27 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη μούρη και κατά τ΄αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει τίποτα...


Μαλακία²

Από ποιον το υπερασπίζονται ρε παλικάρι; Από το ελληνικό κράτος;
Ουστ ρε καραγκιόζηδες:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjQoTHjyJO7oGozOPkDd5ma2tXVJ6B4icuXAOXBOlTSNjd9qskzaGf0_PUk6FK601nGsichCzqlkirwjAXTQi6ynwv1nONRaEbnBTrChUbQ1joU1qS7AV5YamfHp-j6AO_Ah0J4HD4sCLu/s1600/tvxs.JPG

Όλοι οι δικτάτορες μέλη της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς του Γιωργάκη...

Το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει τη λίστα με τα κόμματα που είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI), από την οποία διεγράφη ο Συνταγματικός Δημοκρατικός Συναγερμός (RDC), το κόμμα του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, και μέλος της οποίας εξακολουθεί να είναι το Μέτωπο του Λαού της Ακτής Ελεφαντοστού (FPI), το κόμμα του Λοράν Γκμπαγκμπό.

"Θα ζητήσουμε να γίνει ένας έλεγχος του συνόλου αυτών των κομμάτων, η πλειοψηφία των οποίων δεν έρχεται πια στη Σοσιαλιστική Διεθνή", όμως παραμένουν "εγγεγραμμένα", δήλωσε η ηγέτιδα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Μαρτίν Ομπρί στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Το κόμμα RDC της Τυνησίας, που ήταν μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 1989, διεγράφη στις 17 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την πτώση του Μπεν Άλι. Παρόλα αυτά το κόμμα του Γκμπαγκμπό παραμένει μέλος.

Στη Σοσιαλιστική Διεθνή παίρνουν μέρος 170 εργατικά, σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή πρόεδρός της είναι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο αδιέξοδο στη Νομική: Τώρα δεν τους θέλει ούτε ο ιδιοκτήτης... οι Γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται... τελειώνετε

- Δεν συμφωνούν σε τίποτα με τον ιδιοκτήτη να ζητά να παραμείνουν μόνο 15 ημέρες
- Οι μετανάστες δεν συμφωνούν και επιπλέον απαιτούν να μην υπάρχει αστυνόμευση
- Σκέψεις να μεταφερθούν και σε ξενοδοχεία που έχουν κλείσει στο κέντρο
- Παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις γύρω απο τη Νομική και σε όλο το Κέντρο

Μαραθώνιες είναι οι διαβουλεύσεις έξω από την είσοδο της Νομικής Σχολής ανάμεσα στους δύο εισαγγελείς και τους εκπροσώπους των μεταναστών και τους αλληλέγγυους, με την κυβέρνηση να κάνει πίσω στους όρους που έθεσαν οι μετανάστες για την μετεγκατάστασή τους.

Οι απεργοί πείνας ζητούν εάν δεχθούν τελικά να μεταφερθούν να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένας να τους συλλάβει και να ασκηθεί βία, στο νέο κτίριο να μπορούν να τους επισκέπτονται οι αλληλέγγυοι και να μην υπάρχει καμία παρουσία αστυνομικών ούτε μέσα στο κτίριο αλλά ούτε και περιμετρικά. Επίσης ζητούν να μην μεταφερθούν όχι με πούλμαν ή κλούβες αλλά κάνοντας πορεία.

Ωστόσο, υπήρξε εμπλοκή νωρίτερα, καθώς ο ιδιοκτήτης του νέου κτιρίου αρνείται να μεταφερθούν οι μετανάστες, χωρίς το κτίριο να φυλάσσεται εντός και εκτός από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ζητά να μεταφερθούν μόνο για 15 ημέρες. Όμως, οι μετανάστες αντιδρούν έντονα σε αυτό και η κατάσταση βαίνει προς νέο αδιέξοδο. Οπότε οι διαπραγματεύσεις ουσιαστικά ξεκινούν από μηδενική βάση, ενώ υπήρξαν και σκέψεις για μεταφορά τους σε ξενοδοχείο του κέντρου που έχει αναστείλλει τη λειτουργία του.

Πάντως, πλέον στην περιοχή η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει το κτίριο, ενώ τα ΜΑΤ εγκλώβισαν ομάδα νεαρών που από τα Εξάρχεια είχαν την πρόθεση να μεταβούν στο κτίριο της Νομικής. Η ακτίνα αποκλεισμού πάντως διευρύνεται από την Αστυνομία, πέριξ της Νομικής Σχολής Αθήνας. Στην περιοχή, που οριοθετείται από τους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές νωρίτερα γίνονταν σε τεταμένο κλίμα, καθώς είχε υπάρξει ένταση όταν ο Εισαγγελέας προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο της Νομικής, με τους αλληλεγγύους να τον εμποδίζουν και να φράσουν την είσοδο. Ο εισαγγελέαςε είχε σκοπό να μπει στο κτίριο μιας και είχε δοθεί εντολή από τις πρυτανικές αρχές για άρση του ασύλου.

ΠΡΕΖΑ ΤιΒι με inside ενημέρωση ;)

Όπως είδατε κ.Κωνσταντίνου, χάσατε!

http://www.elliniki-grothia.com/wp-content/uploads/2011/01/PETROS_KONSTANTINOU.jpgΧάσατε κ.Κωνστατίνου! Τώρα δεν έχετε τα ΜΜΕ και τους σκοτεινούς παρακρατικούς μηχανισμούς όπως το 2008 με το μέρος σας. Τώρα οι μηχανισμοί, που οργάνωναν ξένα "συμμαχικά" μας κέντρα, σας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τώρα δεν υπάρχουν αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που πρέπει να σταματήσουν...

Xανιά: Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική της Αθήνας

Ένταση δημιουργήθηκε απόψε στα Χανιά κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου συμπαράστασης για τους μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Νομικής σχολής στην Αθήνα. Ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πραγματοποίησε στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από το δημαρχείο κάποιοι από τους συμμετέχοντες κινήθηκαν προς την είσοδό του όπου υπήρχαν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις που ήταν εκεί εκτίμησαν ότι οι διαδηλωτές θα προχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχείου και έτσι δημιούργησαν μια ανθρώπινη «αλυσίδα» μπροστά από το κτίριο και με περιορισμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Στο κέντρο, αλλά και σε αλλά σημεία της πόλης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις η παρουσία των οποίων θα είναι έντονη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με "μεσαιωνικό καταπέλτη" εκτόξευαν ναρκωτικά Μεξικανοί πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ!!!

http://www.panabook.gr/images/Playmobil4840.large.jpgΜεσαιωνική πολιορκία θύμισε η προσπάθεια Μεξικανών λαθρέμπορων, οι οποίοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν έναν βαρύ καταπέλτη προκειμένου να "εκτοξεύσουν" ναρκωτικά πέρα από τα αμερικανικά σύνορα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο μεξικανικός στρατός κατάσχεσε την προηγούμενη Παρασκευή περισσότερα από 20 κιλά μαριχουάνας, καθώς και έναν μεταλλικό καταπέλτη νοτίως των συνόρων της Αριζόνας, στην μικρή πόλη Νάκο.

"Μοιάζει με έναν μεσαιωνικό καταπέλτη, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί" δήλωσε ο Ντέιβιντ Χιμάρες, εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Τουσόν.

"Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο ως συνοριοφύλακας, αν και είμαστε εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουμε κάθε είδος απειλή που περνάει αυτά τα σύνορα" πρόσθεσε.

Βαρυσήμαντες συναντήσεις ΓΑΠ στο Νταβός: Ότι ψόφιο υπάρχει το συνάντησε...

Με τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, τον πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Άναν και τον Πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ιδιαίτερα φιλική ήταν η συζήτηση με τον κ. Κλίντον, με τον οποίο, ο κ. Παπανδρέου συνδέεται με μακρόχρονη προσωπική φιλική σχέση. Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος φάνηκε ενήμερος για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης και μάλιστα συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν σε ενεργειακά θέματα και την πράσινη ανάπτυξη και ο κ. Κλίντον εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση.

Εν αναμονή της μεγάλης μαγκιάς του ΠΑΣΟΚ στη Νομική

Όπως βλέπετε και στο βίντεο δίπλα (προσωρινά έκλεισε αλλά αν αρχίσει ο τζερτζελές θα ξανανοίξει ;)) οι Αστυνομικοί έχουν φορέσει αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως ακούστηκε πριν λίγο απ το βίντεο, οι λαθραίοι έχουν βγει στην ταράτσα της Νομικής και οι υπερασπιστές τους αυξάνονται και πληθύνονται όσο περνάει η ώρα και η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα...

Και για να προλάβω τους αντιμνημονιακούς που ονειρεύονται απόψε επαναστάσεις: Τίποτα δεν θα γίνει, θα μπει μέσα η Αστυνομία του ΠΑΣΟΚ, θα τους βγάλει έξω, μπορεί να πέσουν μερικές φάπες και μερικά δακρυγόνα και αύριο συνεχίζουμε κανονικά με μνημόνιο... μην ονειρεύονται κάποιοι Δεκέμβρη του 2008 ή Γιωργάκη σε ελικόπτερο... άλλο ήταν αυτό και άλλοι ήταν οι λόγοι που έγινε τότε ότι έγινε... εξάλλου τότε μην ξεχνάτε ότι κυβερνούσε και ο Καραμανλής και πριν μερικούς μήνες είχε πει ΟΧΙ στα μούτρα του Μπούς ;)

Δείτε και φώτο από τη Νομική:

http://www.babylonia.gr/media/k2/galleries//1319/800x600-1611202.jpghttp://www.babylonia.gr/media/k2/galleries//1319/800x600-1611193.jpg

Αυτή η χώρα θέλει να κάνει και εξόρυξη πετρελαίου;

«Αναβολή εκδήλωσης ΙΕΝΕ για τις έρευνες πετρελαίου

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε εσπερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις «Έρευνες Υδρογονανθράκων & Προοπτικές Παραγωγής στην Ελλάδα», λόγω διακοπής ρεύματος στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών όπου επρόκειτο να γίνει η εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες»

Ας σοβαρευτούμε πρώτα και μετά ψάχνουμε και πετρέλαιο...

Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, μετά από αίτημα της Αστυνομίας

Έκλεισε γύρω στις 7:30 το απόγευμα ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, ύστερα από σχετική εντολή της αστυνομίας, καθώς επίκειται επιχείρηση για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από τη Νομική σχολή Αθηνών, την οποία έχουν καταλάβει εδώ και τρεις ημέρες. Η κίνηση των συρμών του Μετρό γίνεται κανονικά, χωρίς να σταματούν για αποβίβαση και επιβίβαση στο συγκεκριμένο σταθμό.

Δε μας χέζεις ρε Άννα Νταλάρα...

«Δεν υπάρχουν λαθρο-μετανάστες... υπάρχουν μόνο λαθραία τσιγάρα»
λέει η κυρία... οπότε δικαίως ακούει τα σχόλια των Ράδιο Αρβύλα....

