21 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει λογική ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να ελεγχθούν ευθύνες Βουλγαράκη και όχι Χρυσοχοϊδη-Φλωρίδη; Ναι, ότι είναι ΝΔ ενώ ο άλλος ΠΑΣΟΚ

http://4.bp.blogspot.com/_WVUPEX1P0TI/TBh_OPRNX-I/AAAAAAAADbs/xvXhpCZDwKg/s320/xrysoxoidis01.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigD9Or-ygKTgotLKkLhq1TiUYEl8UHj4vFnaH114uyRFbCJdQOlZNB0uAt9aKqSoB7noQQnD2lKzDxTUIBYVyPzDSk49xmEiy-EVlsg5FoCUzz6UBk63Kl5AR7TYkA0Pd8f7bQ8B8iBFCK/s1600/1.jpgΉταν και οι τρεις Υπουργοί δημοσίας τάξεως, είχαν τις ίδιες αρμοδιότητες, εκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα... κι όμως το ΠΑΣΟΚ αθωώνει Χρυσοχοΐδη-Φλωρίδη και ζητάει να ελεγχθεί ο Βουλγαράκης... η λογική είναι απλή, οι Χρυσοχοΐδης-Φλωρίδης είναι ΠΑΣΟΚ άρα αθώοι... ο Βουλγαράκης είναι ΝΔ και φταίει ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα... τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα

Τι σημασία έχει ότι ο Χρυσοχοϊδης ήταν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως όταν παραγγέλθηκε το C4I; Και μπορεί να μην υπέγραψε μεν την παραγγελία (τυπικά το C4I το παρείγγειλε το Υπουργείο Άμυνας και αυτό υπέγραψε) αλλά ήταν παρών σε όλες τις συζητήσεις, συμμετείχε στον καθορισμό των προδιαγραφών και συμμετείχε στις συζητήσεις για το ποιος θα πάρει τη δουλειά... Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πρόβλημα... αρκεί που ο Βουλγαράκης είναι ΝΔ για να ζητήσει τον έλεγχό του...

Για να καταλάβετε για το τι παράνοια υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ θα σας θυμίσω το εξής που αποδεικνύει πόσο άσχετος με το θέμα ήταν ο Βουλγαράκης σαν Υπουργός Δημόσιας Τάξης μιας και το θέμα ήταν αρμοδιότητα του Μαρκογιαννάκη:

Στις 16 Ιανουαρίου του 2006 παραιτήθηκε από Υφυπουργός Δημοσίας Τάξης, ο Μαρκογιαννάκης (λόγω των όσων είχε πει σε κομματική εκδήλωση στα Χανιά εναντίον του Λινού) που ήταν αυτός που χειριζόταν αποκλειστικά το θέμα του C4I.

Μετά από παράκληση του Βουλγαράκη, ο Μαρκογιαννάκης έμεινε άλλες τρεις βδομάδες στο Υπουργείο για να βοηθήσει τον Βουλγαράκη που μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα...

Στις 18 Ιανουαρίου (δύο μέρες μετά την παραίτησή του Μαρκογιαννάκη) έγινε σύσκεψη για το C4I στο Υπουργείο στην οποία συμμετείχε ο Μαρκογιαννάκης.

Μόλις το ανακάλυψαν οι ΠΑΣΟΚοι ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε... διαβάστε τι έγραψε στις 19 Ιανουαρίου η Ελευθεροτυπία:
Πολιτικό θέμα παραλίγο να ανακύψει, χθες, όταν έγινε γνωστό ότι ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε με στελέχη της αμερικανικής εταιρείας SAIC και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για το ηλεκτρονικό σύστημα C4I (σι-φορ-άι) που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υπουργός Γ. Βουλγαράκης αναγκάστηκε να εξηγήσει σε δημόσια δήλωση ότι ο τέως υφυπουργός κλήθηκε να παραστεί, διότι είναι άριστος γνώστης του συγκεκριμένου ζητήματος και το επέβαλε η κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων.
Καταλάβατε; Και κερατάς και δαρμένος ο Βουλγαράκης:

Και τότε έφταιγε που δεν ήξερε και κράτησε τον Μαρκογιαννάκη για να τον βοηθήσει και τώρα φταίει επειδή "ήξερε"...

Διαβάστε και τη δήλωσή του:

« Όπως και στην Υπόθεση του Βατοπεδίου – στην οποία τελικά με απάλλαξε η ολομέλεια την Βουλής , έτσι και στη Ζήμενς ( C4I ) δεν είχα καμία αρμοδιότητα.

Ως εκ τούτου:
  • δεν υπέγραψα ποτέ καμία σύμβαση,
  • δεν ανανέωσα καμία σύμβαση,
  • δεν έκανα καμία παραλαβή κανενός έργου ή συστήματος.
Με λίγα λόγια, είναι σαφές και εξ αρχής γνωστό σε όλους, ότι είναι εξ αντικείμενου αδύνατον να έχω κανενός είδους ευθύνη για το παραμικρό.

Παρ όλα αυτά, ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση πιθανών ευθυνών μου !

Οι πολίτες αγανακτούν με το « Πολιτικό Τσίρκο » του κομματικού φανατισμού και των κατ όνομα μόνον εξεταστικών επιτροπών, που πλήττουν την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, αποπροσανατολίζουν απ τα μεγάλα προβλήματα και συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους των σκανδάλων.

Προσωπικά - εάν και εφόσον χρειαστεί, θα υπερασπισθώ τον εαυτό μου με κάθε νόμιμο τρόπο, έναντι όλων αυτών που σπιλώνουν δόλια και εξακολουθητικά την τιμή και την υπόληψη μου»

Κόμμα δικό μου είναι ένα και χρώμα έχει γαλανόλευκο...

Το άρθρο που ακολουθεί είναι σχόλιο αναγνώστη σε άρθρο.

ΒΡΑΧΟΣ

Oι ενστάσεις ορισμένων, μερικώς σωστές και μερικώς άδικες.Βλέπετε υποστηρίξαμε ορισμένοι την - αυτονόητη για εμένα - στάση του Τζαβάρα.

Μας κατηγορούν για κομματόσκυλα-προφανώς δεξιά- γιατί υποστηρίξαμε τον συγκεκριμένο βουλευτή και λοιδωρήσαμε το αγλάϊσμα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, την Τρέμει...Όταν υποστηρίξαμε την στάση της Σακοράφα, πάντα με ενστάσεις, είμαστε και εκεί κομματόσκυλα; Όταν υποστηρίξαμε την στάση της Λιάνας, πάντα με ενστάσεις, είμαστε και εκεί κομματόσκυλα; Αριστερά , του ΚΚΕ, τι στα κομμάτια κομματόσκυλα είμαστε εδώ μέσα τελικά.

Πετάει ο κάθε πικραμένος και με το δίκιο του πικραμένος από την κατάσταση της πολιτικής σήμερα, μια κουβέντα και έτσι - αν δεν συμφωνείς με τον πικραμένο - είσαι κομματόσκυλο...
Αν δεν ήταν απλώς γελοίο, θα ήταν απλώς ύποπτο...
Λοιπόν ωμά. Τα καθίκια που κυβερνούν δεν είναι κάποιου κόμματος οπαδοί και εμείς αντίθετοί τους λόγω ιδεοληψίας και ιδεολογίας.
Τα καθάρματα που κυβερνούν - τώρα, όχι πριν 1,2,3,4,5,6,7,8,9 χρόνια - είναι μέλη συμμορίας που σκοπό έχουν το κακό των πολιτών της Πατρίδας και το κακό της Πατρίδας. Τελεία και παύλα. Και επειδή μερικοί όσο και να μας λέτε κομματόσκυλα, δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε, συνεχίστε να μας λέτε ότι θέλετε. Στα παπάρια μας. Κόμμα δικό μου είναι ένα και χρώμα έχει γαλανόλευκο. Κόμμα μου είναι η Ελλαδάρα μου, και όποιος την πειράξει θα του ξεσκίσω ότι του έχει απομείνει από τις πολυπολιτισμικές του "παρέες". Κατανοητό;
Άντε χαϊβάνια. Στα αυτονόητα κολλάτε. Ναι η ΝΔ έχει κάνει εγκλήματα, το ΚΚΕ έχει κάνει εγκλήματα, το ΛΑΟΣ έχει κάνει εγκλήματα, το Σύριζα έχει κάνει εγκλήματα, όλοι όσοι έχουν κάτσει σε θέσεις κυβερνητικές έχουν κάνει απίστευτα εγκλήματα και λάθη και πρέπει να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν αδιακρίτως και χωρίς έλεος.
Η συμμορία που λέει ότι κυβερνά, έχει διαπράξει ΠΡΟΔΟΣΙΑ και δεν πρέπει απλώς να τιμωρηθεί, μαζί με τους απολογητές της.
Πρέπει να εξαλειφθεί. Τελείως. Να χάσει το φως από τα μάτια της και να πάει στα Τάρταρα. Δια παντός.
Μεχρι να γίνει αυτό, κάθε καρφί που μπαίνει στο "φέρετρο", καλώς δεχούμενο, από όπου και αν προέρχεται.
Αν χρειαστεί να γίνω κομματόσκυλο για να απαλλαγεί η Πατρίδα από αυτήν την συμμορία, γρήγορα, θα γίνω και αναρχοκομουνιστής, μαρξιστής,λενινιστής, ακροδεξιός,χουντοδεξιός, βασιλικός και ότι "κομματική" ταμπέλα θέλετε, βάλετε.
Έλληνας είμαι και θα είμαι μέχρι να βγει η ψυχή μου.Και όποιος πειράζει την Μάνα μου δεν τον ρωτάω από ποιο κόμμα είναι...
Του πίνω το αίμα...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_1187.html

