υπουργείο διευκρινίζεται για άλλη μια φορά, σε πείσμα των σχετικών σεναρίων που επίμονα συντηρούνται, ότι ούτε το περιεχόμενο ούτε η υλοποίηση του νόμου αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης με την Τρόικα. Είναι κοινή θέση ότι η χρήση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εναπόκειται στην ελεύθερη βούληση των διαπραγματευόμενων κοινωνικών εταίρων, ότι η πορεία της υλοποίησης θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται συνεχώς από το Υπουργείο, ώστε να διευκολυνθούν οι εταίροι στην προσπάθειά τους αυτή

Ελεύθεροι οι πέντε κατηγορούμενοι της Κερατέας - Κατηγορούμενος για κακουργήματα και ο πρώην δήμαρχος

http://engine.tech.netuse.gr/filesystem/images/20101213/engine/prototype_LARGE_t_4_3067_type101.jpgΕλεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 1ου Τακτικού Ανακριτή οι πέντε κάτοικοι Κερατέας που συνελήφθησαν την Τρίτης κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΥ στη θέση Οβριόκαστρο.

Οι τρεις από τους κατηγορουμένους είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν για τους δύο, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών και για τον τρίτο διάπραξη αδικημάτων από δράστη με καλυμμένο πρόσωπο. Οι υπόλοιποι βαρύνονται με πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα, για αντίσταση κατά της Αρχής και σωματικές βλάβες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ οι δύο που βαρύνονται για εκρήξεις, τονίζουν ότι καμία εκρηκτική ύλη δεν κατείχαν και το μόνο που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί ήταν χειρουργικές μάσκες που την επίμαχη μέρα φορούσαν όλοι οι κάτοικοι λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την Αστυνομία.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι οι πέντε μετά τις απολογίες τους, πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στην ίδια δικογραφία είναι κατηγορούμενος και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής Σταύρος Ιατρού, ο οποίος θα κληθεί σε απολογία τις επόμενες ημέρες για τα κακουργήματα της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών, καθώς και για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ο κ. Ιατρού αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς να προσεγγίζει συναδέλφους τους "τραβώντας τις μάσκες και τις ασπίδες τους και κατεύθυνε τους διαδηλωτές εναντίον των αστυνομικών συμμετέχοντας στην εξύβριση αυτών και στη ρίψη αντικειμένων".

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί δεκάδες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τους συμπολίτες τους, ενώ δήλωναν ότι επιθυμούν τον διάλογο για τη λύση του προβλήματος και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Κερατέας μέχρι τώρα 15 πολίτες είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικές και πλημμεληματικές και όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Στη Βουλή η "νόμιμη και ηθική" αμνησία Σηφουνάκη να δηλώσει στο "πόθεν έσχες" την offshore της γυναίκας του

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Τζαβάρας για το γνωστό αλλά θαμμένο θέμα της "νόμιμης και ηθικής" offshore που ο Σηφουνάκης "ξέχασε" (sic) να δηλώσει ότι ανήκει στην γυναίκα του και γνωστή ιδιοκτήτρια σοσιαλιστικών κοινοβίων καταλυμάτων όπου η μπουρζουαζία μπορεί να πηγαίνει και να απολαμβάνει το μπάνιο της και τον καφέ της.

Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση Βουλγαράκη και μόνο η συμμετοχή συγγενικών προσώπων σε offshore οδήγησε, μετά από πλύση εγκεφάλου των ΠΑΣΟΚικών ΜΜΕ, στο να καρφωθεί στο μυαλό όποιου Έλληνα ρωτήσεις στο δρόμο ότι "ο Βουλγαράκης είχε offshore μέσω των οποίων έκανε τις μπίζνες με το Βατοπαίδι" και φυσικά κατάφεραν να στείλουν τον ίδιο σπίτι του...