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Σχετικά με το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της Κορώνειας και την δίμηνη προθεσμία για συμμόρφωση της χώρας μας με τους κανόνες της Ε.Ε. για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει την αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων, που δεν προχώρησαν κανένα έργο. Αυτά τα έργα περιγράφει η απόφαση. Οι δικομανείς μπορεί να χαίρονται, όμως η Νομαρχία ήταν η μόνη που προχώρησε τα έργα αρμοδιότητάς της, ενώ φωνάζουμε εδώ και χρόνια για τα υπουργεία. Παραλάβαμε τη λίμνη στεγνή και σήμερα έχει πάλι νερό, χάρη στα έργα της Νομαρχίας. Μόλις ξεμπλοκάρουν τα έργα από το ΣτΕ, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε.

Όσο για τα σχολικά λεωφορεία, εμείς κάναμε το χρέος μας: βάλαμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του πολίτη. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλες οι αποφάσεις ήταν νόμιμες. Το παραδέχτηκε και η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσφατα ο κ. Ντόλιος. Είναι προφανές ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Το λέμε εδώ και χρόνια. Αλλά η πρωτοβουλία ανήκει στην πολιτεία. Όχι στον Ψωμιάδη»

Ιστότοπος για τους μαθητές από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

...με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (η οποία έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης), θα ενημερώσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ασφαλούς χρήσης υπηρεσιών Διαδικτύου, δημιουργώντας ειδική θεματική ενότητα με τίτλο "Μικροί Πολίτες" στην ιστοσελίδα της http://www.dpa.gr, και ιστότοπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dpa.gr/pls/portal/docs/page/apdpx/yrc/dpa_youth.html.

Ο ιστότοπος αυτός είναι δομημένος σε τέσσερις ενότητες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς, είτε από τους ίδιους τους μαθητές για την ενημέρωσή τους είτε από τους καθηγητές (πληροφορικής) ως εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί σε μία ή περισσότερες διδακτικές ώρες.

Ειδικότερα, η πρώτη ενότητα "Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα" περιλαμβάνει γενική ενημέρωση για την προστασία της ιδιωτικότητας και τα δικαιώματα των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά ίχνη και την παρακολούθηση στο Διαδίκτυο.

Η δεύτερη ενότητα "Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω" στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων δικών τους ή άλλων (π.χ. φωτογραφιών ή δύο βίντεο) στο Διαδίκτυο, ιδίως κατά τη χρήση ηλεκτρονικών fora, ιστολογίων (blogs), ηλεκτρονικών χώρων συζητήσεων (chat) κ.λπ.

Η τρίτη ενότητα "Γνωρίζω σε ποιον μιλώ" προβάλλει ιδιαίτερα το ζήτημα της πλαστοπροσωπίας στο Διαδίκτυο, όπως π.χ. κατά τη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές ομάδες συζητήσεων ή διαδικτυακά παιχνίδια.

Τέλος, η τέταρτη ενότητα "Δικτυώνομαι με ασφάλεια" εστιάζει στην προστασία προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (π.χ Facebook, Twitter, Myspace κ.λ.π.).

Στην πρωτοβουλία της αυτή, η Αρχή έχει αρωγό το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο με εγκύκλιό του καλεί τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν το ενημερωτικό υλικό της Αρχής για την ασφαλή χρήση των υπηρεσιών Διαδικτύου.

Απάντηση ΝΔ στον Αλαβάνο που μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας

«Ο κ. Αλαβάνος έφτασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας. Προφανώς θεωρεί Έλληνα μόνον όποιον επιδίδεται σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς και όποιον προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε παράνομη πράξη»

Διυπουργική σύσκεψη στη Βουλή για την κατάληψη της Νομικής

«Δεν κάνουμε ασκήσεις αυταρχισμού. Ακολουθούμε όσα επιτάσσει ο νόμος και οι κανόνες της συντεταγμένης Πολιτείας», ανέφεραν συνεργάτες της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννας Νταλάρα...

η οποία συμμετέχει επίσης στη διυπουργική σύσκεψη που συνεχίζεται στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή με αντικείμενο την διαχείριση της κρίσης με τους παράνομους μετανάστες που παραμένουν στο κτίριο της Νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ .Πεταλωτής.

Αστυνομία έτοιμη να εισβάλλει στη Νομική και να μπαγλαρώσει τους λαθραίους και τους τσάτσους τους

Μαντέψτε ποιος είναι στην πόρτα της Νομικής και κάνει τον θυρωρό

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστα άτομα μπαινοβγαίνουν στο κτήριο ενώ δεν επέτρεψαν στο εισαγγελέα να εισέλθει στο κτήριο και να ενημερώσει τους λαθραίους. Στούς γύρω δρόμους έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες αναρχικών (στις 5 είχαν προαναγγείλει συλλαλητήριο στην Πλατεία Εξαρχείων που δεν έγινε)

Και φυσικά παρών στην είσοδο της Νομικής είναι ποιος άλλος;

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNXId5Y1GDvGiOJAsSNt5ggmcRC1sdiaInGaohSFipQKEtpZCodw

Σε λίγο και βίντεο...

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι: Ο ΣΥΝ αφήνει ξεκρέμαστους και καταγγέλει τους λαθραίους!!!

Με δεδομένη την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας, εκτιμούμε πως η αξιοποίηση της πρότασης της Πρυτανείας για την ασφαλή μεταφορά τους σε άλλο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αποτελεί ηθική τους δικαίωση και αναδεικνύει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, αποσυσχετίζοντάς το από τον χώρο της Νομικής και το πανεπιστημιακό άσυλο.(ΣΣ. Αργά το θυμηθήκατε να τους αποσυνδέσετε από το πανεπιστημιακό άσυλο...)

Σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ιδιαίτερα όσων επιλέγουν να αγωνίζονται με οριακές μορφές πάλης. Ωστόσο θεωρούμε ότι η σημερινή τους στάση δε βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στη κυβέρνηση να επιδιώξει τη κατάργηση του ασύλου. (ΣΣ. Ουσιαστικά καταγγέλουν τους λαθραίους σαν προβοκάτορες της Κυβέρνησης)

Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους.

Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Καλούμε την κυβέρνηση να μην αντιδράσει σπασμωδικά, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, χωρίς τη χρήση βίας και τη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου

ΑΡΓΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ! ΠΑΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΝΔ...

Έτοιμη να μπουκάρει στη Νομική η Αστυνομία... Επιτέλους!!!

Επιχείρηση εκκένωσης τού υπό κατάληψη κτιρίου της Νομικής Σχολής, από μετανάστες απεργούς πείνας, ετοιμάζουν οι άνδρες της αστυνομίας, μετά και την εντολή, που εκδόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, με αίτημα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κτίριο έχει αποκλεισθεί, η πρόσβαση ακόμη και σε πεζούς δεν είναι εφικτή, και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επέμβαση των ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, δύο εισαγγελείς βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διευθύνση Αττικής και ένας βρίσκεται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μέλη της Κίνησης θα παραμείνουν στο πλευρό των απεργών μέχρις εσχάτων».

Τελικά θα τρελαθούμε! Οι λαθραίοι αποφάσισαν να μην φύγουν απ τη Νομική! Αστυνομία ΤΩΡΑ!

Να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής, που κατέλαβαν από την Τρίτη, αποφάσισαν οι μετανάστες, κατά τη συνέλευσή τους, που έληξε πριν από λίγο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές (σσ.ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί»

Απορίας άξιο είναι το με ποιον είχαν κάνει "συμφωνία για την ασφάλειά τους" και ποιοι τους την είχαν εγγυηθεί...

Jerk Live from Davos:Το απόσταγμα της παπαριάς...

Επιμένει ότι θα βγούμε στις αγορές μέχρι τέλους του έτους με το spread κολλημένο στο 800...ας του πει κάποιος ότι δεν μιλάει σε Έλληνες ψηφοφόρους του αλλά σε Ευρωπαίους που τον έχουν καταλάβει... εκτός αν εννοεί ότι θα έχει προηγηθεί αναδιάρθρωση και πτώση των spreads...

Και φυσικά επιμένει να ξεφτιλίζει τη χώρα στο εξωτερικό λέγοντας ότι τα Greek statistics ήταν πέρσι το πιο σύντομο ανέκδοτο... δεν φαντάζομαι να βγεί πάλι ο μάγος Παπ και να μας πει: ¨Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιος διέβαλε τη χώρα στο εξωτερικό¨

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVZpYtF7CIweAMi9aqXw8rlsAkDpCme8vpzjl4aDtS8VO01OpiQX3u2R2r_gBD6w47HAjfeOdYzPcoHOhXvlB6XuK7AlgiC6AanmvBH66jGSHmKcH2pYOyExmxRbr-Mfy61_2HtuU5OU5a/s1600/gap.JPG

Έρχεται ο Ετό για ΠΑΟΚ... όχι αυτός... ο άλλος :)

http://www.sport.gr/files/news/2011-01-27/1296143868_eto_250x.jpgΠολύ κοντά στην απόκτηση του βραζιλιάνου δεξιού μπακ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ετό, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, που τόνισε ότι την Παρασκευή (28/1) ο ίδιος και ο Ετό θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές του συμβολαίου.

Ο 29χρονος αμυντικός, τον οποίο αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια με την Ντιναμό στον όμιλο του Europa League, αγωνίζεται στην κροατική ομάδα πέντε χρόνια και οι ιθύνοντες του συλλόγου τον αφήνουν ελεύθερο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του. Κάτι που σημαίνει πως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα για την απόκτησή του Ετο, παρά μόνο για το συμβόλαιό του.

Το πρωί της Πέμπτης (27/1) ο βραζιλιάνος δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση της Ντιναμό και τα δημοσιεύματα στην Κροατία υποστήριζαν πως αιτία αποτελεί η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Οπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός του, Μπόζο Σλίσκοβιτς στο olapaok.gr, υπάρχει καταρχήν συμφωνία του πελάτη του με τον ΠΑΟΚ. "Έχουμε συμφωνήσει ο Ετό να έρθει για 2,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε θα χρειαστεί να πληρώσει χρήματα στην Ντιναμό", είπε ο εκπρόσωπός του και πρόσθεσε.

"Ο Ετό αγωνίστηκε πέντε χρόνια στην ομάδα του Ζάγκρεμπ, πρόσφερε πολλά και οι άνθρωποι του συλλόγου αναγνωρίζουν αυτά που έχει δώσει και τον αφήνουν ελεύθερο να φύγει. Του άρεσε πολύ η ομάδα του ΠΑΟΚ από τα παιχνίδια που έδωσε με την Ντιναμό στο Europa League και θέλει πραγματικά πάρα πολύ να γίνει μέλος της. Περισσότερα θα πούμε στη Θεσσαλονίκη...", δήλωσε.

Η καριέρα του Ετό
Σεζόν/ομάδα/συμ/γκολ

2002 Μπαχία 3/0
2003 Κρικιούμα 19/0
2004 Παρανά 17/1

Ανακοίνωση ΝΔ σχετικά με την απειλή τερματισμού της ελληνόφωνης εκπομπής της Ντόιτσε Βέλε

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_k0O6yAcTnYzMnXJ9EiHN-UXaqLPBGo25-w-bXfAuYdTvPkHk«Η ελληνόφωνη εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε είναι συνυφασμένη με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στα χρόνια της δικτατορίας προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες, δίνοντας ανάσες ελευθερίας, μέσω των ραδιοκυμάτων στους Έλληνες και κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της Δημοκρατίας.