Απάντηση ΝΔ στον Κινέζο

«Απολογία Σημίτη για το σκάνδαλο της Siemens , έστω μετά από τόσα χρόνια.
Απολογία που, όμως, δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα.
Καμία αναφορά στο 1 εκ. μάρκα του κ. Τσουκάτου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.
Καμία αναφορά στην παραίτηση Καστανίδη για σοβαρά θέματα διαφάνειας.
Καμία αναφορά στην αντικατάσταση του κ. Καστανίδη από τον κ. Τάσο Μαντέλη, ο οποίος και αυτός έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τη Siemens .
Αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να απασχολήσουν επιτέλους και τον κ. Παπανδρέου».

3 Νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συμπλοκών σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυναν ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι και ο δήμαρχος Τιράνων και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, που επεσήμανε ότι “οι εκλογές και όχι η βία είναι η λύση για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα”.

Η πληροφορία για το θάνατο των δύο -αρχικά- διαδηλωτών μεταδόθηκε από το τοπικό κανάλι News 24, που επικαλέστηκε αξιωματούχους του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στα Τίρανα. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός ενώ έκανε επίσης λόγο για αρκετούς τραυματίες.

"Έχουμε δύο νεκρούς πολίτες. Τα σημάδια δείχνουν ότι πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση με όπλο μικρού διαμετρήματος. Ήταν νεκροί όταν τους έφεραν εδώ", δήλωσε στο κανάλι ο Sami Koceku, χειρούργος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Τιράνων.

Τη διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, διοργάνωσε η αντιπολίτευση, που ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες κατά των αστυνομικών, που βρίσκονταν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο ενώ ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων, νερού και πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με το Associated Press οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι επτά αστυνομικοί νοσηλεύονται ενώ το Reuters κάνει λόγο για δύο τραυματίες.

Η αντιπολίτευση της Αλβανίας έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερίσα για διαφθορά. Αφορμή γι' αυτή την εξέλιξη υπήρξε η δημοσιοποίηση βίντεο, που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο. Σε αυτό εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ο κ. Μέτα παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας είχε ζητήσει επανάληψη των βουλευτικών εκλογών, μετά τις κάλπες του Ιουνίου του 2009, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά, και απείχε από τις συνεδριάσεις της βουλής. Ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες για να σπάσει το αδιέξοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα "έπεσαν στο κενό".

Τη λύπη τους για τα επεισόδις εξέφραασαν σε κοινή ανακοίνωση η αμερικανική πρεσβεία, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και η αποστολή του ΟΑΣΕ στα Τίρανα: "Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία… επαναλαμβάνουμε την έκκληση για έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και συμβιβασμού για εξεύρεση λύσης στην παρούσα πολιτική κατάσταση".

Ξεκίνησε η δίκη Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου

Χωρίς τους αθλητές Κεντέρη και Θάνου ξεκίνησε στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη για το τροχαίο του 2004. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Ο Σεβαστής κατέθεσε για το τροχαίο ότι πληροφορήθηκε το γεγονός μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Αυγούστου και αμέσως πήγε στο ΚΑΤ όπου είχαν μεταφερθεί οι δυο αθλητές. Για την πρώτη εικόνα κατέθεσε ότι είδε τον Κεντέρη σε φορείο με κολάρο, σκισμένο παντελόνι και χώματα, σε κατάσταση σοκ. Η εικόνα είπε δεν του έδωσε την εντύπωση πως επρόκειτο για κάτι σκηνοθετημένο.

Περιέγραψε τις διαδικασίες αναζήτησης των αθλητών από τη ΔΟΕ το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Είπε ότι ο ίδιος ειδοποίησε τον Νικολάου όταν οι αθλητές μπήκαν στο ολυμπιακό χωριό. Στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι αναζητήθηκαν για έλεγχο αντιντόπινγκ αλλά δεν βρέθηκαν. Κατέθεσε ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο ολυμπιακό χωριό. Μάλιστα είπε ότι αν ήθελαν να κρύψουν κάτι δεν θα πήγαιναν στο στόμα του λύκου.

Για όσα ακολούθησαν μετά ο Σεβαστής είπε πως κλήθηκε από τον Νικολάου να μεταφέρει αίτημα προς τους αθλητές να αποχωρήσουν από τους αγώνες. Εκτιμά ότι αυτό το αίτημα υποβλήθηκε από την πλευρά της ΔΟΕ επειδή δεν μπορούσε να τιμωρήσει πειθαρχικά τους αθλητές και να τους αποβάλλει από τους αγώνες επειδή δεν είχαν υποπέσει σε παράπτωμα. Στην αρχή οι αθλητές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και δήλωσε έκπληξη για την μετέπειτα απόφασή τους.

Επισήμανε ότι ο έλεγχος αντιντόπινγκ θα μπορούσε να γίνει μέσα στο νοσοκομείο αλλά η ΔΟΕ δεν πήγε.

Κατέθεσε επίσης πως είχε ακούσει πως η ομάδα των αμερικανών και άλλων χωρών απειλούσαν να μη συμμετάσχουν στους αγώνες αν έτρεχαν Κεντέρης και Θάνου.Υπήρξαν ερωτήσεις για συμφέροντα (Nike) που ενδεχομένως πίεζαν τη ΔΟΕ να αποκλείσει τους συγκεκριμένους αθλητές. Ο Σεβαστής κατέθεσε ότι ο Κεντέρης είχε χορηγό την Puma και οι δυο αμερικάνοι που κέρδισαν την κούρσα στην οποία θα έτρεχε την Nike. Εκτίμησε ότι αν έτρεχε ο Κεντέρης αυτοί οι δυο δεν θα κέρδιζαν την κούρσα. Ο συνήγορος του Κεντέρη άφησε υπονοούμενα ότι η αμερικανική Nike πίεσε τη ΔΟΕ (Τον Ρογκ) για τον αποκλεισμό των δυο αθλητών.

Δήλωσε προβληματισμένος που η ΔΟΕ δεν τήρησε τους κανονισμούς ώστε να ειδοποιήσει για δυο προηγούμενες αναζητήσεις των αθλητών σε Ισραήλ και Σικάγο.Άφησε να εννοηθεί ότι ο προβληματισμός του αφορά σε σκοπιμότητες από την πλευρά της ΔΟΕ. Η ΔΟΕ είπε ότι τυπικά δεν μπορούσε να τιμωρήσει τους αθλητές και είχε βρεθεί σε αδιέξοδο. Για αυτό τους πίεζε να αποσυρθούν. Η ΔΟΕ φοβόταν πιο πολύ την περίπτωση που ο έλεγχος αντιντόπινγκ δεν έβγαινε θετικός. Ήθελε να βγάλει το πρόβλημα από πάνω της ενδεχομένως επειδή δεχόταν πιέσεις από άλλες ομάδες.

Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις και από τον πρώην προπονητή των δυο αθλητών Χρ. Τσέκο σχετικά με τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τη ΔΟΕ να αποχωρήσουν οι Κεντέρης και Θάνου από τους αγώνες.

