19 Ιανουαρίου 2011

Μαρινάκης : "Δεν ασχολούμαι με αργόσχολους"

"Δεν ασχολούμαι με αργόσχολους που δεν κάνουν τίποτα στη ζωή τους" ήταν η απάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση του Πατέρα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους με κακεντρέχεια ασχολούνται με την αγαπημένη του ομάδα . Ξεκάθαρα πράγματα...

Παπακώ: Δεν μας νοιάζει το πολιτικό κόστος... Πως να σε νοιάζει ρε μεγάλε αφού κάνεις δημοσκοπήσεις πριν πάρεις αποφάσεις

Σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
«Προχωρούμε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων πέρα από το πολιτικό κόστος»
Ε βέβαια ρε μεγάλε δεν σε νοιάζει το πολιτικό κόστος!!!
Αφού χθες πριν φύγεις από την Αθήνα υπέγραψες την απόφαση να κάνει το υπουργείο δημοσκόπηση για τα κλειστά επαγγέλματα!!
Τι δεν το πιστεύετε; Δεν είναι δυνατόν;
Κι όμως με το ΠΑΣΟΚ όλα γίνονται...
Δείτε:

Συνεχώς παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι δεν τους νοιάζει το πολιτικό κόστος αλλά και για να ...βήξουν κάνουν δημοσκόπηση.
Με δημοσκόπηση 1.000 ατόμων μέσω τηλεφώνου θα ρυθμίσει ο Παπακωνσταντίνου την πολιτική του για τα ''κλειστά'' επαγγέλματα.



Για άλλη μια φορά ο Πρετεντέρης βρέθηκε πάνω από τον Νικολάκη... σέρνεται η εκπομπή του

Στο 15,5% διαμορφώθηκε η τηλεθέαση στο σύνολο για την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη με θέμα «Αλλάξαμε. Βουλιάξαμε;», ενώ στα νεανικά κοινά ήταν στο 8,3%.

Σε άλλη ώρα (εμφανώς καλύτερη και καταλληλότερη για την πλειοψηφία του κόσμου), η εκπομπή του Νικολάκη «Πρόσωπο με πρόσωπο» με θέμα «κόντρες για το φράχτη στον « Έβρο» έκανε μόνο ένα αναιμικό 11,8% στο σύνολο ενώ με 5,6% στα νεανικά κοινά καταποντίστηκε... λογικό με καμιά 50 καλεσμένους όπου δεν γίνεται συζήτηση αλλά χάβρα... αλλά τι να κάνει κι ο Νικολάκης έχει τόσες πολλές υποχρεώσεις να εξυπηρετήσει που δεν μπορεί να βολευτεί με λιγότερους κλεσμένους.

Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ 1-1 / Το γκόλ του Βιερίνια

1-1 με γκολάρα του Βιερίνιαααααα


osfp paok 1-1 vierinia
Ανέβηκε από pklora7. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.

ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η προκήρυξη της ΕΡΤ έλεγε ξεκάθαρα ότι για την πρόσληψη στην ΕΡΤ υπάρχει ασυμβίβαστο για όσους εργάζονται σε ανταγωνιστικά μέσα και πιο συγκεκριμένα σε άλλο ραδιόφωνο, περιοδικό, ή portal... προφανώς οι παρακάτω προσλήφθηκαν γιατί τα μέσα που εργάζονται δεν θεωρούνται ανταγωνιστικά αλλά θυγατρικές του ίδιου ομίλου... δηλ. του ΠΑΣΟΚ... αυτή είναι η απάντηση στην απορία των φίλων anergoidimosiografoi.blogspot.com:

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με το portal της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ?


Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με το portal του ΒΗΜΑΤΟΣ?




Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με το portal newspost?


Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με το ραδίοφωνο 989?

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με το ραδιόφωνο ΒΗΜΑ fm?

Οριστική η παραγραφή των αδικημάτων των Π. Δούκα, Αλ. Κοντού και Ευ. Μπασιάκου για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετώπίζαν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.

Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία 3-2 αποφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμετόχους και μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη - ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Το βούλευμα αυτό είναι τελεσίδικο και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο. Στο βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμέσως πλην σαφώς θα αναφέρεται ότι η Βουλή έπρεπε να ελέγξει το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων των τριών πρώην βουλευτών της ΝΔ στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρο του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου. Ολα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το από 18 Οκτωβρίου 2010 πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ και η προξενηθείσα συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Εξάλλου, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003) το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.

Πρόταση Ανδρειωτέλλη

Σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Ανδρειωτέλλης στην πρότασή του προς το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, υποστήριξε:

«Η ποινική δίωξη κατά των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων ασκήθηκε από τη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε μετά την τέλεση των πράξεων, ως μη έδει και δη ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης, από το φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου. Κατά συνέπεια, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, ενώ, όσον αφορά τους συμμετόχους μη πολιτικά πρόσωπα, ως προς τους οποίους παύουν να έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ν. 3126/2003, δεν θίγεται η δικαιοδοσία των τακτικών ποινικών δικαστηρίων και, κατ’ επέκταση, των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών αυτών, αιρομένης, ως προς αυτούς, της συνάφειας, λόγω της συμμετοχικής τους δραστηριότητας με τους κατηγορουμένους πολιτικά πρόσωπα.

Μετά από αυτά, αφού εξέλειπε ο λόγος παραπομπής της υποθέσεως για ανάκριση ως προς τους πρώην υπουργούς κκ. Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό και τον πρώην υφυπουργό κ. Πέτρο Δούκα, πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον τους ποινική δίωξη λόγω εξαλείψεως, ως προς αυτούς, του αξιόποινου των πράξεων που τους αποδίδονται, δεν υφίσταται πλέον αρμοδιότητα του ανακριτή - αρεοπαγίτη ούτε και για τους τυχόν συμμετόχους, αφού αρμόδιος ανακριτής γι’ αυτούς είναι η ορισθείσα, με την υπ’ αριθμ. 1/2009 απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, εφέτης - ανακρίτρια, αρμοδιότητα δε του ανακριτή - αρεοπαγίτη για ανάκριση που θα αφορά, μετά την εξάλειψη του αξιόποινου ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, αποκλειστικά τους συμμετόχους - μη πολιτικά πρόσωπα - δεν προβλέπεται από το Ν. 3126/2003 ούτε από άλλη νομική διάταξη»

Goldman Sachs: Μειωμένα κέρδη κατά 50% στο 4ο τρίμηνο του 2010... μην τρελένεστε όμως από τα 4,79 δις έπεσε στα 2,23 διςδολ.

Η εντυπωσιακή συμφωνία με το Facebook (δάνειο 1,5 δις δολ στο Facebook και δημιουργία ανάλογου fonds στο οποίο θα μπορούν να επενδύσουν μη Αμερικάνοι επενδυτές συμμετέχοντας στο Facebook) πριν λίγες μέρες έφερε στη Goldman Sachs τη φήμη του πρωτοπώρου. Πριν λίγες ώρες όμως ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα με την ανακοίνωση των μειωμένων κερδών για το 4 τρίμηνο του 2010 και τη βουτιά της μετοχής.

Οι αναλυτές που περίμεναν ανυπόμονοι τα νούμερα απογοητεύθηκαν μιας και είδαν την Τράπεζα να χάνει πάνω απ' τα μισά κέρδη της στο 4ο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη ήταν μόνο 2,23 δις ενώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ήταν 4,79 δις δολάρια.

Η απώλειες οφείλονται στο ότι το κερδοφόρα τμήματα των ομολόγων, νομισμάτων και πρώτων υλών (πετρέλαιο) δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Συνολικά στη χρονιά η Τράπεζα είδε επίσης να μειώνονται τα κέρδη της από τα 12,2 δις στα 7,7 δις δολάρια.

