29 Ιανουαρίου 2011

Την αλλαγή του νόμου για το άσυλο, ζητά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης

Αλλαγή του νόμου για το άσυλο, αλλά χωρίς να καταργηθεί, ζητά -με συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα"- ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος δηλώνει δυσαρεστημένος με την συνολικότερη λειτουργία του κράτους.

«Όλοι ευθυνόμαστε - και για χρόνια- που μετατρέψαμε την πόλη σε μπαρουταποθήκη. Καιρός είναι να πάρουμε δραστικά μέτρα», δηλώνει ο κ. Σκανδαλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων στην εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική αναφέρει ότι «τα παιδία παίζει με τη φωτιά».

Ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας για την οικονομία τάσσεται εναντίον της αναδιάρθρωσης του χρέους και τονίζει: «Θέλουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, θέλουμε ολοκληρωμένο μηχανισμό στήριξης και απαντήσεις της Ευρώπης στις κερδοσκοπικές πιέσεις. Δεν επιδιώκουμε, ούτε συζητούμε συνολική αναδιάρθρωση του χρέους. Η Ελλάδα δεν συζητά όρους χρεοκοπίας». Υπογραμμίζει ότι υπάρχει γραμμή προστασίας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και σημειώνει πως «οφείλουμε να εξαντλούμε κάθε περιθώριο ενίσχυσής τους, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν αρκεί».

Τέλος, τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τη θέσπιση μονοεδρικών περιφερειών αρκεί οι βουλευτές να εκλέγονται με σταυρό, να έχουν ουσιαστικό ρόλο για την ανάπτυξη της περιφέρειάς τους και να υπάρχουν αξιόπιστες εσωκομματικές διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων, θεσμικά κατοχυρωμένες.

Αίγυπτος: 92 οι νεκροί - Μπαραντέι: Ο Μουμπάρακ πρέπει να παραιτηθεί

Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν αργά σήμερα το βράδυ σε σκληρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πόλη Μπένι Σουέιφ νοτίως του Καϊρου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη αυτή που απέχει 140 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν πυρ για να τους απωθήσουν και να προκαλέσουν το θάνατο 12 εξ αυτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας συνολικά 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πενθήμερη εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μουμπάρακ.

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/6/6/197866/mohammed_el_baradei.jpgΕλ Μπαραντέι: Η χώρα πρέπει να περάσει από το δικτατορικό σε δημοκρατικό καθεστώς και ο στρατός να υποστηρίζει το λαό και όχι τους δυνάστες του.


Ο αντικαθεστωτικός Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση τονίζοντας ότι ο ιδιορισμός ενός αντιπροέδρου και ενός νέου πρωθυπουργού δεν είναι κινήσεις αρκετές.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ο κ. Ελ Μπαραντέι τόνισε: "Είπα στον πρόεδρο Μουμπάρακ και στο καθεστώς του φύγετε χωρίς καμία καθυστέρηση για το καλό της Αιγύπτου και για το δικό σας καλό".

"Σέβομαι τον στρατηγό Ομάρ Σουλειμάν που διορίστηκε από τον πρόεδρο Μουμπάρακ αντιπρόεδρος και τον πτέραρχο Αχμαντ Σαφίκ νέος πρωθυπουργός, αλλά το ζήτημα δεν ήταν η αλλαγή προσώπων" συνέχισε ο κ. Ελ Μπαραντέι, επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι "μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αντιπροσωπευτική όλων των ρευμάτων του αιγυπτιακού λαού που θα προετοιμάσει καθαρές εκλογές και θα συντάξει ένα νέο Σύνταγμα".

"Επιθυμούμε να περάσουμε από ένα δικτατορικό καθεστώς σε ένα καθεστώς δημοκρατικό που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς αυτό οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν" πρόσθεσε ο αιγύπτιος αντικαθεστωτικός και πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Απευθυνόμενος τέλος στον αιγυπτιακό στρατό είπε:"Επισήμανα σαφώς στις ένοπλες δυνάμεις ότι ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν την Αιγυπτο, πρέπει να υποστηρίζουν το λαό και όχι τους δυνάστες του".

Καταλήγοντας ο τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμαντ ελ Μπαραντέι χιαρέτισε τους νέους της Αιγύπτου που μετέχουν μαζικά στις διαδηλώσεις.

Σερβία:-Ο πρόεδρος της Βοσνίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Νταβουτόγλου. Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

http://www.bh-news.com/eng/images/stories/radmanovic.jpgΣοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβουτόγλου στη Μπανιαλούκα, μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη Σερβία.

Ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς (σ.σ. εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα-φώτο) αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ διότι η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε, να μην υπάρχει, στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της σερβικής Δημοκρατίας (Republika Srpska).

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του Ραντμάνοβιτς χαρακτηρίζεται "ανεπίτρεπτη" η συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας και αναφέρεται ότι "επιπρόσθετος λόγος για να μην γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Βοσνίας, ο Νταβούτογλου ήταν και το γεγονός ότι έφτασε στο προγραμματισμένο ραντεβού με καθυστέρηση 75 λεπτών".