H ακροαματική διαδικασία της δίκης θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Είναι και μετριόφρων ο μπαγάσας :)))

Αλλά Ευρωβουλευτής δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα τον άπαντα...
και θα γίνει και η Τάνια τομεάρχης μας :))


Τελικά με τι μοιάζει το σήμα της ΝΔ; Ας τους λύσουμε την απορία...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5C1kB4zY_aWMU5UGj6SqD4MY2OuijS7l7fax5rbvQZvqrNiIcezzc8VRvrN7IpgAlQvtDCVbmkAqjAjTUboDlo90t_QKkyw8SIccIwc7Wpzy8f-XkFFuVqP3QNlUnpiCSxdDfjLHXyTzw/s1600/LOGO+NDbl.jpgΈδωσαν και πήραν από χθες το μεσημέρι οι ερμηνείες σχετικά με το τι μοιάζει το σήμα της ΝΔ. Με… «μαμούνι» το παρομοίασε σήμερα το πρωί ο Γ. Παπαδάκης στην εκπομπή του, με «κουτσουλιά» (!) (ΣΣ. Καλά μακάκες υπάρχουν πάντα...) παρομοιάζουν άλλοι το αφαιρετικό σχήμα της φλόγας, ενώ ανάλογα χιουμοριστικά σχόλια με αντίστοιχες παρομοιώσεις δίνουν και παίρνουν μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατανοήσουν ακόμη το μήνυμα της… παύλας, με «τελεία» ή χωρίς, ενώ δεν είναι λίγοι οι νοσταλγοί του πυρσού. Εάν είναι θέμα «συνήθειας» όλα αυτά και εάν θα αλλάξουν άποψη θα το δείξει ο χρόνος.
star.gr

Δεξί Εξτρέμ: Ας τους λύσουμε την απορία για την παύλα λοιπόν: Επειδή το σήμα είναι μοντέρνο και σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα εποχή της τεχνολογίας, η κάτω παύλα (που δένει με το λογοπαίγνιο του Σαμαρά, "τελεία και παύλα") λέγεται underscore και συμβολίζει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ αλλά ΣΥΝΕΧΕΙΑ... προφανώς ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΗ... γκέκε; ;)

ΟΝΝΕΔ-Εθελοντική αιμοδοσία: Κερδίζεις, ότι ομάδα και αν είσαι

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs079.snc6/168946_184938031526316_120198888000231_550323_6240599_n.jpgΗ Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 εθελοντική αιμοδοσία σε 35 πόλεις της Ελλάδος με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για νέους ηλικίας έως 32 ετών.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας καλύπτει από εθελοντές αιμοδότες λιγότερο από το 50% των αναγκών της σε αίμα, γεγονός που αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πρόβλημα της μη διάδοσης του εθελοντικού κινήματος για θέματα υγείας στη χώρα.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Για το λόγο αυτό αλλά και με στόχο την ενίσχυση της προσφοράς των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στις τοπικές κοινωνίες, παροτρύνουμε τα μέλη μας και όλους όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής σε δράσεις και ενέργειες που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Αναλυτικά οι πόλεις και τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι αιμοληψίες:

1. Αργολίδας - Κεντρική Πλατεία Ναυπλίου
2. Αρκαδίας - Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης
3. Άρτας – ( χώρος ΣΕΣ - κινητή μονάδα)
4. Αττικής – Κεντρικά Γραφεία ΟΝΝΕΔ
5. Γρεβενών – Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών
6. Δράμας – Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
7. Έβρου – Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης (κινητή μονάδα - 25/1)
8. Ευβοίας – Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας
9. Ζακύνθου – Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου
10. Ηλείας – Αίθουσα Χριστιανικής Αιμοδοσίας (κινητή μονάδα - Πύργος)
11. Ημαθίας – Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας
12. Ηρακλείου – Πλατεία Ελευθερίας (Ηράκλειο - κινητή μονάδα)
13. Θεσπρωτίας – Γενικό Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας
14. Θεσσαλονίκης – Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
15. Ιωαννίνων - Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
16. Καβάλας - Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας
17. Καστοριάς - Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς
18. Κέρκυρας - Κεντρική Πλατεία Κέρκυρας (κινητή μονάδα)
19. Κοζάνης - Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
20. Κορινθίας - Γενικό Νοσοκομείο Κορινθίας
21. Κιλκίς - Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
22. Λάρισας - Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
23. Λασιθίου - Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
24. Μεσσηνίας - Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
25. Ξάνθης – (Γενικό Νοσοκομείο - 27/1)
26. Πέλλας - Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας
27. Πιερίας - Γραφεία Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας (Κατερίνη - κινητή μονάδα)
28. Πρεβέζης - Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας
29. Ρεθύμνου - Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου
30. Ροδόπης - Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
31. Σάμου - Γενικό Νοσοκομείο Σάμου
32. Φθιώτιδας - (Γραφεία Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φθιώτιδας - κινητή μονάδα)
33. Φωκίδας - Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (κινητή μονάδα)
34. Χίου - Γενικό Νοσοκομείο Χίου
35. Χανίων - Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Η Θεσσαλονίκη άλλαξε με Δήμαρχο Μπουτάρη!!!... Γι αυτό να μπούνε πινακίδες στα όριά της για να την γνωρίζουμε

Ο Πρωθυπουργός,είπε σήμερα, ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος που στο τιμόνι βρίσκεται ο Γιάννης Μπουτάρης, καθώς η πόλη αλλάζει. Θα παρακαλούσα λοιπόν να εγκριθεί ένα κονδύλιο για να κατασκευαστούν και να περαστούν καινούργιες πινακίδες, γιατί σήμερα που κατέβαινα με το αυτοκίνητο από την Καλαμαριά δεν αντιλήφθηκα ότι πέρασα στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και δεν ήξερα σε ποια πόλη ήμουν... καθώς οι αλλαγές του Δημάρχου έκαναν ήδη την πόλη αγνώριστη.

Πρόβλημα στις σχέσεις Βαρδινογιάννη-Πατέρα...

Κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί το αυριανό ΚΑΡΦΙ που όπως είπαμε είναι ενημερωμένο για θέματα του Παναθηναϊκού!!! Ε λέει και κάτι για Μαρινάκη που συνέφαγε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του θρύλου :))

Τζαβάρας ξεφτιλίζει όλο το MEGA (Όλο το βίντεο)

Στην αρχή όσο μιλούσαν μόνοι τους και ο Πρετεντέρης έλεγε για "κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια"... όλα ήταν ωραία και καλά... μόλις ο Τζαβάρας τους επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς δεν έβγαλαν κουβέντα και το μόνο που ψέλισε ο Πρετεντέρης ήταν να ζητήσει από τη ΝΔ να τον κάνει νταντά... Έχασες μεγάλε, όχι μόνο δεν θα τον κάνουμε νταντά αλλά θα τον κάνουμε και σημαία μας

Επίθεση Κινέζου στη ΝΔ, για την υπόθεση Siemens... ζητάει και τα ρέστα!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgqVhc7fp1F5k4peLJ9j82kqLRqUCjyuR9SX8F-ZjOQK-hogQGjcxpl3Ty-R1o44ePwVJ5vMdNy48YExfiXCka8QcBQNWNufcmxyEcBHNp2lM4UOaf9ZfIGJ8G-J6Lh5eow9TDjdGZ0kU/s400/simitis-golum.jpgΕπίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλογίζει «ότι προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις», εξαπολύει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπεμφθεί και ο ίδιος σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

...Όσον αφορά τον ίδιο, ο κ. Σημίτης καταλογίζει στη ΝΔ ότι προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία, προβάλλοντας για παράδειγμα συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν συνάντησε ποτέ.

Αποσιώπησε, η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, "τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4I για βελτίωση του τιμήματος" (ΣΣ. Τι εννοεί ο ποιητής με το "ανταγωνιστικές"; Το ότι διάλεξαν την ακριβότερη προσφορά και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, και την χειρότερη;).

Αναφορικά με τις προγραμματικές συμφωνίες που επικαλείται η ΝΔ, ο κ. Σημίτης της αποδίδει παραπλάνηση αφού «αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας (ΣΣ Και η Siemens είναι "εγχώρια βιομηχανία"; Ή τον υποχρέωνε η κακία ΕΕ να χαρίζει λεφτά στον "εγχώριο" Κόκκαλη) και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας (ΣΣ. Πάλι καλά που μας έφερες την κινητή τηλεφωνία... Καλά σε μαλάκες απευθύνεσαι ρε; Νομίζεις ότι μιλάς σε 15χρονους που δεν θυμούνται ότι την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα της έφερε η ΝΔ επί Μητσοτάκη; Ρε ασταδιάλα που μας έφερες εσύ την κινητή τηλεφωνία), την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις»

Η χώρα, καταλήγει ο κ. Σημίτης, στη δήλωσή του, βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις (ΣΣ. Ε και τι πρόβλημα έχεις; Αφού το υπόλοιπο τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τις λύσεις... η χώρα θα υπερβεί την οικονομική κρίση).