Όπως ήταν αναμενόμενο η μετοχή έπεσε με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της ΝΥ κατά 3% συμπαρασύροντας και άλλες μετοχές και εξανεμίζοντας το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί χθες με την ανακοίνωση από την Apple των 6 δις δολ κερδών στο τελευταίο τρίμηνο.

Η Goldman Sachs που θεωρείται η πιο αποδοτική Τράπεζα της Wall Street ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της η Morgan Stanley και την Παρασκευή η Bank of America. Η ηγέτιδα των Τραπεζών όπως θεωρείται αυτή την περίοδο, η JPMorgan Chase, έχει ήδη ανακοινώσει κέρδη 4,8 δις δολάρια και συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της κρίσης μιας και έγραφε κέρδη σε μια περίοδο όπου οι ανταγωνιστές της προσέτρεχαν στη βοήθεια του Κράτους ή αντιμετώπιζαν το φάσμα της χρεοκοπίας.

DER SPIEGEL

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, αύριο, Πέμπτη, 11.00 π.μ. για το ζήτημα των συμβασιούχων στον Δήμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, αύριο, Πέμπτη, 11.00 π.μ. με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για το ζήτημα των συμβασιούχων στον Δήμο.

Συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου και επίδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31.12.2010 και αποφάσισε ευρείες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 11.00 π.μ. με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, των σωματείων τους, δημοτικών παρατάξεων και φορέων μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Πατούλης θα επιδώσει στον Υπουργό Εσωτερικών ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και στις 12.30 θα προχωρήσει σε ενημέρωση και κατάθεση του ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε, το συμβολικό κλείσιμο την Πέμπτη του Δημαρχείου Αμαρουσίου και όλων των υπηρεσιών του Δήμου (πλην των βρεφονηπιακών σταθμών), για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι. Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης του προσωπικού και των δημοτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα αναχωρήσουν στις 10 π.μ. από το Δημαρχείο Αμαρουσίου τρία λεωφορεία με προορισμό το κτίριο του υπουργείου (Βασ. Σοφίας 24, Αθήνα).

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 21/1/2011 συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και εργαζομένων στην είσοδο του ιστορικού εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου, επί της Λ. Κηφισίας στη συμβολή με την οδό Βασ. Σοφίας.

Με το ψήφισμα που φέρει τη στήριξη και των σωματείων των εργαζομένων του Δήμου και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έπειτα από πρόταση της Διοίκησης ζητείται άμεσα:

· Η ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο που είτε έληξαν, είτε πρόκειται να λήξουν στο επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την προκήρυξη θέσεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό όπου υπάρχουν,

· Η ανανέωση για έναν χρόνο της δυνατότητας σύναψης προγραμματικών συμβάσεων προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στους κατοίκους του χωρίς διακοπή, στο διάστημα μετάβασης στο νέο καθεστώς,

· Η αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, του χρόνου απασχόλησης, καθώς και της εντοπιότητας όλων όσοι εργάζονταν μέχρι σήμερα με καθεστώς συμβάσεων, όταν θα συμμετάσχουν σε μελλοντικές προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού, μοριοδότηση που με προσωπικούς αγώνες της Δημοτικής Αρχής είχε ισχύσει τα προηγούμενα χρόνια και κατήργησε ο υπουργός Εσωτερικών άνευ προειδοποίησης και αιτιολογίας,

· Η καλύτερη λειτουργία και άμεση ανταπόκριση του ΑΣΕΠ στα αιτήματα που του υποβάλλονται για την έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψήφισμα καταψήφισε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Μαρούσι, Επιστροφή στο Μέλλον» , του Ηλία Γιαννακάκου, η οποία, όμως, δεν κατέθεσε άλλη πρόταση, ούτε ψήφισμα, ενώ παράλληλα αποφάσισε να απέχει από όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Στην αρχική του τοποθέτησή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πατούλης παρουσίασε την κατάσταση με τους εργαζόμενους του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31.12.20100 και δεν δύνανται να ανανεωθούν, βάσει απόφασης του Υπουργού κ. Γ. Ραγκούση.