Tέλος αν και δεν αναγράφεται στην εφημερίδα φαντάζομαι ότι η ερώτηση κατατέθηκε από κοινού με τον Καρχιμάκη, ο οποίος είχε κάνει διδακτορικό στις οffshore στις οποίες ντεμέκ συμμετείχε ο Βουλγαράκης κάτι που φυσικά ουδέποτε ίσχυε όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα (Σε καμία offshore δεν ήταν μέτοχος ο Βουλγαράκης... έμεινε όμως η λάσπη Καρχιμάκη).


Την τονωτική "ένεση" της απόσυρσης περιμένει η αγορά αυτοκινήτου

http://www.pestaola.gr/images/iosis_1.jpgΑποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα των πωλήσεων των αυτοκινήτων για τον μήνα Ιανουάριο, σε ό,τι αφορά το νομό Θεσσαλονίκης, καθώς όλες οι εταιρείες μαζί πούλησαν μόλις 760 οχήματα. Και, μάλιστα, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν δύο και τρεις φορές πάνω από τα σημερινά επίπεδα.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο Ιανουάριος είναι ανέκαθεν πολύ καλό μήνας για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, καθώς "κουβαλάει" και τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές αποφεύγουν να "κλείνουν" αυτοκίνητο τον τελευταίο μήνα του έτους, λόγω της επιβάρυνσης των τελών κυκλοφορίας.

Ο νομός Αττικής πήγε καλύτερα από το μέσο όρο πωλήσεων της υπόλοιπης Ελλάδας, αφού πουλήθηκαν συνολικά 5.439 οχήματα. Σε απόλυτους αριθμούς, οι συνολικές πωλήσεις, τον μήνα Ιανουάριο, στην Ήπειρο ήταν 301 αυτοκίνητα, στη Θεσσαλία 457, στη Θράκη 214, στην Κρήτη 405, σε όλη τη Μακεδονία 751, στο Αιγαίο 388, στο Ιόνιο 133, στην Πελοπόννησο 502 και στην Κεντρική Ελλάδα 397.

Αυτές οι τιμές αναμένεται να "απογειωθούν" τις επόμενες ημέρες, όταν και τυπικά θα ισχύσει η απόσυρση των αυτοκινήτων. Άλλωστε, το μέτρο αυτό περιμένουν εδώ και πολύ καιρό όλες οι εισαγωγικές εταιρείες και οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, στην προσπάθειά τους να τονωθεί η αγορά, να αυξήσουν τον τζίρο τους -άρα και το κέρδος τους- και να "θωρακίσουν" τις θέσεις εργασίας.

Το κράτος θέλει να βάλει τέλος στα … σαραβαλάκια που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, προωθώντας την υπουργική απόφαση για την απόσυρση. Περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα πριν από το 1999, θα έχουν την ευκαιρία να τα αλλάξουν, αγοράζοντας καινούργια, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων της απόσυρσης.

Μ' αυτό τον τρόπο, κερδίζουν φόρους από την αγορά καινούργιου οχήματος μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών, ανανεώνουν το αυτοκίνητό τους, συμβάλλουν στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος, με τη μείωση της εκπομπής ρύπων και τονώνουν την αγορά του αυτοκινήτου, που τους τελευταίους μήνες έχει περάσει από "χίλια κύματα".

Η απόσυρση θα τονώσει και τον τομέα των μεταχειρισμένων, αφού κάποιος που έχει αυτοκίνητο άνω της 12ετίας, θα μπορεί να το αποσύρει και να αγοράσει καινούργιο ή να πουλήσει το δικαίωμά του στην απόσυρση, παίρνοντας κάποια χρήματα και βάζοντας ελάχιστα ακόμη να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 10ετίας, που θα είναι καλύτερο απ' αυτό που απέσυρε.

