28 Ιανουαρίου 2011

Νεά αποκάλυψη: Και καλεσμένος του Λαμπρινίδη ο Μοαβία του Φόρουμ που οργάνωσε την εκδρομή των λαθραίων

Όλο και ξετυλίγεται, μετά την προηγούμενη αποκάλυψη ότι ο Ραγκούσης πλήρωσε τα έξοδα του Μοαβία πριν ένα μήνα για να πάει Βρυξέλλες, το κουβάρι της διαπλοκής ΠΑΣΟΚ-λαθραίων που κατέλαβαν τη Νομική
προκειμένου να δώσουν επικοινωνιακούς πόντους στο ΠΑΣΟΚ που "κατάφερε" να λήξει μια τέτοια κρίση χωρίς να ανοίξει μύτη... τώρα καταλάβαμε γιατί έληξε χωρίς κανένας "αναρχικός" να ρίξει ούτε έστω ένα χαλικάκι:

Δείτε τις φώτο από την πληρωμένη από τον Ευρωβουλευτή Λαμπρινίδη εκδρομή του Μοαβία (του Φορουμ Μεταναστών που περιέφερε τους λαθραίους στην Αθήνα) στις Βρυξέλλες:





Να σημειωθεί ότι κάθε Ευρωβουλευτής δικαιούται να φιλοξενήσει στην ευρωβουλή κάποιον αριθμό πολιτών από τη χώρα του με έξοδα της Ευρωβουλής... ο Λαμπρινίδης αντί να καλέσει τους μαλάκες που τον ψηφίζουν προτίμησε να καλέσει τους μετανάστες...

Στα κόκκινα και ο Μανωλάς;

Πείτε με τρελό αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα και πάρα πολύ ο παραπάνω τίτλος... Πριν καιρό είχα μιλήσει για τον Τζιμπούρ, τώρα μάλλον είναι η σειρά ενός ακόμη "κιτρινόμαυρου" να ντυθεί στα ερυθρόλευκα...


 Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Πού συνυπάρχουν Αλέκος Αλαβάνος και Κωστής Χατζηδάκης;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Αλέκος Αλαβάνος, που είπε ότι "ο Σαμαράς δεν είναι Έλληνας", με τον Κωστή Χατζηδάκη, συνεργάτη του Σαμαρά και πρώην Υπουργό της ΝΔ;

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_604.html

Να ο πραγματικός λόγος που διαμαρτύρονται οι λαθραίοι για τις συνθήκες στο νεοκλασικό που φιλοξενούνται

Όπως σας είπαμε το απόγευμα θα σας αποκαλύψουμε γιατί διαμαρτύρονται οι λαθραίοι για τη μετεγκατάστασή τους στο νεοκλασικό κτήριο της Κάπα Ρesearch:

Διαμαρτύρονται διότι απλά σήμερα δέχθηκαν επίσκεψη και φοβούνται μήπως η επίσκεψη γίνει καθημερινή!!!
Προσέξτε πως κοιτάζουν οι μπροστινοί προς τη μία πλευρά του τραπεζιού και τα άδεια τραπέζια:



Δείτε λοιπόν ποιος τους επισκέφθηκε και γιατί κοιτάζουν έτσι μελαγχολικά:



Αφού έφαγε το δικό μας φαί... πήγε να φάει και το δικό τους...
είναι να μην διαμαρτύρονται;

Συνεχίζει να αποπροσανατολίζει ο Παπακ... ψάχνει τις μετοχές του Βουλγαράκη σε σχέση με το Βατοπαίδι... αντί να ψάξει την πάρτη του για τη Siemens

Πριν φύγει ταξιδάκι για το Νταβός προκειμένου να λανσάρει μαζί με τον ΓΑΠ τη χειμερινή κολεξιόν παλτών και κασκόλ και προσπαθήσει να κοροϊδέψει καναν Ευρωπαίο ότι όλα πάνε καλά... είπε να αφήσει πίσω του λίγη λάσπη και να επαναφέρει το θέμα Βατοπαιδίου δίνοντας εντολή να ελεγχθούν από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς οι κινήσεις μετοχών του Βουλγαράκη και της γυναίκας του από το 2000!!!

Προφανώς έχει αποκλειστικές πληροφορίες ότι ο Βουλγαράκης τα είχε πάρει από το 2000 προκειμένου μετά από 7 χρόνια να γίνει Υπουργός Πολιτισμού και η γυναίκα του να κάνει τα συμβόλαια της Μονής, από τα οποία όπως έχουμε αποδείξει εδώ παλαιότερα δεν έβγαλε ούτε μία δραχμή... φαιδρά πράγματα εν αναμονή της μελέτης που κάνουν εδώ και 1,5 χρόνο τα συνεργεία του Παπακ προκειμένου να μας πούνε επιτέλους αν το Κράτος ζημιώθηκε απ' αυτή την ιστορία πέρα από το ότι ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Βέβαια δεν περιμέναμε ευθιξία από τον Παπακ και να πει "πρώτα απ' όλα θα ελέγξω τον εαυτόν μου και τον Τσουκάτο" με το που ανακατεύθηκε το όνομά του στην υπόθεση Siemens, σαν μέλος του αμαρτωλού ΔΣ του ΟΤΕ που υπέγραφε τις περίεργες συμβάσεις...

Απαντώντας ο Βουλγαράκης στις μεθοδεύσεις Παπακωνσταντίνου είπε

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, ένα χρόνο μετά τον έλεγχο που ξεκίνησε το Υπ. Οικονομικών στα περιουσιακά μου στοιχεία, ότι ζητήθηκε εκ νέου έρευνα.

Είναι προφανές ότι υπόθεση έχει ξεπεράσει τα όρια του ελέγχου και κινείται στην λογική της πολιτικής δίωξης για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους.

Λυπάμαι πραγματικά!»

Να μη λυπάσαι φίλε Βουλγαράκη αλλά να σου γίνει μάθημα και εσένα και σ΄όλους του δεξιούς για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πραγματικοί κλέφτες του δημοσίου... και να σου θυμήσω μόνο ότι το 2009 που ήσασταν Κυβέρνηση σας παρουσίασαν αυτό το κολόχαρτο για να αποδείξουν ότι δεν τα έχουν πάρει από τη Siemens και αντί να τους γαμ... τους είπατε και ευχαριστώ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqKOshcHj0lgSVn-0Ke6dMCPrMw0ge9g4fo3zu97O1cRKyqGZnPlOiMH7pZowgaXK03AnYsveVaoB3LzwxIZyoMeh9zoEBBhwiq0qqQxtCPPCZ4511Lv0Ut1egMMH3bbm7IXslZZ3Bh_ac/s400/%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%91+%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A.bmp

Στημένη απ' το ΠΑΣΟΚ η έλευση των λαθραίων στην Αθήνα!!!! Η ΝΔ απέδειξε με στοιχεία τη σύνδεση ΠΑΣΟΚ-Ραγκούση-Φόρουμ Μεταναστών

«Θα έπρεπε ο κ. Πεταλωτής, πριν τοποθετηθεί, να είναι πιο προσεκτικός. Ας μάθει, λοιπόν την αλήθεια:

Το “ταξίδι αναψυχής” των μεταναστών συνεχίζεται ανεμπόδιστα, με την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όμως πλέον, προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα από τις αποκαλύψεις σχετικά με τη διασύνδεση της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που σχεδίασε και διοργάνωσε την περιοδεία των μεταναστών.

Γιατί πέραν της χρηματοδότησης της οργάνωσης -μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– που αποκαλύφθηκε σήμερα, η διασύνδεση της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, προκύπτει και από την κάλυψη των ταξιδιών του –μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών του κ. Ραγκούση- και σε μέρη πέραν της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση της με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του».

Επισυνάπτεται η απόφαση επιχορήγησης του ΥΠ.ΕΣ.

--------

Ιωαννίδης για την εθνική ξεφτίλα να μας αφαιρέσουν τους Μεσογειακούς

«Η απώλεια, από την Ελλάδα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην Κυβέρνηση τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα και τους κινδύνους που εγκυμονούσαν τόσο η μη χρηματοδότηση όσο και η αβελτηρία της στη λήψη αποφάσεων

Η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, να ανατεθεί η διοργάνωσή τους σε δύο πόλεις της Περιφέρειας, το Βόλο και τη Λάρισα. Δίναμε μάλιστα τόσο μεγάλη σημασία στην επιτυχία αυτών των αγώνων, ώστε, για να την εξασφαλίσουμε, ψηφίσαμε νόμο και συστήσαμε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας, ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούσαν μια μοναδική ευκαιρία για τη γενική ανάπτυξη ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδος. Με τα αθλητικά έργα υποδομής, αλλά και τα συμπληρωματικά, η ευρύτερη περιοχή θα αναβαθμιζόταν αθλητικά, πολιτιστικά και τουριστικά, αλλάζοντας πραγματικά εικόνα.