Η Ευρώπη εξετάζει το θέμα της αγοράς κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δημοσιεύματα Financial Times, WSJ.

Το σενάριο που παρουσιάσαμε χθες εδώ συζητάει σήμερα όλη η Ευρώπη όσον αφορά την αναδιάρθρωση του Ελληνικού δημοσίου χρέους (δείτε το σχεδιάγραμμα στο τέλος):

«Η συζήτηση στην ΕΕ για τη διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, προβάλλεται εκτενώς από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Financial Times και Wall Street Journal και του πρακτορείου Ρόιτερ, η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη - στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μίας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της - περιλαμβάνει και την αγορά από το Ταμείο κρατικών ομολόγων των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης ή τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο στις χώρες αυτές για να ξαναγοράσουν το χρέος τους από τη δευτερογενή αγορά. Τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι δεν υπάρχει απόφαση για το θέμα της αγοράς ομολόγων από το Ταμείο, αλλά ότι πρόκειται για μία θέση που έχει αρκετούς υποστηρικτές.

Η επαναγορά των ομολόγων δεν θα είναι υποχρεωτική για τους κατόχους τους, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Financial Times και της Wall Street Journal, ενώ προτείνεται να γίνει με βάση τις τιμές τους στη δευτερογενή αγορά, οι οποίες είναι σήμερα σημαντικά χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία για τα ομόλογα αρκετών υπερχρεωμένων χωρών. Το δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ σημειώνει ότι δεν είναι σαφές, αν η επαναγορά θα γίνει με βάση την τρέχουσα τιμή των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ή την ονομαστική αξία τους, ενώ αναφέρει - παραπέμποντας σε πληροφορία από αξιωματούχο της Ευρωζώνης - ότι το ΕΤΧΣ θα μπορούσε να προσφέρει μία τιμή λίγο υψηλότερη από αυτή της δευτερογενούς αγοράς, ώστε να ενθαρρύνει τους κατόχους ομολόγων να τα πουλήσουν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ορισμένοι αναλυτές αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της πρότασης, αν και σε γενικές γραμμές τη βλέπουν θετικά. Στρατηγικός αναλυτής της βρετανικής τράπεζας RBS θεωρεί ότι, αν η επαναγορά γίνει με τις τιμές της δευτερογενούς αγοράς, τότε οι ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ένα σημαντικό ποσό του ελληνικού χρέους, δεν θα αποδέχονταν να πουλήσουν τα ομόλογά τους, επειδή θα κατέγραφαν ζημιές. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της πρότασης επαναγοράς ομολόγων είναι να διευκολυνθεί η δημοσιονομική προσαρμογή για τις χώρες με υψηλό χρέος. Σύμφωνα με την WSJ, "η επαναγορά χρέους θα μπορούσε να είναι ένας κομψός τρόπος για να υποβοηθηθούν οι ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης να αποκαταστήσουν τα δημόσια οικονομικά τους".

Η συγκατάθεση της Γερμανίας στην πρόταση της επαναγοράς δεν είναι δεδομένη, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά σημειώνουν ότι εξετάζεται σοβαρά από αξιωματούχους της χώρας. Η Γερμανία θέλει, αναφέρει η WSJ, σε αντάλλαγμα, να υπογράψουν όλες οι χώρες της ΕΕ ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους. Η Γερμανία προωθεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την αποσύνδεση των αυξήσεων των μισθών και συντάξεων από τον πληθωρισμό, τη νομική ή συνταγματική κατοχύρωση της αρχής για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και την εναρμόνιση των φορολογικών τους πολιτικών.»

ΑΠΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJpG5u7dQLp9T-w0bGJaeus5-Ls6J2g4i2ey0OgifVVTJ9p_G835AMzDd8k0AqXw5PXkzbpTSLtefivM5Vjn4uZVJWLzJg6OEYR3-Glce8qU3MdA4I_omp3q_l6kPKvKIySjDJjI4XpkYs/s1600/hellas.gif

Σταϊκούρας για τα νέα μέτρα της περιόδου 2012 - 2014

«Η Κυβέρνηση αναζητά συμμετοχή από τις πολιτικές δυνάμεις για την επιβολή νέων μέτρων ύψους 13 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2012 - 2014.

Λησμονεί, όμως, ότι

- έχει ήδη πάρει μέτρα 38 δισ. ευρώ για τα έτη 2010 και 2011,

- το “Μνημόνιο” προβλέπει λιγότερα μέτρα, και

- μεταξύ των μέτρων είναι η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση των επιδομάτων, η αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Σ’ αυτή την αδιέξοδη πολιτική, τι συναίνεση μας ζητάνε να δώσουμε;

Αναλυτικότερα:

Η συστηματική συζήτηση για τα μείζονα θέματα της χώρας, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, ως κυβέρνηση την αγνοούσε και ως αντιπολίτευση πάντα την τορπίλιζε. Τώρα, ως Κυβέρνηση, παρά τα αδιέξοδα των επιλογών της, δεν προσπαθεί να συζητήσει υπεύθυνα με τις πολιτικές δυνάμεις. Επιχειρεί μόνο να τις καταστήσει συνυπεύθυνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη 2η Αναθεώρηση του «Μνημονίου», η κυβέρνηση, οφείλει, το Μάρτιο, να παρουσιάσει τα νέα μέτρα ύψους 12,8 δισ. Ευρώ (περίπου 5% του ΑΕΠ), για την περίοδο 2012-2014.

Ο Υπουργός Οικονομικών, για τον καθορισμό αυτών των μέτρων, με πρόσφατες δηλώσεις στις Βρυξέλλες, αναζητά συμμετοχή από «[…] όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων […]».

Δεν ομολογεί όμως με σαφήνεια ότι για την περίοδο 2012-2014, ενώ τα «μη καθορισμένα» μέτρα, στο αρχικό «Μνημόνιο», ήταν ύψους 10,8 δισ. ευρώ, τώρα, σ’ αυτά, προστίθενται άλλα 2 δισ. ευρώ νέα μέτρα.

Δεν ομολογεί ότι, προκειμένου να καλύψει την αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής και να αντισταθμίσει την αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία με νέα, πρόσθετα, μέτρα.

Μέτρα Δημοσιονομικής Προσαρμογής

(εκατ. ευρώ)
Καθορισμένα Μέτρα “Μνημονίου” (Μαι 2010) (1)
2012 4.675, 2013 575, 2014 -1.050, Σύνολο 4.200

Μη-καθορισμένα Μέτρα “Μνημονίου” (Μαι 2010) (2)
2012 900, 2013 4.200, 2014 5.750, Σύνολο 10.850

Σύνολο Μέτρων “Μνημονίου” (Μαι 2010) (3)=(1)+(2)
2012 5.575, 2013 4.775, 2014 4.700, Σύνολο 15.050

Καθορισμένα Μέτρα “Επικ. Μνημονίου” (Δεκ. 2010) (4)
2012 5.575, 2013 575, 2014 -1.050, Σύνολο 5.100

Μη-καθορισμένα Μέτρα “Επικ. Μνημονίου” (Δεκ. 2010) (5)
2012 2.584, 2013 4.629, 2014 5.561, Σύνολο 12.774

Σύνολο Μέτρων “Επικ. Μνημονίου” (Δεκ. 2010) (6)=(4)+(5)
2012 8.159, 2013 5.204, 2014 4.511, Σύνολο 17.874

Νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα 23,5 δισ. ευρώ του 2010 και στα 14,3 δισ. ευρώ για το 2011. Μέτρα τα οποία έχουν βυθίσει την πραγματική οικονομία στην πιο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών και έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία.

Συμπερασματικά, αν η κυβέρνηση, για την περίοδο 2012-2014, σχεδιάζει μεταξύ άλλων, μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, νέα μείωση επιδομάτων ανεργίας και επιδομάτων πολυτέκνων και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, η Ν.Δ. δεν συναινεί. Σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική ας μην αναζητά “συνενόχους”».

Αρχίζουν τα όργανα και στην Αλγερία; Οι αρχές καλούν το λαό να μην διαδηλώσει αύριο

http://www.slap.gr/wp-content/uploads/algeria-150x150.jpgΟι αλγερινές αρχές ζήτησαν από το λαό να μην ανταποκριθεί στην έκκληση της αντιπολίτευσης να συμμετάσχει σε διαδήλωση αύριο Σάββατο στο κέντρο του Αλγερίου.