Επισημαίνοντας τα οφέλη της απόσυρσης, αξίζει να επισημάνουμε ότι για αυτοκίνητα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ, αυτοκίνητα από 901 μέχρι και 1.400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ, αυτοκίνητα από 1.401 μέχρι και 1.600 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ, ενώ αυτοκίνητα από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Το ζήτημα στην όλη υπόθεση είναι, αν ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης είναι αποφασισμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μέσα σ' αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας και της αυξανόμενης ανεργίας. Η ανάλογη ψυχολογία που αποτελεί τον πιο καθοριστικό παράγοντα της αγοράς απουσιάζει -ειδικά από τον κλάδο του αυτοκινήτου- τους τελευταίους μήνες, επισημαίνουν όσοι ασχολούνται με το χώρο.

"Από την απόσυρση, δεν θεωρώ ότι θα γίνει χαμός. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιστρέψουμε σε ημέρες, όπως το 2004. Όλο το θέμα είναι ψυχολογικό και πρώτα απ' όλα θα πρέπει να διορθώσουμε την ψυχολογία μας", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας γαλλικής αλυσίδας αυτοκινήτων, Κορίνα Βαλυράκη.

"Ήδη, όλες οι εταιρείες, όλο το προηγούμενο διάστημα, μπήκαν σε προγράμματα μειώσεων. Οι τιμές είναι ήδη χαμηλές. Θέλω να πιστεύω ότι, τελικά, φέτος, ο ετήσιος απολογισμός των οχημάτων που θα πουληθούν θα είναι περίπου στις 130.000 μονάδες. Η εταιρεία μου σαφώς και θα πάρει μεγάλο μερίδιο από την αγορά γιατί έχει μικρά, αξιόπιστα και οικονομικά μοντέλα", σημειώνει.

Σταθεροποίηση των πωλήσεων "βλέπει" ο διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη, Γιώργος Παππάς, ο οποίος κάνοντας μια πρόβλεψη για το μέλλον των πωλήσεων, εκτιμά πως αυτές θα κυμανθούν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με άνοδο το πολύ κατά 20%.

"Ο κόσμος έχει έρθει σε απόγνωση και είναι αντιμέτωπος καθημερινά με την ανεργία. Ωστόσο, η απόσυρση μόνο καλά έχει να προσφέρει. Θα ήθελα, ωστόσο, να είχαν γίνει αυτές οι κινήσεις πολύ νωρίτερα για να μην αφήσουν τον κλάδο του αυτοκινήτου να παγώσει. Είναι πράγματι λυπηρό να βλέπουμε κάθε μήνα τον κλάδο μας βυθισμένο στην ύφεση", τονίζει.

Τα κίνητρα της απόσυρσης καλωσορίζουν και οι άνθρωποι γερμανικής αλυσίδας αυτοκινήτων, η οποία, παρά την κρίση, κατάφερε να κρατήσει σταθερά τα μερίδιά της στην αγορά."Τα κίνητρα θεωρούμε ότι θα συνεισφέρουν θετικά τουλάχιστον στο 'ηθικό' του κλάδου και ίσως βοηθήσουν την αγορά να μην πέσει το 2011, κάτω από τις 100.000 μονάδες. Εμείς, γενικά, την αγορά φέτος τη βλέπουμε γύρω στα 120.000 οχήματα και η έμφαση να δίνεται περισσότερο σε μικρού το πολύ μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα, που σημαίνει χαμηλή κερδοφορία για τον κλάδο. Το θέμα θεωρώ ότι είναι πολύπλευρο και έχει να κάνει και με την πιστωτική πολιτική των τραπεζών, οι οποίες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το αυτοκίνητο", αναφέρει η υπεύθυνη Τύπου της εταιρείας, Αμαλία Γιαννακοπούλου.