Παρουσιάζοντας τις ενέργειες της Διοίκησης κατά τα προηγούμενα χρόνια, που έβγαλαν από χρόνια ομηρία εκατοντάδες εργαζομένους στον Δήμο, και που αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της, ο κ. Πατούλης, κατονόμασε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Υπογράμμισε ότι ως Δήμος είχε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την απόφαση του Υπουργού, τόσο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Α.Α. 199-29/4/2010 ), όσο και με τρεις επιστολές της Διοίκησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών (Α.Π. 079272 - 22/10/2010, Α.Π. 086519 - 18/11/2010, Α.Π. 092881 - 5/12/2010), χωρίς όμως ποτέ να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

«Ο υπουργό δεν μπορεί να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς. Ξεκαθαρίζω ότι το θέμα θα το πάμε μέχρι τέλους. Από πολύ νωρίς ως Διοίκηση έχουμε επισημάνει στην κεντρική εξουσία, όπως και στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε, ότι ο Καλλικράτης όπως πάει, φαίνεται ότι θα γίνει «Ιπποκράτης» για τους δήμους και θα μετράμε πληγές. Και οι πρώτες πληγές είναι οι εργαζόμενοι. Για αυτό, σας καλώ όλους, να κατεβάσετε τις κομματικές σας ταυτότητες και όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας. Είναι αμετάκλητη η απόφασή μας να λειτουργήσει ο Δήμος με τους εργαζομένους του, πετυχαίνοντας την ανανέωση των συμβάσεων τους» δήλωσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προς το Συμβούλιο.

Λαμβάνοντας το λόγο τόσο ο κ. Καλλιμάνης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Αμαρουσίου, όσο και ο κ. Καγιάς, πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου, εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τις προτάσεις του κ. Πατούλη, στηρίζοντας την απόφαση για έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων και πάσης μορφής διεκδίκησης υπέρ των δικαιωμάτων των συμβασιούχων.

Αντιδράσεις εκ μέρους των εργαζομένων προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιαννακάκου, ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων δεν αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά στη Διοίκηση. Παράλληλα, και παρότι εκφράστηκε υπέρ της σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους τους απολυμένους, δήλωσε ότι ο συνδυασμός «Μαρούσι, επιστροφή στο μέλλον» δεν θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και διαδικασίες διεκδίκησης, επιλέγοντας να είναι η μοναδική παράταξη που δεν κατέθεσε ούτε πρόταση ούτε ψήφισμα υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους προς τον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν (πλην του κ. Γιαννακάκου και του συνδυασμού «Για ένα νέο Μαρούσι που επίσης διαφοροποιήθηκε) οι επικεφαλής των συνδυασμών «Λαϊκή Συσπείρωση, Εκτός των Τειχών και Κόντρα στον Καιρό) μέσα από την κατάθεση και αντίστοιχων ψηφισμάτων.

Ο κ. Μπουντούρογλου, μάλιστα, χαρακτήρισε «παράδοξο» να ακούει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιαννακάκο, να μιλάει για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα «που τον στηρίζει έχει καταλύσει κάθε έννοια σταθερής και μόνιμης εργασίας» κάνοντας λόγο για «υποκρισία που φτάνει στα όρια της».

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας: «Μόνο μέσα από τους νόμους μπορεί να βρεθεί ο τρόπος και όχι με αοριστολογίες. Ξεκάθαρα ζητάμε μεταβατική διάταξη και περίοδο. Όπως μια γροθιά στο παρελθόν, έτσι και τώρα, θα παλέψουμε για να δώσουμε και σε αυτούς τους συμβασιούχους το δικαίωμα της ανανέωσης και μοριοδότησης, για να μπορέσουν και αυτοί μετά από εύλογο χρονικό διάστημα να γίνουν αορίστου χρόνου».

