01 Φεβρουαρίου 2011

Παπαθανασίου: Πληρώνουμε ενοίκιο για Ινστιτούτο που έχει καταργηθεί!

http://www.adesmeytos.gr/thumb.php?f=imagebank%2FImage%2Farticles%2Frtcl32114_1_1296553574.jpg&w=250&h=250Μπορεί το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) να έχει καταργηθεί, όμως το… γαλαντόμο ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει το ενοίκιο για το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία στο Κολωνάκι, καθώς και για δύο θέσεις στάθμευσης στην ίδια περιοχή όπου πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους τα μέλη της διοίκησης που φυσικά, δεν υπάρχουν πλέον!

Το εξόχως προκλητικό όσο και παράλογο αυτό γεγονός της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε εποχές οικονομικής ένδειας για τους Ελληνες πολίτες, αποκαλύπτει και καταγγέλλει με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ότι «η σύμβαση για τη μίσθωση του ακινήτου που λήγει τον Φεβρουάριο, προβλέπει ότι σε περίπτωση πρόωρης λύσης της μίσθωσης, ο μισθωτής, δηλαδή το ΙΜΕΠΟ, υποχρεούται να καταβάλλει όλα τα ενοίκια μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου», δεν ισχύει, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Παπαθανασίου:

- Σύμφωνα με το Νόμο 3130/2003, το Δημόσιο μπορεί να προβεί σε λύση της μίσθωσης πριν από τη συμβατική λύση της, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης του εκμισθωτή, εφόσον η στεγασμένη υπηρεσία, είτε καταργηθεί, είτε υπαχθεί σε άλλη.

Μάλιστα, ο κ. Παπαθανασίου «πιάνει αδιάβαστο» τον υφυπουργό Εσωτερικών, καθώς αυτός φαίνεται να αγνοεί ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του υπενθυμίζει τις προβλέψεις του Νόμου 3130/2003 και επισημαίνει ότι τέτοιου είδους πρακτικές διατήρησης των μισθωμάτων ακινήτων όπου στεγάζονταν υπηρεσίες που έχουν καταργηθεί, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ορθολογικοποίηση και τη μέγιστη αποδοτικότητα των δαπανών».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Παπαθανασίου καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να εξηγήσει ενώπιον της Βουλής:

1. Γιατί δεν εφαρμόζει το Νόμο 3130/2003 και την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών;
2. Γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκιο για θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που είναι η ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας και δεν τα φυλάσσει δωρεάν σε άλλο χώρο του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ;
3. Πότε μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι στο ΙΜΕΠΟ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου αρμόδιες για τη μετανάστευση και τι απέγιναν, αν υπήρχαν, εργαζόμενοι του Ινστιτούτου που είχαν σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου κ.λπ.;

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=32114

Bavaria vs Heineken


Χαλαρώστε και ... αλήθεια εσείς τι μπύρα πίνετε;;

Τελευταία ντρίπλα του σύντρόφου του ΓΑΠ, Mubarak: "Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά θα μείνω για να διασφαλίσω την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών"

Σας μιλώ σε μία δύσκολη ώρα. Η χώρα μας κινδυνεύει να μας βυθίσει στο χάος. Οι διαδηλώσεις ελέγχονται από πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να προκαλέσουν λεηλασίες και καταστροφές.Η πλειοψηφία των Αιγύπτιων αγωνιά και ανησυχεί για το μέλλον των οικογενειών και της χώρας. Εχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο χάος και την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Συμπατριώτες μου, μόλις πριν λίγες μέρες όρισα μια νέα κυβέρνηση. Η οποία θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Κάποιες από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης όμως μας γύρισαν την πλάτη. Προτεραιότητα και υποχρέωσή μου αυτήν την ώρα είναι να επαναφέρω τη σταθερότητα.

Δηλώνω ότι δεν έχω πρόθεση να συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές. Εδωσα όλη μου τη ζωή για την πατρίδα. Δεν θα συνεχίσω. Θα διασφαλίσω την ομαλή διεξαγωγή εκλογών σε λίγους μήνες. Θα προχωρήσουμε σε συνταγματικές αλλαγές που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στις προεδρικές εκλογές.

Ζητάω από τις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν και να συλλάβουν όλους εκείνους που προκαλούν καταστροφές και λεηλασίες τις τελευταίες ημέρες.Θα ξεπεράσουμε μαζί την κρίση και θα προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον.Αυτή είναι η πατρίδα μου, η κοινή μας πατρίδα. Αυτήν υπερασπίστηκα πάντοτε και σε αυτήν θα πεθάνω.Ο θεός να είναι μαζί σας.

PREZA TV

Ο Χόσνι Μουμπάρακ θα κάνει σήμερα διάγγελμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα κάνει διάγγελμα σήμερα, αφότου τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ζητώντας την παραίτηση του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπήρξε καμία επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής.

Το δίκτυο ανέφερε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος κ. Ομαρ Σουλεϊμάν έχει αρχίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων.

Στο μεταξύ παρότι νύχτωσε η πλατεία Ταχρίρ συνεχίζει να είναι γεμάτη από διαδηλωτές:

http://www.spiegel.de/images/image-175927-galleryV9-ultk.jpg

Ι. Βρούτσης για τη νέα παράταση της διαδικασίας της περαίωσης

«Η αναξιοπιστία και η ασυνέπεια της κυβέρνησης, δεν έχουν τέλος. Με χθεσινή εγκύκλιο του (ΠΟΛ. 1019/28/01/2011), το Υπουργείο Οικονομικών, επανέρχεται και παρατείνει την εφαρμογή της περαίωσης μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2011.

Θυμίζουμε τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την περαίωση:

Πρωθυπουργός (Θεσ/νικη 11/09/2010),

«……Σήμερα, ανακοινώνουμε μια γενναία ρύθμιση. Τραβάμε οριστικά μια γραμμή με το παρελθόν. Όχι για παραγραφή, αλλά για απελευθέρωση. Απελευθέρωση του επιχειρηματία από το παρελθόν. Απελευθέρωση των φορολογικών μηχανισμών από τις ανέλεγκτες χρήσεις. Όλο το παρελθόν. Μέχρι σήμερα…..»

Υπουργός Οικονομικών (Βουλή 30/09/2010)

«….Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται τέτοιου είδους περαίωση. Προφανώς, πολλοί υπουργοί οικονομικών στάθηκαν εδώ και είπαν ότι θα είναι η τελευταία φορά. Το ζητούμενο, δεν είναι να πω και εγώ το ίδιο πράγμα. Το ζητούμενο είναι να σας πείσω, ότι αυτό το οποίο γίνεται, γίνεται επειδή αλλάξαμε το φορολογικό σύστημα και επειδή βάζουμε καινούργιες αρχές, καινούργιους κανόνες για όλους…..».