Σε ό,τι αφορά το "κομμάτι" των μεταχειρισμένων, που κι αυτό περνάει δύσκολες ημέρες, σημειώνει: "Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι κι εκεί η αγορά ήταν ιδιαίτερα πεσμένη και το πλαφόν, μέσα στο οποίο υπήρχε κάποια μικρή κίνηση, ήταν εκείνο μέχρι 4.500-5.000 ευρώ. Δεν νομίζω, πάντως, ότι η απόσυρση θα επηρεάσει ιδιαίτερα καμία απολύτως κατηγορία. Είτε πρόκειται για καινούργια είτε πρόκειται για μεταχειρισμένα".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, εκτιμά πως η απόσυρση είναι ένα μέτρο, που θα τονώσει την αγορά. Σήμερα, στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν 2.500.000 παλιά οχήματα και θα είναι ευκαιρία να ανακυκλωθούν. Ο στόλος της Ελλάδας είναι γερασμένος", λέει και υπενθυμίζει ότι το δικαίωμα της απόσυρσης είναι μεταβιβάσιμο και έτσι ένας που δεν σκέφτεται να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο, μπορεί να το ανακυκλώσει και να παραχωρήσει σε κάποιον άλλο το δικαίωμα.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τελικά οι φετινές πωλήσεις θα κυμανθούν στα ίδια -ίσως και λίγο υψηλότερα από πέρσι- επίπεδα εμφανίζεται ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Δημήτρης Πάτσιος. "Η θέση του συνδέσμου μας είναι, επιτέλους, να τελειώσει το θέμα της απόσυρσης. Ο κλάδος του αυτοκινήτου πιστεύει σ' αυτό το μέτρο και σίγουρα θα υπάρξει μικρή, αλλά ουσιαστική τόνωση της αγοράς. Πέρσι κυμανθήκαμε στις 145.000 (μονάδες) και φέτος περιμένουμε πωλήσεις κοντά σ' αυτά τα επίπεδα. Η προσδοκία είναι υλοποιήσιμη, αφού υπάρχουν ανάγκες μετακίνησης για 10 εκατομμύρια κόσμου", υπογραμμίζει. Ωστόσο, επισημαίνει, "δυστυχώς η ψυχολογία βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και αυτό παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην αγοραστική δύναμη του καθενός".

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου επισήμανε ακόμη ότι η αύξηση των πωλήσεων θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων του κράτους: "Θα πρέπει -λέει- να υπενθυμιστεί ότι με την πώληση ενός αυτοκινήτου, το κράτος βάζει στα ταμεία του σημαντικό ποσό, μέρος του οποίου επιστρέφει στην κοινωνία μέσα από τα διάφορα μέτρα της απόσυρσης. Η αγορά ενός αυτοκινήτου, σήμερα, σίγουρα είναι συμφέρουσα, καθώς υπάρχουν από τη μία τα συγκεκριμένα κίνητρα της απόσυρσης, από την άλλη οι ίδιες οι εταιρείες έχουν ρίξει αρκετά τις τιμές τους κάνοντας τις δικές τους εκπτώσεις".

Ο ίδιος σημειώνει ότι "ο κόσμος το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί στα φθηνά αυτοκίνητα", επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί κάποια κίνητρα στα μεταχειρισμένα είναι ότι τα τελευταία δεν αφήνουν φόρους στο κράτος.

Στην αντίπερα όχθη, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το τελευταίο διάστημα έχουν φθάσει στη μεγαλύτερη ύφεση. Όμως, από το Φεβρουάριο, το σκηνικό έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.

"Ο κόσμος θέλει να αγοράσει θεωρητικά μικρό και φθηνό αυτοκίνητο. Άρα, αν υπάρξει κινητικότητα για τα καινούργια, τότε σίγουρα θα υπάρξει και κινητικότητα και στα μεταχειρισμένα. Είναι πολύ θετικό που εμείς θα μπορούμε να πουλάμε ακόμη αυτοκίνητα Euro4 (με προδιαγραφές χαμηλών ρύπων) και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό θα πάρει παράταση και για άλλους μήνες. Αν και οι προηγούμενοι μήνες ήταν δύσκολοι, εντούτοις το τελευταίο διάστημα όλοι αισιοδοξούμε ότι θα πάρουμε και εμείς το μερίδιο αγοράς που μας αρμόζει", αναφέρει ο εισαγωγέας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Μιχάλης Σεραφειμίδης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΚ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ορίζονται οι εκπρόσωποι του κόμματος στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η Πολιτική Συνέλευση είναι το όργανο που καθορίζει και διαμορφώνει την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ προετοιμάζει τις Συνόδους Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων μελών του ΕΛΚ.