Δυστυχώς, όμως, οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και η Κεντρική Ελλάδα χάνει το πλεονέκτημα που θα είχε στην ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου φέρει τεράστιες ευθύνες. Διότι, μετά από πολλές δικές της παλινωδίες, παραβιάστηκε η συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί της - με αποτέλεσμα να μας αφαιρεθεί η διοργάνωση.

Η Κυβέρνηση όφειλε, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, να βρει λύσεις, ώστε και με περιορισμένο προϋπολογισμό οι Αγώνες οπωσδήποτε να πραγματοποιηθούν. Όφειλε να προλάβει το διεθνή διασυρμό μας»

Πυροβολισμοί και συγκρούσεις στο κέντρο του Καΐρου-Τανκς στους δρόμους της πόλης του Σουέζ

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στους δρόμους του κεντρικού Καΐρου απόψε, αφότου τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Συγκρούσεις σημειώνονται στην οδό Κασρ ελ-Αΐνι, κοντά στο κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτές παραμένουν στην περιοχή, από την οποία υψώνεται πυκνός καπνός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, οι διαδηλωτές πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Ο στρατός άνοιξε πυρ όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν πάνω στα άρματα που βγήκαν στους δρόμους για να επιβάλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ τανκς έφτασαν απόψε στους δρόμους της πόλης του Σουέζ μπροστά από τα απανθρακωμένα ερείπια ενός αστυνομικού τμήματος που πυρπολήθηκε χθες τη νύχτα, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Δεκάδες διαδηλωτές ανέβηκαν στα τανκς, ανέφερε ο μάρτυρας που είδε τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης. Προσπάθησαν να μιλήσουν στους στρατιώτες οι οποίοι τους απομάκρυναν. Σε ένα τανκ είχαν ανέβει περίπου 25 διαδηλωτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Κάτοικοι δήλωσαν στο Ροιτερς ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που είχαν ανέβει στα τανκς. Δεν κατέστη πάντως αμέσως δυνατό να επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τους.

Έλεγχοι ταυτοπροσωπίας των επιβατών στα πλοία από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

Διαταγή προς όλες τις Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να καταστήσουν σαφές προς όλες τις εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις εταιρείες επιβατηγών πλοίων, ότι πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα η υποχρέωσή τους να ελέγχουν την ταυτοπροσωπία των επιβατών με τον έλεγχο των προβλεπόμενων αποδεικτικών μέσων ταυτότητας, απέστειλε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Οι επιβάτες, οι αποσκευές τους και τα οχήματά τους που μεταφέρονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις, τον Ελληνικό Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και τους γενικούς όρους μεταφοράς των πλοίων, όταν γίνεται κράτηση η υποβολή των παρακάτω στοιχείων είναι υποχρεωτική: Όνομα και επώνυμο, φύλο, ημερομηνία γεννήσεως, τύπος και αριθμός κυκλοφορίας οχήματος (αν υπάρχει).

Για τους επιβάτες που δεν είναι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ούτε των χωρών της Schengen) τα παρακάτω στοιχεία ζητούνται επιπλέον: Αριθμός και ημερομηνία λήξεως διαβατηρίου, ημερομηνία λήξεως θεώρησης διαβατηρίου (Visa).

Ο "πελάτης" έχει πάντα δίκιο;

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το αυριανό ΚΑΡΦΙ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjePZdnBhsVnIgUsI6NU2p2zaMWhEy5ttiYxkNCFA7nOsLygD1_-NLZx75_Qb68irhMJUd4SJHX0aM8uR8Tt17ClXSuw3NoVsMHdstwwpVQsuw2tVPoIB7Vi4zTJoFG4lTZPPBU65XtoogQ/s1600/TEMP00KRF_2901_002_CMYK.jpg

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_8921.html

Οι τρεις Πιζάρο και ο Λεονάρντο

Κάποτε στον Παναθηναϊκό προσπαθούσαν να μετρήσουν αριθμητικά την αξία των ποδοσφαιριστών, επιβάλλοντας ως μονάδα μέτρησης τον Πιζάρο. Ήταν τότε Μάιος του 2009 και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την ΑΕΚ για τα play off (αν δεν κάνω λάθος).


 Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Συμφωνία επανεισδοχής λαθραίων μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας... αλλά μόνο για του Τούρκους λαθραίους

Επειδή μπορεί να ακούσετε πανηγύρια ΠΑΣΟΚ για την υπογραφή μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας μιας συμφωνίας επανεισδοχής λαθραίων και η μηχανή προπαγάνδας μπορεί να το παρουσιάσει σαν εθνική επιτυχία του Γιωργάκη... έχετε υπόψη σας ότι τα σπουδαία είναι πάντα γραμμένα με ψιλά γράμματα:

Η πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει μεταβατική περίοδο 3 ετών στην οποία η Τουρκία θα δέχεται πίσω μόνο του ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... δηλ. ΚΑΝΕΝΑΝ...

Μέχρι τότε όπως είπε σήμερα και ο εκπ. ΥΠΕΞ Δελαβέκουρας, ισχύει η μεταξύ μας συμφωνία βάσει της οποίας οι Τούρκοι πέρνουν πίσω καμιά 10αριά λαθραίους κάθε μήνα...

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFAKODJOOG7OFOgxzWm332lVuccIb7MUMAhyphenhypheno4V29eXJj-X9LlkmYOU0pkevj7E2pOWN5PHlrxa1WC2YY1Af-yGTczu2FR-qzPY1If4G_0Br_A8j6FB0iA7e_X6q-qgPUGej7b2q4XqrQ/s400/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1+2.jpg «Συμφωνούμε με τον κ. Μπόλαρη ότι χρειάζεται σοβαρότητα, όμως πάλι εμφανίζεται αδιάβαστος και εκτίθεται. Αντί να μιλήσει για τις ευθύνες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης καθώς και άλλων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών φορέων, αποκρύπτει την αλήθεια.

Η ΝΑΘ δεν ήταν «επισπεύδων φορέας», αλλά ενδιάμεσος. «Επισπεύδων» ήταν και παραμένει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η απόφαση δεν στρέφεται κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό θα κληθεί να πληρώνει την αδράνεια των κυβερνήσεων. Με δικές μας ενέργειες το 2003 αποσοβήθηκε η επιβολή προστίμων στην Ελλάδα με το σχέδιο το οποίο υποβάλαμε και εγκρίθηκε από τις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές

    Όσο για τα έργα που αναφέρει ότι είναι ανεκτέλεστα, τον ενημερώνουμε:

  • «Έργα δημιουργίας και διαμόρφωσης υγροτόπου και βαθέων ενδιαιτημάτων»: η απόφαση της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν μιλά καν γι’ αυτό το έργο.
  • «Έργα βελτίωσης υδραυλικών χαρακτηριστικών και αμφίδρομη λειτουργία της ενωτικής τάφρου»: έχει ολοκληρωθεί, λειτουργεί, και αυτή τη στιγμή περιμένουμε από το ΥΠΕΚΑ κονδύλι για την αρχαιολογία. Είναι το έργο χάρη στο οποίο γέμισε ξανά νερό η λίμνη Κορώνεια, ενώ λειτούργησε τα ταυτόχρονα ως αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή.
  • «Έργα λιμνοδεξαμενών ωρίμανσης»: το θέμα βρίσκεται στο ΣτΕ και συζητήθηκε το Νοέμβριο.
  • «Παρακολούθηση διαχειριστικών παρεμβάσεων και δημιουργίας συστήματος λήψης αποφάσεων»: έχει τελειώσει το 2009 με την εγκατάσταση 35 σταθμών παρακολούθησης. Συνεχίζουμε και παρακολουθούμε τις φυσικές και χημικές παραμέτρους της λίμνης και την ποσότητα των νερών, με δικά μας έξοδα.
  • «Διαχείριση καλαμώνων στο υγροτοπικό σύστημα της Κορώνειας»: Το μηχάνημα έχει αγοραστεί, η μελέτη έχει προσβληθεί στο ΣτΕ και μετά από 5 αναβολές συζητείται το Μάιο 2011.
  • «Εφαρμογή και παρακολούθηση της ΚΥΑ για τα τοξικά και τον έλεγχο των αποβλήτων, των λημμάτων της περιοχής κ.λπ.»: έχει τελειώσει. Σήμερα λειτουργούν μόνο 9 από τις 29 βιομηχανίες, οι οποίες φυσικά είναι ελεγμένες και ελεγχόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα (τελευταία αναφορά της Δ/νσης Ανάπτυξης στις 29 Δεκεμβρίου 2010).