Ποια η σκοπιμότητα της επέκτασης ενός μέτρου που νομιμοποιεί τη φοροδιαφυγή και στερεί τελεσίδικα πολλούς κρίσιμους φορολογικούς πόρους από τα Δημόσια Οικονομικά ;

Και μάλιστα όλα αυτά, λίγες μέρες πριν κατατεθεί ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο, στον πυρήνα του οποίου υποτίθεται ότι βρίσκεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση, με την επαναφορά της περαίωσης, δεν αποκαλύπτει μόνο την ανακολουθία των δεσμεύσεών της. Αντίθετα, στέλνει -για μια ακόμη φορά- μήνυμα σε όσους φοροδιαφεύγουν, ότι μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, πάντα σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων και των εσόδων του κράτους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

Ι. Μανιάτης: "«Ώριμο» το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας"... και "άγουρο" να ήταν εσείς θα το κάνατε "ώριμο"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdoPcKxg-KHnK1ku0SbeP4XKvVpphimpzvVmTd4F4h9iJAcJj-_d6uIYc_umLe1-_XooQ1h3YDU-hROuCQCqSWs-y-qxtSMsNghPAVPPhdinRfxSN6KBSqmdY_nt8rvzVsHKKvf4Y6F65Q/s400/tgi.jpgΗ ελληνική κυβέρνηση θα τονίσει την προτεραιότητα, που δίνει η χώρα στην υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI), στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ενέργεια, και θα ζητήσει να μην υπάρξει καμία διαδικασία, που να καθυστερήσει το έργο.

Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιω. Μανιάτης, ενημερώνοντας, το απόγευμα, την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο έργο.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, την ίδια θέση αναμένεται να υποστηρίξει και η ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να αποκρουσθούν εισηγήσεις για συγχώνευση του ITGI με τον αγωγό Ναμπούκο, που σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από την Κεντρική Ασία προς την Ευρώπη, αλλά δεν διέρχεται από την Ελλάδα.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι ο ITGI είναι το πιο ώριμο από τα έργα, που σχεδιάζονται για την περιοχή, και διαθέτει ήδη προκαταρκτική περιβαλλοντική άδεια. Σημείωσε ακόμη ότι στην υλοποίηση του ITGI βασίζεται ο κάθετος αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας, που θα τροφοδοτεί σε πρώτη φάση τη γειτονική χώρα και στη συνέχεια τη Ρουμανία.

Η συζήτηση στην Επιτροπή επικεντρώθηκε στις ενστάσεις, που προβάλλουν τοπικοί φορείς ως προς την όδευση του αγωγού και τη χωροθέτηση της μονάδας συμπίεσης του αερίου. Επιπλέον, ζητήθηκε να κατασκευαστεί δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Ήπειρο. Στη δευτερολογία του ο κ. Μανιάτης δήλωσε ανοιχτός σε κάθε δυνατή βελτίωση της χωροθέτησης του έργου με την προϋπόθεση ότι «δεν θα διακινδυνεύσουμε, ούτε κατά κεραία, την ωριμότητα του έργου».

Άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο τροφοδοσίας και της Αλβανίας με φυσικό αέριο, μέσω το ελληνο - ιταλικού αγωγού.

Ο πρεσβευτής του Μεξικού διαμαρτύρεται στο BBC για τα "προσβλητικά" σχόλια των παρουσιαστών της εκπομπής Top Gear

Ο πρεσβευτής του Μεξικού στη Βρετανία έστειλε μία οργισμένη επιστολή στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC για να διαμαρτυρηθεί για τα "προσβλητικά και ξενοφοβικά" σχόλια που έκαναν οι παρουσιαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής για αυτοκίνητα "Top Gear".

Ο πρεσβευτής Εδουάρδο Μεδίνα Μόρα εξοργίστηκε από τις "προσβολές" που εξαπέλυσαν οι παρουσιαστές Ρίτσαρντ Χάμοντ, Τζέρεμι Κλάρκσον και Τζέιμς Μέι στη διάρκεια της κυριακάτικης εκπομπής τους.

"Για ποιο λόγο θα ήθελε κανείς να αγοράσει ένα μεξικάνικο αυτοκίνητο; Τα αυτοκίνητα αντανακλούν τα εθνικά χαρακτηριστικά, έτσι δεν είναι;", δήλωσε ο Χάμοντ όταν οι παρουσιαστές σχολίαζαν το μεξικανικό σπορ αυτοκίνητο Mastretta.

"Τα μεξικανικά αυτοκίνητα θα είναι απλώς τεμπέλικα, αναξιόπιστα, παχύσαρκα, θα γέρνουν σε έναν φράχτη και θα αποκοιμούνται κοιτώντας έναν κάκτο φορώντας μία κουβέρτα με μία τρύπα στη μέση ως παλτό", συνέχισε.

Το τρίο των παρουσιαστών συνέχισε χαρακτηρίζοντας το μεξικάνικο φαγητό "ξαναζεσταμένο εμετό", προτού σχολιάσει ότι οι Μεξικάνοι περνούν τις ημέρες τους αποκοιμισμένοι.

"Γι'αυτό δεν δεχόμαστε διαμαρτυρίες, διότι στην μεξικανική πρεσβεία ο πρεσβευτής θα κάθεται με το τηλεχειριστήριο στο χέρι 'έτσι'", δήλωσε ο Κλάρκσον προσποιούμενος ότι έχει βουλιάξει σε μία καρέκλα και ροχαλίζει.

Παρόλα αυτά, ο πρεσβευτής του Μεξικού διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από το BBC να καλέσει τους παρουσιαστές του να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

"Οι παρουσιαστές του προγράμματος χρησιμοποίησαν εξωφρενικές, πρόστυχες και αδικαιολόγητες προσβολές με στόχο να προκαλέσουν μισαλλόδοξα αισθήματα εναντίον του μεξικανικού λαού, του πολιτισμού του, αλλά και του επίσημου εκπροσώπου του στη Βρετανία", αναφέρει στην επιστολή του ο Μόρα.

"Αυτά τα προσβλητικά, ξενοφοβικά και ταπεινωτικά σχόλια εξυπηρετούν μόνο στην ενίσχυση των αρνητικών στερεότυπων και διαιωνίζουν τις προκαταλήψεις εναντίον του Μεξικού και του λαού του", πρόσθεσε.

Το BBC από τη μεριά του ανέφερε σε ανακοίνωσή του: "Λάβαμε μία επιστολή από τον πρεσβευτή του Μεξικού και θα απαντήσουμε απευθείας σε εκείνον".

“ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ”;;;...

Εχθές παραβρέθηκα σε μία πολιτική ομιλία και... εντυπωσιάστηκα! Είχα πέσει στην παγίδα και είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ο κόσμος αδιαφορεί πλέον για την πολιτική λόγω απογοήτευσής του από τους πολιτικούς. Ομολογώ ότι είμαι από αυτούς που πίστευαν ότι μία τέτοια καθαρά πολιτική ομιλία ήταν άκαιρη και καταδικασμένη να αποτύχει.

Η συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

"Η ψωλή του Βουκεφάλα"... μην ξεχάσουμε να τον απολαύσουμε απόψε

Σήμερα το δεύτερο επεισόδιο του "1821" στον ΣΚΑΪ. Δάσκαλος προτρέπει τους μαθητές να τη βλέπουν.

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θα απολαύσουμε και πάλι τον ιστορικό που θέλει να τον αποκαλούν "Η ψωλή του Βουκεφάλα", Πέτρο Τατσόπουλο. I like it! Αλλά όχι μόνο εγώ.

Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς της "συμμαχίας των πρόθυμων", οι οποίοι ζητούν επιτακτικά από τους μαθητές τους να βλέπουν τη σειρά. Ο φανατισμός άλλωστε αυτών των χλεχλέδων, είναι γνωστός, όπως και το ψώνιο τους να μας κάνουν ηθική διαπαιδαγώγιση και να ...γλιτώσουμε από τις ψευδαισθήσεις.