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας επισκέπτεται τη Βοσνία για να προωθήσει το διάλογο μεταξύ των τριών εθνοτήτων ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους. Στη Μπανιαλούκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα με την πρωτοβουλία για διάλογο δεν προσπαθεί να ευνοήσει οποιοδήποτε από τα τρία μέρη.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντόντικ, ο Αχμέτ Νταβουτόγλου δήλωσε ότι "η κατάσταση στη Βοσνία αποτελεί πρόκληση για όλους όσους ζουν στην περιοχή διότι η χώρα αυτή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της σταθερότητας στα Βαλκάνια". Πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη συνοχή, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της Βοσνίας και επισήμανε ότι υπάρχει έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Bundesliga 20η αγωνιστική

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 2-0
Νυρεμβέργη-Αμβούργο 2-0
Ζανκτ Πάουλι-Κολονία 3-0
Σάλκε-Χοφενχάιμ 0-1
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-3
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν 1-3
Καϊζερσλάουτερν-Μάιντς 0-1
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ 30/1
Αϊντραχτ Φρ.-Γκλάντμπαχ 30/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)


Ντόρτμουντ 50
Λεβερκούζεν 39
Μπάγερν 36
Μάιντς 36
Ανόβερο 34
Αμβούργο 30
Φράιμπουργκ 30
Χοφενχάιμ 29
Αϊντραχτ Φρ. 26
Νυρεμβέργη 26
Σάλκε 25
Βόλφσμπουργκ 23
Κάιζερσλαουτερν 22
Zανκτ Πάουλι 22
Βέρντερ Βρέμης 22
Κολωνία 19
Στουτγάρδη 16
Γκλάντμπαχ 13

Το θέατρο του Ερντογάν και οι «Κομπάρσοι» των Αθηνών

του Νίκου Χειλαδάκη

Πολλοί στρατηγικοί αναλυτές στην Αθήνα, δημοσιογράφοι, ερευνητές και πολιτικοί, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η χώρα μας να υποστηρίζει συνεχώς τον Ερντογάν γιατί είναι καλύτερος από τους στρατηγούς και πιο φιλικός. Οι απόψεις αυτές δείχνουν μια τραγική άγνοια της τουρκικής πραγματικότητας όπου όλη η διαφαινόμενη διαμάχη Ερντογάν - Στρατηγών γίνετε καθαρά για την νομή της εξουσίας και τίποτα παραπάνω.

Όλο αυτό το σκηνικό της εσωτερικής διαμάχης είναι στην ουσία ένα έντεχνο τουρκικό θέατρο του Ταΐπ Ερντογάν που παίζεται με βαθύτερους σκοπούς την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρκικού ισλαμικού επεκτατισμού με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη για την ίδια την ύπαρξη του Ελληνισμού. Ενδεικτικό αυτής της άποψης είναι ότι οι τουρκικές προκλήσεις όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά έχουν αναβαθμιστεί και ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η μεγάλη άγνοια των ιθυνόντων στην Αθήνα για το ποιος είναι στα αλήθεια ο Ερντογάν και τι εκπροσωπεί πραγματικά σε σημείο που μπορεί να υποθέσει κανείς πως η άγνοια αυτή είναι κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί προφανείς στόχους και σκοπούς. Με λίγα λόγια, όπως θα δούμε και παρακάτω, ο Ερντογάν και «οι μετ' αυτού» εκπροσωπούν την σύνθεση του ισλαμισμού με τον τουρκικό εθνικισμό ένα πραγματικά εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί στον νεοοθωμανισμό του Νταβούτογλου. Αυτή η σύνθεση πρεσβεύει μια Τουρκία υπερδύναμη και την δορυφοροποίηση, (σε πρώτη φάση), όλων των κρατών που βρίσκονται στο περίγυρο της. Από τον στείρο και συχνά εσωστρεφή κεμαλικό εθνικισμό, η Τουρκία με τον Ερντογάν πέρασε στον επιθετικό ισλαμικό εθνικισμό με κυρίαρχο στοιχείο μια επεκτατικότητα που δεν έχει προηγούμενο στην σύγχρονη τουρκική ιστορία. Αυτό το στοιχείο ίσως ξενίσει πολλούς στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία είναι η πραγματικότητα και όπως διαμορφώνετε δείχνει πως η πλήρη επικράτηση του "σουλτάνου" Ερντογάν, υλοποιεί το παλιό όνειρο του Τουργκούτ Οζάλ για κατάκτηση της Ελλάδας χωρίς πόλεμο. (Δόγμα Οζάλ: «Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ»). Η ελληνική αφελέστατη στάση σε όλα αυτά γίνετε ακόμα μεγαλύτερη καθώς διάφορες ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις στο όνομα των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, (δηλαδή της πολιτικής τους βλακείας), έχουν γίνει άθελα τους οι καλύτεροι συνεργάτες της μεγαλύτερης μαφίας του κόσμου, της τουρκικής μαφίας λαθρομεταναστών. Η μαφία αυτή συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες με το ίδιο το τουρκικό κράτος αποφέροντας τεράστια ποσά στα ταμεία της τουρκικής στρατοκρατικής μηχανής είτε η Τουρκία κυβερνάται από τους κεμαλικούς είτε από τους ισλαμιστές.