Προσωπικά, τόλμησα να πω δημόσια ότι ευθύνες έχουν τα υπουργεία και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Αλλά μεγάλες ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που καθυστέρησε το έργο στο πιο κρίσιμο σημείο.

Το 2003 ήμασταν σε διαδικασία επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λίμνη Κορώνεια. Με την αναθεώρηση του MasterPlan και την επιτυχή του κατάληξη (με την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση), ανεστάλησαν οι διαδικασίες επιβολής προστίμων.

Η Νομαρχία ήταν υπεύθυνη μόνο για τα 7 έργα από τα 21 του μνημονίου για το μεγάλο έργο «Αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας». Τα υπόλοιπα θα έπρεπε να έχουν γίνει από οκτώ φορείς μεταξύ των οποίων και τρία υπουργεία (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ και Υπουργείο Ανάπτυξης) δηλαδή: γεωτρήσεις, νέες καλλιέργειες και εν γένει αγροπεριβαλλοντικά, αλλαγή τρόπου άρδευσης, χρηματοδότηση όλων όσων ασχολούνται με τα αγροτικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο φορές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει εύσημα στη Νομαρχία μας για την πρόοδο των έργων, παρά τα προβλήματα που εντόπιζε στις καθυστερήσεις και στην αδράνεια της κεντρικής διοίκησης.

Ως προς τον κ. Πασχαλίδη, ψάξαμε να βρούμε τι έκανε επί 2 χρόνια ως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης. Δυστυχώς, δεν έκανε τίποτε. Δυστυχώς, στο όνομα της μικροπολιτικής, η αντιπολίτευση ήταν και παραμένει αδιάβαστη».

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

«Η σημερινή απόφαση προκαλεί αγανάκτηση στον φίλαθλο κόσμο και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Προσωπικά, συνιστώ ψυχραιμία. Δυστυχώς, όμως, δικαιώνονται όσοι εδώ και πολλές μέρες μίλησαν για προειλημμένες αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις ομάδες της Αθήνας και τις ομάδες της υπόλοιπης Ελλάδας. Ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι. Από δω και πέρα, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Μήπως ήρθε η ώρα για διαφορετικά πρωταθλήματα;»

Εντάξει ρε Παναγιώτη είπε!!! Αισθανόμαστε αδικημένοι αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας :))

1ο Βήμα αναδιάρθρωσης χρέους-ΕΕ: "Στο τραπέζι" το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα, μέσω ΕΤΧΣ, για την επαναγορά χρέους της!!!

Η παρακάτω είδηση επιβεβαιώνει πλήρως το σενάριο των γερμανικών FT που παρουσιάσαμε πριν μια εβδομάδα:
Το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της βρίσκεται "στο τραπέζι" των συζητήσεων για την ενίσχυση του (ΕΤΧΣ) επεσήμανε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως το σενάριο που λέει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δίνει χαμηλότοκο δάνειο την Ελλάδα προκειμένου να αγοράσει δικά της ομόλογα που σήμερα διαπραγματεύονται στο 72% της ονομαστικής τους αξίας, προσφέροντας ένα μικρό καπέλο δηλ. αγοράζοντάς τα στο 75-80%... έτσι η Ελλάδα μειώνει κατά 20-25% το χρέος της για κάθε τέτοιο ομόλογο που επαναγοράζει:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJpG5u7dQLp9T-w0bGJaeus5-Ls6J2g4i2ey0OgifVVTJ9p_G835AMzDd8k0AqXw5PXkzbpTSLtefivM5Vjn4uZVJWLzJg6OEYR3-Glce8qU3MdA4I_omp3q_l6kPKvKIySjDJjI4XpkYs/s1600/hellas.gif

Βέβαια αυτά είναι ψίχουλα μιας και ακόμα και αν γίνει για όλο το χρέος θα το πάει πχ. από τα 330 δις στα 270... για να ξαναπάει σε 3 χρόνια στα 350...
μάλλον πρέπει να γίνει κάτι δραστικότερο... και εννοείται πως πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα

"Άθλιες συνθήκες σταυλισμού" στο νεοκλασικό της οδού Ηπείρου, καταγγέλλει ο Σταυλάρχης των λαθραίων! Συμφωνούμε! Τους λείπουν τα βιβλία της Νομικής...

Στη Νομική οι λαθραίοι διοχέτευαν τις πνευματικές τους ανησυχίες διαβάζοντας και κανα "Συνταγματικό δίκαιο"... ενώ στο νεοκλασικό οι καράκλες Λουδοβίκου είναι 100 χρονών και οι πίνακες στους τοίχους ζωγραφισμένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά... έχουν απόλυτο δίκιο!!! Τους καταλαβαίνουμε!

Εμείς βέβαια θα κάνουμε και άλλη μια αποκάλυψη (σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ;)) γιατί οι λαθραίοι φωνάζουν ότι είναι άθλιες οι συνθήκες στο Μέγαρο... αλλά στις 21:30

Δείτε άλλη μια φορά το Μέγαρο Υπάτια που τους φιλοξενεί και διαβάστε και την ανακοίνωση του Σταυλάρχη ΓιαννόΠΟΥΛΟΥ:

http://www.newsit.gr/files/Image/28-01-11/resized/hypatia_collage_592_355.jpg

«Για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο νεοκλασικό κτίριο που παραχωρήθηκε χθες το βράδυ στους 273 μετανάστες οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Νομική, έκαναν λόγο τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς τους μετανάστες-απεργούς πείνας.

«Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα», τόνισε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηπείρου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 157 μετανάστες και 15 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.»

Απορία: Αφού από τη Νομική ξεκίνησαν 273... γιατί τώρα στο νεοκλασικό φιλοξενούνται 157;;;; Οι υπόλοιποι 116 τι έγιναν; Τους έχασαν στο δρόμο; Περίεργα πράγματα...

Η Τροπολογία για την άρση του ασύλου που κατέθεσε η ΝΔ σε υπό ψήφιση ν/σ

Η τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» και μπορεί να είναι Νόμος τους κράτους σε μερικές μέρες, σε αντίθεση με το Νόμο που προτείνει η ουρά του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, για την ψήφιση του οποίου απαιτούνται νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ακροάσεις κ.λπ και γενικά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία:

Aιτιολογική έκθεση

Ι. Γενικά


Το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα είναι ταυτισμένο όχι με την έννοια της διασφάλισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά ταυτίζεται με το δια νόμου αποκλεισμό ή τον περιορισμό της επέμβασης οργάνων της δημόσιας τάξης στους χώρους που καλύπτει το ακαδημαϊκό άσυλο.

Σήμερα, είκοσι εννέα έτη έπειτα από τη θέσπισή του, το πανεπιστημιακό άσυλο συνιστά έναν αμφιλεγόμενο με εκφυλιστικές τάσεις θεσμό. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι, εάν η θέσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου επέφερε θετικά παρά αρνητικά αποτελέσματα. Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα γεγονότα μας ξεπέρασαν. Ουδέποτε ο νομοθέτης του νόμου περί ασύλου πριν από τριάντα χρόνια μπορούσε να προβλέψει ότι ο θεσμός αυτός τόσο βάναυσα θα εκφυλιζόταν. Το Πανεπιστήμιο σήμερα έχει μετατραπεί όχι μόνον σε χώρο πρόσβασης στη γνώση, αλλά και σε εργαλείο άμεσης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ωφελιμότητας, εξαιτίας της ιστορικότητάς του και της συμβολής του στην επιστήμη, στην κοινωνικοπολιτική και οικονομική μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρείται δε ως ο πλέον ελεύθερος και ανοιχτός κοινωνικός θεσμός και, για το λόγο αυτό, είναι ευάλωτο σε εξωτερικές παρεμβάσεις. Το πανεπιστημιακό άσυλο, θεωρητικά τουλάχιστον, θεσπίστηκε για να αποτελέσει την άμυνα του Πανεπιστημίου στις εν λόγω ανεπιθύμητες εξωτερικές παρεμβάσεις.