Αυτοί μισούν κάθε τι που κάνει περήφανο τον απλό Έλληνα ανά τους αιώνες και προωθούν τις συμπλεγατικές εμμονές τους, ότι οι Έλληνες ήταν, παντού και πάντα άχρηστοι, βδελυροί, βρωμιάρηδες, ξεφτίλες κ.λ.π. Όλα τα κακά του σύμπαντος, είναι μαζεμένα σε κάθε Έλληνα, για τους ελιτίστες κοσμοπολίτες της διανόησης της ..."ψωλής του Βουκεφάλα".


Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ

Τα πουλημένα Μ.Μ.Ε. των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ αρχίζουν να ουρλιάζουν.ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ του χρηματιστηρίου-θυμίζουν ημέρες του 1999-πύραυλος το χρηματιστήριο κ.α.
Το μείγμα της επιτυχίας υπάρχει. ΠΑΣΟΚ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
Αυτό που λείπει είναι τα ΘΥΜΑΤΑ -ΛΑΟΣ.
Τα νταβατζοπαιδα θα κάνουν ότι μπορούν. Υπάρχουν ακόμα κάποιες καταθέσεις στο εξωτερικό και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να τις αρπάξει και αυτές.
Για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΑΝΕΙΝ Κ.Λ.Π-Κ.Λ.Π

Σφαλιάρα στον Ραγκούση: Αντισυνταγματικό έκρινε το ΣτΕ το νόμο που δίνει δικαίωμα σε μετανάστες να ψηφίζουν στις δημοτικές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s1600/illegalaliens_12.jpgΤο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.

Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό "καυτό" ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.

Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της "νόμιμης διαμονής" έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».

Σε άλλο σημείο της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Έλληνας νομοθέτης εναρμονιζόμενος προς τις συνταγματικές επιταγές, «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ΄ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του "δικαίου του αίματος" (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις - συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ - το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες «καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων (συμπλήρωση του 21ου έτους) αλλοδαπών αλλογενών, δηλαδή την βάσει ειδικής διαδικασίας και κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου απονομή της ιθαγένειας με εξατομικευμένη κρίση συλλογικού οργάνου της διοικήσεως που διαγιγνώσκει την συνδρομή ορισμένων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Ν. 3838/2010 εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Όμως η «πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος "νόμιμης" διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0:0 50' Live stream

O Ερντογάν ζήτησε να καταστραφεί άγαλμα που συμβολίζει την τουρκοαρμενική φιλία... θέλει χώρο για ελληνοτουρκικά αγάλματα

http://asbarez.com/App/Asbarez/eng/2011/01/867-Turkey_Armenia.sff_.standalone.prod_affiliate.81.jpg Οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες της τουρκικής πόλης Κάρς αποφάσισαν σήμερα την απομάκρυνση ενός αγάλματος που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με την Αρμενία και συμβολίζει την συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, απόφαση που ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά αυτού του αγάλματος" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του δήμαρχου της πόλης Καρς.

Σε ερώτηση εάν το τεράστιο αυτο μπετονιένιο μνημείο ύψους 30 μέτρων θα μεταφερθεί χωρίς να καταστραφεί ο τοπικός αξιωματούχος απάντησε ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η τύχη του μνημείου αναφερόμενος στις "τεχνικές εκτιμήσεις των αρχών".

Το άγαλμα απεικονίζει δύο φιγούρες αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο μία ανθρώπινη χωρισμένη στα δύο και φιλοτεχνήθηκε το 2006. Έχει στηθεί αλλά οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη Καρς ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι κατασκευές που δεν ταιριάζουν με την τοπική αρχιτεκτονική θα πρέπει να καταστραφούν. Και δείχνοντας το άγαλμα είπε: "Έχετε βάλει και ένα τερατούργημα εδώ" και ζήτησε από τους τοπικούς άρχοντες να εξαφανιστεί "το τερατούργημα" πάραυτα.

Οι εργασίες της αποκαθήλωσή του και της ενδεχόμενης μεταφοράς του αλλού θα πάρουν πάνω από δύο χρόνια.

Ο διάσημος γλύπτης του αγάλματος Μεχμέτ Ακσόι δήλωσε ότι είναι αδύνατον να μεταφερθεί το άγαλμα χωρίς να καταστραφεί λόγω των τόνων τσιμέντου που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στην περίπτωση της καταστροφής του η συντηρητική ισλαμική κυβέρνησης της Τουρκίας θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις από την διεθνή κοινότητα. "Θα γίνει κάτι σαν αυτό που έκαναν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καταστρέφοντας τα αγάλματα του Βούδα το 2001 στην κοιλάδα Μπαμιγιάν" ανέφερε.

Η Τουρκία και η Αρμενία που επί χρόνια διαφωνούσαν ριζικά για το ζήτημα της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας --σφαγή που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση της Αρμενίας και πολλές κυβερνήσεις γενοκτονία-- υπέγραψαν τον Οκτώβριο του 2009 σύμφωνο συμφιλίωσης, που δεν έχει εφαρμοστεί εώς τώρα.

Επιστρέφουν οι Έλληνες της Αιγύπτου-Αναχώρησαν τα 3 αεροσκάφη μας

Απογειώθηκε από την Αλεξάνδρεια το πρώτο από τα τρία αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν φθάσει το πρωί στην Αίγυπτο για να παραλάβουν όσους Ελληνες επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Στο στρατιωτικό αεροσκάφος επιβαίνουν 67 άτομα.

Ενώ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση:
Τα τρία μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέβησαν σήμερα στην Αλεξάνδρεια για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που είχαν διατυπώσει σχετικό αίτημα αναχώρησαν, προ ολίγου, με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Η πτήση έχει διάρκεια περίπου 2 ωρών

Ο Μουμπάρακ πρέπει να φύγει "ως την Παρασκευή", λέει ο Ελ Μπαραντέι-200.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο Κάιρο

Οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι λένε όχι σε συνομιλίες μέχρι να φύγει ο Μουμπάρακ

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία "ως τον Παρασκευή", δήλωσε σήμερα ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και μια εβδομάδα για την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ, "θέλουν να τελειώνουν μαζί του σήμερα, διαφορετικά το αργότερο ως την Παρασκευή", δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι.

"Η (ερχόμενη) Παρασκευή ονομάσθηκε 'η ημέρα της αναχώρησης'", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας συνασπισμός οργανώσεων της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για τη μετάβαση στη δημοκρατία μόλις παραιτηθεί ο Μουμπάρακ.

"Το πρώτο αίτημά μας είναι να φύγει ο Μουμπάρακ. Μόνον έπειτα απ' αυτό μπορεί να αρχίσει διάλογος με το στρατιωτικό κατεστημένο για τις λεπτομέρειες μιας ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας", δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, πρώην βουλευτής των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο Μπελτάγκι δήλωσε πως η αντιπολίτευση δρα κάτω από μια οργάνωση-ομπρέλα, την Εθνική Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Αιτημάτων του Λαού, στην οποία μετέχουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η Εθνική Ένωση για την Αλλαγή με επικεφαλής τον Ελ Μπαραντέι, πολιτικά κόμματα και εξέχουσες φυσιογνωμίες, περιλαμβανομένων Κοπτών Χριστιανών.