"Ζητούμε από τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση και να επαγρυπνούν και να μην απαντήσουν σε ενδεχόμενες προκλήσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν την ηρεμία τους", τονίζεται σε ανακοίνωση της νομαρχίας του Αλγερίου, που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Αλγέρι και ότι "κάθε συγκέντρωση σε δημόσιο δρόμο θεωρείται απειλή για τη δημόσια τάξη".

Βάσει της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Αλγερία από το 1992, οι διαδηλώσεις απαγορεύονται στη χώρα αυτή.

Την έκκληση για διδήλωση απηύθυνε το κόμμα "Συναγερμός για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία", της αντιπολίτευσης, το οποίο έχει 15 βουλευτές στην 385μελή Βουλή.

Παρά την απαγόρευση, ο ηγέτης του κόμματος αυτού Σαΐντ Σάντι, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, κύριο αίτημα της οποίας είναι η απελευθέρωση διαδηλωτών που συνελήφθησαν αυτόν τον μήνα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προέβησαν σε 1.100 συλλήψεις και τόνισαν ότι μόνον οι ενήλικες θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στη διάρκεια των πενθήμερων ταραχών στις αρχές του μήνα στην Αλγερία, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, πάνω από 800 τραυματίστηκαν, σχεδόν όλοι αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.

Γερμανία-ΕΕ: «συνολικό πακέτο» για το ευρώ και «σχέδιο Β» για το ελληνικό χρέος, φέρεται να εξετάζει το Βερολίνο, σύμφωνα με την Ηandelsblatt

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/06/Handelsblatt_Grafik.jpgΠαρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από επίσημες πηγές ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης φέρεται να επεξεργάζεται πυρετωδώς ένα «συνολικό πακέτο» για το ευρώ ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου που θα επισφραγίσει το μηχανισμό στήριξης από τα μέσα του 2013.

Στη σημερινή «φάση συγκέντρωσης όλων των ενδεχόμενων μέτρων» εξετάζονται τόσο διευκολύνσεις για το χρέος της Ελλάδας, όσο μία στενότερη οικονομική συνεργασία καθώς και ένα ‘φρένο χρέους’ για όλες τις χώρες του ευρώ και ένα σκληρό τέστ αντοχής για τις τράπεζες, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας “Ηandelsblatt” (Χάντελσμπλατ, 21.01.11), επικαλούμενη ‘εσωτερικές’ πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ πιέζουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε το ταμείο διάσωσης ‘EFSF’ να συνδράμει την Ελλάδα, ενδεχομένως και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στην αντιμετώπισης του χρέους τους. Επειδή τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά έχουν πέσει στο 60% έως 95% του συνόλου που θα χρειαστεί να πληρώσει η Αθήνα, θα μπορούσε να τα αγοράσει το EFSF και να τα μεταπουλήσει στην ίδια αξία στην Ελλάδα, είτε να χορηγήσει ευνοϊκά δάνεια στην Ελλάδα για την επαναγορά του χρέους της».

Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς αμφιβάλλουν για την επιτυχία μιας τέτοιας «εθελούσιας αναδιάρθρωσης». Σύμφωνα με τη Handelsblatt, ο Κορνέλιους Πούρπς της Unicredit θεωρεί ότι «ένα τέτοιο μέτρο θα απέφερε λίγα». Εκτιμάται ότι έτσι θα επέλθει μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους της τάξεως του 10-20%. Σε κάθε περίπτωση «αυτό θα είναι μία ελάφρυνση» λέει ο Έρικ Νίλσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Ευρώπης. Από την πλευρά του ο Στέφαν Γκροθάους της τράπεζας WGZ διατυπώνει το φόβο ότι οι επενδυτές θα εκλάβουν αυτό το εθελούσιο «κούρεμα» ως μία «προετοιμασία για πολύ σκληρότερη μείωση του χρέους». Ο αναλυτής προειδοποιεί ότι «αυτό θα θέσει την αγορά ομολόγων υπό ακόμη μεγαλύτερη πίεση».

Που θα κινηθεί ο Σαμαράς κατά την προ ημ. διάταξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική που γίνεται τη Δευτέρα στη Βουλή μετά από αιτημα του

http://estb.msn.com/i/BF/754545CAFE64EE158BCABD7B2FE8A.jpgΤην «εθνική κόκκινη γραμμή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» θέλει να βάλει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή που έχει ζητήσει και η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.

Η κίνηση του κ. Σαμαρά, όπως εξηγούν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του, έχει πολλαπλές στοχεύσεις. Κατ΄ αρχήν να προσδώσει σαφές και συγκεκριμένο περιεχόμενο στο «νέο πατριωτισμό» που προβάλλει από την επομένη της ανάληψης της ηγεσίας του κόμματος και που συνιστά έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες της πολιτικής φυσιογνωμίας της ΝΔ -ο άλλος πυλώνας είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Παράλληλα θέλει να καταστήσει διακριτό το πολιτικό στίγμα του κόμματος στα εθνικά θέματα τόσο σε σχέση με το κυβερνών κόμμα όσο και από τα δύο μικρά κόμματα στην κεντροδεξιά γειτονιά που το απειλούν κυρίως από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Κυρίως όμως ο κ. Σαμαράς θέλει, όπως λένε στελέχη του επιτελείου του, "να αποδομήσει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης" και να βάλει φραγμούς, ενδεχομένως και να προλάβει εξελίξεις. Συνεργάτης του κ. Σαμαρά έλεγε ότι «διαφαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης η πρόθεση να εκμεταλλευθεί την οικονομική κρίση για να γίνει δεκτή από την κοινή γνώμη η συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου». Με το επιχείρημα ότι η οικονομική εκμετάλλευση του Αιγαίου μπορεί να βοηθήσει την χώρα να βγει από την δεινή οικονομική θέση να καμφθούν αντιστάσεις της κοινωνίας. Η θέση του κ. Σαμαρά είναι δεδομένη και θα την επαναλάβει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση: «δεν υπάρχει τίποτε για συνεκμετάλλευση, δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τον δικό μας εθνικό πλούτο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε μυστική διπλωματία. Η δική του θέση είναι ότι γενικότερα η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει την διαπραγμάτευση με την Τουρκία την ώρα που βρίσκεται σε θέση αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμβουλος του κ. Σαμαρά έλεγε ότι «δεν είχε κανένα λόγο ο κ. Παπανδρέου να πάει στον Ερζερούμ και να μιλήσει στους τούρκους πρέσβεις που λειτουργούν παντού όπου είναι τοποθετημένοι σαν εχθρικός για την χώρα μας διπλωματικός στρατός και όχι μόνο για τα κοινά θέματα άλλα σε όλα τα ζητήματα με πρώτο το Σκοπιανό για το οποίο πιέζουν τις κυβερνήσεις των χωρών που βρίσκονται να αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ». Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπαινίσσονται ότι η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Ερντογάν που διήρκεσε μιάμιση ώρα χωρίς να κρατηθούν πρακτικά συνιστά μυστική διπλωματία.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει η Ελλάδα να ανακηρύξει όπως έχει δικαίωμα την δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), θέμα στο οποίο αντιδρά σθεναρά η Τουρκία παρότι εκείνη έχει ανακηρύξει δική της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον επιχείρημα για την χώρα μας. Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε για να μελετήσει τα πρακτικά της συζήτησης στην Βουλή για το θέμα αυτό ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα την περασμένη Παρασκευή.

Το επιτελείο της ΝΔ αναφέρει ότι στη συζήτηση της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς θα ανοίξει όλη την βεντάλια των εθνικών θεμάτων που συμπεριλαμβάνει και το Σκοπιανό και το Κυπριακό. Για το Σκοπιανό η θέση της ΝΔ είναι ότι η χώρα μας μετά το βέτο στο Βουκουρέστι είναι σε πλεονεκτική θέση, δεν έχει λόγο να βιάζεται και να επισπεύδει τις εξελίξεις, εκείνη που έχει το πρόβλημα είναι η ηγεσία του γειτονικού κράτους.

Για το Κυπριακό υπάρχει η πάγια θέση ότι η όποια λύση θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ αν θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκοί της πορεία. Επιπλέον ο κ. Σαμαράς τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε παραλλαγής του σχεδίου Ανάν που απορρίφθηκε με το δημοψήφισμα του κυπριακού λαού.