Η επικράτηση των ισλαμιστών στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του εικοστού αιώνα σήμανε την μεγάλη στροφή προς τις ισλαμικές νεοοθωμανικές θέσεις και τάσεις που ενίσχυαν και στήριξαν ένα άκρατο ισλαμισμό. Ο ισλαμισμός αυτός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της μεγαλύτερης εθνικιστικής ισλαμικής τουρκικής οργάνωσης, της Milli Görüş, για τη οποία δυστυχώς ελάχιστα είναι γνωστά στην Ελλάδα. Ο ισλαμισμός αυτός, (συνεπικορούμενος από τα ισλαμικά τάγματα τα οποία ουσιαστικά ανέβασαν τον Ερντογάν στην εξουσία), στην αρχή εκδηλώθηκε με μετρημένα βήματα εξ αιτίας κυρίως της αντίδρασης που ήταν δυνατό να συναντούσε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Γρήγορα όμως αφού άρχισε να δείχνει το πραγματικό του προσωπείο, αυτό ενός άκρατου ισλαμικού ιμπεριαλισμού, άρχισε να εκδηλώνετε με πολλούς τρόπους. Η επικράτηση αυτή θεωρήθηκε πως ήταν ο τελικός θρίαμβος και η οριστική ιστορική δικαίωση του ρόλου που έπαιξε η Milli Görüş. Ο ανασχηματισμός της ισλαμικής κυβέρνησης που έγινε τον Μάιο του 2009, επιβεβαίωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο αυτή την μεγάλη και οριστική στροφή της πολιτικής εξουσίας της Τουρκίας προς τους σκοπούς και τα ιδεολογικά πρότυπα της Milli Görüş, δηλαδή του νεοοθωμανισμού και του ισλαμικού εθνικισμού. Σημαντικά πρόσωπα αυτής της οργάνωσης ελέγχουν πλέον με απόλυτο τρόπο την τουρκική κυβέρνηση και καθοδηγούσαν τις αποφάσεις του Erdoğan. Η Milli Görüş, κατέστη από το 2009 και μετά ο καθοριστικός παράγοντας της διαμόρφωσης της πολιτικής της Τουρκίας, αλλά και ο κυριότερος παράγοντας του καθορισμού της ιδεολογικής της τοποθέτησης. Η τοποθέτηση αυτή χαρακτηρίζετε από την μια στην περιφρόνηση όλων των χριστιανικών πολιτιστικών πρότυπων και από την άλλη στην προσπάθεια σταδιακής επιβολής των δικών της ακραίων ισλαμικών προτύπων πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη, (με την αποφασιστική συνδρομή σαν σύγχρονο «Δούρειο Ίππο» των Τούρκων της Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Γαλλίας κ .α) .