Σήμερα, αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους ανά τον κόσμο Έλληνες. Κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής μας ιστορίας, όπως ο Παύλος Μπακογιάννης και ο Κάρολος Παπούλιας συνεργάστηκαν στην εκπομπή.

Η Γερμανική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της για συνέχιση της εκπομπής που έχει ιστορία 47 ετών. Οι προφάσεις περί ανάγκης περικοπών στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν έχουν βάση.

Καλούμε την κυβέρνηση Παπανδρέου να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να μην υπάρξει υπαναχώρηση από τις ρητές δεσμεύσεις του Βερολίνου»

Θα τρελλαθούμε τελείως; Συνεχίζεται η συνέλευση των λαθραίων για το αν θα φύγουν απ' τη Νομική!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s1600/illegalaliens_12.jpgΣε εξέλιξη βρισκόταν νωρίς το απόγευμα η συνέλευση των ξεβράκωτων, τους βλέπετε στη φώτο δίπλα να επιδεικνύουν τον δέοντα σεβασμό στη χώρα απ τη οποία ζητάνε να τους φιλοξενήσει, που έχουν εγκατασταθεί στο παλιό κτίριο της Νομικής. Εξετάζεται η πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να μεταφερθούν οι μετανάστες σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 7 βράδυ θα συνεδριάσει η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες και όπως δηλώνουν άτομα από την Πρωτοβουλία, η τελική απόφαση για τη μετακίνηση σε άλλο κτίριο ανήκει στους ίδιους τους μετανάστες.

Χθες το βράδυ, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ είχε συνάντηση με τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στη Νομική.

κ. Τριχόπουλε, η Επιδημιολογία δεν είναι για τα ελληνικά τηλεοπτικά παράθυρα

Με αφορμή την φετινή, ελέω ΠΑΣΟΚ, μούγγα των νταβατζήδων για τη Νέα Γρίπη, μην ξεχνάτε ότι μέχρι χθες είχαμε 54 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 8 θανάτους, θυμήθηκα τον καθηγητή επιδημιολογίας κ. Τριχόπουλο που πρόπερσι τον Ιούλιο έβγαινε καθημερινά στα κανάλια και μας μιλούσε για

1 εκ κρούσματα και 4.000 θανάτους στην Ελλάδα

Τελικά οι θάνατοι ήταν κάτι πάνω από 200 (πολύ λιγότεροι απ' αυτούς που προκαλεί η κοινή γρίπη) εμείς εδώ είχαμε πάρει έγκαιρα θέση και είχαμε γράψει ότι πρόκειται για μεγάλη μούφα και πρόκειται καθαρά για ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα (28 Απριλίου 2009: «Ενημερωνόμαστε αρμοδίως, αντιδρούμε υπεύθυνα και αφήνουμε την Τρέμη να ψάχνει το "γουρουνάκι του Χατζηγάκη"...»), διακαιωθήκαμε... όμως το θέμα έγινε πολιτικό και επί μερικούς μήνες τα τσοντοκάναλα μας ζάλιζαν με το αν έχουμε σχέδιο και αν έχουμε εμβόλια, κρεβάτια ΜΕΘ ή τάφους...

Σε όλο αυτό το άρρωστο κλίμα συνέβαλλε, αθελά του φαντάζομαι, ο κ. Τριχόπουλος με τις συνεντεύξεις του περί 4.000 θανάτων και το αν έχουμε τόσες κλίνες ΜΕΘ κ.λπ...

Παρότι είναι εξαιρετικός επιστήμονας, αλλιώς δεν θα ήταν καθηγητής στο Χαρβαρντ, τροφοδότησε τη μηχανή προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και έγινε νεροκουβαλητής τους, μάλλον επειδή αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα και δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ...

Ελπίζουμε κ. καθηγητά το πάθημα να σας έγινε μάθημα και να καταλάβατε ότι η επιδημιολογία δεν είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα... τουλάχιστον τα ελληνικά...

Θα τρελλαθούμε τελείως; "Την πρόταση να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο εξετάζουν οι λαθραίοι της Νομικής που κάνουν συνέλευση τώρα"!!!

Σε εξέλιξη βρισκόταν αργά το μεσημέρι η συνέλευση των μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στο παλιό κτίριο της Νομικής. Εξετάζεται η πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να μεταφερθούν οι μετανάστες σε κτίριο που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής για να στεγάσει τους μετανάστες.

Η λύση αυτή βρέθηκε αργά χθες το βράδυ ύστερα απο πολύωρες συνεδριάσεις των πρυτανικών αρχών με τη συμμετοχή του προεδρεύοντος της συνόδου των πρυτάνεων Θεοδ. Παπαθεοδώρου και αφού είχε προηγηθεί συνεργασία με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Εκπρόσωποι των μεταναστών, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφθηκαν το κτίριο, ωστόσο δεν έχουν ακόμη καταλήξει αν θα μεταφερθούν, παρά την αρχική συμφωνία ορισμένων εκπροσώπων τους.

Το πρωί, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και συζήτησε μαζί του την κατάσταση επί μία ώρα.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε στη συνδιάσκεψη για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για τα Αρχεία και τις Βιβλιοθήκες , παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενημέρωσε τον πρόεδρο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί από την υπουργό για την εξέλιξη του θέματος της Νομικής. Η υπουργός είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και αναμένεται η έκβασή τους. Πάντως, από χθές η υπουργός φέρεται να είπε στους πρυτάνεις που την επισκέφθηκαν στο γραφείο της, ότι αν αρνηθούν οι μετανάστες να φύγουν από τη Νομική, τότε θα πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος.

Ωστόσο, αν οι πρυτάνεις εφαρμόσουν το νόμο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών, ένα ενδεχόμενο που πολύ δύσκολα θα αποφασισθεί, δεδομένου ότι όλοι επιθυμούν την ειρηνική εκκένωση του κτιρίου.

Στη διάθεση των μεταναστών, πάντως, βρίσκονται λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στο νέο κτίριο, ενώ φαίνεται ότι την ασφαλή μετάβασή τους έχει εγγυηθεί και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είναι φανερό πλέον ότι όλοι επιθυμούν την ειρηνική λήξη της κατάληψης και να συναινέσουν οι μετανάστες να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να αποδοθεί το κτίριο στο πανεπιστήμιο, που αποφάσισε να επαναλειτουργήσει από σήμερα τη Νομική Σχολή στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Σόλωνος.

ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ...

Ζούμε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα χώρα. Μία χώρα στην οποία δεν πλήττεις ποτέ! “Ελλάς το μεγαλείο σου!” αναφωνούμε συχνά-πυκνά και... πάμε παρακάτω.

Στην χώρα αυτή λοιπόν, ανά τακτά διαστήματα, κάτι καινούργιο μαθαίνουμε, κάτι νέο συμβαίνει, κάτι εμφανίζεται στην επικαιρότητα και μας δίνει τροφή για “διάλογο” και συζήτηση στα καφενεία... μέχρι την επόμενη “καινοτομία” που θα παρουσιαστεί!

Η συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

Β.Α. Κόκκινος: ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στο βωμό του λαϊκισμού, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος της Γερμανίας υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο. Όμως τα άνω θύματα είχαν αμετάκλητη απόφαση σε βάρος του Γερμανικού Δημοσίου, αλλά δεν επετράπη εις αυτά η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, που ανήκαν στο γερμανικό κράτος.

Και τούτο διότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σημίτη αρνήθηκε να χορηγήσει τη σχετική άδεια, άνευ της οποίας δεν επιτρέπεται κατάσχεση ακινήτων ανηκόντων σε αλλοδαπό δημόσιο, κατά το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Επομένως, η άνω πρωθυπουργική δήλωση αποτελεί στην ουσία εμπαιγμό των θυμάτων και του ελληνικού λαού.

Κατά την τελευταία συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστηρίχθηκε περίπου η άποψη, πως οι Έλληνες παρέσυραν τους πολιτικούς τους στη διαφθορά, με το να απαιτούν διορισμούς σε θέσεις του Δημοσίου, ανεπιτρέπτως ή αδικαιολογήτως. Η άποψη αυτή, μη αρμόζουσα στην παιδεία και την ιστορία του ανδρός, δεν θα είχε προοπτική επικρατήσεως, ούτε στο Πταισματοδικείο των Υπολοίπων Αττικής.

Και άλλοτε έχει επισημανθεί, ότι η πολιτική και πνευματική ηγεσία ενός λαού, επηρεάζουν το ήθος του, τις αρχές και τις αξίες του. Η βιβλική φράση «τοιούτος έπρεπεν αυτοίς Αρχιερεύς» δεν υποδηλοί το αντίθετο. Ο καλός ή κακός Αρχιερέας και εάν είναι συνέπεια της κακής ποιότητος ενός λαού, και πάλι ο τελευταίος οφείλει την ποιότητά του στην ηγεσία του.

Οταν η πολιτική ηγεσία δεν αποβλέπει πάντοτε στο όφελος της πατρίδος και του λαού της, αλλά προτάσσει αυτού το προσωπικό και κομματικό συμφέρον της, σε όλες τις αποφάσεις και πράξεις της, αυτό δε υποπίπτει στην αντίληψη και των πλέον απλών ανθρώπων, είναι φανερό ότι οι τελευταίοι θα μιμηθούν τους ηγέτες τους.

Το αυτό θα συμβεί και όταν η πνευματική ηγεσία, δια των αποφάσεων και ενεργειών της, παραβιάζει τους ηθικούς κανόνες της αντικειμενικότητος και ακολουθεί πρακτικές φατριών, ασυμβίβαστες με αυτές, που πρέπει να διδάσκει στο λαό, δια του παραδείγματός της. Δυστυχώς, τίτλοι διακρίσεως παρέχονται από την ηγεσία αυτή συχνά με κομματικά ή προσωπικά κριτήρια, που ευτελίζουν τους παρέχοντες αυτούς και τους απονεμόμενους τίτλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανακήρυξη ως επιτίμων διδακτόρων, πλουσίων προσώπων, με στοιχειώδεις γραμματικές γνώσεις και χωρίς καμία προσφορά στην κοινωνία, την πατρίδα ή τον πολιτισμό. Ομοίως και η επιλογή για πανεπιστημιακές θέσεις προσώπων του κύκλου των επιλεγόντων, κατά πολύ υποδεεστέρων άλλων με ευρύτατες σπουδές και εργασίες, ως και υπερέχουσες δυνατότητες προσφοράς στην επιστήμη.

Εξάλλου διαφημίσεις αλλαντικών, που επικαλούνται σύμφωνες γνώμες επιστημονικών ενώσεων, οι οποίες εκ της φύσεώς τους προορισμό έχουν την προστασία της υγείας του κοινού, κάθε άλλο παρά ωφελούν το κύρος των ενώσεων τούτων.