Τακτικά Μέλη

" κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, Βουλευτής, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
" κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ
" Καθηγ. κ. Κώνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ
" κ. Σταύρος Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ
" κ. Νότης Μηταράκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας ΝΔ
" κ. Μανώλης Μαυρομάτης, τ. Ευρωβουλευτής, Ειδικός Σύμβουλος στην Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων.

Αναπληρωματικά Μέλη

" κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής, Αναπλ. Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ
" κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, Αναπλ. Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ
" κ. Μιχάλης Πεγκλής, Αναπλ. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ
" κα Μαριάννα Πυργιώτη, Αναπλ. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ
" κ. Νίκος Κορογιαννάκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Βελγίου
" κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ

Χθες και σήμερα, συνεδριάζει η Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την αποτίμηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου και την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

Ελλάδα - Ιταλία έχουν αντιρρήσεις στην πρόταση της ΕΕ για τον ετήσιο ρυθμό μείωσης του δημόσιου χρέους

Η Ελλάδα και η Ιταλία διατύπωσαν επιφυλάξεις στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ετήσιο ρυθμό μείωσης του δημόσιου χρέους των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της προωθούμενης αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, προβλέπει ότι οι χώρες με χρέος πάνω από το 60% του ΑΕΠ θα είναι υποχρεωμένες να μειώνουν κάθε χρόνο το υπερβάλλον έλλειμμα κατά το ένα εικοστό, διαφορετικά θα υφίστανται κυρώσεις.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να φθάσει στο 156% του ΑΕΠ το 2012 - σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν στις οποίες αναφέρεται το πρακτορείο - πριν αρχίσει να μειώνεται από το 2013. Αν εφαρμοσθεί ο κανόνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το χρέος της Ελλάδας πρέπει να παρουσιάζει μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, την οποία η Ελλάδα θεωρεί υπερβολικά μεγάλη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το δημοσίευμα παραπέμπει σε ενημερωτικό έγγραφο της ΕΕ εν όψει της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα, το οποίο αναφέρει ότι "όλα τα κράτη-μέλη εκτός από δύο έκαναν δεκτή την πρόταση (σ.σ.: για το ρυθμό μείωσης του χρέους)" και ότι "η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν επιφύλαξη για τον αριθμητικό στόχο".

Η Ιταλία έχει το δεύτερο, μετά την Ελλάδα, υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ και θα πρέπει επίσης να επιτυγχάνει μεγάλη μείωση του χρέους της ετησίως, με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν ήταν δυνατό να βρεθούν παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών για να σχολιάσουν το θέμα.

Μετά την αθώωση των Έξι από τον Άρειο Πάγο

Η αναψηλάφηση της Δίκης των Έξι από τον Άρειο Πάγο έγινε, όπως προβλέπει ο Νόμος, με βάση επίσημες δηλώσεις προσώπων που είχαν πλήρη γνώση περί τα πράγματα και που διατυπώθηκαν έξι έως δέκα χρόνια μετά την Δίκη.

Το περιεχόμενο των υπόψη δηλώσεων είναι φανερό πως δεν ήταν γνωστό στους Στρατοδίκες που δίκασαν τους Έξι το 1922. Επειδή οι δηλώσεις ήσαν ανεπιφύλακτα υπέρ της αθωότητας των εκτελεσθέντων, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αν τις είχαν υπόψη τους τότε, θα είχαν κηρύξει αθώους τους κατηγορηθέντες.