Η ανάδειξη στην τουρκική κυβέρνηση δυο σημαντικών πολιτικών προσώπων που ήταν βασικά μέλη της Milli Görüş, δηλαδή του πρώην προέδρου της τουρκικής βουλής, Bülent Arinç, που αναλάμβανε τον βασικό ρόλο του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης και του νεοοθωμανιστή ισλαμιστή, Ahmet Davutoğlu, που αναλάμβανε το καίριο υπουργείο Εξωτερικών, θεωρήθηκε σαν η μεγάλη και ιστορική νίκη της οργάνωσης στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας. Αυτό το σημαντικό γεγονός για όσους γνωρίζουν την πολιτική δομή της Τουρκίας, σηματοδότησε την πλήρη επικράτηση και πολιτικά της Milli Görüs, δηλαδή της πολιτικής εκείνης που προσβλέπει στην ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με ένα νεωτεριστικό συνδυασμό όπου θα συμπλέουν ο ισλαμισμός με τον τουρκικό εθνικισμό. Η Τουρκία, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της Milli Görüş, θα έχει ηγεμονικό ρόλο στον ευρύτερο κόσμο του Ισλάμ και κυρίως στους Τούρκους και στους μουσουλμάνους της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της σταδιακής αλλά σταθερής ισλαμοποίησης όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Bülent Arınç, ο οποίος θεωρείτε σαν ο κύριος εκπρόσωπος της Milli Görüş, από τους παλιούς αρχηγούς του τουρκικού ισλαμικού κινήματος και από τους πιο παλαιούς συντρόφους του Ερντογάν, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οριστική εθνικόισλαμική στροφή . Η επικράτηση του σε σημαντικό πόστο στην τουρκική κυβέρνηση, δηλαδή στην θέση του αντιπροέδρου, επηρεάζει έκτοτε καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις ενώ έδωσε νέα ώθηση στους νεοοθωμανικούς προσανατολισμούς της τουρκικής κυβέρνησης. Άμεσα προσκείμενος στις πανισλαμικές ιδεολογικές του θέσεις θεωρείται και ο υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu. Εκτός από αυτούς του δυο και άλλοι νέοι υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης όπως οι Ömer Dinçer, Sadulah Ergin και Nihat Ergün, ασπάζονταν τις ίδιες απόψεις και τις θέσεις της Milli Görüş στην επικράτηση ενός ισλαμικό- εθνικιστικού νεοοθωμανικού μοντέλου. Από αυτούς ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu έχει ήδη κάνει έντονη την παρουσία του στην εξωτερική πολίτικη από την περίοδο που ήταν επί χρόνια ο κύριος καθοδηγητής του Ερντογάν σε όλες τις διεθνείς του επαφές. Ο Davutoğlu κατάγονταν από την περιοχή του Ικόνιου, (Konya), ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα ισλαμικά προπύργια της Τουρκίας και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και δημόσιες σχέσεις ενώ η διπλωματική του καριέρα άρχισε από το 2003, επί πρωθυπουργίας τότε του Abdullah Gül. Στην Τουρκία αλλά και σε διεθνές επίπεδο έγινε πολύ γνωστός από το βιβλίο του, «Το στρατηγικό βάθος και η διεθνής θέση της Τουρκίας». Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται με λεπτομερή τρόπο το νεοισλαμικό νεοοθωμανικό μοντέλο της Τουρκίας σαν η ανερχόμενη υπερδύναμη και σαν καθοριστικός παράγοντας όλων των διεθνών εξελίξεων με ηγεμονικό ρόλο στον ισλαμικό κόσμο. Ήταν αυτός που επηρέασε άμεσα τον Erdoğan στην ιστορική του στροφή προς τον ισλαμικό κόσμο με κυρίαρχο στόχο την τουρκική ηγεμονία στα πρώην εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ήδη είχε γίνει γνωστός στον αραβικό κόσμο για τις πρωτοβουλίες του σχετικά με το μεσανατολικό πρόβλημα ανεβάζοντας τις μετοχές της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή, ενώ είχε παίξει ενεργό ρόλο στην διατύπωση των τουρκικών θέσεων για το Ιράκ και τις εξελίξεις στον Καύκασο. Ο Ahmet Davutoğlu, που θεωρήθηκε ο αρχιτέκτονας του νέου τουρκικού διπλωματικού σχεδιασμού, ο «Τούρκος Κίσινγκερ», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως η γαλλική Le Monde, πρεσβεύει ότι η Τουρκία με την ισλαμοποημένη πολιτική της μετατρέπεται σε «φάρο όλης της περιοχής». Αυτός ο «φάρος» διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία στον ισλαμικό κόσμο και την ηγεμονία όλων των μουσουλμανικών χωρών. Η σταδιακή μείωση από τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα της επιρροής της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου στον ισλαμικό κόσμο συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάδυση της Τουρκίας σε ηγεμονική δύναμη του Ισλάμ, αλλά και σαν ηγεμονική δύναμη στους μουσουλμάνους της Ευρώπης όπου προβλήθηκε σαν ο μεγάλος προστάτης τους, ένα σχέδιο που ανταποκρίνονται απόλυτα στις επιδιώξεις της Milli Görüş.

Η βασική ιδεολογική θέση της Milli Görüş στην γραμμή της οποίας βαδίζει και ο Davutoğlu είναι η σύνθεση του ισλαμισμού με τον τουρκικό εθνικισμό ένα όραμα που καθοδήγησε σε μεγάλο η σε μικρότερο βαθμό πολλούς Τούρκους πολιτικούς στο παρελθόν. Οι πολιτικοί αυτοί προσπάθησαν να εκφράσουν πολιτικά αυτό που είναι γνωστό σαν Πολιτικό Ισλάμ. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Adnan Mederes, Suleiman Demirel, Necmettin Erbakan, ( ο πρώτος ισλαμιστής πρωθυπουργός και ο ιδρυτής της Miilli Göruş), Tançu Çiller, Turgut Özal, Devlet Bahçeli. Εκείνος όμως που θα ενσάρκωνε πολιτικά το ισλαμικό όραμα ήταν ο Tayyip Erdoğan, ο οποίος στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 θριάμβευσε παίρνοντας την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Τις ιδεολογικές θέσεις του ο Erdoğan, οι οποίες εκφράστηκαν μετά την πολιτική του επικράτηση, τις διδάχτηκε από τον παλαίμαχο ισλαμιστή πολιτικό, Necmettin Erbakan, ιδρυτή της Milli Görüş, το πολιτικό στίγμα του οποίου είχε γίνει γνωστό από την δεκαετία του πενήντα και του εξήντα σαν μια άμετρη περιφρόνηση του σε κάθε τι το χριστιανικό.