Είναι γνωστό στους περισσότερους πολίτες ότι αφ΄ ότου το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει αυτή εσαεί και να βάλει τους αντιπάλους του «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», κατά την προσφιλή έκφραση του ιδρυτού του, εκθεμελίωσε όλες τις αρχές και αξίες, με τις οποίες πορεύθηκαν οι Έλληνες, από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Απέλυσε σε μία νύχτα τους γενικούς διευθυντές των δημοσίων υπηρεσιών και αποσάθρωσε το διοικητικό ιστό του κράτους. Στη θέση τούτων προωθήθηκαν κομματικοποιημένοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως αρχαιότητος και προσόντων, με συνέπεια νέοι και άπειροι υπάλληλοι να προΐστανται αρχαιοτέρων και πλέον πεπειραμένων συναδέλφων τους.

Συνέστησε τοπικές επιτροπές, που πρότειναν στο κόμμα τους διοριστέους σε θέσεις δημοσίων οργανισμών. Κουρέας ως πρόεδρος μιας τοπικής επιτροπής, επέλεγε μεταξύ των πτυχιούχων, αυτούς που έπρεπε να προτείνει ως διοριστέους, βάσει αμιγώς προσωπικών του κριτηρίων και όχι βάσει προσόντων, εμπειρίας και ικανότητος.

Τότε για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους οι «κλαδικές» διαφόρων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς την έγκριση των οποίων δεν γινόταν καμία πρόσληψη, προαγωγή ή μετάθεση. Υπό την κάλυψη της οικείας κλαδικής, κάθε υπάλληλος ήταν ακλόνητος και κανείς δεν ηδύνατο να τον μειώσει υπηρεσιακώς.

Ο Αβραάμ Λίνκολ είπε: «Δεν μπορείτε να δώσετε δύναμη στον αδύνατο, αδυνατίζοντας τον δυνατό. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον πτωχό, καταστρέφοντας τον πλούσιο. Δεν μπορείτε να προωθήσετε την ανθρώπινη αδελφοσύνη, ενθαρρύνοντας την πάλη των τάξεων». Ακριβώς τα αντίθετα πράττει σήμερα η κυβέρνηση. Κατηγορεί, καταγγέλλει και στιγματίζει ορισμένες τάξεις, με προφανή προσπάθεια να κολακεύσει ή ικανοποιήσει άλλες.

Το επάγγελμα των φαρμακοποιών είναι ήδη ελεύθερο. Είναι κοινός τόπος πως σε όλες τις συνοικίες των μεγαλουπόλεων, αλλά και των επαρχιακών πόλεων, ιδρύονται φαρμακεία ακωλύτως. Γιατί, επομένως, γίνεται τόσος λόγος για δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού; Διότι επιδιώκεται καταφανώς η νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητος ιδρύσεως φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς, ώστε και το εμπόριο των φαρμάκων να περιέλθει τελικώς στους κερδοσκόπους των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων.

Οι πολυεθνικές εταιρείες θα ιδρύουν φαρμακεία, στα οποία θα απασχολούν ως υπευθύνους νεαρούς φαρμακοποιούς, προσλαμβανομένους ως υπαλλήλους, σε τρόπο ώστε βαθμιαίως να εκλείψουν τα φαρμακεία της σημερινής μορφής. Διότι εάν περιορισθεί αισθητώς η εργασία τούτων είναι προφανές ότι δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα, που αντιμετωπίζουν σήμερα. Έτσι, οι πολίτες θα στερηθούν των πολυτίμων και υπευθύνων συμβουλών και της εμπειρίας των φαρμακοποιών της γειτονιάς τους.

Στην προσπάθεια του κράτους να πληγεί ο κλάδος των φαρμακοποιών, αρνείται την καταβολή των οφειλομένων σ΄αυτούς, εάν δεν προβούν σε έκπτωση της οφειλής και δεν προκαταβάλουν μάλιστα στο κράτος, το ποσό της εκπτώσεως. Η αξίωση αυτή είναι καταφανώς καταχρηστική ως αντίθετη στην καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.

Από τα μέσα ενημερώσεως προαναγγέλλεται η έκδοση πορίσματος από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση της SIEMENS. Διαρρέεται δε η πληροφορία, ότι οι συντάκτες του πορίσματος θα στραφούν κατά των Ανακριτών, που ορίσθηκαν από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, για την έρευνα των ποινικών ευθυνών ιδιωτών, που δεν υπήρξαν Υπουργοί ή Βουλευτές.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά, που πολιτικοί θα προσπαθήσουν να επιρρίψουν στους Δικαστές τις ευθύνες τους, ενώ γνωρίζουν, ότι οι τελευταίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα επί των βουλευτών και τέως υπουργών, ούτε δύνανται να ερευνήσουν τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία τούτων, αλλά μόνον των τυχόν συμμετόχων ιδιωτών.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι εάν οι πολιτικοί ήθελαν πράγματι να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των σκανδάλων της SIEMENS, θα έπρεπε να διώξουν τους ευθυνομένους πολιτικούς εγκαίρως και σε κάθε περίπτωση θα ηδύναντο, έστω και τώρα, να υποδείξουν στο δημόσιο να ασκήσει τις προσήκουσες αγωγές, προς αποζημίωσή του. Το να στρέφονται κατά των δικαστών δεν είναι καλόπιστο, ούτε σύμφωνο με τα γεγονότα, που είναι ευρύτατα γνωστά στους πολίτες.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64441

Πρασίνισε το Σέιχ Σου 14 χρόνια μετά την πυρκαγιά- Διχογνωμία για την επιτυχία της αναδάσωσης

http://www.agelioforos.gr/files/GOUSSIDIS/foties.jpgΠριν από σχεδόν 14 χρόνια, η κατάμαυρή του όψη του, χωρίς ίχνος ζωής, "στεφάνωνε" τη Θεσσαλονίκη από ψηλά, "μαυρίζοντας" την ψυχή των κατοίκων της. Τώρα, όμως, η φύση έχει "ντύσει" το λόφο με τον καταπράσινο μανδύα της και νεαρά δεντράκια χαίρονται τη ζωή, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της αιωνόβιας πόλης.

http://www.athina984.gr/files/news-images/seixsou.jpgΤο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 7ης Ιουλίου 1997, μοιάζει να αναγεννιέται από τις στάχτες του, χάρη, κυρίως, στη φυσική αναγέννηση, αλλά και την εκτεταμένη τεχνητή αναδάσωση.

Τα πουρνάρια, τα πεύκα και τα κυπαρίσσια, που υπήρχαν πριν από την φωτιά, έχουν καλύψει και πάλι το 55% του δάσους που κάηκε, σε έκταση 16.640 στρεμμάτων. Σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση έχουν παίξει και τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν τα επόμενα χρόνια, αν και πολλά απ΄ αυτά δεν κατάφεραν να διατηρηθούν.

http://www.agelioforos.gr/files/KAMILALIS/resized/aaaaaaaasex06_425x.jpg«Προχωράμε πλέον στον εμπλουτισμό του δάσους με δρύες αλλά και καρποφόρα δέντρα, μουριές, συκιές, καστανιές, κέδρους και πυράκανθους που φυτεύονται σε διαφορετικά σημεία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος αναδασώσεων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, Σπύρος Θεοδοσίου.

Η Διεύθυνση ιδρύθηκε το 1977, με σκοπό την παραγωγή του κατάλληλου φυτευτικού υλικού στα δασικά φυτώρια, την εκτέλεση έργων αναδασώσεων, διευθέτησης χειμάρρων, δασικής αναψυχής και λευκοκαλλιέργειας. Η περιοχή ευθύνης της είναι ο νομός Θεσσαλονίκης και επικουρικά οι νομοί της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δασικές υπηρεσίες, μεριμνά γενικότερα για την προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδοσίου, «είμαστε πλέον στο τέλος της περιόδου αναδασώσεων και η διεύθυνση προχωρά μόνο σε βελτιώσεις». Πάντως, το 2010 φυτεύτηκαν γύρω στα 60.000 δενδρύλλια και, λόγω των καιρικών συνθηκών, κατάφεραν να επιβιώσουν τα περισσότερα απ΄ αυτά, καθώς μετά τη φύτευσή τους δεν ποτίζονται.

«Από θέμα κόστους, καλύτερα είναι να φυτευτούν 10 φορές παρά να ποτίζονται και επιπλέον, όσα δεν μαραίνονται, σημαίνει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», εξηγεί ο κ. Θεοδοσίου.

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101230/engine/assets_LARGE_t_11761_41803540_type11495.jpgΔιευκρινίζει, ωστόσο, ότι στις χιλιάδες αναδασώσεις που γίνονται κάθε χρόνο από φορείς και σωματεία, το κάθε δενδρύλλιο χρεώνεται από 1 έως 3,5 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του και το λάκκο που πρέπει να σκαφτεί για να φυτευτεί.

«Τριώροφο» το Σέιχ Σου από τις αναδασώσεις

Αντίθετος στις συνεχιζόμενες αναδασώσεις, δηλώνει ο Λεωχάρης Πάγκας, αναπληρωτής καθηγητής Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρίας.

«"Τριώροφο" θα γίνει το δάσος με όλες αυτές τις αναδασώσεις», σημειώνει χαριτολογώντας και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου αναγέννησης του δάσους.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάγκα, θα έπρεπε να υπάρξει συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα για τον εκ βάθρων σχεδιασμό του δάσους, μετά την πυρκαγιά, κάτι που όμως δεν έγινε.

«Στην αναδάσωση φυτεύτηκαν μέχρι και κυπαρίσσια Αριζόνας, ξενικά δηλαδή προς την περιοχή είδη», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η αναδάσωση, πολλές χρονιές, πήγε χαμένη, αφού τα φυτά δεν ποτίστηκαν και δεν μπόρεσαν έτσι να επιβιώσουν.

ΑΠΕ

Η πολύ μαλακία καίει τον εγκέφαλο-Αλαβάνος: "Δεν είναι Έλληνας ο Σαμαράς"

http://amantomatimou.files.wordpress.com/2010/10/alavanos-cheesecake.jpg?w=200&h=224"Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου, όπως ο κ. Σαμαράς", υποστήριξε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, υποστηρίζοντας ότι "το άσυλο είναι οργανικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού".

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Νομική και στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων έχει φτάσει πλέον σε ακραίο σημείο παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη ζωή, την εργασία, την αξιοπρέπεια.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι χρήσιμες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις για την προβολή και την επίλυση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πιο εύστοχες κινήσεις από τη Νομική. Σημείωσε ότι "θα άξιζε να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, στο κέντρο, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και να συνδυάσουν το θέμα των δικαιωμάτων με το ζήτημα του τερματισμού της κατάστασης όπου η Ελλάδα έχει γίνει αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας, αφού με βάση το Δουβλίνο ΙΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση καθηλώνει στη χώρα μας πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στις οικογένειες τους στη Βρετανία, τη Σουηδία ή αλλού".

Το στερεότυπο ότι η Ελλάδα γίνεται ρεζίλι γιατί προβάλλονται εικόνες από την κινητοποίηση στο εξωτερικό είναι εντελώς λάθος, είπε ο κ. Αλαβάνος και υποστήριξε ότι την Ελλάδα τη συμφέρει να γίνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι, σε στιγμή μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση την έχει κάνει αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας κι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει με την κατάργηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ.