Δυστυχώς σήμερα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Η ιστορία καταδεικνύει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν διασφαλίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την απρόσκοπτη εκπαίδευση και έρευνα, αλλά δημιουργεί μία «νησίδα» πρόσφορη για την τέλεση κάθε είδους παράνομων πράξεων, οι οποίες προσβάλλουν πολλαπλά έννομα αγαθά, (πρωτίστως διαστρεβλώνουν και εκφυλίζουν τον ίδιο το θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου), πλην όμως παραμένουν ατιμώρητες. Εν τέλει το πανεπιστημιακό άσυλο προάγει και διευκολύνει τις εξωτερικές επεμβάσεις από οποιουσδήποτε εξω-πανεπιστημιακούς.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί εδώ είναι, εάν το πανεπιστημιακό άσυλο, τελικώς, εξασφαλίζει την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας ή εάν οδηγεί στον περιορισμό της, ως προκάλυμμα τέλεσης εγκληματικών ενεργειών. Η απάντηση πλέον και μετά τα πρόσφατα γεγονότα της εισβολής 237 μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών, γίνεται ξεκάθαρη. Ελλοχεύει ο κίνδυνος οποιασδήποτε εγκληματική συμπεριφορά, η οποία διαπράττεται εντός των χώρων του Πανεπιστημίου, να στερείται παράνομου χαρακτήρα και να καθαγιάζεται στο όνομα της προστασίας της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Δηλαδή, ουσιαστικά, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος να μετατραπούν οι πανεπιστημιουπόλεις σε χώρους ανομίας που προστατεύουν παραβατικές συμπεριφορές. Γίνεται δε αναντίρρητα δεκτό ότι η παραβίαση του νόμου κυρίως από εξωτερικούς ταραξίες έχει δημιουργήσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι, ο νόμος περί πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί τη βασική αιτία της εγκληματικότητας που εκδηλώνεται εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Κατά τον τρόπο αυτό τα πανεπιστήμια μεταβάλλονται από κέντρα επιστημονικής έρευνας και γνώσης σε κέντρα ανομίας χωρίς να συλλαμβάνονται, χωρίς να τιμωρούνται οι υπαίτιοι τέλεσης παραβατικών πράξεων, αλλά και δίχως να αποκαθίστανται οι ζημίες.

Τα φαινόμενα αυτά έχουν εξαντλήσει την ανοχή της κοινωνίας, υποβιβάζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και εν τέλει βάλλουν κατά του ίδιου του Συντάγματος, το οποίο στο άρθρο 16 προστατεύει την ελεύθερη ανάπτυξη και προαγωγή των τεχνών, επιστημών, της έρευνας και της διδασκαλίας. Πλέον το άσυλο σε τίποτα δεν θυμίζει και σε τίποτα δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκε μεταπολιτευτικά με τους νόμους 1268/1982 και 1403/1093, όταν δηλαδή το πανεπιστημιακό άσυλο εκφράστηκε νομοθετικά ως σύμβολο της άρρητης αξίας του συνταγματικού μας πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η κατάργηση του άρθρου 3 του ν. του ν. 3549/2007 (ΦΕΚ Α΄ 69).

Από το καταργούμενο άρθρο διατηρούνται οι γενικές αρχές του πανεπιστημιακού ασύλου υπό την αυτονόητη μορφή της διασφάλισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι οποίες, ούτως ή άλλως, προστατεύονται από θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.

ΙΙ. Κατ’ άρθρο

Με το προτεινόμενο άρθρο «ακαδημαϊκές ελευθερίες – ακαδημαϊκό άσυλο» καταργείται το άρθρο 3 του ν. 3549/2007. Διατηρούνται οι γενικές αρχές του πανεπιστημιακού ασύλου υπό την αυτονόητη μορφή της διασφάλισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι οποίες, ούτως ή άλλως, προστατεύονται από θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος

Ρητά προβλέπεται ότι δεν επαναφέρονται σε ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 2 του ν. 1268/1982 και 2 και 7 του ν. 1404/1983.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνεται να συμπεριληφθεί στο προαναφερόμενο σχέδιο νόμου άρθρο … με τον τίτλο «Ακαδημαϊκές Ελευθερίες – Ακαδημαϊκό άσυλο» ως εξής:

Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης»

«Άρθρο ….

Ακαδημαϊκές ελευθερίες – ακαδημαϊκό άσυλο

1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.
3. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι. και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
4. Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.
5. Το άρθρο 3 του ν. 3549/2007 (ΦΕΚ Α΄ 69) καταργείται. Δεν επαναφέρονται σε ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 2 του ν. 1268/1982 και 2 και 7 του ν. 1404/1983.

Πρωτοφανές ρεκόρ ΠΑΣΟΚ!!! Μας αφαίρεσαν τους Μεσογειακούς... που είχε κερδίσει η ΝΔ για την Ελλάδα

Αυτή είναι η "αναβάθμιση" της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας:

Ο απόλυτος διεθνής εξευτελισμός!!!!

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη κονδυλίων στη χώρα μας οδήγησαν τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα, ύστερα από την έκτακτη συνεδρίασή της στο Παρίσι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αφορμή δεν ήταν άλλη από την καθυστέρηση και αναβλητικότητα από ελληνικής πλευράς στο θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών, αφού παρά το γεγονός ότι στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη κατά απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωση της απόφασης για νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια πόλη θα δοθεί το χρίσμα, με μεγάλο φαβορί την Ταραγόνα.

Βάσει προγράμματος, οι αγώνες θα ξεκινούσαν από τις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Ιουλίου του 2013 και σε αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες. Θυμίζουμε ότι η ανάληψη των αγώνων από την Ελλάδα αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Αίγυπτος: Δεκάδες χιλιάδες συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Συνελήφθησαν τέσσερις γάλλοι δημοσιογράφοι.

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συμετέχουν σήμερα σε διαδηλώσεις στο Κάιρο, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου, όπως η Αλεξάνδρεια, η Μανσούρα, η Σουέζ και η Ασουάν, ζητώντας την αποπομπή από την εξουσία του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο Κάιρο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε συνοικία κοντά σε προεδρική κατοικία.

Εξάλλου, το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι η αστυνομία εμπόδισε τον αιγύπτιο διαφωνούντα Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, ο οποίος συμμετείχε σήμερα μαζί με 2.000 άτομα στην εβδομαδιαία προσευχή σε τζαμί του Καϊρου, ν΄απομακρυνθεί από την περιοχή αυτή.

Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε ότι τέσσερις γάλλοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο στη διάρκεια διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τον Βαλερό, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί ζήτησε από τη γαλλική πρεσβεία στο Κάιρο να έλθει σε επαφή με τις αιγυπτιακές αρχές και εάν η πληροφορία για τη σύλληψη των γάλλων δημοσιογράφων ευσταθεί, να ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι συλληφθέντες εργάζονται για τις εφημερίδες Figaro και Journal de Dimanche, για το φωτογραφικό πρακτορείο Sipa και για το περιοδικό Paris-Match.

ΣΚΟΠΙΑ-"Πούτιν" το παίζει ο Γρούιος: Δέσμευση λογαριασμών του σταθμού Α1 και εφημερίδων του ομίλου Ράμκοφσκι

http://www.ourwebtv.com/Logos/A1%20TV%20%20Macedonia.jpgΣτη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων “A1” και τριών ημερησίων εφημερίδων των Σκοπίων, "Βρέμε" (Vreme), "Σπιτς" (Spic) και "Κόχα ε Ρε" (Koha e Re), που ανήκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο σταθμός “A1”παρουσίασε το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης.

Ο αρχισυντάκτης του σταθμού, Μλάντεν Τσαντίκοφσκι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας, μετά την «πολιτική δίωξη» κατά του ιδιοκτήτη του ομίλου, Β.Ράμκοφσκι, προχωρά τώρα στην «οικονομική εξόντωση του A1», με στόχο να «φιμώσει» κάθε ελεύθερη φωνή στη χώρα.