Σύμφωνα με ένα πολύ αποκαλυπτικό βιβλίο του Ολλανδού συγγραφέα, John Arhur EMERSON VERMAAT, με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «Al-Qaeda's deadly planning and Crime, Migration and culture» ο νέος «σουλτάνος» της Τουρκίας, Tayyip Erdoğan, έχει σαν σκοπό, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου, να αυξήσει και να επεκτείνει την διεθνή επιρροή της Τουρκίας μέσω των Τούρκων που ζούνε στο εξωτερικό, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει και διαβιεί ένα σημαντικό τουρκικό στοιχείο. Όπως ανέφερε ο Ολλανδός συγγραφέας, ο Erdoğan σε μια πολύ ενδεικτική και ενδιαφέρουσα ομιλία του στη Κωνσταντινούπολη σε ένα ακροατήριο από 15.000 Τούρκους του εξωτερικού, (μεταξύ των οποίων και από την ελληνική Δυτική Θράκη), τόνισε πως, «η αφομοίωση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Ο Tayyip Erdoğan εννοούσε ότι οι Τούρκοι του εξωτερικού όπως και της Ελλάδας δεν πρέπει να αφομοιωθούν με κανένα τρόπο αλλά να κρατήσουν την δική τους εθνική ταυτότητα. Η ευφυΐα του Τούρκου πολιτικού ήταν ότι πάντα επικαλούνταν τα δημοκρατικά δικαιώματα για να αποκρούσει κάθε σκέψη της αφομοίωσης του τουρκικού στοιχειού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η ομιλία του αυτή ήταν και μια προειδοποίηση προς τις πολιτικές ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών που πρεσβεύουν την ενσωμάτωση του τουρκικού στοιχείου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αγνοώντας όμως την τουρκική πραγματικότητα όπως αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον Ισλαμιστή Τούρκο πρωθυπουργό.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε για όσους σκόπιμα το παραβλέπουν ότι ο Erdoğan στην πραγματικότητα συνέχισε το έργο του Erbakan και έδωσε σε νέα ώθηση στις δραστηριότητες της Milli Görüs. Τέσσερα χρόνια μετά την καθαίρεση από την πρωθυπουργία του Erbakan από ένα αναίμακτο στρατιωτικό πραξικόπημα, το καλοκαίρι του 1997, εμφανίστηκε ένα νέο κόμμα διάδοχος με την ονομασία, «Adalet Kalkinma Partisi», (AKP), δηλαδή, «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για όσους παρακολουθούν από κοντά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία ότι υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ του ΑΚΡ, δηλαδή του κόμματος του Erdoğan και της ισλαμιστικής οργάνωσης Milli Görüs. Επίσημα ο Ερντογάν υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον μετριοπαθή ισλαμισμό ενώ το κόμμα του παρουσιάζετε ότι ενστερνίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατόν, (άλλωστε αυτό θα τους έδινε ένα ισχυρό όπλο με την ελεύθερη πλέον διακίνηση για την περεταίρω εξάπλωση του τουρκικού και ισλαμικού στοιχείου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες). Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά είναι προσχήματα για την πραγματικές του νεοοθωμανικές πολιτικές επιδιώξεις. Άλλωστε αυτές οι επιδιώξεις αποκαλυφτήκαν πολύ νωρίς, ήδη από το 1998 όταν ο ίδιος ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, σε δημόσια ομιλία του έκανε τις εξής χαρακτηριστικές δηλώσεις : «Τα τζαμιά είναι στρατώνες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας». Με την δήλωση αυτή ο Erdoğan διατύπωσε και το πραγματικό πολιτικό και ιδεολογικό του υπόβαθρο.


http://www.zoiforos.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ

Αυτό που σας γράφω ίσως σας φανεί απίθανο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Γνωστός μου είπε ότι ένας γείτονάς μου ΑΡΧΙΠΑΣΟΚΟΣ της περιοχής έκανε κάτι το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ.
Στην αρχή δεν τον πίστεψα και μάλιστα νόμισα ότι ήταν ΑΝΕΚΔΟΤΟ μέχρι την στιγμή που ήρθα φάτσα-φάτσα με τον γείτονα τον ΠΑΣΟΚΟ και μου το επιβεβαίωσε!!!!!
Κάθε ημέρα μου είπε μπαίνω 3 έως 4 φορές στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ χωρίς λόγο,μόνο και μόνο για να πληρώνω τα διόδια.
Ο λόγος είναι ότι ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ σημαίνει ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα μου είπε ότι πολλές φορές αγοράζει 2-3 εφημερίδες ΕΘΝΟΣ.
Όταν τον ρώτησα γιατί δίνει τόσα χρήματα κάθε ημέρα,τώρα που υπάρχει κρίση και από ότι γνωρίζω είναι μισθοσυντήρητος μου είπε το εξής.
Το 1983 ήμουνα άνεργος χωρίς σπουδές χωρίς τίποτα και το ΠΑΣΟΚ με διόρισε σε ΔΕΚΟ.Εγώ δεν το ξεχνάω αυτό ΠΟΤΕ.
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης Live Stream

Επιμήκυνση και αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης..

Δείτε στο τέλος του άρθρου, σε video απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε από το Νταβός ο πρωθυπουργός στο CNN.
Ανέφερε ότι η υποτίμηση είναι προφανώς αδύνατη, γιατί είμαστε στην Ευρωζώνη.
Αρνητικός φάνηκε και στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση.
Μίλησε όμως για επιμήκυνση των δανείων από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο σημείο αυτό ανέφερε και την περίπτωση αλλαγής των όρων της σύμβασης, με καλύτερους.
Τέλος σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο προκάλεσε την κρίση, ανέφερε ότι δεν είναι στα βιβλία μας, δεν είναι στα σχέδια μας.
Αυτό που αποτελεί είδηση είναι..
η αλλαγή των όρων της σύμβασης, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός και είχαμε, πριν 3 μήνες, αναδείξει  ΕΔΩ
Βέβαια τότε είχε αναφερθεί σε επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων....
Του πήρε βέβαια κάτι παραπάνω, περί τους οκτώ μήνες, για να συνειδητοποιήσει την ύπαρξη επαχθών όρων στην δανειακή σύμβαση... 