Στην περίπτωση αυτήν, δεν ήταν δυνατόν να γίνει κυριολεκτικά επανάληψη της Δίκης, επειδή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είχαν αποβιώσει, και επειδή τα δήθεν ποινικά εγκλήματα για τα οποία είχαν κατηγορηθεί, είχαν παραγραφεί λόγω παρόδου τόσων ετών.

Γι' αυτό, το Ανώτατο Δικαστήριο απλώς έκρινε, με την διαδικασία που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, ότι το Έκτακτο Στρατοδικείο του 1922 υπέπεσε σε πλάνη περί τα πράγματα, διότι δεν είχε υπόψη τα στοιχεία που ήρθαν στο φως αργότερα.

Έτσι, με την απόφασή του 1675/2010 ο Άρειος Πάγος κατάργησε την καταδικαστική απόφαση του Στρατοδικείου. Τώρα, είναι λάΘος να λέμε ότι οι Έξι καταδικάσθηκαν σε θάνατο, αφού σχετική δικαστική απόφαση δεν υπάρχει.

Παραμένει, όμως, το ερώτημα, τι επιχειρήματα χρησιμοποίησαν οι κατήγοροι, για να επιτύχουν το ποθούμενο γι' αυτους, που ήταν η θανατική ποινή. Το θέμα δεν μπορούσε να εξετασθεί στην διαδικασία της αναψηλάφησης, για τους λόγους που αναφέραμε. Έχει, όμως, ενδιαφέρον κοινωνικό, ιστορικό, ηθικό και νομικό.

Μια πρώτη προσέγγιση του κατηγορητηρίου έγινε σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά, στην αίθουσα της πινακοθήκης Κουβουτσάκη. Παρέστησαν στο ακροατήριο ανώτατοι Δικαστικοί, πολιτικοί, μέλη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και πλήθος ενδιαφερομένων πολιτών.

Την ημερίδα άνοιξε ο ε.τ. Αντιπρόεδροος του Αρείου Πάγου κ. Μιχάλης Δέτσης, ο οποίος εστίασε την προσοχή του στην κατηγορία που διατυπώθηκε στο κατηγορητήριο, ότι η επανενθρόνιση του Βασιλιά Κωνσταντίνου, την οποία προκάλεσαν οι κατηγορηθέντες, έγινε αιτία να διακόψουν οι Μεγάλες Δυνάμεις την υποστήριξη προς την Ελλάδα .

Συγκεκριμένα, ο κ. Δέτσης τόνισε ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις ουδέποτε μας βοήθησαν. Χαρακτηριστικό, είπε, είναι το γεγονός ότι δεν προχώρησαν ούτε στην καταβολή δανείων, που είχαν συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση Βενιζέλου, πριν ακόμη γίνει λόγος για την κατάληψη της Σμύρνης από τον ελληνικό στρατό. Επομένως, όχι μόνον δεν μας βοηθούσαν την εποχή εκείνη, αλλά ούτε τις υποχρεώσεις που είχαν ανλάβει προς το ελληνικό Κράτος δεν εκπλήρωσαν. Αυτά, πολύ πριν από την επανενθρόνιση του Κωνσταντίνου, που έγινε τον Νοέμβριο του 1920.

Δεύτερος μίλησε ο ε.τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Ζορμπάς, ο οποίος έδειξε το έωλο και αστήρικτο του κατηγορητηρίου. Παραθέτουμε μερικά από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε :

«...παρέδωσαν στους Τούρκους αποθήκες του ελληνικού στρατού πλήρεις με όπλα...». Αόριστη, αστήρικτη κατηγορία. Ποιές αποθήκες παρέδωσαν ; Τι όπλα είχαν αυτές μέσα ; Πότε έγινε η παράδοση ; Τα στοιχεία αυτά έπρεπε να αναφέρονται, για να είναι αξιόπιστη η κατηγορία.