Ρεζίλι, όμως, τόνισε, έγινε η Ελλάδα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδικάζει το Βέλγιο (μαζί με την Ελλάδα) γιατί επαναπροώθησε, με βάση μάλιστα την κοινοτική νομοθεσία, αφγανό πρόσφυγα στη χώρα μας, όπου δεν δίνεται άσυλο και όπου οι συνθήκες ζωής των προσφύγων είναι εξευτελιστικές.

Έβαλντ Νοβότνι (EKT): Η αναδιάρθρωση χρέους δεν πρέπει να οδηγήσει μια χώρα στην εγκατάλειψη της Ευρωζώνης

http://ffog.net/wp-content/uploads/2010/12/Nowotny-requested-force-entry-into-stability-mechanism.jpgΑκόμη και σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους της, δεν θα πρέπει μια χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, διαμήνυσε από τη Βιέννη, ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

Μιλώντας σε συνέδριο στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Νοβότνι τόνισε πως ακόμη και εάν μερικές χώρες δεν είναι σε θέση εξυπηρέτησης των χρεών τους θα πρέπει να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, καθώς, όπως είπε, οι συνέπειες μιας εξόδου από αυτή θα ήταν πολύ χειρότερες, προσθέτοντας συγχρόνως ο ίδιος πως όμως δεν υπάρχει κίνδυνος μιας κρατικής χρεοκοπίας.

Ο κ. Νοβότνι επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στο Ευρώ ως νόμισμα και την κρίση χρέους σε μερικές χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικό να γίνεται αυτή η διάκριση .

Ο ίδιος εκτιμά ότι το Ευρώ εκπληρώνει την αποστολή του ως μέσο συναλλαγών και νόμισμα αποθεματικών, ενώ έχει επιτευχθεί ο στόχος σταθεροποίησης των τιμών.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα θεωρεί ως δεδομένη μεσοπρόθεσμα τη σταθερότητα τιμών, με ένα ποσοστό πληθωρισμού, κάτω από ή γύρω στο 2%.

Εγκεμέν Μπαγίς για το κυπριακό και την Ε.Ε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLLhXSMrH8fWkkdqewzV49uGx-RvzbcEVhsbg_6EgvJ7MUH53_MAPRfATRVFfLaAyRLrtYE1wcNsj91kkBnaS_cNo1Y7XxfnquyOu_Z3-mo8Ur7onKhjxLT6iTljMYXwkXyNG7DcVIegA/s1600/bagis-425x288.jpgΤα εμπόδια που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., δεν μπορούν να εξηγηθούν λογικά, ως απόρροια των ελληνοκυπριακών συμφερόντων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός επικρατείας και αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. κ. Εγκεμέν Μπαγίς και για αυτό υποστήριξε ότι «πίσω από αυτούς (τους ελληνοκυπρίους) υπάρχουν άλλες δυνάμεις».

«Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Μπορεί να είναι αυτές που ανησυχούν ότι η Τουρκία θα είναι ανταγωνιστής τους όταν γίνει πλήρες μέλος στην Ε.Ε.;», αναρωτήθηκε.

Μιλώντας στο πρόγραμμα «Γραμμή του Ορίζοντα» της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης (TRT) ο κ. Μπαγίς σημείωσε ότι πολλοί «πριν από 5 χρόνια έλεγαν ότι ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., τώρα λένε άλλα πράγματα».

«Η Τουρκία δεν παραιτείται από την Ε.Ε. για την Κύπρο ούτε και από την Κύπρο για την Ε.Ε.», είπε ακόμα ο κ. Μπαγίς και υποστήριξε ότι η ένταξη της Τουρκίας με την Ε.Ε., «στην πραγματικότητα αποτελεί τίτλο ασφάλειας» για τους Ελληνοκυπρίους.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε επίσης ότι έχουν αλλάξει οι διεθνείς εντυπώσεις γύρω από το Κυπριακό, χωρίς η Τουρκία να κάνει ουσιαστικές υποχωρήσεις. «Χάρη στην πολιτική μας όλος ο κόσμος μπόρεσε να δει ότι αυτοί που παρεμποδίζουν την λύση είναι οι ελληνοκύπριοι και ότι η πλευρά που καταβάλλει προσπάθεια για την λύση είναι η τουρκική», είπε ο κ. Μπαγίς .

«Άλλο πράγμα είναι το να μην κάνεις υποχωρήσεις, και άλλο να είσαι αδιάλλακτος», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.«Εμείς κάνουμε καθημερινά προσπάθεια για την λύση στην Κύπρο».

Το μικρό χουντολεξικό...

Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο agriazwa.blogspot.com)

Βρε είναι ωραία στον παράδεισο της εξουσίας. Το τυρί σάπιο, το χαβιάρι μαύρο, το κρασί ληγμένο από δεκαετίες, το λάδι γερμανικό και αμερικάνικο. Και όλες οι έννοιες αντίστροφες ή διαταραγμένες. Στο παρακάτω κείμενο, άλλοτε αντιστοιχίζονται οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι «Έλληνες» πολιτικοί με το περιεχόμενο που οι ίδιοι προσδίδουν σε αυτές και άλλοτε η πραγματική έννοια του κυβερνητικού λεξιλογίου:

H συνέχεια στο
e-parembasis.blogspot.com

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : " ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 1 δις. Ευρώ που προσδοκά η Κυβέρνηση απ' τα φρουτάκια;;"

http://s.enet.gr/resources/2010-06/11-24-thumb-medium.jpg«Τελικά η Κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου το έκανε πάλι το θαύμα της! Πάλι οι μεσαίοι και οι φτωχοί θα πληρώσουν.

Με Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση 30.000 απαγορευμένα μέχρι σήμερα «φρουτάκια» θα κατακλίσουν κάθε χωριό και κάθε γειτονιά της Ελληνικής επικράτειας και συγχρόνως θα εγκατασταθούν 50 ιντερνετικά καζίνο!

Για να «προστατεύσει» δήθεν η Κυβέρνηση τον λαό θα μπορεί ο παίχτης να παίζει κάθε φορά από 10 λεπτά έως 5 ευρώ!

Από το μεγαλοφυές αυτό σχέδιο η Κυβέρνηση θα αποκομίσει 1 δισ. ευρώ.

Γεννιέται όμως το ερώτημα: Ο πλούσιος θα παίζει 10 λεπτά έως και 5 ευρώ;

Ασφαλώς όχι.

Από τους φτωχούς λοιπόν θα απομυζήσει η Κυβέρνηση άλλο ένα δισ. ευρώ!

Αφού λοιπόν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τόσο πολύ ανάγκη από 1 δισ. ευρώ γιατί δεν φορολογεί «αμέσως» τους έχοντες και κατέχοντες και φορολογεί «εμμέσως» με άλλον έναν κουτοπόνηρο τρόπο τους «μη έχοντες»;

Ο κομμουνισμός γίνεται επιτραπέζιο παιχνίδι

Σε μια πρώτη ματιά, το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε το «Εθνικού Ινστιτούτου Μνήμης» στην Πολωνία, μοιάζει αρκετά με τη Monopoly. Με τη διαφορά, ότι σε αυτό, οι παίκτες δεν καλούνται να νοικιάσουν οικόπεδα ή να «χτίσουν» ξενοδοχεία.

Η συνέχεια στο blackblogofcommunism.com

Siemens; Ποια Siemens;

Μια χαρά τα κατάφεραν πάλι οι "σταυροφόροι της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας". Ούτε ο Γκέμπελς δεν είχε τόση επιτυχία σε αυτό που έκανε, ούτε το σταλινικό καθεστώς. Εδώ μιλάμε για επαγγελματίες...

Ακούσατε για καμιά Siemens τις τελευταίες 2-3 μέρες, για πορίσματα κλπ; Ακούσατε για ευθύνες, για προανακριτικές; Ακούσατε ακόμη και για άλλα σοβαρά θέματα που δεν...αρέσουν στην "παρέα του Μνημονίου" όπως αυτό: Έγινε ήδη το πρώτο επίσημο ''κούρεμα'' κατά 25% ελληνικών ομολόγων!.

Σιωπή...Παρατεταμένη και εξοργιστική. Για τα δελτία των διαπλεκόμενων το μόνο θέμα είναι η κατάληψη της Νομικής(χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε το θέμα). Η συνταγή γνωστή: "Σας φέρνουμε από τη μία έναν "Γεωργιάδη" από την άλλη έναν "Συριζαίο" ψευτοπροοδευτικό και δήθεν ανθρωπιστή, και χάζευε λαέ. Φάε το κουτόχορτό σου. Ξέχνα σκάνδαλα, κρίσεις...Γιατί; Γιατί πολύ απλά εμείς κάνουμε κουμάντο!"


Αυτό σου λένε ελληνικέ λαέ με έμμεσο τρόπο, γιατί ξέρουν πως αυτή είναι η ενημέρωσή σου. Ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Και αυτό θα είναι μέχρι να επέλθει ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ! Εθνική πανστρατιά απέναντι στους δουλεμπόρους συνειδήσεων.

Η λύση είναι μία και καθολική...Αψηφίστε την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τον βιασμό της κριτικής σκέψης. Σταματήστε να στηρίζετε τα μέσα και τις φυλλάδες αυτών που σας καθοδηγούν καθημερινώς σαν μαριονέτες. Η αλλαγή θα επέλθει, αρκεί μόνο να μην είναι πολύ αργά...!

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/01/siemens-siemens.html

“Σύντροφε” Πρόεδρε, προάγεσαι στην αφαίρεση απορρίπτεσαι στην πρόσθεση!

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ 26 Ιανουαρίου 2011: «Η Δική μας πολιτική εγγυάται και προστατεύει τον αδύνατο».

Ας δούμε λοιπόν τις εγγυήσεις που προσφέρει η κυβερνητική πολιτική στους αδύνατους

Ως ελάχιστες εγγυήσεις και προστασία κυβερνητικής πολιτικής προς τους αδύνατους, πρέπει να θεωρείται η προσφορά στοιχειώδους στέγης, τροφής, πόσιμου νερού, παιδείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού.

Ας πάρουμε λοιπόν ένα παντρεμένο ζευγάρι
, που δεν διαθέτει δικό του σπίτι, έχει ένα νεογέννητο παιδάκι, ενώ εργάζεται μόνο ό ένας από τους δύο γονείς, αμειβόμενος με τον ελάχιστο μισθό. Δηλαδή το ζευγάρι συγκεντρώνει συνολικές μηνιαίες αποδοχές περίπου 750 ευρώ.

Αυτό το ζευγάρι
πληρώνει σε μηνιαία βάση 300 ευρώ για ενοίκιο, για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ) και κοινόχρηστα 100 ευρώ, για μετακινήσεις προς και από την εργασία άλλα 50 ευρώ. Άρα το ζευγάρι δαπανά σε μηνιαία βάση 450 ευρώ για στέγη, υποδομές οικίας και μετακινήσεις και του απομένουν άλλα 300 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες ανάγκες του…

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα
, δαπανά 200 ευρώ μηνιαίως για τροφή οπότε απομένουν 100 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα οικογενειακά έξοδα. Για το νεογέννητο οι δαπάνες για παιδικές τροφές και όλα τα υπόλοιπα συναφή είναι σημαντικές και ανέρχονται κάθε μήνα στα 50 ευρώ. Έχουν απομείνει πλέον 50 ευρώ για ένα έκτακτο έξοδο, ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη. Μου φαίνεται ότι το Κράτος δεν εγγυάται σε αυτό το ζευγάρι σπουδαία πράγματα και το έχει αφήσει απροστάτευτο στην τύχη του.