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_9988.html

Η Αν. Μακεδονία – Θράκη στενάζει από την ανεργία και η κυβέρνηση εγκαινιάζει ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Την περίοδο που η αποβιομηχάνιση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλος προκαλώντας το κοινό αίσθημα θα παραβρεθεί σε εγκαίνια ελληνικής επιχείρησης στη Βουλγαρία.

Συγκριμένα έγινε γνωστό ότι ο κ. Πάγκαλος θα είναι παρόν στα σημερινά εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Καπνικής Μιχαηλίδη στο Σαντάνσκι. Στην τελετή θα δώσει το παρόν και ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Μιχαηλίδη είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επεξεργαστής καπνών παγκοσμίως, με ισχυρή παραγωγική βάση στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο και με παράδοση δεκαετιών στην επεξεργασία ανατολικών καπνών, αλλά και στις ποικιλίες δυτικού τύπου Burley και F.C.V.

Η περίοδος που εταιρείες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό ανήκει στο παρελθόν, ανέφερε ο κ. Πεταλωτής απαντώντας στις επικρίσεις

Απάντηση Πεταλωτή στις επικρίσεις

«Το να αναφερόμαστε αποσπασματικά αδικεί αυτό που κάνει η κυβέρνηση, η οποία με συγκεκριμένες ενέργειες δίνει το στίγμα για το πώς βλέπει την υγιή επιχειρηματικότητα». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος θα μεταβεί στη Βουλγαρία για τα εγκαίνια λειτουργίας ενός νέου εργοστασίου μιας ελληνικής εταιρείας, ενθαρρύνει τη μεταφορά δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η περίοδος που εταιρείες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό ανήκει στο παρελθόν και επεσήμανε παράλληλα ότι πολλές από αυτές στήριζαν και κάποιες συνεχίζουν να στηρίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο της εργοστάσιο στη Βουλγαρία θα εργάζονται και Έλληνες. Μήπως, τελικά, να γίνουμε μετανάστες στη Βουλγαρία για να βρούμε δουλειά;

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64524

Παίρνει νουμεράκι ο Φερέιρα...

Πατέρας, Βγενόπουλος, Βαρδινογιάννης και τώρα ο Φρέιτας... Άπαντες πήδηξαν από το "πράσινο" καράβι με τον Φερέιρα να είναι αυτός που ήδη ετοιμάζει τα πράγματα του για τη δική του αναχώρηση...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αποκλειστικό!!! Πέταξαν τον ΓΑΠ έξω απ' το Φόρουμ του Νταβός!

Δεν το πιστεύετε; Αν σας το λεγε ο παπάρας ο Φράγκας θα το πιστεύατε;
Καλά δείτε το:

Ποιος ο λόγος να δίνει συνεντεύξεις έξω στο δρόμο και στα χιόνια; οοεεοο;

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/47203000/jpg/_47203683_jex_586759_de27-1.jpghttp://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/01/papandreou_blooberg.jpg

Αρχίζει και μας τα μασάει ο ΠΑΠ. Τώρα βάζει και προυποθέσεις για να βγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου

"Υπάρχει μια σαφέστατη μεταστροφή της εικόνας για την χώρας μας στις διεθνείς αγορές... πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στις διεθνείς αγορές κάποια στιγμή μέσα στο 2011 όσον αφορά τις ομολογιακές εκδόσεις και τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες"
Τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις του ΠΑΠ στις 10 Οκτωβρίου στη συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)... στην οποία είπε και το αμίμητο: "Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιος Πρωθυπουργός είπε ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα" εννοώντας τον Καραμανλή που μετά από δυο μέρες μας προέκυψε Γιωργάκης...

Τότε λοιπόν μέσα σε κλίμα εφορίας ο ΠΑΠ έλεγε χωρίς περιστροφές ότι
"ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2011"
...

Χθες μιλώντας στο Ρόιτερς άρχισε να βάζει προυποθέσεις για την επιστροφή μας στις αγορές μέσα στο 2011 μιας και το τέλος έρχεται πολύ γρήγορα και μαζί και το αγγούρι:
«Η ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να έχει οικονομική ανάπτυξη και πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι η επιτυχία στους τομείς αυτούς θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές, αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες σε αυτές, αργότερα στη διάρκεια του έτους... Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά»
Μάλλον η αγορά θα σας εκπλήξει μιας και το spread είναι 200 μονάδες πάνω από τις 600+ που ήταν αρχές Οκτώβρη όταν έκανες την προηγούμενη δήλωση... φρόντισε ο Γιωργάκης να το πάει από τις 600 στις 1000+

Αν αυτός μίλησε στον Καραμανλή... εγώ είμαι Αστροναύτης

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSzGZ9iCVt7P5VMaCCky2pT9p0hVBsunrbLsMb7TTV0r6W0kWGPΟ λόγος που πρέπει να αναστείλω τη λειτουργία του blog είναι επαγγελματικός. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι ειμαι Αστροναύτης και επιλέχθηκα από τη NASA να συμμετέχω στη επόμενη αποστολή, STS-133, στις 24 Φεβρουαρίου με το Space Shuttle Discovery!!!!