Εξάλλου περισσότεροι από 200.000 Αιγύπτιοι έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής σήμερα στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου με την ελπίδα ότι ο αριθμός των διαδηλωτών θα φτάσει το ένα εκατομμύριο (ΣΣ. Σύμφωνα με το Al Jajira οι διαδηλωτές είναι πάνω από 1 εκ στην πλατεία Ταχρίρ αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης).

Η δέσμευση που ανέλαβε χθες ο στρατός να μην χρησιμοποιήσει βία κατά των διαδηλωτών έχει ενθαρρύνει τους Αιγύπτιους. "Μουμπάρακ φύγε στη Σαουδική Αραβία ή το Μπαχρέιν" και "Δεν σε θέλουμε, δεν σε θέλουμε", είναι τα συνθήματα που φωνάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη λαοθάλασσα.

Η πρώτη καλή είδηση για το ΠΑΣΟΚ μετά από εβδομάδες... ας ρωτήσουν τον Σημίτη πως να την εκμεταλλευτούν ... ξέρει αυτός ;)

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/02/xrhmatisthrio.jpgΤην καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψε τον Ιανουάριο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψε τον Ιανουάριο το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), ακολουθούμενο από τις αγορές της Λευκωσίας, του Μιλάνου και της Μαδρίτης. Επίσης, το ελληνικό χρηματιστήριο παρουσίασε και την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 80 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων στο κόσμο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, τον Ιανουάριο, σημείωσε άνοδο 12,69%, κλείνοντας στις 1.593,30 μονάδες, έναντι 1.413,94 μονάδων του Δεκεμβρίου.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, τον Ιανουάριο, προεξόφλησε άμεση και συνολική ευρωπαϊκή λύση στην κρίση του χρέους. Το Χ.Α άρχισε να κινείται σταθερά ανοδικά από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν η σύνοδος του Eurogroup στις 17 Ιανουαρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σημαντικής ενίσχυσης του Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παρά το γεγονός ότι οριστικές αποφάσεις δεν πάρθηκαν αλλά μετατέθηκαν πιθανότατα για τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, ή στις αρχές Μαρτίου σε έκτακτη Σύνοδο, το ελληνικό χρηματιστήριο όπως και αυτά της Ιταλίας και της Ισπανίας προεξόφλησαν θετικές εξελίξεις. Αλλά και η Σύνοδος Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου, την ερχόμενη Παρασκευή, όπως προεξοφλεί η αγορά θα φέρει πιο κοντά τις εξελίξεις που αφορούν την διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Επίσης, θετικά επέδρασαν στην αγορά και οι φορολογικές αλλαγές και ιδιαίτερα όσον τη μείωση του φόρου στα μη διανεμόμενα κέρδη από το 24% στο 20% αλλά και την αντικατάσταση του φόρου 40% επί των διανεμόμενων κερδών από την παρακράτηση φόρου ύψους 25%.

Ο δείκτης FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 11,70%, ενώ ο δείκτης FTSE/ASE 40 έκλεισε με άνοδο 8,4%. Ο δείκτης FTSE/ASE SMALL CAP 80 έκλεισε με άνοδο 12,30%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 7,792 δις. ευρώ και διαμορφώθηκε στις 31 Ιανουαρίου στα 62,727 δισ. ευρώ, από 54,935 δις. ευρώ που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Κέρδη μέχρι και 80% κατεγράφησαν τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: ΕΤΕΜ(+82,4%), Foodlink+64,2%, ΑΛΚΟ(+61,1%), Αθηνά (+60,00%), Σωληνουργεία Κορίνθου (+59,1%), Fieratex (+50,0%), Xαλκόρ (+46,8%), ΕΛΒΑΛ(+41,2%), Sprider(+40,7%) και Μηχανική(+39,4%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές : Ευρωπαϊκές Συμμετοχές (-37,5%), Elbisco(-36,1%), CPI(-35,9%), Πετζετάκις(-35,0%), Ξυλεμπορία(-31,0%), Paperpack- Τσουκαρίδης (-30,6%), Nutriart (-29,2%), Ατλάντικ(-23,5%), Q&R(-22,4%) και Ηλεκτρονική Αθηνών (-20,0%).

Από τι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο τρεις μετοχές έκλεισαν τον Ιανουάριο με πτώση (Πειραιώς -14,1%, Τιτάν-5,9% και Marfin Popular Bank-1,6%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Motor Oil(+23,5%), OTE (+23,0%), K;yproy (+19,8%), ELPE(+18,9%), Μυτιληναίος(+18,8%), Εθνική(+16,7%), Eurobank(+14,1%), ΟΠΑΠ (+13,7%), Alpha Bank(+12,6%) και Ελλάκτωρ(+12,5%).

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές: ΟΛΘ (+31,1%), Σιδενόρ(+26,4%), ΚΑΕ (+22,1%), Τέρνα Ενεργειακή(+17,4%), ΟΛΠ(+16,9%), ΕΧΑΕ(+14,3%), ΜΕΤΚΑ (+13,6%), Frigoglass(+12,5%), Υγεία(+11,7%) και Αβαξ(+11,5%).

Αντιθέτως, με πτώση έκλεισαν οι μετοχές: Γενική (-7,5%), Σαράντης (-1,7%), Fourlis(-0,4%) και Lamda Development(-0,3%).

Στην μικρή κεφαλαιοποίηση, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΛΚΟ(+61,1%), Σωληνουργεία Κορίνθου (+59,1%), Χαλκόρ(+46,8%), Sprider(+40,7%), Μηχανική (+39,4%) και Cyclon(+34,2%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές: Παϊρης(-18,8%), Eurobrokers(-17,6%), Βωβός(-15,0%), Πήγασος(-13,8%), Ιντεάλ(-11,5%) και Ευρωσύμβουλοι (-11,1%).

Ανοδο κατέγραψαν όλοι οι επιμέρους δείκτες, εκτός από το δείκτη των Ασφαλειών. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Ασφάλειες: πτώση 7,7%, Βιομηχανικά Προϊόντα και Υπηρεσίες: άνοδος 12,3%, Εμπόριο: άνοδος 22,0%, Κατασκευές και Υλικά: άνοδος 0,60%, Μέσα Ενημέρωσης: άνοδος 8,5%, Πετρέλαιο και Αέριο: άνοδος 20,6%, Προσωπικά και Οικιακά Προϊόντα: άνοδος 2,00%, Πρώτες ύλες: άνοδος 23,0%, Ταξίδια και Αναψυχή: άνοδος 12,5%, Τεχνολογία: άνοδος 11,8%,Τηλεπικοινωνίες: άνοδος 23,0%, Τράπεζες: άνοδος 10,7%, Τρόφιμα και Ποτά: άνοδος 11,2%, Υγεία: άνοδος 7,2%, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας: άνοδος 11,1%, Χημικά: άνοδος 16,3%και Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες: άνοδος 7,3%.

Π. Δούκας για υπόθεση Βατοπεδίου

Αποφασισμένος να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για την υπόθεση του Βατοπεδίου, κατά του προεδρείου της Εξεταστικής και της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα" ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας μετά και την απόφαση περί παραγραφής.

«Όσοι έκαναν αυτές τις αθλιότητες πρέπει να λογοδοτήσουν», είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα παραπομπής «μπακαλόχαρτο» και «ψευτοπόρισμα». Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν έχει παράπονο από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, αφού στηρίζουν την αθωότητά του.