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA

Πρωτοβουλία οργανωμένης αντίδρασης στις προωθούμενες ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», για τις προϋποθέσεις δόμησης στις προστατευμένες περιοχές του δικτύου Natura, αναλαμβάνει ο δήμος Βόλβης.

Σύμφωνα με την αρχική μορφή του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, δικαίωμα δόμησης έχουν μόνο τα αγροτεμάχια με εμβαδόν τουλάχιστο 10 στρεμμάτων, γεγονός που ουσιαστικά απαγορεύει την οικοδομική δραστηριότητα, στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Βόλβη και τα Στενά της Ρεντίνας. Σημειώνεται ότι στο δίκτυο Natura των περιοχών γύρω από τις λίμνες Κορώνειας, Βόλβης και τα Στενά Ρεντίνας περιλαμβάνονται 161.631,33 εκτάρια.

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, έπειτα από πρόταση –εκτός ημερησίας διάταξης- του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, καταδικάζει τις διατάξεις του σχεδίου νόμου και παρεμβαίνει εναντίον του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Παράλληλα, ο δήμος Βόλβης αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Εξέτασης του νομοσχεδίου (αποτελούμενη από 5 δημοτικούς συμβούλους και 3 ειδικούς –δασολόγος/πολιτικοί μηχανικοί- δημοτικούς υπαλλήλους), η οποία κατόπιν συνεργασίας και με όμορους Δήμους, θα προτείνει παρεμβάσεις και ενέργειες εναντίωσης στο σχέδιο νόμου.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε ήδη στην υπουργό Περιβάλλοντος και στους βουλευτές β’ Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «καταδικαστικό για το μέλλον του τόπου». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου: «το σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα, αν και πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου ελκυστικό σε θέματα περιβάλλοντος, ωστόσο είναι καταδικαστικό για το μέλλον του τόπου μας, καθότι οι απαγορευτικές προτάσεις του σχεδίου νόμου και κυρίως αυτές που περιλαμβάνονται στο άρθρο 9 (ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων σε 10.000 τ.μ. , μη εφαρμογή κανενός είδους παρεκκλίσεων κ.λ.π) πλήττουν ανεπανόρθωτα τις εκτάσεις της εδαφικής περιφέρειας του δήμου μας. Οι διατάξεις αυτές θίγουν και γειτονικούς δήμους, για το σκοπό αυτό θα αναλάβουμε πρωτοβουλία διενέργειας κοινών δυναμικών αντιδράσεων και παρεμβάσεων».

Δεξί Εξτρέμ: Παρόμοιες ανακοινώσεις έχουν βγάλει και άλλοι δήμοι σε όλη την χώρα...

Κοζάνη: Φωτοβολταϊκά, λιγνίτης και απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilLaQBHALUKYPYNFpyKWREJT66lC8WiE7_2t6O0DCq43I9_c4Lo3uEOz0R77sw1w-jVepI2cSNBhR6xaOIA2mmMGEBalGWXUhlcy3b2rmaZwqO29cjfPjnsfAGcOTz0K3AfxyCq1U8w3U/s1600/dei.jpgΦωτοβολταϊκά, λιγνίτης και απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή που αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας και το τέταρτο, σε μέγεθος, στην Ευρώπη.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 200 Μεγαβάτ, στην Πτολεμαΐδα, οι τοπικές κοινωνίες προβάλλουν το αίτημα της εγκατάστασης εργοστασίων κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εκφράσει ήδη, μέσω συνέντευξης του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρόθεσή της για διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής, συνδυάζοντας τις επενδύσεις του «παραδοσιακού τρόπου» παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (νερά - λιγνίτες) με τις νέες εξελίξεις και τεχνολογίες (όπως τα βιοκαύσιμα, η ηλιακή και αιολική ενέργεια κ.ο.κ.).

Την ίδια στιγμή και στο πλαίσιο των συζητήσεων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας ζητεί από την κυβέρνηση έναν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, με στόχο να καλυφθεί το αναπτυξιακό έλλειμμα που ενδεχομένως θα προκύψει από τα σενάρια που θα ακολουθηθούν.