Τι; Δεν με πιστεύετε; Δεν κατάλαβα;

Δεν πιστεύετε ότι εγώ είμαι Αστροναύτης και πιστεύετε ότι

ο Καραμανλής μίλησε σ΄αυτόν εδώ τον ΜΑΛΑΚΑ;

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/01/78297_1718.jpg

Ήθελα να 'ξερα:

O Μαλάκας πιστεύει άραγε ότι υπάρχει τόσο ηλίθιος Έλληνας που να πίστεψε ότι αυτός πέρασε έστω και από κάτω από το γραφείο του Καραμανλή;

Αναστολή λειτουργίας του blog

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να αναστείλω προσωρινά τη λειτουργία του blog... σε λίγο θα γράψω μια τελευταία ανάρτηση να εξηγήσω το λόγο

Ομάδα με ενοίκιο...

Ακόμη ένας δανεικός έρχεται στην ΑΕΚ και άπαντες οραματίζονται τα μεγάλα πλάνα που έχει η ομάδα για το μέλλον... Όταν μια μέρα όμως επιστρέψουν στις ομάδες που ανήκουν, τότε η Ένωση πάλι θα βγει στη γύρα για ενοικιάσεις...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

GAP: Διέγραψε Ben Ali, διαγράφει Mubarak, ακολουθεί ο Gbagbo... στο τέλος θα μείνει μόνος του στη ΣΔ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Hosni_Mubarak_-_World_Economic_Forum_on_the_Middle_East_2008_edit1.jpg/225px-Hosni_Mubarak_-_World_Economic_Forum_on_the_Middle_East_2008_edit1.jpgΌπως δείχνουν τα γεγονότα όλοι οι δικτάτορες της υφηλίου έχουν βρει στοργή στη φιλόξενη αγκαλιά του Γιωργάκη στη ΣοσιαλΗστική Διεθνή (ΣΔ)!!! Μετά τη διαγραφή του Ben Ali όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει η διαγραφή Mubarak, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ΣΔ (National Democratic Party-NDP) αλλά δεν φαίνεται τόσο έξυπνος όσο ο Ben Ali που την έκανε έγκαιρα και δείχνει να προτιμάει την τύχη του Τσαουσέσκου.

Βέβαια η διαγραφή Mubarak, δεν σημαίνει ότι τελειώνουν και τα βάσανα του Γιωργάκη μιας και ακολουθεί άλλος ένας δικτάτορας που αντιμετωπίζει προβλήματα από τους μαλάκες του υπηκόους του που δεν καταλαβαίνουν πόσο γιγαντοτεράστιος είναι ο σοσιαλισμός.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/IC_Gbagbo_Motta_eng_195.jpgΠρόκειται για τον Laurent Gbagbo τον δικτάτορα της Ακτής Ελεφαντοστού ο οποίος επίσης είναι μέλος της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς ( Ivorian Popular Front -FPI). Για όσους δεν ξέρουν ο Gbagbo εκλέχθηκε Πρόεδρος για 5 χρόνια το 2000 έως το 2005 και ο αθεόφοβος κατόρθωσε με διάφορα κόλπα που μαθαίνουν προφανώς στη ΣΔ να αναβάλει τις εκλογές όχι για 5 μήνες αλλά για 5 ολόκληρα χρόνια!!!

Τελικά τον περασμένο Νοέμβριο είπε να κάνει τη χάρη στους κάφρους που κυβερνά, οι οποίοι όμως δεν εκτίμησαν το σοσιαλΗστικό του όνειρο και έδωσαν τη νίκη με 54% στον αντίπαλό του...η τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, μιας και ο σοσιαλΗστής φίλος του Γιωργάκη έκοψε-έραψε και το Συνταγματικό Συμβούλιο τον ανακήρυξε πάλι Πρόεδρο και ξαναορκίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου όπως είχε ορκιστεί πριν και ο αντιπλός τουOuattara. Αμέσως μετά ο Gbagbo έκλεισε τα σύνορα, έδιωξε όλους τους ξένους δημοσιογράφους, ζήτησε από τους Γάλλους και τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τη χώρα και άρχισε το εθνικό ξεκαθάρισμα.

Αυτοί και πολλοί άλλοι τέτοιοι είναι οι σύντροφοι του Γιωργάκη στη ΣΔ...

ΥΓ. Το μεγαλύτερο μπουμπούκι βέβαια μέσα στη ΣΔ είναι ο γνωστός Daniel Ortega (Sandinista National Liberation Front) που είναι Πρόεδρος της Νικαράγουα όπως και τη δεκαετία του 80 όταν πολλοί Κνίτες έκαναν το αγροτικό τους στους Σαντινίστας μαζεύοντας ζαχαροκάλαμο. Αυτός βέβαια αν και δολοφόνος δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί... ήταν φίλος του μπαμπά

Επέκταση του Ελληνικού και Ιρλανδικού δανείου, για 30 χρόνια σκέφτονται στην Ε.Ε

Σύμφωνα με το Reuters, επέκταση για 30 χρόνια της αποπληρωμής των δανείων εξετάζουν αξιωματούχοι της Ε.Ε, για την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

e-Επιλογές 29.01.2010

Η Τυνησία άναψε μεγάλη φωτιά...