Με την κίνησή του αυτή ο κ. Σαμαράς σπάει μία τακτική δεκαετίας που είχε ακολουθήσει και ο κ. Κώστας Καραμανλής να μένουν εκτός της δημόσιας συζήτησης τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με το επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης». Μέχρι στιγμής ο κ. Σαμαράς είχε επικεντρώσει στα θέματα της οικονομίας με την κορυφαία αντιπαράθεση στα εξωτερικά θέματα που θεωρούνται προνομιακό πεδίο για τον κ. Παπανδρέου τονίζει το αρχηγικό κύρος του. Το ανέβασμα των τόνων στα εθνικά δεν είναι άσχετο με την εκτίμηση της ηγεσίας της ΝΔ ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ενδεχομένως και μέσα στην Άνοιξη.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε υπέρ της απαλλοτρίωσης ακινήτων στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXeiviuHlh5HfHbWEuCmBLBPvT1CBJncoy0s0UtXDo2Ac1ZtYJ9PFwklCxoQJOGSecPUP4GooBuVU6ABmO8X0C7YEK0h3EN-FzHebWZKR4fg_LgHkHVINgzDhKiimTuZ1zoCV9D4FDsgfb/s1600/chania-crete-greekislands.jpgΥπέρ της απαλλοτρίωσης ή της απευθείας εξαγοράς 12 ακινήτων στην Παλιά Πόλη των Χανίων, που βρίσκονται σε επαφή με το βυζαντινό τείχος επί της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου και επί της οδού Καραολή Δημητρίου, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα μέλη του ΚΑΣ, η απαλλοτρίωση των ακινήτων κρίνεται αναγκαία ώστε να αναδειχθούν και να προστατευτούν τα πολύ σημαντικά, από αρχαιολογική άποψη, μνημεία στα οποία εφάπτονται. Πρόκειται για τον βυζαντινό πύργο, που είναι ιδιόκτητος, καθώς και τμήμα των τειχών της πόλης, όπου οι ανασκαφές που διενεργούνται αυτή την περίοδο έχουν αναδείξει πολύ σημαντικά ευρήματα.

«Πρόσφατα εντοπίστηκε το προτείχισμα του τείχους, που δεν ξέραμε ότι υπήρχε και το οποίο υπολογίζουμε ότι περιτρέχει την πόλη», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος παρουσίασε τη θέση της Εφορείας επί του θέματος.

Τονίζοντας τη σημαντικότητα της τοποθεσίας, ο κ. Ανδριανάκης επισήμανε επίσης ότι στο διάστημα μεταξύ του προτειχίσματος και του τείχους βρέθηκε η συνέχεια της μινωικής Κυδωνίας. "Τη συγκεκριμένη οχύρωση τη λέμε το 'βιβλίο της πόλης των Χανίων' γιατί διαχρονικά καλύπτει τα πάντα, από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα", ανέφερε, εξηγώντας τους λόγους που η Εφορεία εισηγήθηκε την απαλλοτρίωση.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που αντιδρούν στις απαλλοτριώσεις. «Σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε δεν πιστεύουμε ότι αποτελεί προτεραιότητα το γκρέμισμα 11 μαγαζιών για την αποκάλυψη 100 τετραγωνικών τείχους », δήλωσε ένας εκ των ιδιοκτητών, τονίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του ζητήματος.

Η προτεινόμενη απαλλοτρίωση πάσχει διότι στηρίζεται σε ανακριβή στοιχεία, δήλωσε μεταξύ άλλων η δικηγόρος των ιδιοκτητών, διευκρινίζοντας ότι τα υπό απαλλοτρίωση κτίρια τελούν υπό ειδικό καθεστώς προστασίας λόγω της κήρυξης της Παλιάς Πόλης των Χανίων ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου. "Η πρόταση τίθεται εν αμφιβόλων, καθώς μεταξύ των κτιρίων που εφάπτονται του βυζαντινού τείχους υπάρχουν και ακίνητα που αποκλείονται της απαλλοτρίωσης", συμπλήρωσε.

Εδώ και χρόνια έχουν γίνει πολλές απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεις στην πόλη των Χανίων και έχουν αναδειχθεί πολλά σημεία των τειχών, με πολύ καλά αποτελέσματα σε ορισμένα σημεία.

«Η πόλη των Χανίων αποκτά ξανά τα τείχη της, τα οποία γίνονται εμφανή», δήλωσαν μέλη του ΚΑΣ που εισηγήθηκαν την πρόταση, συμπληρώνοντας ότι ο πύργος είναι ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός τόπος, η προστασία του οποίου θα αναδείξει ολόκληρο τον μνημειακό πλούτο της πόλης.

Το κόστος της απαλλοτρίωσης ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ορκίστηκαν τρεις Ελληνοαμερικανοί νέοι πολιτικοί

Τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) για τρεις νεαρούς Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς. Πρόκειται για τη Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου εξελέγη μέλος της Πολιτειακής Βουλής Νέας Υόρκης, τη Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη που εκλέχθηκε επίσης πολιτειακή βουλευτής και το Δημοκρατικό Μιχάλη Γιάνναρη, ο οποίος μετά από δέκα χρόνια υπηρεσίας στην Πολιτειακή Βουλή, είναι πλέον μέλος της Πολιτειακής Γερουσίας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqxgnhyphenhyphenbUEJsZsg7C6oN_M8YpNUrOCoTaFKyvZTMiSMDpgUjz-6Q2-CWrYSNA8e0N8J_xdgYTUYpPt68bHVyAD6fdEZB0t7q-2Q0_PNt-4l0dU6uVws6vhsM3hImMB4gPV4nMIjcaOH4k1/s400/aravella_gamos_300.jpgΗ Αραβέλλα Σιμωτά (στη φώτο αριστερά στο γάμο της στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς), με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ορκίστηκε σε τελετή που έγινε στην Αστόρια, όπου επίσης έδωσαν το νενομισμένο όρκο ο Μιχάλης Γιάνναρης που κατάγεται από τα Καλάβρυτα και η ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, η οποία είναι συνιδρύτρια και συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" στο Κογκρέσο, ενός συνδέσμου που προωθεί τα ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα. http://media.silive.com/latest_news/photo/8953772-large.jpgΗ Νικόλ Μαλλιωτάκη, με καταγωγή από την Κρήτη, ορκίστηκε σε τελετή στο Στάτεν Άιλαντ, όπου είναι η εκλογική περιφέρειά της μαζί με το Μπρούκλιν.

"Ο πατέρας μου εργαζόταν στο παντοπωλείο επτά μέρες την εβδομάδα, από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και οι μόνες μέρες του χρόνου που έμενε σπίτι ήταν Χριστούγεννα και Πάσχα, ώστε να μπορέσουμε εγώ και ο αδελφός μου να σπουδάσουμε", τόνισε συγκινημένη μετά την ορκωμοσία της η Αραβέλλα Σιμωτά, αναφερόμενη στο δικό της ταξίδι μέχρι να γίνει βουλευτής. Η 32χρονη πολιτικός υπογράμμισε, παράλληλα, ότι "ποτέ δεν θα ξεχάσουμε από που ξεκινήσαμε και τι θυσίες έκαναν για εμάς οι μετανάστες γονείς μας".

http://famousankles.files.wordpress.com/2008/04/20080406-greek-independence-day-parade-03-assemblyman-mike-gianaris.jpg?w=445&h=320Η Δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, υπάρχουν πάρα πολλά καινούργια μέλη της Βουλής και της Γερουσίας και έτσι χρειάζεται να τους ενημερώσουμε για τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Κύπρο". Η κ. Μαλόνι επισήμανε ότι "βασική μας επιδίωξη είναι η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διεθνούς δικαίου και στην περίπτωση της Κύπρου".

Ο Μιχάλης Γιάνναρης (στη φώτο αριστερά από παρέλαση ομογενών για την 25η Μαρτίου), επισήμανε ότι "όλο και περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί εκλέγονται σε δημοτικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές θέσεις, με αποτέλεσμα η Ομογένεια να έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκεί μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο".

Αυστραλία: Από τις εμπορικότερες ταινίες το φιλμ "Βασιλιάδες της Μυκόνου"

http://lampsifm.com/923/wp-content/uploads/2010/10/THE-KINGS-OF-MYKONOS-SE.JPG H ελληνοαυστραλέζικη κωμωδία "Βασιλιάδες της Μυκόνου" ήταν από τις πιο εμπορικές ταινίες της Αυστραλίας για το 2010 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η συγκεκριμένη ταινία με περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, κατετάγη στην 4η θέση μεταξύ των εμπορικότερων αυστραλιανών ταινιών του 2010.

Πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ο δημοφιλής Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Νικ Γιαννόπουλος που επέστρεψε στον κινηματογράφο δέκα χρόνια μετά το "The Wog Boy", την πρώτη του επιτυχία το 2000, αλλά και στην Ελλάδα μέσα από ένα σενάριο, που έγραψε με τον Κρις Αναστασιάδη, που συνδέει τον τόπο καταγωγής του με την Αυστραλία. Η σκηνοθεσία ήταν του Πίτερ Ανδρικίδη.

Εκτός από το Γιαννόπουλο στην ταινία έπαιξαν οι Αλεξ Δημητριάδης, Βινς Κολόζιμο, Κοζίμα Κόπολα, Κέβιν Σόρμπο και Κώστας Κίλιας και από την Ελλάδα η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Μάνος Γαβράς.

Ασύληπτο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Δημιούργησε 418.500 ανέργους μέσα σε ένα χρόνο!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTTYUvE7WoFsJtBiiiYc0WmTgrwJHIB9RbZY-xUiVIPTNNdlQ3WfI59ZyPerOJ9Dg-6ZnddCLElhHLoI1MJlKjgQAFgySmyjCiNkJlbC9zcbDRQ7wbSZ-K98UlM0DMNcFTWJUFcKfE5pLS/s1600/tromaktiko.jpgΤο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Δεκέμβριο 2010 ανήλθε σε 653.552 άτομα. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (ΣΣ. Σε όλη την ανακοίνωση ο ΟΑΕΔ δεν αναφέρει πουθενά το ποσοστό των ανέργων αλλά τους αναφέρει μόνο σαν απόλυτο νούμερο!!! Τυχαίο;).

Από αυτά 235.125 (35,98%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 418.427 (64,02%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 33,62% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 20,74%

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου, χωρίς ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία για όλες τις γυναίκες, όλη την επόμενη εβδομάδα

http://i48.tinypic.com/97r8rk.jpgΔωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

«Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας .

Επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα δέχονται τα παρακάτω νοσκομεία:

1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"

2 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ "Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"

3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"

4 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"

5 ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ " Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"

6 ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

2Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

7 ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΤΖΑΝΕΙΟ"

8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ "BΟΣΤΑΝΕΙΟ"

10 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ"

3Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

11 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

12 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ"

13 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

14 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

15 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

16 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

17 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

18 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

19 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

20 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"

21 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ"

22 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"

4Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

23 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"

24 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ"

25 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

26 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

28 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

29 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

31 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"

32 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

33 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ

5Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

34 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ"

35 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

36 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ"

37 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

38 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

39 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ

6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

40 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

41 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

42 Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ

43 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

44 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

45 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

46 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

47 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ"

48 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

49 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

50 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

51 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

52 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

53 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"

54 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

55 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ

56 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

57 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

58 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ

59 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

60 ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ"

7Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

61 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

62 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΚΕΙΟ"

63 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

64 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ"

65 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΑΠΕ

Κλείνουν άλλα δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μειωμένης κίνησης

Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι ένας από τους κυριότερους λόγους της μειωμένης κίνησης σο κέντρο της πρωτεύουσαςΜετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21», ξενοδοχεία που έκλεισαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαιτίας και του υψηλού μισθώματος στο οποίο δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν, και ο όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη προχωρεί σε διακοπή της λειτουργίας δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας «Classical» στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ήδη έχει κλείσει το ξενοδοχείο «Αcropol», δυναμικότητας 167 δωματίων, ενώ και το «Fashion Ηouse Ηotel», δυναμικότητας 115 δωματίων, πρόκειται σύντομα να διακόψει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ομίλου που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline», η Αθήνα έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα ως προορισμός, καθώς τα χρόνια ζητήματα που επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης έχουν πλήξει την εικόνα της πρωτεύουσας και της χώρας γενικότερα.

Την ίδια ώρα αιτία για την παύση της λειτουργίας των δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας είναι και τα υψηλά μισθώματα τα οποία καταβάλλονταν, καθώς το «Αcropol» ήταν μισθωμένο από ιδιώτη, ενώ το «Fashion Ηouse Ηotel» ανήκει στο Γηροκομείο Αθηνών, με ετήσιο μίσθωμα που έφθανε στα 2,5 εκατ., καθώς περιλάμβανε και μια χορηγία του κ. Δασκαλαντωνάκη προς το ίδρυμα.

Η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει την «αντικατάσταση» των 550 συνολικά κλινών της Αθήνας με 850 κλίνες που θα προστεθούν στο δυναμικό του στην περιφέρεια της χώρας.

H πτώση της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται από το 2008 στην ελληνική πρωτεύουσα έχει προκαλέσει συνολική πτώση εσόδων στα ξενοδοχεία της Αθήνας η οποία ξεπερνά το 25% την τελευταία διετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γ.Ρέτσο.

Τα προβλήματα ρευστότητας και η διαρκής πτώση στις επιδόσεις του προορισμού κάνουν τις επιχειρήσεις να αναζητούν διέξοδο στην πώληση, καθώς έχει αυξηθεί ιδιαίτερα ο αριθμός των ξενοδοχείων που πωλούνται στην Αττική, μεταξύ των οποίων τέσσερα κεντρικά ιδιόκτητα ξενοδοχεία, για τα οποία όμως δεν έχει βρεθεί ως σήμερα αγοραστής.

Στη σύγκριση Νοεμβρίου 2009-Νοεμβρίου 2010 τα έσοδα των ξενοδοχείων της Αθήνας μειώθηκαν κατά 16,9%, με παράλληλη επιδείνωση στην πληρότητα, τη μέση τιμή δωματίου (ΑRR) και το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevΡΑR).

Σκάνδαλο με ακυρωθείσα συναυλία του Χατζηγιάννη στη Μεγάλη Βρετανία!

Όπως μας πληροφορούν πολλά παιδιά, φοιτητές στο Μάντσεστερ, μέγα σκάνδαλο έχει προκύψει με την ακυρωθείσα συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου του 2010, καθώς ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής, MK Productions Ltd, Μανόλης Κουφαλητάκης, φαίνεται πως εξαφανίστηκε χωρίς να επιστρέψει τις αποζημιώσεις για μεγάλο αριθμό εισιτηρίων.

Έχοντας απενεργοποιήσει όλους τους αριθμούς επικοινωνίας που είχε δώσει στους συνεργάτες του στη Μεγάλη Βρετανία, το openpress-gr προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους που γνωρίζουν τον χώρο στο Ηράκλειο, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν πως είναι πολύ πιθανόν, λόγο της νοοτροπίας που υπάρχει στο νησί, ο Μανόλης Κουφαλητάκης να κρύβεται στο χωριό του, τις Γούβες Ηρακλείου!

Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε από ανθρώπους που γνωρίζουν τα του London Greek Radio, φαίνεται πως την οργάνωση και προώθηση της συναυλίας στο Λονδίνο, την είχε αναλάβει και έτερο μέλος της οικογένειας, ο ανιψιός ή ξάδερφος του Μανόλη Κουφαλητάκη, Μιχαήλ Κουφαλητάκης, ο οποίος και παρουσιαζόταν στους ιθύνοντες του LGR ως συνεργάτης και στέλεχος της MK Productions.

Στην επικοινωνία μας με το Hellenic Society of Manchester, το οποίο ήταν χορηγός επικοινωνίας του event, μάθαμε πως για μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ. Κουφαλητάκης τους διαβεβαίωνε πως η συναυλία απλά αναβλήθηκε και πως θα τους ενημέρωνε για τη νέα ημερομηνία, μέχρις ότου διεκόπη κάθε δίαυλος επικοινωνίας μέσα στα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος του Hellenic Society of Manchester μας ενημέρωσε πως από εκεί που το Society είχε μια πολύ καλή ευκαιρία μέσο του event να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα δίνονταν σε υποτροφίες προς φοιτητές με οικονομικά προβλήματα από Ελλάδα και Κύπρο, πλέον το Society έχει βρεθεί υπόλογο στα μάτια των φοιτητών, χωρίς να έχει ευθύνες μιας και ο μοναδικός υπεύθυνος για την οργάνωση του event ήταν η MK Productions Ltd.

Ο πρόεδρος του Society, συμπλήρωσε με έμφαση πως μετά την εξεταστική περίοδο θα κληθούν μέσο του Society όλοι όσοι δεν έχουν αποζημιωθεί για να κινηθούν νομικά, μιας και δεν βλέπει να υπάρχει πλέον ούτε η στοιχειώδεις ευαισθησία από πλευράς MK Productions Ltd.