Θα απαντήσετε
ότι αυτό το ζευγάρι είναι ένα ιδιαίτερο παράδειγμα. Μάλλον αυτό το ζευγάρι είναι ένα πλούσιο παράδειγμα γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και χειρότερα με δύο άνεργους γονείς η με περισσότερα παιδιά.

Καταλαβαίνουμε όλοι
ότι η αρχικώς προαναφερόμενη θέση του Γιώργου Παπανδρέου, ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα και δόση αλήθειας εμπεριέχει.

Δυστυχώς, κάθε ημέρα που περνάει, αυτή η εξουσία και αυτή η κυβερνητική νομενκλατούρα, προκαλεί με πιο δυνατή φωνή την κοινή περί δικαίου λογική και αίσθημα. Αφού αφαίρεσε από τα λαϊκά εισοδήματα τα ελάχιστα χρήματα που εγγυούνταν την ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση, προκαλεί σήμερα με δηλώσεις πως υλοποιεί κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική.

«Σύντροφε» Πρόεδρε, προάγεσαι στην αφαίρεση απορρίπτεσαι στην πρόσθεση!

stoxasmos-politikh.blogspot.com

O ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ζήτησε με έγγραφό του την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά, για τα όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο Παπαδογιώργη.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χώρο συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες στο Στρατόπεδο Παπαδογιώργη έκτασης 12 στρεμμάτων που είχε παραχωρηθεί το 2005, από το ΥΕΘΑ στο Δήμο Πειραιά, διαπίστωσε ότι το χώρο και τα κτίρια έχουν καταλάβει άτομα διαφόρων εθνικοτήτων ενώ στον περιβάλλοντα χώρο και εντός του πρώην στρατοπέδου σταθμεύουν πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα οι καταληψίες αλλά και τα αυτοκίνητα και τα σκάφη ώστε ο χώρος και τα κτίρια να αποδοθούν ελεύθερα στο Δήμο και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως εξάλλου προέβλεπε η πράξη παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιτυχημένη εκδήλωση-ομιλία της ΤΕ Νέας Δημοκρατίας Ιπποδρομίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:30 στα γραφεία της Τοπικής Ιπποδρομίου ομιλία του κυρίου Στράτου Σιμόπουλου, επιχειρηματία και αναπληρωτή γραμματέα παραγωγικών τομέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα « Η Ελλάδα σε κρίση: Ευκαιρίες για ανάπτυξη στο σημερινό περιβάλλον».

Η ανταπόκριση των μελών και φίλων και ειδικά των νέων κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένη ενώ, η περιεκτική και εύστοχη τοποθέτηση του ομιλητή τροφοδότησε ένα γύρο εποικοδομητικών ερωταποκρίσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κύριος Πάρις Σαββαΐδης, καθηγητής ΑΠΘ πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και μέλος της Τοπικής, η κυρία Πηνελόπη Σερδάρη πρόεδρος της Όπερας Θεσσαλονίκης και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ομάδα Δημιουργίας, η κυρία Γιάννα Χαλαϊδοπούλου, οικονομολόγος υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, ο κύριος Στέφανος Γωγάκος, χημικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο κύριος Κώστας Μόσχος, οικονομολόγος και υποψηφιος δημοτικός σύμβουλος, ο Χρήστος Αβδελλάς, πολιτικός επιστήμων Πρόεδρος Τοπικής Πανοράματος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ο κύριος Αναστάσιος Νάστης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, η κυρία Πόπη Φιλοσίδου, μέλος ΕΚΟ Πανεπιστημιακών, ο κύριος Τάσος Βαρθολομαίος, ΕΤΕΠ ΑΠΘ μέλος ΕΚΟ Πανεπιστημιακών, ο κύριος Γιάννης Βασιλείου, τέως Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων ΑΠΘ καθώς και η κυρία Τασούλα Κιζιρίδου, ιατρός διευθύντρια Παθολογοανατομικού Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.

Αποσπάσματα και στιγμιότυπα της εκδήλωσης θα αναρτηθούν στην σελίδα της Τοπικής στο

Facebook: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_147480998633914

Η επόμενη εκδήλωση της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στα γραφεία της Τοπικής Αλεξάνδρου Σβώλου 53, με ομιλητή τον κύριο Χάρη Αηδονόπουλο, ιατρό και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Πρωτογενής τομέας, λύση για έξοδο από την κρίση; Ο ρόλος της σύγχρονης αυτοδιοίκησης».

(facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=103881973022373)

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Λίλυ Σπύρου Γεωργιάδη

Τηλ: 6972894220

e-mail: lily@mycosmos.gr

facebook : http://www.facebook.com/profile.php?id=1025797956

Η Γραμματέας

Βούλα Δάμπαλα Μαυριά


Ο Ραγκούσης-Νταλάρας πίσω από τη μεταφορά των λαθραίων στην Αθήνα;;;;

Μεταφέρουν τους κάφρους. Να τους πάτε στο… Μαξίμου.

Μέτα από μαραθώνια συνεδρίαση των πρυτανικών αρχών και τεσσάρων ΜΚΟ αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι μετανάστες που κάνουν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής, σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής.

Η μεταφορά τους αναμένεται να ξεκινήσει αύριο το πρωί

Απόψε όμως έσκασε και η βόμβα από το Λιμεναρχείο Χανίων που επιβεβαιώνει ότι η μεταφορά των 300 παράνομων μεταναστών έγινε με ονομαστικό κατάλογο που κρατούσαν λιμενοφύλακες.

Το antinews λέει πως: Επικοινωνήσαμε με το Λιμεναρχείο Χανίων και μας είπαν : «O ονομαστικός κατάλογος βρίσκεται σήμερα στα χέρια μας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εσωτερικών που έχει αναλάβει τη διαχείριση του θέματος. Υπάρχει κεντρικός χειρισμός στην υπόθεση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ, η πλοιοκτήτρια εταιρία του επιβατηγού που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε πληρωθεί μέχρι χθες αργά το βράδυ. Κάτι που αναμένεται να γίνει «από το κοινοτικό κονδύλι που χρησιμοποιείται για τέτοιες μεταφορές από τη Νησιωτική Ελλάδα στο κέντρο, δηλαδή στην Αθήνα», μας εξηγεί γνώστης αυτών των μεταφορών που υποστηρίζει ότι είναι «συνηθισμένες και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από την Λέσβο».

Aυτό σημαίνει πως πίσω από όλα αυτά υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, με συνεργασία κράτους, αναρχικών, Μ.Κ.Ο ,πρακτορίσκων λαθρομεταναστών, και όλο το παρα-κρατικό συνονθύλευμα με προεξάρχοντα τον Εβραιοκίνητο Ραγκούση.

http://ixnos.blogspot.com/2011/01/blog-post_3460.html

29 Ιανουαρίου 2011: Μνημόσυνο για τα 70 χρόνια από την απώλεια του Ιωάννη Μεταξά


Το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά, του μοναδικού ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδος που είπε πραγματικά το ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονταν την χώρα μας.
Στον Ι.Ν.Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 12:30, οικογένεια της εγγονής του Μεταξά, κ. Ιωάννας Φωκά-Μεταξά, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση. Οφείλουμε όλοι να δώσουμε το "παρών".

Βραζιλία: Προχωρά η κατασκευή του 3ου μεγαλύτερου ενεργειακού φράγματος παγκοσμίως, στον Αμαζίνιο, παρά τις αντιδράσεις.

http://img.youtube.com/vi/K-seAAIsJLQ/0.jpgΗ διεύθυνση Περιβάλλοντος της Βραζιλίας, ενέκρινε την Τετάρτη την έναρξη της κατασκευής στο Μπέλο Οριζόντε του Αμαζονίου, ενός τεράστιου δυναμικού φράγματος. Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο, προϋπολογισμού 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες τόσο των Ινδιάνων κατοίκων της περιοχής, όσο και των υπέρμαχων της διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος.

Η κοινοπραξία που πήρε την ανάθεση του έργου, θα αποψιλώσει από την χλωρίδα της, δενδροφυτεμένη περιοχή έκτασης 238,1 εκταρίων, που αντιστοιχεί περίπου στην επιφάνεια του πριγκιπάτου του Μονακό.

http://sandromeira12.files.wordpress.com/2010/02/belo-monte.jpgΗ κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μονάδα δυναμικού 11.000 Μεγαβάτ, που θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2015, είναι πολύ σημαντική για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία (στην οποία υπάρχει λόγω Αμαζονίου το 20% του γλυκού νερού που υπάρχει παγκοσμίως) καλύπτει το 82,7% της ηλεκτρικής της ενέργειας από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ η Ελλάδα το 3,8%

Μία κρατική εταιρία επενδύσεων κοινής ωφέλειας και ο δεύτερος μεγαλύτερος συνταξιοδοτικός οργανισμός της χώρας (το Ταμείο της Petrobras, της κρατικής εταιρίας πετελαιοειδών), είναι στο επενδυτικό σχήμα, το σχέδιο του οποίου, χρονολογείται πριν από 30 χρόνια, αλλά έμεινε στάσιμο εξαιτίας και των αντιδράσεων των ντόπιων, που περιλαμβάνουν και μια δυναμική εξέγερση το 2009.

Έντονη κριτική για το έργο έχουν ασκήσει και αστέρες του Χόλιγουντ όπως, ο Στίνγκ, ο Τζέιμς Κάμερον και η Σιγκούρνι Γουίβερ (δες βίντεο στο τέλος), αλλά και η παγκόσμια οργάνωση Γκρινπίς.