Το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Τα χαρακτηριστικά του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου, Γιάννης Καραμπακάκης, που δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τη σημασία του λιγνίτη τόσο για την περιοχή όσο και για ολόκληρη τη χώρα. «Ο λιγνίτης για την Ελλάδα είναι χρυσάφι, γιατί δίνει τη φθηνότερη τιμή κιλοβατώρας, είναι εγχώριο καύσιμο και παρέχει στη χώρα μας το πλεονέκτημα της ενεργειακής ανεξαρτησίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ενεργειακό κέντρο της περιοχής, σημειώνει ότι το Λιγνιτικό Κέντρο αποτελείται από τους πέντε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Μελίτης) και τα ορυχεία του Νοτίου Πεδίου, του Πεδίου Καρδιάς, του Κύριου Πεδίου στο ορυχείο Μαυροπηγής, του Ορυχείου Αμυνταίου και των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας (που αποτελούν ιδιωτική εκμετάλλευση).

Το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στο σύνολο των δραστηριοτήτων των ΑΗΣ και των ορυχείων φτάνει τους περίπου 9.500 ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, στα ορυχεία, το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό υπολογίζεται σε 5.500 άτομα και το εργολαβικό προσωπικό σε 2.000. Αντίστοιχα, στους σταθμούς απασχολούνται από πλευράς ΔΕΗ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι και από πλευράς εργολάβων περίπου 500-600 άτομα.

«Το αμέσως επόμενο μεγάλο ενεργειακό κέντρο στην Ελλάδα είναι αυτό της Μεγαλόπολης, που όμως σε τάξη μεγέθους είναι περίπου το ένα τέταρτο του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας», σημειώνει ο κ. Καραμπακάκης και διευκρινίζει ότι το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας συμπληρώνουν ο σταθμός της Κομοτηνής, που λειτουργεί με φυσικό αέριο, οι διάσπαρτοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, αλλά και οι πετρελαϊκοί σταθμοί που λειτουργούν στα νησιά.

«Ο λιγνίτης που παράγεται στα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας τροφοδοτεί τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της περιοχής, από τους οποίους παράγεται περίπου το 55% της ηλεκτρικής ενέργειας που ''καταναλώνει'' το διασυνδεδεμένο σύστημα της ηπειρωτικής Ελλάδας», αναφέρει.

Με αφορμή το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται παγκοσμίως για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σχολιάζει ότι η ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός συστήματος παραγωγής ενέργειας, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πάντα ηλιοφάνεια. Κάνει λόγο για συμπληρωματική λειτουργία των φωτοβολταϊκών και υπογραμμίζει ότι ο λιγνίτης, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες εγκαταστάσεων σταθμών καύσης, μπορεί να πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα, τόσο ως προς την παραγωγή ενέργειας όσο και ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκθεση του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Με την τοποθέτηση για την αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη συμφωνεί, άλλωστε, και το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, σε έκθεση που δημοσιοποίησε, με αφορμή τα σενάρια απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την επίπτωση αυτών στη Δυτική Μακεδονία.

«Περισσότερα από 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αγόνων και λιγνίτη εξορύσσονται ετησίως στον ενεργειακό άξονα της Δυτικής Μακεδονίας. Περισσότεροι από 9.000 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην επίπονη διαδικασία μετατροπής του πολύτιμου εθνικού ορυκτού σε δημόσιο αγαθό. Σε ποσοστό περίπου 25% το ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας διαμορφώνεται από τον επιχειρησιακό κύκλο της εξόρυξης, διακίνησης και καύσης του λιγνίτη», αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για ομαλή και βιώσιμη μετάβαση σε καθεστώς περιορισμού της συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας προτείνει μεταξύ άλλων την εξάντληση των περιθωρίων παράτασης της ζωής των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, την αντικατάσταση τών περιβαλλοντικά και ενεργειακά μη αποδοτικών μονάδων από νέες σύγχρονες μονάδες, την αποκατάσταση του πληγέντος περιβάλλοντος και την επένδυση στη γνώση και την καινοτομία.