Στελέχη του ομίλου του Β.Ράμκοφσκι ανέφεραν ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και την ύπαρξη των ΜΜΕ του ομίλου.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση, χαρακτήρισε την ενέργεια του σταθμού να μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνηση, ως προσπάθεια «εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης από την μεριά του Α1, με στόχο να πληγεί η γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης ».

Οι αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ομίλου Ράμκοφσκι στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν κατά του ομίλου, μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από εταιρίες που ελέγχονται από τον αναφερόμενο επιχειρηματία.

Ο Β. Ράμκοφσκι και οι 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2010 και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων.

Ο ίδιος ο Β. Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της έντονης κριτικής που ασκεί ο “Α1” και οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες τουο ομίλου, στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Θα μας πει κάποιος πόσο θα μας στοιχίσει ο σταυλισμός των αριστερολαθραίων;

Γράψαμε προηγουμένως για το νεοκλασικό που θα σταυλιστούν οι λαθραίοι και οι εκπρόσωποί τους. Είναι το μέγαρο όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο Υπάτια που στόχο έχει να προβάλλει μελλοντικές τάσεις στην κοινωνία την οικονομία και την πολιτική, και να ενεργεί με τρόπο που να προάγεται η διάδοση και διάχυση της πληροφορίας που παράγεται στο κοινωνικό σύνολο, σε φορείς και σε στοχευμένες ομάδες... μπλα μπλα

Με άλλα λόγια ανήκει στην Κάπα Research τη γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων...

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο θα μας στοιχίσει ο σταυλισμός...

και ποιο θα είναι το αντάλλαγμα...

http://www.newsit.gr/files/Image/28-01-11/resized/hypatia_collage_592_355.jpg

Απάντηση ΝΔ στις σημερινές δικαιολογίες Αλαβάνου για τη χθεσινή παπαριά του

"Ο κ. Αλαβάνος, αφού πρώτα κατρακύλησε στην έσχατη πολιτική αθλιότητα, μοιράζοντας πιστοποιητικά ελληνικότητας, τώρα αναζητά προφάσεις και δικαιολογίες. Αποδεικνύει ότι του περισσεύει το πολιτικό θράσος και του λείπει το πολιτικό θάρρος μιας καθαρής συγγνώμης για όσα είπε".

Ανέκδοτο από τον Νταλάρα-Ραγκούση. Πολύ καλό

Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης-Νταλάρας, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική Σχολή.

Απορώ με τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ!!! Πίστευαν ότι υπηρχε περίπτωση να αρθεί η ποινή και να παίξουμε με κόσμο εναντίον του ΟΣΦΠ;

http://img.protothema.gr/EDAF03C1E454FB03AD86050BF5F0FF89.jpgΔεν έπεσε τελικά ενώπιον της δευτεροβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ η πρωτοβάθμια ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον Βόλο. Έτσι, η ρεβάνς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα γίνει οριστικά χωρίς κόσμο.

Οι νομικοί του «δικέφαλου» παρουσίασαν βίντεο και μαρτυρίες οπαδών, ελπίζοντας πως θα «πέσει» η ποινή της μίας αγωνιστικής και πως η ομάδα του Μάκη Χάβου θα παίξει με κόσμο στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίρδας τόνισε ότι τα επεισόδεια πρέπει να θεωρηθούν μεμονωμένα και επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι αναφορές των αξιωματούχων του αγώνα, του παρατηρητή της Λίγκας και του διαιτητή, οι οποίοι δεν αναφέρουν, αυτά που αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, η οποία κατά τον νομικό του ΠΑΟΚ εμπεριέχει πολλές υπερβολές.

Τόνισε μάλιστα, πως αυτά, που έγιναν στον Βόλο είναι μικρότερης έκτασης από συμβάντα σε άλλες τουλάχιστο δύο περιπτώσεις επεισοδίων, για τις οποίες η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτές τις εφέσεις και εξαφάνισε ποινές έδρας. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν καν σοβαροί τραυματισμοί, ώστε να γίνεται λόγος για ευρείας κλίμακας επεισόδια.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης. Τόνισε ότι οι εκθέσεις της αστυνομίας δεν μπορουν να θεωρούνται θέσφατο και επισημαίνει ότι ο παρατηρητής και ο διαιτητής, που είναι αξιωματούχοι του αγώνα, δεν αναφέρουν τις υπερβολές, που αναφέρει η αστυνομία.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ, Επαμεινώνδας Παπαεπαμεινώνδας, τόνισε ότι η ΠΑΕ επιστράτευσε 37 άτομα για να βοηθήσουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και κάνει λόγο για την ευθύνη και την προκλητική στάση της αστυνομίας, η οποία με την εν γένει συμπεριφορά της και την αλόγιστη ρίψη χημικών, προκάλεσε αναστάτωση και την αντίδραση φίλων του ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν απλά να προφυλαχτούν.

Εκδήλωση για τα 30χρονα της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs289.snc3/28095_392417334758_267483274758_3827075_4184050_n.jpgΤριάντα χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και το γεγονός εορτάστηκε με μια σεμνή, αλλά συγκινητική εκδήλωση, στο «Σπίτι της Γειτονιάς», ένα οίκημα που παραχωρεί ο δήμος της Νυρεμβέργης σε συλλόγους αλλοδαπών της πόλης, όπου στεγάζεται και η οργάνωση των Ελλήνων.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Δαουράκης, έκανε ένα μικρό απολογισμό των δραστηριοτήτων της οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι η συλλογική δράση των Ελλήνων στη Νυρεμβέργη ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια, το 1964, με την ίδρυση του Εργατικού Συλλόγου Νυρεμβέργης, τον οποίο διαδέχτηκε η Ελληνική Κοινότητα. Ο κ. Δαουράκης ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμο Νυρεμβέργης για την οικονομική βοήθεια που παρέχει στα δωρεάν φροντιστήρια εκμάθησης γερμανικής και αγγλικής γλώσσας. Μεταξύ άλλων, στην κοινότητα παραδίδονται και δωρεάν μαθήματα ελληνική γλώσσας και πληροφορικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές του κοινοβουλίου της Βαυαρίας, ελληνικής και μη καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμούς απευθύνανε η διευθύντρια του Aula, Klara Langmar, ο Christian Vogel, εκ μέρους του δημάρχου Νυρεμβέργης και ο πρωτοπρεσβύτερος, κ. Αλέξανδρος Τζατζάνης.

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα με θέμα την μετανάστευση, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την είσοδο Ελλήνων μεταναστών στην τότε Δυτική Γερμανία, που επιμελήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, Διαμαντής Γκίκας.

Σημειώνεται ότι το 2011 είναι χρονιά επετειακή για πολλούς ελληνικούς συλλόγους και φορείς της Νυρεμβέργης, που επίσης θα γιορτάσουν τα 30χρονα από την ίδρυσή τους, όπως ο Μακεδονικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος», ο Θρακικός Σύλλογος «Ορφέας» και ο Nachbarschaftshaus Gostenhof (Πυθαγόρας Νυρεμβέργης).

Λίγα λόγια για την πορεία των Ελλήνων στη Νυρεμβέργη

Στη Νυρεμβέργη, όπως και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, όπου εγκαταστάθηκαν ομαδικά χιλιάδες Έλληνες μετανάστες από το 1960 και μετά, οργανώθηκε μια μικρογραφία της Ελλάδας, με ανθρώπους απ΄ όλα τα σημεία της πατρίδας. Ίσως τότε δεν γνώριζαν ότι στην ιστορική αυτή πόλη της Φραγκονίας, που έγινε τελικά και δική τους, καταγράφεται ελληνική παρουσία εδώ και 900 χρόνια.

Η πολιτική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων της Νυρεμβέργης ήταν πάντα πολύ ζωντανή, με ενεργό συμμετοχή των μεταναστών μας στα τοπικά δρώμενα, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους τοπικούς άρχοντες. Οι Έλληνες μετανάστες έχουν να επιδείξουν και σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων, ως άξιοι πρεσβευτές της Ελλάδας.

Στα όρια του δήμου της Νυρεμβέργης ζουν και εργάζονται πάνω από 11.000 Έλληνες (πάνω από 22.000 στην ευρύτερη περιοχή), σύμφωνα με στοιχεία της κοινότητας, που παραθέτονται στο επετειακό λεύκωμα, που έχει εκδώσει. Στην πόλη λειτουργούν ελληνικά σχολεία (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο). Το ελληνικό «τοπίο» στην φιλόξενη πόλη της Φραγκονίας συμπληρώνουν περίπου 1500 ελληνικά καταστήματα, από τα οποία 750 εστιατόρια, καθώς επίσης και καλλιτέχνες, ζωγράφοι, συγγραφείς και αθλητές.