«...ενήργησαν συστηματικό κλονισμό του ηθικού του ελληνικού στρατού...». Ασαφής και αόριστη κατηγορία, όπως η προηγούμενη :Τι μέσα χρησιμοποίησαν για να επιτύχουν κάτι τέτοιο ;

«...οι ενέργειές τους αποσκοπούσαν στην στερέωση του Θρόνου...». Πώς ήταν δυνατόν να στερεωθεί ο θρόνος με την παράδοση όπλων στον εχθρό και τον κλονισμό του ηθικού του στρατού;

Μετά μίλησε ο κ. Νίκος Βασιλάτος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Νομικός Υποστηρικτής της αίτησης του γράφοντος προς τον Άρειο Πάγο για την αναψηλάφηση της Δίκης. Αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Βενιζέλου, Παγκάλου και Παπαναστασίου που χρησιμοποιήθηκαν ως νέα στοιχεία για την αναψηλάφηση :

ΕΝΙΖΕΛΟΣ (1929): Ουδέποτε επιστεύσαμε ότι οι κατηγορηθέντες διέπραξαν προδοσίαν κατά της Πατρίδος. (ΣΣ. Ναι καλά μας έπεισε ο Βενιζέλος... ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να δικαστούν και να εκτελεστούν ποσπαθούσε μετά να βγάλει την ουρά του απ' έξω )

ΠΑΓΚΑΛΟΣ (1928) (που διενήργησε την ανάκριση και παρέδωσε τους κατηγορηθέντες στο Στρατοδικείο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας): Οι κατηγορηθέντες αναμφιβόλως ήσαν αθώοι.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (1924) προς Βενιζέλο : Αν θέλετε να επανέλθει η χώρα στην συνταγματική τάξη, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αναθεωρήσουμε την Δίκη των Έξι.

Την ημερίδα επρόκειτο να κλείσει ο Μανώλης Γλέζος ωθούμενος από τον θαυμασμό του προς τον Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη και από την αντίθεσή του προς κάθε αδικία. Δεν μπόρεσε, όμως, να παρευρεθεί στην ημερίδα λόγω απασχόλησής του στην Πάρο, όπου έχει εκλεγεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τις πληροφορίες που έχουμε, θα ακολουθήσουν και άλλες μελέτες για την ερμηνεία του θέματος εις βάθος. Τέτοιες μελέτες εις βάθος έχουν γίνει ελάχιστες μέχρι σήμερα, επειδή υπήρξε ένα είδος λογοκρισίας στα Πανεπιστήμιά μας, που απαγόρευε στους φοιτητές να ασχολούνται με το θέμα των Έξι. Παρόμοια λογοκρισία έχει ασκηθεί και προς ερευνητές, που είχαν την πρόθεση να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα.

Παράπονα εκφράζει ο Χατζηνικολάου μέσω της Φιλιππινέζας του Γιάννη Παπαντώναρου

Το παράπονό του εξέφρασε σήμερα από το ραδιόφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου γιατί τελικά δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές του να εμφανιστεί στην ΥΕΝΝΕΔ σαν έγκυρος και ανεξάρτητος σχολιαστής...

Ο Νίκος που είναι μεγάλη γάτα βλέπει ότι στην ΥΕΝΝΕΔ γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να χτιστεί κάτι μεγάλο από το ΠΑΣΟΚ και τον Χυτήρη τη στιγμή που αυτός έχει ξεμείνει στον Κουρή και το ΑΛΤΕΡ. Έτσι έχει βάλει λυτούς και δεμένους να εμφανίζεται στην ΥΕΝΝΕΔ αλλά προφανώς η Έλλη που είναι μεγαλύτερη γάτα, τον έκοψε...

Το παράπονο του Νίκου ανέλαβε να μεταφέρει στο ίντερνετ η Φιλιππινέζα του Γιάννης Παπαντώναρος ο οποίος μάλιστα τελευταία στιγμή άλλαξε και τον τίτλο μιας και ο αρχικός ήταν: ΑΔΕΙΑΣΜΑ SNIPER ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΠΑΓΑΛΙΝΑ...

Μεγάλη μαγκιά Παπακωνσταντίνου: 1 δις έλλειμμα με το καλημέρα!!!... επιπλέον του προυπολογισθέντος για το 2011 εννοείται

Σε τραγική οικονομική κατάσταση και κάθε μήνα ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία οδηγούν την Ελλάδα οι πεφωτισμένοι μάγοι ΓΑΠ-ΠΑΠ!! Διαβάστε μερικά οικονομικά στοιχεία από τον πρώτο μήνα του 2011 για να δείτε ότι με την πολιτική των συνεχών μέτρων και αυξήσεων της φορολογίας μας οδηγούν ολοταχώς στον γκρεμό:

1ον. Τα καθαρά έσοδα τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 9,2%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,6%.

Παρατηρείται, συνεπώς, μία υστέρηση 994 εκατ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, 513 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα όπου η χώρα λειτουργούσε ακόμα με τη φόρα της ΝΔ και του Καραμανλή, ή 281 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού για τον πρώτο μήνα του 2011.

2ον. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τον πρώτο μήνα του έτους, μειώθηκαν κατά 14,7%, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%.

3ον. Οι δαπάνες για την εξόφληση παλαιών οφειλών νοσοκομείων, δείγμα λογιστικών ακροβασιών, τον πρώτο μήνα του έτους, ανήλθαν στα 3,4 δισ. ευρώ, όταν για όλο το 2011, ο Προϋπολογισμός τις εκτιμούσε στα 420 εκατ. ευρώ.

4ον. Η ύφεση έχει, ήδη, διαμορφωθεί στο 3ο τρίμηνο του 2010, στο 4,6%, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 3% το 2011 (το ΚΕΠΕ εκτιμά ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 3,5% το 2011).

5ον. Ο πληθωρισμός διατηρεί τη δυναμική του, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, και διαμορφώθηκε στο 5,2% τον προηγούμενο μήνα, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 2,2% το 2011.

6ον. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 13,9% τον τελευταίο Νοέμβριο, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 12,1% το 2010 (και 14,6% το 2011).

Τα σχόλια περιττεύουν

Ρουμελιώτης (Εκτ.Διευθυντής του ΔΝΤ): "Όσοι λένε ότι το μνημόνιο λήγει το 2013 απατώνται"... με άλλα λόγια: Το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ σας δουλεύουν ψιλό γαζί

«Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια...

χρειάζονται χρόνια και τεράστιες προσπάθειες για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης...


η Ελλάδα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση...

όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται...

Πρέπει να γίνει ένα ελληνικό μνημόνιο (sic) μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών... μέχρι το 2030».

Πίκρα ο εκβιαστής... του φταίνε όλοι και όλες που είναι εκτός παιχνιδιού στη ΝΔ

Το κάλεσμα της Αναπληρώτριας Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, να εγγραφούν οι bloggers για να παίρνουν την ενημέρωση της ΝΔ, κας Βασιλικής Τζότζολα στους Bloggers έχει τεράστια επιτυχία!!!

Εντάχθηκαν στην επίσημη ενημέρωση του κόμματος της Ν.Δ εκατοντάδες blogs ...

Αυτό όμως ενοχλεί...

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com

ΥΓ. Απ' ότι διαβάζω στην ανάρτησή σου φίλε εκβιαστή, μιλώντας για τον εαυτόν σου, λες ότι τα δημοσιογραφικά blogs δεν θέλουν επίσημη ενημέρωση από τη ΝΔ... άρα τι σε τσούζει που η Τζότζολα είπε να γραφτούν όσοι θέλουν ενημέρωση; Αμ το άλλο: ότι το ιστολόγιό σου είναι για "παρέμβαση" ... έτσι τους λες τους εκβιασμούς; Παρεμβάσεις; Τι μάρκα ουίσκι πίνεις ρεεε;