Ο πρωταγωνιστής της κρίσης των Ιμίων, μιλάει στο taxalia

O Cesur Cert, δημοσιογράφος το 1996 του γραφείου της Χουριέτ στη Σμύρνη, ήταν αυτός που κατέβασε την Ελληνική σημαία από την Μεγάλη Ίμια, τη μία δηλαδή από τις δύο βραχονησίδες που οι Τούρκοι αποκαλούν Kardac, μαζί με άλλον ένα συνάδελφό του.

Η συνέχεια στο taxalia

Τι απάντησε ο Γ. Μιχελάκης στους δημοσιογράφους για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και τα εσωκομματικά της ΝΔ;

Τα θέματα της ρευστότητας στην αγορά θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Αναφερόμενος στην γερμανική πρόταση για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης και το έλλειμα, ο κ. Μιχελάκης, τόνισε πως κάτι τέτοιο ισχύει μόνο σε δυο χώρες, τη Γερμανία και την Πολωνία, ξεκαθαρίζοντας πως αν αυτό ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρώπης , η ΝΔ θα το εξετάσει.

¨Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρωπαικό πρόβλημα και η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μετά από συνολική συζήτηση" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για άσυλο και λαθρομετανάστες

Επιμένει στην πρότασή της για την πλήρη κατάργηση του ασύλου η ΝΔ. 'Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, η ύπαρξη του ασύλου για το χώρο καταργεί το άσυλο των ιδεών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα χθεσινά επεισόδια στη Νομική Σχολή Αθηνών.

¨Η ελευθερία των ιδεών δεν μπορεί να είναι προνόμιο δέκα κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης. Απαντώντας σε ερώτηση για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι στεγάζονται σήμερα σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κοιτάξει την κάθε περίπτωση χωριστά.

Για τον Ευα. Αντώναρο

Εξαιρετικές χαρακτηρισε της σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως είναι άνευ σημασίας, καθώς κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει τη δική του άποψη.

" Στο κόμμα δεν υπάρχουν καραμανλικές ή άλλες πτέρυγες, το θέμα της εσωστρέφειας έχει μείνει πίσω" τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μιχελάκης αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τα όσα είπε ο κ. Αντώναρος, διερωτώμενος αν υπάρχει θεσμοθετημένος ρόλος ενός βουλευτή να είναι εκπρόσωπος ενός άλλου βουλευτή.

Για Θ.Ρουσόπουλο

Κλειστή παραμένει η πόρτα της ΝΔ για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατά το παρελθόν καυτηριάσει πολιτικές συμπεριφορές. " Αυτό δεν έχει αλλάξει", τόνισε χαρακτηριστικά.

Για Όλγα Κεφαλογιάννη

Στη εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την Ολγα Κεφαλογιάννη και της ζήτησε να μεταφερθεί από την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου στην Α' Αθηνών.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχαλάκης, κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως η όποια παράταση της αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να οδηγούν στην ανάπτυξη και η θέσπιση του ευρωομολόγου (ΣΣ. Μια μανία μ' αυτό το Ευρωομόλογο!!!).

"Το κυριότερο είναι, πώς η όποια απόφαση δεν πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα. Αυτά δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία", τόνισε, χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν σκέφτεται τις λαϊκές ομάδες.

" Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χωρα ως εταιρία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές. Ο λαός δεν είναι υπάλληλος της εταιρίας αυτής, υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητες ομάδες που δεν αντέχουν", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που να οδηγούν στην ανάπτυξη.

"Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Δεν είναι για να χαιδέψουμε τα αυτιά του κοσμάκη το "όχι στα σκληρά μέτρα". Για να βγεις από το φαύλο κύκλο δεν μπορείς παρά να αυξήσεις το εισόδημα του πολίτη", δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ δικαιώνεται για το "όχι" της στο μνημόνιο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διγλωσσία, καθώς υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξουν νέες επώδυνες αποφάσεις την ώρα που, όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, με απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ εμφανίζεται η χώρα να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα 12 δισ.

Ομαλά εξελίσσεται η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων

Η αγωνία περίπου 180 Ελλήνων που ζουν στην Αίγυπτο έλαβε τέλος. Από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι επιβιβάστηκαν στα τρία αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν επετράπη σε κανέναν από την ελληνική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών να μεταβεί στις αίθουσες του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εξωτερικών, τα αεροσκάφη αναμένεται να αφιχθούν στην Αθήνα τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Αυξάνονται οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο... με το μαλακό τους πάει προς το παρόν ο Mubarak

Πάνω από 100.000 είναι οι διαδηλωτές αυτή τη στιγμή στην κεντρικότερη πλατεία της Αιγύπτου, που ζητούν την παραίτησή του Μubarak ζητωκραυγάζοντας... σιωπούν μόνο την ώρα της προσευχής (δείτε τη φώτο), για να μην ξεχνάμε και τον κίνδυνο ισλαμοποίησης της χώρας...

Δείτε φώτο πριν μερικά λεπτά και εικόνα της περιοχής από το google maps:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSQA-QrZnL0lblaMI18z8R_r8XQ-_rzQ3rCxlFdMWkm0oIKGXRY0dxSOJUzJvFGWuuGabHzH_gy283KyhVKQGZpOm_HiX0ryiZxiQIXK30CdPOUVTZyfJGaPGTM9b-NHZR1TJZiI06YiA8/s1600/Al+Jazeera+English-+Live+Stream+-+Watch+Now+-+Al+Jazeera+English_1296559474161.jpeg



Βάλτε μυαλό και παίξτε μπάλα...

Ρόμπεν και Μίλερ άρχισαν τις μπουνιές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό μόνο κακό κάνει στους "Βαυαρούς"... Η Ντόρτμουντ προελαύνει και η ομάδα του Φαν Χάαλ... ξεκίνησε το μποξ!

Και τι δηλαδή που ο Μίλερ ζήτησε το λόγο από τον Ολλανδό; Μέσα στο παιχνίδι αυτό γίνεται 100 φορές ανάμεσα στους παίκτες... Η απάντηση όμως του Ρόμπεν ήταν απαράδεκτη και θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά...

Δε με νοιάζει αν είναι το αστέρι της ομάδας... Από τη Μπάγερν έχουν περάσει πολύ καλύτεροι ποδοσφαιριστές και ήταν όλοι υποδείγματα παικτών! Οπότε, δε πρέπει να ανέχονται τα καπρίτσια κανενός Ρόμπεν ή όπως αλλιώς λέγεται...

Για να μην θεωρηθώ πως έχω κάτι με τον εν λόγω παίκτη, ποδοσφαιρικά θεωρώ πως είναι το πιο καλό αριστερό πόδι μετά τον Μέσι... Απλά είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και όλο αυτό τον έχει πάει πίσω στην καριέρα του!

Ας βάλουν μυαλό στο Μόναχο, γιατί η Ντόρτμουντ κάνει παρέλαση και αν δεν τρέξουν, τότε αντίο στη "σαλατιέρα"... 


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Ο Βασιλίας της Σ. Αραβίας, Abdullah, ετοιμάζεται να δεχθεί επισκέψεις :)

(ΣΣ. Ο βασιλιάς της Σ. Αραβίας όπου βρήκε καταφύγιο ο έκπτωτος σύντροφος του ΓΑΠ, Μπεν Αλί)
by katalystprods
@ we may have some guests soon, can you move all of Osama's WMDs (ΣΣ. WMD=weapon of mass destruction- Όπλα Μαζικής Καταστροφής) to the spare guest mansion?