«Ζητάμε ένα συνολικό σχεδιασμό, ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή που θα δώσει τη δυνατότητα στη Δυτική Μακεδονία να καλύψει το αναπτυξιακό έλλειμμα που ενδεχομένως θα προκύψει από τα σενάρια που θα ακολουθηθούν αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας) και δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης, Δημήτρης Μαυροματίδης.


Π. Γιούλτση
ΑΠΕ

Έλα μουν@ στον τόπο σου!!!Το σούργελο μας κάνει και υποδείξεις για το τι "πρέπει να μας μείνει από την κρίση"!

«Η ουσία της διάταξης του νομοσχεδίου για τη Βιοποικιλότητα για τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές, που εντάσσονται στο δίκτυο Natura, βρίσκεται στην κατάργηση της κατάτμησης και των παρεκκλίσεων και όχι στην αρτιότητα.» Αυτό τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

«Η τόλμη στη συγκεκριμένη διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura βρίσκεται στην κατάργηση των κατατμήσεων και των παρεκκλίσεων και όχι στα τέσσερα ή στα δέκα στρέμματα», σημείωσε η υπουργός επισημαίνοντας ότι «η κατάτμηση εξυπηρετούσε πάντα «αλισβερίσια» μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για αύξηση του ορίου δόμησης, η τελική ρύθμιση για τις 422 περιοχές του δικτύου Natura, που καλύπτουν το 25% της ελληνικής επικράτειας, θα επιτρέπει τη δόμηση σε όσους έχουν οικόπεδα τεσσάρων στρεμμάτων μέχρι την ψήφιση του νόμου. Δηλαδή, το νέο όριο των 10 στρεμμάτων θα ισχύσει για τις νέες κατατμήσεις μετά την εφαρμογή του νόμου. Ακριβώς γι αυτές τις αντιδράσεις η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι «καμία ομάδα δεν είναι ομαδοποιημένη (ΣΣ. Εεε; Τι εννοεί το σούργελο;) και είναι σημαντικό να ανοίγουμε συζήτηση γι αυτά τα θέματα».

Ειδικότερα, για τις επικρίσεις που δέχτηκε η εν λόγω ρύθμιση ως μη αναπτυξιακό μέτρο, η υπουργός σημείωσε: «Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη στασιμότητα και τη διατήρηση πραγμάτων που θεωρούνται κακώς κείμενα». Πρόσθεσε δε ότι «αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας μείνει από τη δύσκολη κατάσταση, την οποία περνάει η χώρα μας, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτό σε ό,τι αφορά το περιβάλλον σημαίνει ότι πρέπει να αγγίξουμε ζητήματα, που δεν αγγίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια»

Άλλη μια σφαλιάρα για τον εκβιαστή: Διαψεύδουν συνεργάτες του Καραμανλή τα περί "αποχώρησής" του

Κατηγορηματικά διαψεύδουν συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή το περιεχόμενο ανάρτησης σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος βουλευτής κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

"Όλα αυτά είναι παραμύθια και δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση", σχολίαζαν οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή

Εκσυγχρονίζεται το λογότυπο της ΝΔ και δεν σβήνει ο πυρσός όπως λένε οι περισσότεροι δημοσιοκάφροι... αύριο θα δούμε ποιος έχει δίκιο

Το καινούργιο λογότυπο και σήμα της ΝΔ θα παρουσιάσει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Η παρουσιάση θα γίνει στα νέα γραφεία του κόμματος, επί της λεωφόρου Συγγρού, παράλληλα με το καινούργιο portal της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Ο ιστορικός πυρσός του κόμματος θα παραμείνει μόνο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

real.gr
Ελευθεροτυπία
Έθνος
newsbeast.gr:
"Σβήνει" ο πυρσός

newsit.gr:
Παρελθόν ο πυρσός για τη ΝΔ

newsbomb.gr: Ο Χαρδαβέλας είναι και έτσι και γιουβέτσι κι ότι κάτσει είμαστε μέσα:
"Σβήνει" ο πυρσός 15.01.2011
Αναβοσβήνει ο πυρσός! 19.01.2011