Τα ερωτήματα που το openpress-gr θέτει είναι απλά: πως γίνεται ολόκληρος Μιχάλης Χατζηγιάννης να διασύρεται κατ' αυτόν τον τρόπο εμπιστευόμενος τέτοιου είδους επιχειρηματίες - συνεργάτες; Θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος τελικά για να αποζημιωθούν αυτά τα παιδιά; Ακούει κάποιος εισαγγελέας; Ακούει η Ελληνική και η Κυπριακή πρεσβεία στο Λονδίνο για να κινηθούν ώστε να συνδράμουν νομικά, ως οφείλουν, τους εξ Ελλάδος και Κύπρου φοιτητές;

ΥΓ: Μάθαμε πως σε πτήση από Λονδίνο προς Αθήνα θα ταξιδέψει σήμερα 21/1/2011 κάποιος Μ. Κουφαλητάκης. Οι Ελληνικές αρχές άραγε θα τον περιμένουν;

http://openpress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_7758.html

Γερμανία: Άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/40424.jpgΟ πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (ΒDI), Χανς-Πέτερ Καίτε, ζητά να διαμορφωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

«Μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους», εκτιμά ο κ. Κάιτελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ Παρασκευής 21.01.11).

Ο κ. Κάιτελ διαπιστώνει ότι ήδη σήμερα το βάρος του χρέους είναι δυσβάσταχτο και θα συνεχίσει να αυξάνεται. «Πρέπει να διατυπώσουμε μία λύση για τη χώρα. Αυτή μπορεί να είναι μόνον η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες», λέει ο κ. Κάιτελ.

Ο πρόεδρος του BDI καλεί τις χώρες της Ευρωζώνης να αποσαφηνίσουν άμεσα το τοπίο. «Είναι αντιπαραγωγικό, να οξύνεται τεχνητά η κατάσταση μέχρι το 2013 για να γίνεται μετά τομή στα χρέη», λέει ο κ. Καίτε, παραπέμποντας στο μόνιμο μηχανισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013.
Υποστηρίζει δε ότι «το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρεών είναι προτιμότερο να ξεκινήσει σήμερα παρά αύριο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ι. Βρούτσης για τα τελικά στοιχεία της πορείας των εσόδων του Προϋπολογισμού το 2010

«Η δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων της πορείας των εσόδων του Προϋπολογισμού για ολόκληρο το 12μηνο του 2010, αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απόκλιση στόχων και την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ουσιαστικά, η περίοδος αυτή ταυτίζεται με την πρώτη ολοκληρωμένη θητεία της κυβέρνησης του Μνημονίου. Περίοδος, μέσα στην οποία ελήφθησαν μέτρα άδικα για τους πολλούς.

Μέτρα που έφεραν βίαιες ανατροπές στη ζωή όλων.

Μέτρα που αύξησαν τους φόρους.

Μέτρα που, δυστυχώς, δείχνουν ότι οι θυσίες πηγαίνουν χαμένες.

Παρά το γεγονός ότι το 12μηνο του 2010:

* Eπιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις εμμέσων φόρων από ποτέ (ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων, καπνού κλπ).
* Συμπεριλήφθηκε μεγάλο τμήμα της διαδικασίας της περαίωσης.
* Μειώθηκε η επιστροφή φόρων στις επιχειρήσεις.
* Συμπεριλήφθηκε η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Η υστέρηση των εσόδων, έναντι των στόχων είναι αποκαλυπτική.

Συγκεκριμένα:

* Τα τακτικά έσοδα αυξήθηκαν μόνο κατά 4% (δηλαδή 2,08 δισ. €).
* Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 5,4% (δηλαδή 1,16 δισ. €), έναντι στόχου αύξησης στο Μνημόνιο περίπου 2%.
* Τα έσοδα από έμμεσους φόρους αυξήθηκαν κατά 9,6% (δηλαδή 2,7 δισ. €), έναντι στόχου αύξησης στο Μνημόνιο περίπου 19%.
* Τα έσοδα του Προϋπολογισμού για το 2010 έκλεισαν, τελικά, με αύξηση μόνο 5,5% (περίπου 2,7 δισ. € επιπλέον έσοδα από τον Προϋπολογισμό του 2010), παρά το γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν για αύξηση των εσόδων κατά 9% και ο αρχικός στόχος, με βάση το Μνημόνιο, προέβλεπε ετήσια αύξηση 13,7%.

Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει. Οι συνεχείς αποκλίσεις από τους στόχους, που θέτει η ίδια ή το Μνημόνιο, επιβεβαιώνουν τη θέση της Ν.Δ., ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την οικονομική της πολιτική»

I Βρούτσης για τη μη δημοσιοποίηση ης λίστας των οφειλετών του δημοσίου όπως είχε δεσμευθεί ο Παπακ

«Είναι έκθετη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από την απροθυμία του υπουργείου Οικονομικών να δημοσιοποιήσει τη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου, όπως είχε πρόσφατα δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή (ΣΣ. Και του έχουμε πολλακις υπενθυμίσει και εμείς από εδώ τις τελευταίες μέρες).

Μόλις χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς δήλωσε στη Βουλή ότι η δημοσιοποίηση τελικά δεν θα γίνει!

Μήπως ο κ. Κουσελάς αδειάζει τον υπουργό του;

Ή μήπως ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε ψέματα από την αρχή;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό.

Όπως συνειδητά το έκανε και ο Πρωθυπουργός, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», επικαλούμενος αυτές τις ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο, που λίγους μήνες μετά επιχείρησε να τις διαγράψει».

Βομβιστικές επιθέσεις;

3 εκρήξεις ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στη ΓΑΔΑ σύμφωνα με το indymedia...

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύουν αυτού, άρα και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο νόμος λοιπόν 3424/2005, που τροποποιήθηκε με τον 3691/2008, ενσωματώνει την οδηγία 2001/97 για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες που τροποποιεί τον Ν. 2331/95 δεν δεσμεύεται με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (συν. 1 ).

Από τα πραγματικά περιστατικά της εξέτασης μαρτύρων και της δικογραφίας προκύπτουν καταφανώς,

Eυθύνες Αναστασίου Μαντέλη και Κωνσταντίνου Σημίτη

Α . Παράβαση του ανωτέρου νόμου τουλάχιστον για τον Αναστάσιο Μαντέλη τ. Υπουργό και για χρηματικά ποσά 200.000ΓΜ και 250.000ΓΜ. Η δικαιοσύνη του έχει ήδη επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την χώρα δεχόμενη αυτή την νομολογία.

Β. Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσιρόδη 1282/2/6/2010 (συν. 2 ) να θέσει στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά μου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο αποδεικνύει την υιοθέτηση των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή τα 1.000.000 ΓΜ που αποεδείχθηκε ότι πήρε από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS πήγε στο ΠΑΣΟΚ του οποίου αρχηγός ήταν ο τ. Πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης.

Άρα ο Κων/νος Σημίτης αν αληθεύει η απόφαση της δικαιοσύνης εν γνώσει του έγινε αποδέκτης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του κινήματος χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.

Από την κατάθεση Χριστοφοράκου της 6/7/2209 στον εισαγγελέα του Μονάχου (συν. 3) σελίδες 7-8 προκύπτει έταιρο ποσό 600.000+400.000 ευρώ που φέρεται να βρίσκεται στην Ελβετία όπως επί λέξη αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου « Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από (συν.4 ) της συμφωνίας συμβιβασμού της SIEMENS A.G. και της SIEMENS Α.Ε. με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπου στο άρθρο 4 αναγνωρίζεται αυτό το ποσό και δεσμεύεται ο Χριστοφοράκος να επιστρέψει αυτό στη SIEMENS. Σημαντικό είναι δε ότι το συμφωνητικό υπογράφεται και από το σημερινό στέλεχος της SIEMENS Πήτερ Συκέλλη.

Προκύπτει επίσης ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν ευθύνες των τ. Υπουργών :

Παπαντωνίου Γιάννο, Χριστοδουλάκη Νικόλαος ,Τσοχατζόπουλου Άκη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιου, Μαλέσιο Ευάγγελο, Μαρκογιαννάκη Χρήστου και Λιάπη Μιχάλη.

Ο τ. Υπουργός Χρήστος Βερελής συνέδραμε την επιτροπή στο έργο της υποδεικνύοντας τις ευθύνες του Νικόλαου Χριστοδουλάκη.

Οι τ. Υπουργοί Χρυσοχοίδης Μιχάλης και Βουλγαράκης Γεώργιος δεν είχαν όπως αποδείχθηκε ουδεμία αρμοδιότητα.

Τέλος οφείλει η Κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από κάθε υπεύθυνο για την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

Πέρα των ανωτέρω συμφωνώ για την περαιτέρω διερεύνηση που θα κρίνει η ολομέλεια της βουλής.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