(Μετάφραση: Μπορεί να έχουμε επισκέψεις το επόμενο διάστημα, μπορείτε να μετακομίσετε τα όπλα μαζικής καταστροφής του Οσάμα στον εφεδρικό αρχοντικό ξενώνα;)

Τελικά η μαλακία του Ρετσίνα είναι ανίκητη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5hvgTT8FLseyjgUolN16xV2GztX9jtwEC7lB2u9UThjhL3vvyB_iptnnK6VJvlBdiSTM7Th6Bj-8MSEhPf_UqNg9fS2siDZ99W1dl5jT5I0yWPRxF3Sc3s_tlUY4DldWB6MVNFeiQYaN_/s1600/retsinas.JPGΤελικά η μαλακία του Ρετσίνα είναι ανίκητη!!!

Κατηγορεί τη ΝΔ γιατί δεν καυτηριάζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπόρεσε να στείλει σήμερα 3 αεροπλάνα να παραλάβουν Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν από την Αίγυπτο και όχι πριν μια εβδομάδα!!

Μα ρε βλάκα πριν από μια εβδομάδα ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις! Τι έπρεπε να κάνει η ΝΔ; Να γελοιοποιηθεί ζητώντας να φέρει η Κυβέρνηση πίσω τους Έλληνες επειδή πριν μια εβδομάδα έγινε μια διαδήλωση των 10.000 ανθρώπων; Πάς καλά ρε ή πάλι μεθυσμένος έγραφες;

Άντε πήγαινε γλύψε τον Μαρινάκη να σε βάζει στη σουίτα του σαν το σκύλο μαζί με τον Πανάρα και χέσε μας που θες να κάνεις και κριτική στη ΝΔ... εξάλλου δεν σε πληρώνουν για να κάνεις κριτική... για άλλο πράμα σε πληρώνουν ;)

Διαβάστε τι γράφει το νούμερο... μνημείο μπουρδολογίας και αχταρμά... κατηγορεί Σαμαρά, ΠΑΣΟΚ, δίνει εύσημα στην προηγούμενη Κυβέρνηση ΝΔ, γλύφει Ντόρα μιας και δεν ξεχνάει ποτέ τον έρωτά του...με λίγα λόγια: τρυκιμία εν κρανίω:

«Πώς είναι δυνατόν να μην καυτηριάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η Νέα Δημοκρατία, το γεγονός ότι η αποστολή των ελληνικών αεροσκαφών στην Αίγυπτο για τη μεταφορά των Ελλήνων της περιοχής, έχει καθυστερήσει μια εβδομάδα;

Πώς είναι δυνατόν ο Σαμαράς να ανέχεται μια τέτοια ολιγωρία από την πλευρά των αρμοδίων τομεαρχών του, όταν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας οι υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας, της Πολεμικής Αεροπορίας, του υπουργείου Εξωτερικών και τα διπλωματικά γραφεία κινητοποιούνταν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως συνέβη δύο φορές στην Μέση Ανατολή και μία με το τσουνάμι στην άλλη άκρη του κόσμου;

Είπαμε να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα του κυβερνητικού παρελθόντος της Νέας Δημοκρατίας αλλά όχι και να τα απαξιώνουν με τέτοιο τρόπο, παίζοντας το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ.»

Το ΠΑΣΟΚ, ήταν πάντα στο πλευρό των λαθρομεταναστών...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα στο πλευρό των λαθρομεταναστών και πάντα στήριζαν τον αγώνα τους. 
Δείτε  ΕΔΩ τις ευχαριστίες του εκπροσώπου των μεταναστών 2 χρόνια πριν, σε απεργία πείνας στα Χανιά, 
Nα δούμε τώρα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, θα νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες, θα λύσει τα προβλήματά τους για τα οποία τόσο πολύ εκόπτετο δυο χρόνια πριν;





Σας θυμίζει τίποτα ο εκπρόσωπος των λαθρομεταναστών;


Μήπως τον είδατε τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση;;
ΔΕΙΤΕ το σχετικό video




http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Χιλιάδες λαού έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ για να διαδηλώσουν εναντίον του Mubarak

Δείτε φώτο πριν 2 ώρες:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkQtHLvNJaVnnXe4MoJ0_MxU6rNiLeC4k3MJnhlXHl0_gTrs8PadG4iw5v2NZCCvOMk481y0OiT7gMe7DSi-MujdY9zFLdUsl2NFY7-P1qc-vHlR9euisL5VdZR2jwU137_ar3o5RIDY1N/s1600/tahrir.JPG

http://www.spiegel.de/images/image-175550-galleryV9-vwyt.jpg

Wall Street Journal: "ΓΑΠ-ΠΑΠ παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα ξέχρεώσουν το χρέος"

Αυτό λένε όσοι ακούσανε πάλι τον ΓΑΠ και τον ΠΑΠ να λένε, στο Νταβός, τις παπαριές τους αφού ξυνόντουσαν 8 μήνες και δημιούργησαν την κρίση δανεισμού με αποτέλεσμα σήμερα τα ελληνικά ομόλογα να ασφαλίζονται με διπλάσιο κόστος (835,000 δολ το χρόνο για ασφάλιση 10 εκ δολ ελληνικού χρέους) απ' ότι της Αιγύπτου (440.000 δολ) που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα του ισλαμισμού:

«They must be smoking dope if they think they are going to pay back the debt»

Όσοι δεν το πιστεύουν ενώ πιστεύουν ότι ο Τράγκας πήρε συνέντευξη του Καραμανλή ας ρίξουν μια ματιά εδώ

“Ψάχνει” την Ziraat Bank η Τράπεζα της Ελλάδος

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQobncZbxfVZUuVkFGXLlgEI8urU0l7Q7yKf3OTZrQl1LG7JO70Q&t=1Σε έλεγχο της ZIRAAT Bank και των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα μετά τις αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” προσανατολίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ιδιαίτερα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας για τη μη διάθεση δανείων εκτός της γεωγραφικής περιοχής ενδιαφέροντός της (αρνήθηκε δάνειο σε επιχειρηματία του οποίου το όνομα βρίσκεται στη διάθεσή μας από την Κρήτη) με επίκληση πως «η τράπεζα χρηματοδοτεί μόνο projects στη Θράκη», οι μηχανισμοί του ελληνικού Κράτους φαίνεται να παίρνουν μπροστά.

Όπως σήμερα επίσης παρουσιάζουμε και κατόπιν ενημέρωσης από τοπικές πηγές, η τουρκική τράπεζα χορηγεί αθρόα δάνεια μέχρι και σε …βρεφονηπιακούς σταθμούς, μειονοτικών συλλόγων και οργανώσεων.

Πληροφορίες μας λοιπόν τονίζουν πως ήδη έχουν επιχορηγηθεί ο Σύνδεσμος Πομακοχωρίων Ξάνθης, Σύλλογοι εξωραϊστικού χαρακτήρα στα Φιλύρα και άλλες κοινωνικές ομάδες ή σύλλογοι που καμία ανταποδοτικότητα σαφώς δεν μπορούν να έχουν ως προς την κερδοφορία που κάθε χρηματοπιστωτικός οργανισμός πρέπει να κυνηγά. Και δεν πρόκειται για χορηγίες, αλλά για χορηγήσεις δανείων.

Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές τράπεζες περνούν κάθε είδους stress test και που ελέγχονται για την φερεγγυότητά τους, μια ανταγωνιστική τράπεζα από μια “άσπονδη φίλη” χώρα, δεν δίνει δάνεια σε όλη την Επικράτεια (πράγμα που αντίκειται στους όρους της Τράπεζας της Ελλάδος), επιλέγει δηλαδή τους πελάτες της με εθνικά ή γεωγραφικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα δίνει αφειδώς δάνεια σε φορείς που δεν έχουν επιχειρηματική ή άλλου τύπου ανταποδοτική δραστηριότητα.

Αυτή – σύμφωνα με τις πηγές μας- θα είναι και η περιοχή «ενδιαφέροντος» της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία ναι μεν θέλει επενδύσεις στην Ελλάδα, όμως εδώ διαβλέπει εθνικό ζήτημα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η δράση της ZIRAAT Bank έχει προκαλέσει την οργή της καθηγητικής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης, που γνωρίζει εδώ και καιρό τις συνθήκες εργασίας και τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ένας χρηματοπιστωτικός φορέας επιχειρεί να προσεγγίσει δανειολήπτες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Απογειώθηκαν τα 3 C-130, με προορισμό την Αίγυπτο, για τον επαναπατρισμού Ελλήνων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ελληνική επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών, από την Αίγυπτο. Τα τρία αεροσκάφη C- 130 της Πολεμικής Αεροπορίας που διατέθηκαν για το σκοπό αυτό, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό την Αίγυπτο, στις 9.31, στις 9.40 και στις 9.58 σήμερα το πρωί. Η πτήση έως την Αίγυπτο διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες και τα αεροσκάφη στην επιστροφή τους θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αίγυπτος-Ο στρατός χαρακτήρισε "νόμιμες" τις διεκδικήσεις του αιγυπτιακού λαού και δεσμεύθηκε να μην κάνει χρήση βίας

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι οι διεκδικήσεις του αιγυπτιακού λαού είναι "νόμιμες" και δεσμεύθηκε να μην κάνει χρήση βίας, εν όψει των μαζικών διαδηλώσεων που προγραμματίζονται για σήμερα στο πλαίσιο της λαϊκής εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως κάθε μέρα από την 25η Ιανουαρίου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Κάιρο και σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου της χώρας.

Το βράδυ, ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ανακοίνωσε ότι επιφορτίσθηκε από τον Χόσνι Μουμπάρακ να αρχίσει αμέσως διάλογο με την αντιπολίτευση "για θέματα που συνδέονται με τις συνταγματικές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις".

Ο Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης. Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, ο υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ-ελ-Άντλι, υπεύθυνος για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, την απομάκρυνση του οποίου ζητούσαν οι διαδηλωτές, αντικαταστάθηκε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας, τον Μαχμούντ Ουάγκντι.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απέρριψαν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, καλώντας "σε μαζικές διαδηλώσεις παντού στην Αίγυπτο, ώστε ολόκληρο το καθεστώς, πρόεδρος, κόμμα, υπουργοί και κοινοβούλιο, να εγκαταλείψουν την εξουσία".

Σε επίσημη ανακοίνωσή του προς τον "μεγάλο λαό' της Αιγύπτου, ο στρατός χαρακτηρίζει "νόμιμες" τις διεκδικήσεις του και διαβεβαιώνει ότι δεν θα προσφύγει" στη χρήση βίας κατά του αιγυπτιακού λαού".

Από χθες το πρωί το κίνημα διαμαρτυρίας απηύθυνε έκκληση για επ΄αόριστον απεργία διαρκείας και για πορείες ενός εκατομμυρίου ατόμων σήμερα στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Η πρόσκληση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα, αφού οι υπηρεσίες του Ιντερνετ παραμένουν μπλοκαρισμένες, ενώ οι υπηρεσίες μηνυμάτων της κινητής τηλεφωνίας υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Renesys, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση του Ιντερνετ, χθες διέκοψε τις υπηρεσίες του και ο τελευταίος πάροχος υπηρεσιών Ιντερνετ στην Αίγυπτο, η Noor, αποκόπτοντας τη χώρα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Για να βοηθήσει τους Αιγύπτιους "σε αυτή η δύσκολη περίοδο να παραμείνουν σε σύνδεση" η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Twitter για την εφαρμογή ενός συστήματος που θα επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων στο Twitter μέσω τηλεφώνου, χωρίς να υπάρχει ανάγκη σύνδεσης στο Ιντερνετ.

Από χθες το απόγευμα λαοθάλασσα κατέκλυσε και πάλι την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, ενώ δεκάδες άνθρωποι παρέμειναν εκεί τη νύκτα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στην πρωτεύουσα, στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Ο Λευκός Οίκος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία πριν από τις προγραμματισμένες για σήμερα μεγάλες πορείες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύουν μέχρι σήμερα οι στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αίγυπτο Φρανκ Ουίσνερ βρίσκεται στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με την αιγυπτιακή ηγεσία.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών απηύθυναν έκκληση για την εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε εκλογές "ελεύθερες και δίκαιες" και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα δήλωσε ότι επιθυμεί μία "ειρηνική μετάβαση".

Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για την πιθανότητα εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος αντίστοιχου με το καθεστώς της Τεχεράνης σε περίπτωση που "ένα οργανωμένο ισλαμιστικό κίνημα αναλάβει τον έλεγχο του κράτους" στη Αίγυπτο, ευνοημένο από το "χάος".

Αναχωρούν 3 C-130 για την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων

"Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους για την Αίγυπτο, στο οποίο επιβαίνει ως συντονιστής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.

Οι πληροφορίες λένε ότι και η χθεσινή βραδιά ήταν μια καλή βραδιά. Αναμένουμε την εξέλιξη της διαδήλωσης στο Κάιρο, για να έχουμε καλύτερα συμπεράσματα το απόγευμα προς το βράδυ, ανέφερε ο κ. Δόλλης και σημείωσε πως μια ρευστή κατάσταση απαιτεί προσοχή και ψυχραιμία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επιστροφή αναμένεται μετά τις 4 το απόγευμα, ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου επιβίβασης των Αιγυπτιωτών.

"Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δόλλης και κατέληξε:

"Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια υπουργική καρέκλα και να κάνεις αναλύσεις. Το λίγο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να βοηθήσει τους πολίτες της"

Οι Αυστραλοί μαθαίνουν ελληνικά και εμάς η Άννα θέλει να μας μάθει αγγλικά και η Δραγώνα τούρκικα...

Τα Ελληνικά θα συμπεριληφθούν, τελικά, στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Πίτερ Γκάρετ. Τουλάχιστον αυτή είναι η εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARA

Με κοινή τους δήλωση οι ομογενείς Εργατικοί βουλευτές Στιβ Γεωργανάς και Μαρία Βαμβακινού εκφράζουν την ικανοποίησή τους που η κινητοποίηση του ελληνισμού στέφθηκε από επιτυχία.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, η ελληνική γλώσσα είναι μέσα στις πέντε δημοφιλέστερες της Αυστραλίας και ομιλείται από 250.000 άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2006.

Σημειώνεται ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση είχαν ζητήσει από τις αυστραλιανές αρχές να είναι η ελληνική μια από τις γλώσσες που θα διδάσκεται στα αυστραλιανά σχολεία.