Στην Κοινότητα, που είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας από το 1981, λειτουργεί εδώ και χρόνια χορευτικό συγκρότημα, στο οποίο προσέρχονται και Γερμανοί που αγαπούν την Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει οργανωμένος χώρος για τα άτομα τρίτης ηλικίας, ενώ οι νέοι και οι νέες μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα πληροφορικής στις αίθουσες της Κοινότητας, που στεγάζεται με δικό της γραφείο από το 1981 στο «Σπίτι της Γειτονιάς».

Σειρά δραστηριοτήτων έχει να επιδείξει και το πνευματικό Κέντρο της Ενορίας «Απόστολος Παύλος», ενώ μεγάλη δραστηριότητα αναπτύσσουν οι εθνικοτοπικοί και άλλοι ελληνικοί σύλλογοί της Νυρεμβέργης, όπως και ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος «Φίλος», με πρωτοβουλία του οποίου η πόλη της Νυρεμβέργης αδελφοποιήθηκε με την Καβάλα, το 1999.

Λούης... Πατέρας... όπως μας ενημερώνει το Αθλητικό ένθετο στο αυριανό ΚΑΡΦΙ


Σε νεοκλασικό κτήριο στεγάζονται οι λαθραίοι!!!

Από εκεί ήρθαν

http://avgi.unweb.me/images/photoarchive/2007/5/9/1178735985-03968_high.jpg

και εδώ τους πήγαν και έκαναν και τους δύσκολους

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/getimage?action=getimg&docid=9535931

Το νεοκλασικό κτήριο στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησιών στο οποίο μεταφέρθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι λαθραίοι της Νομικής!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον Kappa Research... το θέμα είναι ποιος πληρώνει το ότι οι λαθραίοι από νεοκλασικό θα το κάνουν ξανά σκέτο κλασικό...

Κλασικά... Οι μαλάκες οι ιθαγενείς...

Διαδικτυακά απαράδεκτη η ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ... όπως και όλη η ΝΔ

Έκπληκτοι διάβασαν οι πολίτες της Πάτρας και κυρίως οι Νέο Δημοκράτες το Δημοσίευμα της έγκριτης τοπικής εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ που αναφερόταν στη ΝΟΔΕ Αχαΐας και στο διαδίκτυο.

Αφού διάβασα πως υπάρχει προφίλ της ΝΟΔΕ Αχαΐας στο Facebook, στο Twitter, καθώς και Blog και πως όλα τα ανωτέρω ενημερώνονται καθημερινά μπήκα και εγώ σαν ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να ενημερωθώ. Στην επίσκεψη μου αυτή εξεπλάγην.. Αντίκρισα ένα προφίλ στο Facebook που έχει δημιουργηθεί από αρχές Αυγούστου να αριθμεί μόνο 762 φίλους εκ τον οποίον αρκετοί φίλοι είναι εκτός νομού, όταν η Ν.Δ. στο Νομό έχει 17.000 μέλη. Επιπροσθέτως το προφίλ έχει να ενημερωθεί από 20 Ιανουαρίου, ενδιαφέρονται αρκετά οι υπεύθυνοι και βέβαια ο Πρόεδρος.…Στη συνέχεια λέω στο Twitter θα τους ακολουθούν αρκετοί και τι αντίκρισα? Μόνο 5 να ακολουθούν την ΝΟΔΕ και δυο δημοσιεύσεις που δήλωναν πότε θα κοπεί η πίτα.. Τέλος, επισκέφτηκα και το Βlog, να δω αναρτήσεις, να σχολιάσω και επιτέλους να ενημερωθώ για της παρεμβάσεις της ΝΟΔΕ και της δράσεις.. Ε…αυτό με αποτελείωσε, αντίκρισα ξανά την διαφήμιση της πίτας, και βέβαια δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ, άρθρο του κ. Μαυρομάτη και κανενός άλλου από την τοπική Ν.Δ. Τι έγινε δε μιλά κανένας, Βουλευτές, Πολιτευτές τίποτα...

Τελικά, βγαίνουν και δηλώνουν πως επιστρατεύουν το διαδίκτυο στοχεύοντας στην επικοινωνία με ζωντανές κοινωνικές ομάδες, όπως είναι η νεολαία και δυστυχώς διαπιστώνουμε πως το επιστρατεύουν για την προβολή λίγων.

Βέβαια είχα την περιέργεια να επισκεφτώ και τα προφίλ της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, ευτυχώς από τους νέους έμεινα ικανοποιημένος και συγχαρητήρια, τα άκρως αντίθετα από τη ΝΟΔΕ…Αντίκρισα ένα προφίλ καθημερινά ενημερωμένο για όλα τα θέματα μα κυρίως επιτρέπει στους 2101 επισκέπτες να αναρτήσουν την γνώμη τους, κάτι που στο προφίλ της ΝΟΔΕ δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κανένας από τους 762 φίλοους που διαθέτει η ΝΟΔΕ...


Δείτε σχετικές φωτογραφίες:



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ από τον Σκάι

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…

Αγαπητοί κύριοι, δήθεν ειδικοί, ο κόσμος σας παρακολουθεί και κρίνει….

Γιατί γκρεμίζετε τα πιστεύω μας, τις αξίες μας, που αποσκοπείτε, τι θέλετε να πετύχετε?

Γιατί σας πειράζει να πιστεύω στην Αγία Λαύρα, στο κρυφό σχολείο, στα σύμβολά μου?

Δεν θέλω άλλο την “αλήθεια” σας.

Αφήστε με να αισθάνομαι Έλληνας, να είμαι περήφανος για το έθνος μου, για την πατρίδα μου…

Αγαπητοί φίλοι, δεν είναι ντροπή να το λέμε δυνατά, να το λέμε στους φίλους μας, να το φωνάζουμε όπου βρεθούμε, να ανοίγουμε συζητήσεις με αυτό το θέμα….

Ας μεταδώσουμε το μήνυμα στους φίλους μας… μόνο έτσι θα τους αντιμετωπίσουμε δυναμικά…


ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Αντίβαρο

http://udemand.wordpress.com

Τα πράσινα παράθυρα !

Αυτά είναι τα πράσινα παράθυρα.

Πως λέμε ... πράσινη ανάπτυξη,
πράσινη οικονομία, πράσινα άλογα ...

H συνέχεια στο korinthix.blogspot.com

Ερώτηση Βελόπουλου για τη Vodafone

vodafoneΠρος τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Συμφώνως με καταγγελίες πολιτών, επισημαίνεται ότι, σε νέα τηλεοπτική διαφήμιση, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «VODAFONE», εμφανίζεται να μιλάει κάποιος «υπάλληλος» καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, για να «κλείσει» πακέτο συμφωνίας με πελάτη, αλλά πίσω του στο φόντο, υπάρχουν ανηρτημένες, επάνω σε έπιπλο, δύο σημαίες, εκ των οποίων η αριστερή, είναι η γνωστή από παλαιότερες σχετικές απόπειρες αντεθνικής προπαγάνδας, σημαία της δήθεν «Κρητικής Πολιτείας»!

Είναι εξόχως περίεργο, το πώς και το γιατί, επελέγη από εκατοντάδες άλλες σημαίες χωρών, η συγκεκριμένη, που τελικώς (όπως όλοι γνωρίζουν) δεν υφίσταται!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Είναι σε γνώση του Υπουργείου σας, η νέα τηλεοπτική διαφήμιση της «VODAFONE», με την εντελώς περίεργη και ασυνήθιστη επιλογή «προβολής» (;) μιας ψευδοσημαίας, που δεν υφίσταται και η παρουσίασή της, που αποτελεί καθαρώς αντεθνική και απαράδεκτη προπαγάνδα; Ποια είναι η τοποθέτηση του Υπουργείου;
2. Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, για να μην ξαναπροβληθούν παρομοίων τύπων «διαφημιστικά» στις τηλεοπτικές μας οθόνες;

Δείτε οπωσδήποτε και το βίντεο για το πώς… εξαφανίστηκαν τα σημαιάκια από τη διαφήμιση!!!