Το μεγαλύτερο, σε δυναμικότητα, υδροηλεκτρικό φράγμα στον κόσμο, των 3 Φαραγγιών στην Κίνα, παράγει 18,200 MW, δηλ. σχεδόν τη διπλάσια ενέργεια που χρειάζεται όλη η Ελλάδα

File:TGDModelSpillwayView.jpgFile:ThreeGorgesDam-China2009.jpg

Το μεγαλύτερο, σε ετήσια παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, υδροηλεκτρικό φράγμα στον κόσμο, το , και δεύτερο μεγαλύτερο σε δυναμικότητα με 14.000 MW βρίσκεται στα σύνορα Βραζιλίας Παραγουάης και προμηθεύει το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας της Παραγουάης και το 19% της Βραζιλίας.

http://static.panoramio.com/photos/original/5233360.jpghttp://static.panoramio.com/photos/original/12645175.jpg

Βίντεο από κίνημα ενάντια στην κατασκευή του φράγματος Belo Monte

Εποικισμός (λαθρομετανάστευση) και Μνημόνιο (ΔΝΤ)

Αν δεχθούμε ότι «τυχαία γεγονότα και συμπτώσεις δεν υπάρχουν» με άμεσο παράδειγμα το δακτυλικό αποτύπωμα ή το μοναδικό DNA, τότε εξηγούνται τα γεγονότα που με καταιγιστικό ρυθμό, ζούμε στην πατρίδα μας, την τελευταία διετία κυρίως. Βεβαίως αφού πρώτα επωάστηκαν καταλλήλως, τουλάχιστον από το 1990 με την συντριβή της κομμουνιστικής γραφειοκρατίας. Ας δούμε χωριστά τα δύο σκέλη του άρθρου:

1 Λαθρομετανάστευση ή ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ

Η λαθρομετανάστευση είναι το γεγονός αλλά το αποτέλεσμα του είναι ο εποικισμός της Πατρίδος μας. Είτε αρέσει ή όχι τα γεγονότα με τη δυναμική τους δημιουργούν αποτέλεσμα. Όσο πιο έντονα τόσο πιο καθοριστικό το αποτέλεσμα. Η ιστορία το βεβαιώνει. Με πάνω από 2.500.000 λαθραίους εποίκους στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 2/3 αλλόθρησκοι (Ισλάμ κλπ) τι προσδοκάτε αφομοίωση; Ναι αλλά ποιών; Τεχνηέντως καλυμμένο αυτό το γεγονός, με λυπησιάρικα επιχειρήματα, όπως ανθρώπινα δικαιώματα, πόλεμοι, κυνηγημένοι, καλύτερη ζωή, φτώχεια, πείνα κοκ, τα οποία με πλήρη υποστήριξη ΜΜΕ παγκοσμίων κινήσεων, μαραθωνίων, ακόμη και το ΟΗΕ βομβαρδίζουν νυχθημερόν τον ανυπεράσπιστο Έλληνα, στοχεύοντας στο θυμικό του, δια να τον αδρανοποιήσουν, δημιουργώντας του ενοχές. Ποιοι πόλεμοι; Επί 10 χρόνια κατοχή Αφγανιστάν (1980) από τους Σοβιετικούς και ουδείς λαθρομετανάστης ή πρόσφυγας. Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Πάνω από 50 χρόνια κατοχή Ανατ. Ευρώπης από την κομμουνιστική γραφειοκρατία (Μπολσεβίκοι) και ουδείς λαθρομετανάστης ή πολιτικός πρόσφυγας. Αρκετά με τα παραμύθια και την εξαπάτηση του Έλληνα.

Υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ με δύο βραχίονες. Ας δούμε τον πρώτο:

Α) Ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Εξυπηρετεί την Τουρκία και μαζί με Δ. και Α. Θράκη (σχέδιο Κοσσόβου) που θεωρείται δεδομένη περιοχή, καταπίπτει το επιχείρημα των Ευρωπαίων περί «Χριστιανικής Ευρώπης». Όπως γεννοβολάνε οι μουσουλμάνες, σε 10 χρόνια που θα ολοκληρώνει η Τουρκία τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, η Ελλάς -ότι έχει απομείνει, θα είναι σχεδόν το πρώτο αμιγές ισλαμικό κράτος της Ενωμένης Ευρώπης-αν υπάρχει-και όλα αυτά άνευ ήττας πολεμικής. Βελούδινα και ειρηνικά.

Β) Στρατηγικό Βάθος Ισραήλ. Απώλεια παραδοσιακής φιλίας και στρατηγικών συμμαχιών της Ελλάδας με Άραβες, λόγω ισλαμικών εξεγέρσεων εντός της χώρας και ανντιδράσεις των Ελλήνων. Βοηθός η Τουρκία στην ρήξη. Αιωνία η συμμαχία της με το Ισραήλ.

Γ) Εμπορικό Βάθος Ισραήλ. Προώθηση όλων των εποίκων ισλαμιστών ΜΟΝΟ στην Αθήνα (πιο μακριά) και όχι στην θεσσαλονίκη (πιο κοντά), τι εξυπηρετεί; Μα ασφαλώς μθια καθαρή Θεσσαλονίκη και κατ'επέκταση μια καθαρή Μακεδονία που θα υποδεχθεί το μόρφωμα των Σκοπιανών και ονομαστεί και πάλι η Θεσσαλονίκη ως ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Μην ξεχνάμε ότι είναι το κυριότερο λιμάνι όλης της βαλκανικής. Συνδιάστε στοιχεία, γεγονότα και συμπτώσεις και θα έχετε ασφαλή συμπεράσματα.

Και τι κάνουμε εμείς μπροστά στην φαινομενική σύγκρουση του στρατηγικού βάθους της Τουρκίας με το υπό ανάπτυξη διπλό βάθος του Ισραήλ; Πάλι οι Έλληνες μπροστά σε ένα πλαστό δίλλημα. Και όμως μπορούμε.

Α) Μηδενική ανοχή στους εποίκους όλων των κρατών, για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνουν εντός της χώρας μας. Εφαρμογή της διεθνούς αρχής που διέπει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, δηλαδή αμοιβαιότητας και ανταποδοτικότητας. Εξήγηση, όσοι Έλληνες στην Αλβανία (η Β.Ήπειρος είναι γηγενείς και εξαιρούνται βάση Δ.Δικαίου) ή στο Πακιστάν π.χ τόσοι Αλβανοί και ή Πακιστανοί στην χώρα μας. Όσον αφορά λοιπούς λαθραίους εποίκους «ορφανοί» κρατικής υπόστασης, να τεθούν υπό την εποπτεία του ΟΗΕ δια στέγαση, σίσιτη, υγεία κλπ κατά προτίμηση σε περίφρακτο υπό θαλάσσης χώρο.

Β) Πρόσκληση ομόδοξου Ρωσικού έθνους. Κάθοδος στο Αιγαίο με πλήρες λιμενικές διευκολύνσεις κλπ. Τιμής ένεκεν δε, κάποια στιγμή απόδοση Πολιτικής Διοικήσεως Αγίου Όρους σε ευλαβή ορθόδοξο Ελληνόφωνο Ρώσο.

Αυτός είναι ο πρώτος βραχίονας του σχεδίου.

2) Μνημόνιο και ΔΝΤ

Α) Φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση σε ατομικό και σό και σλλογικό επίπεδο. Μια τάξη κατά της άλλης, διάρρηξη κοινωνικού ιστού, με ολέθρια αποτελέσματα. Δικαιώνεται το Διαίρει και Βασίλευε του Ν.Μακιαβέλλι. Ανέστιοι Έλληνες. Ταπεινωμένος και φοβισμένος λαός. Αντίδραση καμία.» Όπου φτωχός και η μοίρα του».

Β) Πλήρης λεηλασία όλου του πλούτου της Πατρίδος μας, όπως πολιτιστικός, ορυκτός, εθνικής άμυνας, παιδείας(μετανάστευση νέων), εμπορικός, επιχειρηματικός (ξένες πολυεθνικές, τουρισμός, ναυτιλία). Το Μνημόνιο-ΔΝΤ φρόντισε μαζί με τις δυνάμεις που το στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ντόρα και σκόρπιοι αριστεροί συνεπικουρούμενοι με πολλές άλλες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες όπως λέσχες, στοές, διαμορφωτές κοινής γνώμης, ΜΜΕ και διάφορους τιποτόφρονες κοσμοπολίτες, να μετατρέψουν όλο το χρέος της Ελλάδος σε ενυπόθηκο από άυλο τραπεζικών τίτλων που ήταν. Αυτή ήταν κύρια απαίτηση του ΔΝΤ που υλοποιήθηκε με το Μνημόνιο. Δηλαδή άρση εθνικής ασυλίας για κάθε πηγή πλούτου της πατρίδος μας. Είτε υπάρχει τώρα ή θα υπάρξει στο μέλλον. Να καταλάβουμε 'ότι η πατρίδα μας αλλάζει χέρια.

Τι κάνουμε τώρα;

Α) Επιστροφή στη Δραχμή. Τώρα από ΕΜΑΣ και όχι αύριο από τους ΑΛΛΟΥΣ.

Β) Εμπορική συμμαχία στρατηγικής υφής μ ε Ρωσία κυρίως αλλά και με την Κίνα.

Οι εχθροί μας επιδιώκουν, συνδυάζοντας και τους δύο βραχίονες, πολλαπλασιαστικό χτύπημα. Αυτή θα είναι και η αντίδραση μας, συνδυαστική κατά της δράσης τους. Ο πόλεμος που ζούμε έχει ένα μέτωπο ενιαίο που λέγεται εποικισμός-μνημόνιο. Κάθε διαχωρισμός θα είναι ολέθριος για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ποτέ δεν θα ανακοινώσουν (επιμήκυνση) το τέλος του δράματος. Μας καταδικάζουν να υφιστάμεθα το «Σύνδρομο του Υπόδικου». Δηλαδή της αγωνίας-με ότι αυτό συνεπάγεται-του ύψους της ποινής, ώστε ως Έθνος να μην έχουμε και πάλι μια αφετηρία Ανόδου. Μας στερούν το Όραμα.

ΥΓ:

α) Ο φράκτης στον Έβρο. Καλός αλλά λίγος για εμάς. Ανεπιθύμητος όμως για το ΚΚΕ, και να σκεφτεί κανείς ότι ομιλούν αυτοί οι οποίοι είχαν σπείρει την Ανατ. Ευρώπη όχι μόνο με φράκτες αλλά με κτιστά τείχη (Βερολίνο). Ακόμη και τώρα η προσφιλής τους Κούβα, είναι χωρισμένη στην μέση από τον Κάστρο. Προ φράκτη, η μισή Κούβα είχε μετακομίσει στην απέναντι ακτή της Φλώριδας των ΗΠΑ. Η άλλη δε μισή είναι υπό Αμερικανική διοίκηση και κατοχή. Εκεί άλλωστε εδρεύει και το Γκουαντάναμο.

Β) Χρήσιμα στοιχεία Ν.Μπάτση Αθήνα 1947 «ορυκτός πλούτος η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος» www.miastala.com Αναζητήστε την «σύμβαση Cooper 1940-2010»


ΠΑΝΑΓ.ΑΛΤΖΕΡΙΝΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

Ο συντάκτης του κειμένου είναι Αξιωματικός Απόστρατος ΣΣΕ τάξη 77, πρώην μέλος ΚΕ ΛΑΟΣ (2003), υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με Χρυσή Αυγή (2009), υποψήφιος δημ. σύμβουλος (2010)

Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο: Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της vodafone;

Handelsblatt: «Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση»

«Τα σχέδια που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής για την αναδιάρθρωση στην Ελλάδα δεν αρκούν, η Ε.Ε. αναζητεί ήδη νέα εργαλεία για να μειωθεί το βάρος των χρεών», υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες ακόμα και η επαναγορά ελληνικών ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν αρκεί για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Την επαναγορά ελληνικών ομολόγων βλέπει ευνοϊκά ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ και εκτιμάται ότι σε αυτήν την περίπτωση το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί κατά τουλάχιστον 9 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt η γερμανική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πλέον την ανάγκη αναδιάρθρωσης, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητεί τρόπους για να πείσει τους ιδιώτες επενδυτές να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα με μία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο γερμανικό Κοινοβούλιο, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Γκύντερ Κίρχμπαουμ, δηλώνει ότι θα στήριζε και ένα «εθελοντικό κούρεμα ομολόγων» (haircut), στο οποίο η Ελλάδα θα αποφάσιζε να επαναγοράσει ομόλογα σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη στην οποία τα εξέδωσε.