Ο συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, Γιώργος Αγγελόπουλος, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι συστηματικές και πολύπλευρες ενέργειες του ελληνισμού της Αυστραλίας για να συμπεριληφθούν τα Νέα Ελληνικά στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών για ολόκληρη την Αυστραλία στέφτηκαν με επιτυχία και η νεοελληνική γλώσσα προτείνεται να είναι μια από τις έντεκα επίσημες γλώσσες του νέου προγράμματος.

Το ΣΑΕ τονίζει ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται σε όλο τον ελληνισμό της Αυστραλίας, στη συντονισμένη κινητοποίηση όλων των φορέων και Οργανισμών του και στις υπεύθυνες και επιστημονικά πειστικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί με τις εισηγήσεις τους δεν κατόρθωσαν μόνο να αποδείξουν την σημασία των Ελληνικών για την Αυστραλία του σήμερα αλλά και να αναδείξουν τη διαχρονική σημασία της γλώσσας αυτής για τον παγκόσμιο πολιτισμό καθώς επίσης και τη βαθιά και γόνιμη συγγένειά της με την αγγλική γλώσσα.

Τούτο στάθηκε επίσης εφικτό χάρη στη δυναμική παρουσία όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία με θαυμαστή και ομόψυχη δράση κατόρθωσαν να αναδείξουν την ευρύτερη σημασία της Ελληνικής γλώσσας για την κοινωνική ευστάθεια, ευημερία και ανάπτυξη της σύγχρονης Αυστραλιανής κοινωνίας.

Το ΣΑΕ συγχαίρει και την πρωτοβουλία εκ μέρους του τύπου να συγκεντρωθούν χιλιάδες υπογραφές (περίπου 23.000 υπογραφές συγκέντρωσαν οι αναγνώστες του Νέου Κόσμου) γεγονός που απέδειξε έμπρακτα σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η Ελληνική είναι ένα ζωντανό κομμάτι της αυστραλιανής πραγματικότητας και θα παραμείνει τέτοιο για πολλά χρόνια ακόμη στο μέλλον.

Ο κ. Αγγελόπουλος υπογραμμίζει:

"Θα ήταν επίσης μεγάλη παράλειψη να μην τονιστεί ο καταλυτικός ρόλος πολιτικών προσωπικοτήτων, κομμάτων και κυβερνήσεων. Όλοι τους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την άμεση κινητοποίηση για την ελληνική γλώσσα και θα πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για τα αποτελέσματα. Στο πνεύμα αυτό θα πρέπει να τονιστεί ακόμη με μεγαλύτερη έμφαση ο παραγωγικός ρόλος των πολιτικών ελληνικής καταγωγής, για τους οποίους η Ομογένεια αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη και ακόμα το έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη των προσπαθειών της ομογένειας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδος"

Στα 15 τα θύματα από τον ιό της γρίπης Α... ο Καραμανλής φταίει που δεν τους εμβολίασε

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού Α(Η1Ν1) τις τελευταίες δύο ημέρες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 15, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 16 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας συνολικά 81 άτομα.

Ελληνα γιατι παραπονιέσαι;

Για να είμαστε δίκαιοι ως προς την ιστορία αλλά και την συνείδησή μας, πρέπει να αναφέρουμε τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γίνονται εσωκομματικές εκλογές και εκλέγεται ο Κώστας Σημίτης (Ααρόν Αβούρης) με μικρή διαφορά, από τον ιδιοκτήτη 18 off-shore εταιριών Άκη Τσοχατζόπουλο. Όλος τυχαίως αμέσως μετά έρχεται το επεισόδιο των Ιμίων όπου ο Κώστας Σημίτης πριν τις προγραμματικές δηλώσεις υπόσχεται ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας..

Την συνέχει την ξέρουμε, παραχώρησε τα Ίμια στην τουρκική πλευρά υποχωρώντας και υποστέλλοντας την σημαία σε εθνικό έδαφος, κάτι που είχε να γίνει από το 1812!

Εδώ έρχεται ο Ελληνικός λαός που έχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάντια της χώρας στα εθνικά θέματα και στην εξωτερική πολιτική γενικότερα. Αφού λοιπόν Ελληνικέ λαέ διαπίστωσες την προδοσία Σημίτη όσον αναφορά τα Ίμια, στις εκλογές που διεξήχθησαν λίγους μήνες μετά, εξέλεξες των Κώστα Σημίτη για πρωθυπουργό!!! Εξέλεξες αυτόν που θεώρησε συναισθηματικό να υπάρχει η Ελληνική σημαία στα Ίμια! Όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο! Και για πρωθυπουργό σημερινό, εξέλεξες τον τότε υφυπουργό εξωτερικών Γεωργάκη Παπανδρέου!! Και αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης τον τότε υπουργό εξωτερικών "το εθνικό παχύδερμο" Θεόδωρο Πάγκαλο! Επειδή ξεχνάς εύκολα ελληνικέ λαέ, στα θυμίζω, σου θυμίζω πόσο εύκολα ξεχνάς και μετά παραπονιέσαι για την κατάσταση που επικρατείς στην σημερινή πολιτική σκηνή.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψηφίσεις προτίμησε κάτι άλλο εκτός απο την οικογενειοκρατία που μας επιβάλουν οι τεκτονικές στοές και ψήφισε ένα από τα κινήματα πολιτών που είναι εκτός βουλής και υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του μικρομεσαίου πολίτη.

anti-ntp.blogspot.com

Η τριήρης Ολυμπιάς στη Νέα Υόρκη το 2012;

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2009/11/trihrhsolympiasbz6.jpgΌνειρο μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών είναι η τριήρης Ολυμπιάς να περάσει μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου 2012.

Ο καταγόμενος από τη Χίο ναυτιλιακός πράκτορας Μάρκος Μαρινάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όλο και περισσότερος κόσμος στηρίζει την προσπάθειά μας, ενώ δημοσιεύματα και αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν την ιστορία της τριήρους, αναδεικνύοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «το δημοσίευμα στην εφημερίδα “Γουόλ Στριτ Τζέρναλ” και οι σχετικές αναφορές από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ έδωσαν απρόσμενη διάσταση στο γεγονός».

Ο γνωστός ομογενής, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και του Συλλόγου Καρδαμυλιωτών Νέας Υόρκης, επισήμανε ότι πρόκειται για την τριήρη Ολυμπιάς που ανακατασκευάστηκε το 1987 και αποτελεί το μόνο σε λειτουργία πλοίο του είδους του και το οποίο έκανε την τελευταία «επίσημη εμφάνισή» του στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της 11ης Αυγούστου του 2004, μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα. Από τότε, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στεγάζεται ως έκθεμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στην Αθήνα, δίπλα στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ».

Για τη μεταφορά του στη Νέα Υόρκη έχει δημιουργηθεί το «Trireme Trust USA» για το σχεδιασμό του «Trireme in New York», στο οποίο προεδρεύει ο κ. Μαρινάκης. Βασικός στόχος, όπως σημείωσε, «είναι η προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Το κόστος συντήρησης του πλοίου και συνολικά αυτού του εγχειρήματος υπολογίζεται να φτάσει τα τρία εκατομμύρια δολάρια και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 600 χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της όλης προσπάθειας, η τριήρης χρειάζεται καταρχήν 275 χιλιάδες για επισκευές, ενώ θα πρέπει να μεταφερθεί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης με φορτηγό πλοίο και να «ναυτολογηθούν» κωπηλάτες.