Για όσους δεν είδαν!



http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/vodafone_27.html

Με επίταξη απειλεί ο Λοβέρδος. Διαβάστε όμως τι έλεγε ο ίδιος για το θέμα!!!

Με επίταξη των φαρμακείων και επιστράτευση των φαρμακοποιών απειλεί ο Λοβέρδος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η επίταξη, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και η λειτουργία του 20% της δύναμης των φαρμακείων είναι όπλα μου τα οποία βάζω πάνω στο τραπέζι».

H συνέχεια στο kolotoubes.blogspot.com

Αίγυπτος: Δεν υπάρχει πρόσβαση στο Ιντερνετ στο Κάιρο, σύμφωνα με χρήστες.

http://www.greekmoney.gr/thumbnail.php?file=T/tinisia_thumb_medium_243738755.jpg&size=article_mediumΔιακόπηκε σήμερα στο Κάιρο η πρόσβαση στο Ιντερνετ, δήλωσαν χρήστες και ξενοδοχεία, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι εκκλήσεις για διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας κατά του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

"Η πρόσβαση στο Ιντερνετ έχει διακοπεί σήμερα στην Αίγυπτο", ανακοίνωσαν εργαζόμενοι σε μεγάλο ξενοδοχείο του Καΐρου, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από άλλα ξενοδοχεία.

Πολλοί χρήστες σε όλη τη χώρα δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ.

Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής.

http://www.insideinfo.gr/sites/default/files/imagecache/w460/article/2011_01/aig.jpgΣτο μεταξύ ο υποτακτικός των Αμερικάνων Αλ Μπαραντέι δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί ακόμα καιοικουμενικής Κυβέρνησης, αν του ζητηθεί!!! Να θυμίσουμε ότι ο Μπαραντέι βραβεύθηκε με το Νόμπελ το 2005 σαν επικεφαλής των ελεγκτών πυρηνικών του ΟΗΕ και επειδή είναι τροχός του συστήματος προβάλεται η δήθεν αμφισβήτησή του στα λεγόμενα των Αμερικάνων ότι το Ιράκ διέθετε πυρηνικά όπλα... και μπορεί να είπε ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες ή ενδείξεις ότι το Ιρακ δεν διαθέτει πυρηνικά αλλά δεν ξέχασε να ταχθεί πριν την δεύτερη εισβολή στο Ιρακ υπέρ μιας ``μακροπρόθεσμης επιτήρησης ώστε να διασφαλιστεί το οτι δεν θα ξαναρχίσουν οι δραστηριότητες για τα όπλα μαζικής καταστροφής``... πιστεύει κανείς άραγε ότι αν δεν ήταν μέρος του συστήματος θα είχε βραβευθεί με Νόμεπλ;

Ο "κροκοδειλάκιας" απειλεί να δαγκώσει την αυστραλιανή εφορία

http://www.solarnavigator.net/films_movies_actors/film_images/paul_hogan_as_michael_j_crocodile_dundee.jpg"Για μαλλί" πήγε η Εφορία της Αυστραλίας όσον αφορά την δίωξη του παγκοσμίως γνωστού ως "κροκοδειλάκια" Αυστραλού ηθοποιού Paul Hogan, αλλά τελικά ίσως "βγει κουρεμένη" από την όλη υπόθεση. Πριν από λίγο καιρό, η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τη δίωξη κατά του κροκοδειλάκια για θέματα φοροδιαφυγής.

O Hogan βέβαια δεν αναμενόταν να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να μηνύσει την αυστραλιανή κυβέρνηση επειδή κατά τη διάρκεια της πενταετούς δίωξής του έχασε $75 εκατ. Δύο συνάδελφοί του - μεγάλα ονόματα στο χώρο του θεάματος - είναι έτοιμοι να καταθέσουν ότι όντως η τσέπη του Hogan είναι κατά $75 εκατ. ''φτωχότερη''.

Στην προσπάθεια του κροκοδειλάκια να "δαγκώσει" την αυστραλιανή κυβέρνηση αναμένεται να συνδράμει ο πολύ γνωστός δικηγόρος Στίβεν Κέιμ, γνωστός από την υπόθεση διεκδίκησης αποζημίωσης για λογαριασμό του γιατρού Μοχάμεντ Χανίφ, που κατηγορήθηκε άδικα από τις αυστραλιανές Αρχές για τρομοκρατία.

Να σημειωθεί ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη ξοδέψει $300 εκατ. για να ερευνήσει υποθέσεις φοροδιαφυγής διασήμων που "κρύβουν" τα έσοδά τους σε χώρες όπου δεν υφίστανται οποιαδήποτε φορολόγηση.

Παρά το γεγονός ότι τα $80 εκατ. δεν είναι ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ο Hogan επέμενε ότι οι λόγοι για τους οποίους μηνύει την αυστραλιανή κυβέρνηση δεν είναι οικονομικοί.

"Θέλω να ερευνήσω αυτούς που με ερευνούσαν" είπε χαρακτηριστικά ο Hogan, προσθέτοντας ότι η δίωξή του ήταν εξαρχής άδικη και ότι οδήγησε στην απώλεια πολλών συμβολαίων με διάφορες εταιρίες.

"Στον κόσμο του θεάματος δεν ήμουν σίγουρα ο περιζήτητος Μπραντ Πιτ, στον χώρο της διαφήμισης ήμουν όμως" είπε ο Hogan. "Πριν από πέντε χρόνια, οι προτάσεις για διαφημιστικά συμβόλαια έπεφταν βροχή. Από τότε όμως που ξεκίνησε το κυνηγητό μου από την αυστραλιανή κυβέρνηση, οι προσφορές εξαφανίστηκαν. Η αγωγή δεν θα είναι μόνο για να διεκδικήσω αποζημίωση, αλλά και για την απόδοση ευθυνών σε αυτούς τους γραφειοκράτες που με κυνηγούσαν πέντε χρόνια τώρα. Θέλω να δω να πέφτουν κεφάλια" είπε ο Hogan.

Και για να μην ξεχνιόμαστε..Έρχονται νέα μέτρα.

Όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2011, έρχονται με απαίτηση της τρόικας νέα μέτρα.

Δείτε τι λέει η πρόσφατη αναφορά (9/12/010) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , στην σελίδα 6, σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

Προσέξτε τι αναφέρει η έκθεση για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό του 2011.

Τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011 δεν είναι αρκετά για να μειώσουν το έλλειμμα και να επιβεβαιώσουν ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για το 2012 ως το 2014. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να καθορίσει φορολογικά διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων 2012-14. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εντάσσονται σε μια στρατηγική μελέτη, που θα εκπονήσει η Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2011. Παρούσες εκτιμήσεις, προτείνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα τουλάχιστον 5 % του ΑΕΠ επιπρόσθετα, από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Μάιο του 2010.

Δηλαδή την βάψαμε που λένε κοινώς...
Ετοιμαστείτε και για νέα μέτρα εντός του 2011.
Κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει και που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση.
Ένα είναι σίγουρο μας δουλεύουν ψιλό γαζί και σίγουρα δε μας παρουσιάζουν την όλη αλήθεια και το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.
Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα !!!!

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_4104.html

Επικοινωνιακή απάτη Λοβέρδου με το δωρεάν “τεστ-Παπ” που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση Καραμανλή

Η επικοινωνιακή απάτη του Λοβέρδου με το "τεστ-Παπ"
O Aνδρέας Λοβέρδος έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και το αξιοποιεί στο έπακρο. Το να κάνεις πως ξεχνάς όμως ή να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, με σκοπό να παραπλανείς τον κόσμο και να κερδίζεις συμπάθειες, δείχνει πολιτικό με λάθος το λιγότερο νοοτροπία.

Και για έναν πολιτικό, που είναι μάλιστα και υπουργός, αυτό αργά ή γρήγορα, κοστίζει.

Έτσι, ο Υπουργός Υγείας υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα, ανακοινώνοντας διθυραμβικά, ότι, για μία εβδομάδα, θα είναι δωρεάν το «τεστ-Παπ» στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ποιο είναι το “φάουλ”, που έκανε ο Λοβέρδος;

Ότι το δωρεάν «τεστ-Παπ» είχε καθιερωθεί από το 2005, όταν στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.

Κάτι, που (φυσικά) ο Λοβέρδος …δεν θυμήθηκε, να αναφέρει.