Σύμφωνα πάντα με την Handelsblatt, η Κομισιόν αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης, γιατί φοβάται κλυδωνισμούς στις διεθνείς χρηματαγορές. Σε πρώτη φάση η εφημερίδα εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θέλει να διευρύνει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και ζητήσει από τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν σε αυτό μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος θα προτιμούσε να περιμένει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Tελικά Βερολίνο και Βρυξέλλες συμβιβάστηκαν με μία λύση που λαμβάνει υπόψη και τις γερμανικές αντιρρήσεις, εκτιμά η εφημερίδα: Στη Σύνοδο του Φεβρουαρίου θα γίνει «ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης», αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο.

Γιάννης Παπαδημητρίου,Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6418859,00.html

exomatiakaivlepo.blogspot.com

Αυστραλία: Η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή έκτακτου φόρου για την ανάκαμψη των πληγέντων περιοχών.

http://www.alphatv.gr/getattachment/7dddac83-6078-4f34-a3ae-62b6cdbc121f/%CE%B1%CF%84%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1170.aspxΗ Αυστραλία ανακοίνωσε ένα προσωρινό νέο φόρο την Πέμπτη, για να εξοικονομήσει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, που θα χρησιμοποιηθούν στην αναδημιουργία των κατεστραμένων υποδομών και στην αναζωογόνηση των επιχειρήσεων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Οι πλημμύρες του περασμένου μήνα, έθεσαν εκτός λειτουργίας ορυχεία, "έπνιξαν" καλλιέργειες, κατέστρεψαν το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, προξένησαν σοβαρές ζημιές σε γέφυρες και μετέτρεψαν σε ερείπια χιλιάδες κτήρια κατά μήκος κεντρικών οδών, σκοτώνοντας 35 άτομα και προκαλώντας συνολικές ζημιές της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ανακοίνωσε επιπρόσθετα ότι η κυβέρνηση θα περικόψει δαπάνες από άλλες περιοχές ώστε να εξασφαλίσει ακόμα 5,6 δισεκατομμύρια, ενώ οι κυβερνήσεις των πληγέντων περιοχών θα συμβάλλουν σε επενδυτικά κεφάλαια αποκατάστασης.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

H κατάληψη της νομικής από μετανάστες, οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, το σχέδιο νόμου για τον τζόγο, η μη έγκριση της συγχώνευσης Olympic Air - Aegean, αλλά και τα νέα όρια για τις συντάξεις στο δημόσιο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Για την κάρτα της ντροπής".

"Το ολονύκτιο παζάρι μεταξύ Πρυτανείας, Εκκλησίας, Δήμου Αθηναίων, Εργατικού Κέντρου και οργανώσεων, για να βρεθεί νέος χώρος, τέλειωσε, όταν σύμφωνα με την Πρυτανεία βρέθηκε κτήριο για τη μεταφορά των 250, η οποία αναμενόταν να γίνει σήμερα. Η κυβέρνηση, πάντως, δήλωσε ότι δεν θα νομιμοποιηθεί ούτε ένας μετανάστης"αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα

Η ΑΥΓΗ: "Ωμός εκβιασμός σε πανεπιστήμιο, μετανάστες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τελεσίγραφο στις πρυτανικές αρχές να επιτρέψουν στην αστυνομία να εισβάλει στη Νομική απηύθυνε η κυβέρνηση υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του θέματος. Παραλήρημα Παπανδρέου κατά της «Αριστεράς και της Προόδου»".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη από τα 52 στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη σε ηλικία 52 και 55 ετών με ανήλικο παιδί κατοχυρώνουν ταυτόχρονα και οι δύο σύζυγοι δημόσιοι υπάλληλοι, αρκεί να συμπληρώσουν 25ετία το 2011 και το 2012, είτε με πραγματική, είτε με πλασματική έναντι εξαγοράς συντάξιμης υπηρεσίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη φυλακή έπρεπε να βρίσκονται όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και τον οδήγησαν στην καταστροφή και όχι να τους στήνουν αγάλματα".

Η εφημερίδα υποστήρίζει ότι "τα 330 δισ. ευρώ που έχουμε χρεωθεί δεν μπορεί να τα 'χουν φάει πέντε δέκα υπουργοί, αλλά οι εγκληματίες που μας κυβερνούσαν, με την πολιτική που ασκούσαν και τις αποφάσεις που έπαιρναν πάντοτε με το αζημίωτο γι΄αυτούς, τις οικογένειές τους και τα κόμματά τους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μειώσεις μισθών απαιτεί η... Γερμανία!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υφ. Οικονομικών της Γερμανίας υποστηρίζει ότι «χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης», ενώ κάνει αναφορά και στο Bloomberg συμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πουλήσει ακίνητη περιουσία.

ΕΘΝΟΣ: "Τα νέα όρια για τις συντάξεις στο Δημόσιο".

"Νέα δεδομένα για όσους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2010. Από φέτος αρχίζει η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας, με στόχο η έξοδος από την εργασία να γίνεται στο 65ο έτος, ενώ παράλληλα μειώνεται και το ύψος των πρόωρων συντάξεων" αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Vodafone προπαγανδίζει αυτονομία στην Κρήτη!"

Για "ύπουλη" προπαγάνδα περί "αυτονομίας" της Κρήτης κάνει λόγο η εφημερίδα σημειώνοντας ότι "δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο...Και σχετικές προκηρύξεις έχουν κυκλοφορήσει «κάποιοι» και σημαία "αυτονομίας" έχουν επιδείξει κάποια τσιράκια των αυτόκλητων αυτών «αυτονομιστών»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτος θεατρίνος ο Γιώργος τζάμπα μάγκες οι βουλευτές του".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μίλησε για διαφάνεια, αλλά δεν τολμά να δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των λογαριασμών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι βουλευτές του τον χειροκροτούσαν ή έριχναν άσφαιρα πυρά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όταν τις προηγούμενες ημέρες άλλα έλεγαν οι πολιτικοί απατεώνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις έκπληξη για τα όρια ηλικίας".

Ποιοι μπορούν να βγούν "στη σύνταξη 4 έως 13 χρόνια νωρίτερα. Για ποιες κατηγορίες γυναικών αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης. Πώς μπορούν να κερδίσουν 5 έτη πλασματικού χρόνου οι γονείς ανηλίκων" είναι το θέμα της εφημερίδας.

ΕΣΤΙΑ: "223 σελίδες γεμάτες φόρους!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τόσο δαιδαλώδη φορολογικά νομοθετήματα, ποιός να δραστηριοποιηθή στην Ελλάδα; αυτά είναι τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεως Παπανδρέου: 223 σελίδες γεμάτες φόρους!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον καιάδα οι μητέρες ανηλίκων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, υποχρεωτική ένταξη όλων των νέων υπαλλήλων στο καθεστώς ασφάλισης του ΙΚΑ και αναγνώριση πλασματικών χρόνων προβλέπει το νέο καθεστώς ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων από 1.1.2011, καθώς και βίαιη προσαρμογή, κυρίως των γυναικών, προς το 60ο ή το 65ο έτος της ηλικίας, με μεγάλους χαμένους τις μητέρες ανηλίκων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Λύση μετά την κατακραυγή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστερα από τη γενική κατακραυγή που προκάλεσαν η κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες και οι χειρισμοί που ακολούθησαν, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέληξε αργά χθες το βράδυ στη μεταφορά των καταληψιών προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο της σχολής".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ψάχνουν άλλοθι για κατάργηση του ασύλου".

Για βάναυση κακοποίηση της Δημοκρατίας κάνει λόγο η εφημερίδα με αφορμή όσα συμβαίνουν στο κτίριο της Νομικής. «Θυσιάζονται» στο βωμό μικροκομματικών παιχνιδιών οι περίπου 300 μετανάστες, την ώρα που οι υπεύθυνοι αρκούνται σε δηλώσεις, χωρίς να δίνουν λύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιτέλους ας λειτουργήσουμε ως κράτος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόπειρα προβοκάτσιας «βλέπει» υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Νομική Σχολή Αθηνών τα τελευταία 24ωρα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνα σχέδια ενάντια σε μετανάστες και άσυλο".

"Αλέκα Παπαρήγα: η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση και να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών. Το άσυλο μπορούν και πρέπει να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι φοιτητές και από την αστυνομία και από οποιονδήποτε άλλον το επιβουλεύεται".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εξοδος ή έφοδος. Ολονύχτιο θρίλερ στη Νομική".

"Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η κατάληψη της Νομικής, καθώς συνεχίζονταν οι προσπάθειες να πειστούν οι παράνομοι μετανάστες - απεργοί πείνας να εγκαταλείψουν τη Σχολή. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έδινε διορία ως το μεσημέρι για την αποχώρηση" αναφέρει η εφημερίδα.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Νταβατζήδες και στον τζόγο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πίσω από τις κομψές διατυπώσεις περί «ρύθμισης της αγοράς των τυχερών παιγνίων» προβάλλει η εδραιωμένη αντίληψη περί ιδιωτικοποίησης κάθε κερδοφόρου πτυχής του δημόσιου τομέα. Ο τζόγος είναι μία μόνο από αυτές".

City Press: "Η Ελλάδα κοντά στη χρεοκοπία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το 74% των ειδικών προβλέπει αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Βερολίνο: Χρειάζονται νέο «κούρεμα» μισθών και συνταγματική κατοχύρωση της μείωσης του ελλείμματος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ρύθμιση - έκπληξη στο συνταξιοδοτικό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διορθώσεις στο φορολογικό μετά την κριτική υπουργών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διορθωτικές παρεμβάσεις στα άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν τον έλεγχο ελευθέρων επαγγελματιών με βάση εισοδηματικά και πληθυσμιακά κριτήρια και τις ποινές για τη μη απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός του Υπουργικού Συμβουλίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρία βήματα πίσω στις φορο-ποινές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ένα ατελείωτο «γράψε - σβήσε» έχουν επιδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διαμορφώσουν ένα τελικό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι ενστάσεις των υπουργών αλλά και έγκριτων νομικών ανάγκασαν τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει από το σχέδιο, που δόθηκε χθες σε διαβούλευση, σειρά διατάξεων που αφορούσαν ποινές για φορολογικά αδικήματα αλλά και στόχευση «υπόπτων» για φοροδιαφυγή επαγγελματιών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Olympic Air-Aegean Airlines".

"Νέα δεδομένα για την εγχώρια αεροπορική αγορά δημιουργεί η μη έγκριση από την Κομισιόν της συγχώνευσης της Aegean Airlines με την Olympic Air. Οι εταιρείες καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους, καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά την αεροπορική κίνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς αυστηρό ποινολόγιο το φορολογικό νομοσχέδιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στροφή 180 μοιρών έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του φορολογικού νομοσχεδίου, όσον αφορά στη θέσπιση αυτόφωρης διαδικασίας για τη μη απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων, αλλά και την επιβολή αυστηρών ποινών φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