Πού συνυπάρχουν Αλέκος Αλαβάνος και Κωστής Χατζηδάκης;

Και καλεσμένος του Λαμπρινίδη ο Μοαβία του Φόρουμ που οργάνωσε την εκδρομή των λαθραίων

Τεράστια επιτυχία στην Νομική !!!

Επέκταση του Ελληνικού και Ιρλανδικού δανείου, για 30 χρόνια σκέφτονται στην Ε.Ε

1ο Βήμα αναδιάρθρωσης χρέους-ΕΕ: "Στο τραπέζι" το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα, μέσω ΕΤΧΣ, για την επαναγορά χρέους της!!!

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι λαθρομετανάστες

Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας.

Σκάνδαλο SIEMENS. «Αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσουμε».

Η Τουρκία μας δείχνει το δρόμο. Αλλαγή και όχι αναθεώρηση στο Σύνταγμα.

Xρήστος Παπουτσής: Μια του φράχτη, δυο του φράχτη, τρεις και η κακή του μέρα...

Συνεπής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς με την κατάργηση του σημερινά αντιδημοκρατικού και παράδοξου «άσυλου» των Ελληνικών Πανεπιστημίων!

Τελικά ο Μουμπάρακ φαίνεται να επιλέγει την τύχη του τσαουσέσκου. Κάνει τώρα δηλώσεις

Πρίν λίγο έκανε ζωντανά διάγγελμα που μεταδόθηκε στο Al jajira. Είπε πως αν δεν υπήρχε ελευθερία λόγου δεν θα υπήρχαν τέτοιες διαδηλώσεις και ότι αύριο θα σχηματίσει καινούρια κυβέρνηση. Στο μεταξύ κομμένο είναι το ιντερνετ ενώ επανήλθε η κινητή τηλεφωνία.

Δείτε τι είπε:

12:28


Mubarak: Θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση από αύριο και θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί η σταθερότητα γιατί αυτό είναι το καθήκον μου

Mubarak: Εγώ θα αναλάβω τις ευθύνες μου προκειμένου να μην επιτρέψω αυτές οι διαδηλώσεις να υποδαυλίσουν το μέλλον μας και τη μοίρα μας.

Mubarak: Θα συνεχίσουμε δίνοντας περισσότερη δημοκρατία και περισσότερες ελευθερίες στους πολίτες. Νέα προγράμματα για την ανεργία. Οι στόχοι μας και οι επιλογές μας θα ορίσουν το μέλλον μας και δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές από το να το πετύχουμε. Θα κρατήσουμε ότι έχουμε κερδίσει

Mubarak: Αγαπητοί μου πολίτες έχω προσφέρει τον εαυτό μου σε εσάς σε καιρούς πολέμου και ειρήνης. Είμαστε ένας λαός και ένα έθνος

Mubarak: Καλώ τους νέους να συνταχθούν στις συνεχόμενες προσπάθειες για το κοινό καλό

Mubarak: Θα πάρω επιπλέον μέτρα για να εδραιώσω περαιτέρω τα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Mubarak: Τα σχέδια μας για την καταπολέμηση της ανεργίας και καθώς και νέα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας θα συνεχιστούν σε πνεύμα ηρεμίας και χωρίς βία

Mubarak: Θα συνεχίσουμε τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές βελτιώσεις

Mubarak: Ωστόσο το έργο που μας περιμένει και οι στόχοι μας δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσω βίας και χάους παρά μέσω οργανωμένων προσπαθειών

Mubarak: Αγαπητοί μου συμπολίτες αυτές οι πορείες ζητάνε περισσότερη δημοκρατία και άμεσες πράξεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και της διαφθοράς

Mubarak: Η Αίγυπτος είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γύρω μας όπου υπάρχουν αποσταθεροποιήσεις.

Mubarak: Πάντα πίστευα και θα συνεχίσω να προσπαθώ να δώσω τη δύναμη στο λαό που πρέπει να έχει το δικαίωμα στην ελευθερία και στην ελευθερία του λόγου αρκεί να τηρείται ο νόμος

Mubarak: Αυτές οι διαδηλώσεις δεν θα μπορούσα να γίνουν αν δεν υπήρχε τόση ελευθερία λόγου και πληροφορίας που η κυβέρνηση μου και εγώ έδωσα στον κόσμο

Mubarak: Στην αρχή ζήτησα να προστατευτούν οι πορείες πριν γίνουν απειλητικές για τις ζωές των πολιτών.

Mubarak: Παρακολουθώ προσεκτικά τις διαδηλώσεις. Στεναχωριέμαι για τις απώλειες από τον κόσμο και την Αστυνομία.

Ο Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Αίγυπτο; Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Έτσι μεταδίδουν τα ξένα κανάλια μετά από πληροφορίες ότι τρια μικρά τζετ έφυγαν από το αεροδρόμιο του Κάιρο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Στο μεταξύ παρά την απαγόρευση νυχτερινής εξόδου ο κόσμος είναι στους δρόμους και γίνονται επεισόδια με την Αστυνομία. Απόψε στο Κάιρο υπάρχουν 5 νεκροί και πάνω από 1000 τραυματίες ενώ στο Σουέζ υπάρχουν 13 νεκροί και 75 τραυματίες...