Επιμένει η Ντόρα για το παχύδερμο, και μπράβο της

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ Εξέλιξη υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος

Με θλίψη διαπιστώνω ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν τόλμησε να απαντήσει ως όφειλε κατά τον κανονισμό της Βουλής στην ερώτηση με αριθμ. Πρωτ. 8120/325 της 21.12.2010, φοβούμενος την μήνη και τα δημοσιεύματα του γνωστού εκδότη κ.Θ.Αναστασιάδη, γι΄αυτό και επανέρχομαι σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 127 του κανονισμού της Βουλής.

Τον Ιανουάριο του 2008 δημοσιεύματα και ΜΜΕ ανέφεραν τότε, ότι ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος βρέθηκε με 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως στους λογαριασμούς των καταθέσεων του και ελέγχθηκε από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλοελβετικά σύνορα για μεταφορά επιταγών ύψους 1,1 εκατομμύρια Ευρώ.

Όπως προκύπτει και από τη σημερινή στάση του υπουργού Οικονομικών, δύο κυβερνήσεις –η σημερινή του ΠΑΣΟΚ και η προηγούμενη της ΝΔ- δεν έχουν τη βούληση και την πολιτική ευθύνη να δημοσιοποιήσουν στην κοινή γνώμη τις εξελίξεις, την πορεία και την κατάληξη των ελέγχων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντα τους για μια υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός:

1. Τι φοβάται και δεν απάντησε εγγράφως στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αριθμό πρωτοκόλλου 8120/325;
2. Αν και από ποιους έγινε έλεγχος για τα 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του κ.Θ.Αναστασιάδη;
3. Αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φορολογικής νομοθεσίας από τους ελέγχους αυτούς και αν προέκυψαν οφειλές προς το δημόσιο;
4. Αν ζητήθηκε η συνδρομή από άλλες χώρες όπως της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Κύπρου και τι αποτελέσματα προέκυψαν από αυτές τις ενέργειες;
5. Αν υπήρξαν παραβάσεις επεβλήθησαν ποινές ή πρόστιμα προς τον παραβάτη, πότε και πως πληρώθηκαν;
6. Αν μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά ενέργεια και αποτέλεσμα τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές από εδώ και στο εξής;

Η βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

Μεταφέρθηκαν τελικά οι λαθραίοι μέσα στη νύχτα

Τελικά, στις 3.15 π.μ. και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι μετανάστες ενημερώθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης απάντησε καταφατικά στο να μεταβούν στο κτίριο που τους παραχωρούσε . Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 3.30 π.μ., οι μετανάστες με τις ομάδες υποστήριξης άρχισαν να βγαίνουν από τη κτίριο της Νομικής φωνάζοντας συνθήματα.

Ακολούθησαν μέσω της Ακαδημίας πορεία, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα (μετανάστες και αλληλέγγυοι), και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο κτίριο της Πατησίων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τούς ακολουθούσαν διακριτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Στους 250 μετανάστες, σύμφωνα με την πρόταση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, παραχωρήθηκε το ισόγειο του σπιτιού και μία μεγάλη αίθουσα του πρώτου ορόφου , ενώ οι υπόλοιποι θα έπρεπε να μείνουν στην αυλή του σπιτιού.

Επισημάνθηκε ότι από σήμερα θα παραχωρούνταν ολόκληρος ο πρώτος όροφος του κτιρίου , ενώ όσον αφορά την αστυνομική παρουσία, ξεκαθαρίστηκε ότι θα είναι διακριτική, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε απόσταση δύο τετραγώνων μακριά από το κτίριο . Επίσης, θα δινόταν η δυνατότητα να μπαίνουν στο κτίριο, κατά μικρές ομάδες, αλληλέγγυοι, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες υποστήριξης θα μπορούν να βρίσκονται στην αυλή για περιφρούρηση.

Εμπλοκή στη μετεγκατάσταση των λαθραίων, λόγω υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη του κτηρίου όπου θα μεταφέρονταν

Την τελευταία στιγμή και ενώ όλα έδειχναν να έχουν συμφωνηθεί για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής, που έχουν καταλάβει, σε κτίριο στις οδούς Πατησίων και Ηπείρου, παρουσιάστηκε εμπλοκή στο ζήτημα.

Αυτή οφείλεται σε υπαναχώρηση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος επικαλέστηκε την ανησυχία του εξαιτίας αναφορών σε τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με τις οποίες ομάδες μεταναστών και αλληλέγγυων πολιτών, θα πραγματοποιούσαν πορεία από την Νομική προς τον τόπο μετεγκατάστασης των.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, απεργούς πείνας, που έχουν κάνει κατάληψη στο κτίριο της Νομικής, ζήτησε μετά τις εξελίξεις, από τον Πρύτανη κ. Πελεγρίνη, την αναστολή για ένα 24ωρο, της απόφασης για άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου, λόγω της υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη του κτιρίου μετεγκατάστασης από την αρχική συμφωνία.

Ο κ Πελεγρίνης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στό αίτημα αυτό.

Πάμε για ύπνο! Το πρωί θα φύγουν οι λαθραίοι... το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί άλλη μια μέρα την κατάσταση

ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ...ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.ΣΕ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Μόλις τώρα ο Γιαννόπουλος από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους μετανάστες-απεργούς πείνας έκανε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Όπως είπε, εδώ και 1,5 ώρα έχει παρθεί απόφαση οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι να πάνε, πεζοί, σε άλλο κτήριο με μοναδική προϋπόθεση να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτήριο της Νομικής... οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αποχώρησαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν. Στο διάστημα αυτό, ο ιδιοκτήτης που παραχωρούσε το νέο κτήριο υπαναχώρησε και τους ζήτησε να μην πάνε βράδυ.

Υπάρχουν σκέψεις οι μετανάστες να μετακινηθούν το πρωί. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από την πύλη της Νομικής ενώ η αστυνομική παρουσία γίνεται πιο έντονη.

INDYMEDIA+ΠΡΕΖΑ TV

Κρίμα δεν θα μπουκάρει η Αστυνομία!!! Συμφωνία με τους μετανάστες για εκκένωση της Νομικής. Σε λίγο ξεκινά η αποχώρηση...

Επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, οι οποίοι σε λίγο θα αποχωρήσουν και θα μετεγκατασταθούν, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, στο κτίριο που είχε προταθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.

Για απόψε τουλάχιστον οι μετανάστες απεργοί πείνας θα εγκατασταθούν στο ισόγειο του κτιρίου και οι αλληλέγγυοι θα βρίσκονται στον κήπο. Εξάλλου η αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης των μεταναστών από τη Νομική στο κτίριο θα παρακολουθεί διακριτικά.

Τι θα γίνει; Θα περιμένουμε πολύ απόψε; Έχουμε και δουλειές αύριο!

Αφήστε τα παιδιά να μπουκάρουν μέσα να τελειώνουμε... αφού διαθέτουν όλα τα απαραίτητα σύνεργα από αλυσοπρίονο μέχρι βαριοπούλες και λοστούς για ν' ανοίγουν πόρτες, τι τους κρατάτε;

http://www.babylonia.gr/media/k2/galleries//1319/800x600-2.jpg

ΓΑΠ: Οι ίδιες και οι ίδιες παπαριές... με κρητικά παξιμάδια θα μας βγάλει απ' την κρίση...

Απόσπασμα συνέντευξης ΓΑΠ στο CNBC:

Ακόμη και αν, παραδείγματος χάριν, η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος αυτή τη στιγμή, και πάλι θα έπρεπε να προχωρήσουμε στις ίδιες αλλαγές, ώστε η χώρα να καταστεί ανταγωνιστική, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να ενθαρρύνουμε την πράσινη οικονομία, την ανάπτυξη κ.λπ.

Αυτό ακριβώς είναι που προσφέρει και την αναγκαία υποστήριξη στο πρόγραμμά μας, αφού και ο Ελληνικός λαός μάς λέει «καλώς ασχολείστε με το χρέος». Μας λέει ότι όντως αλλάζουμε την Ελλάδα. Σε αυτό προσβλέπουν και ελπίζουν οι πολίτες...

Η Μεσογειακή, η κρητική ή ελληνική διατροφή και, αντιστοίχως, η αγροτική παραγωγή μας που, στο πεδίο αυτό, δεν ήταν ανταγωνιστική, ενισχύει τώρα την ανταγωνιστικότητά της και εμείς επενδύουμε προς την κατεύθυνση αυτή.