Εκβιαστής:
μόκο... για να μην ξαναγίνει ρόμπα και επειδή όπως είπαμε έκλεισε η στρόφιγγα της ενημέρωσης

Δεξί Εξτρέμ:
Ο πυρσός κάθε άλλο παρά σβήνει ή φεύγει... απλά περνάει ένα λίφτινγκ και εκσυγχρονίζεται, τα χρώματα που θα κυριαρχούν στο λογότυπο είναι το μπλέ και το πορτοκαλί όπως προβλέπει το καταστατικό... αύριο περισσότερα

ΥΓ. Ο πυρσός δεν μπορεί να φύγει επειδή το θέλουν κάποιοι δημοσιοκάφροι... το άρθρο 1 του καταστατικού του κόμματος λέει για όσους δεν το ξέρουν:


Διαψεύδει ο Σαχινίδης ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους. Το πρόβλημα για αυτόυς είναι το ίδιο με του εκβιαστή: Δεν τους πιστεύει κανείς!

http://www.artfools.gr/wp-content/uploads/2009/09/dsc_0123.jpg"Δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους", δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης (ΣΣ. Στη φώτο έχει κάθε λόγο να χαμογελάει μιας και το σχέδιό τους πάει μια χαρά... βαδίζουμε ολοταχώς για χρεοκοπία), απαντώντας σε ερωτήματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ σχετικά με προδημοσίευση του Γερμανικού περιοδικού "Die Zeit" που φέρει το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο αφορά στην επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα μέσω κονδυλίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης.

Εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών επίσης διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες του περιοδικού "Die Zeit" επισημαίνοντας σε δήλωσή του, ότι "η Γερμανία δεν επεξεργάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", μετέδωσε το Ρόιτερ.

Δεν σας σώζει τίποτα: Στα 1,22 δισ. ευρώ η έκτακτη εισφορά για 16.922 επιχειρήσεις

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/biyoechzqw4aef4002ca6a2.jpgΤο ποσό των 1.219.145.731 ευρώ θα εισπράξει από 16.922 επιχειρήσεις, ως έκτακτη εισφορά για το 2010, το υπουργείο Οικονομικών και η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου. Την έκτακτη εισφορά, με βάση τον σχετικό νόμο (άρθρο 5 ν. 3845/2010), θα καταβάλλουν τα νομικά πρόσωπα με συνολικό καθαρό εισόδημα ή καθαρά κέρδη (κατά την παράγραφο 1 του προαναφερόμενου άρθρου) άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου, για το οικονομικό έτος 2010 στο κριτήριο αυτό ενέπιπταν 20.010 εταιρίες. Έκτακτη εισφορά (συνολικού ύψους 1.219.145.731 ευρώ) προέκυψε για τις 16.922 εταιρίες. Αντίθετα, δεν προέκυψε εισφορά για τις υπόλοιπες 3.088 εταιρίες, επειδή το διπλάσιο του μέσου όρου των συνολικών καθαρών εισοδημάτων ή των καθαρών κερδών των δύο προηγούμενων οικονομικών ετών (2008 και 2009) υπολείπονταν των 100.000 ευρώ.

Με βάση τον νόμο, η έκτακτη εισφορά καταβάλλεται σε 12 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη έως την 31η Ιανουαρίου 2011 και καθεμία από τις επόμενες έως την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του κάθε μήνα, αντίστοιχα. Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ. Εάν η καταβολή του συνόλου της έκτακτης εισφοράς γίνει μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης, χορηγείται έκπτωση 2%- με εξαίρεση την περίπτωση που το σύνολο της έκτακτης εισφοράς πρέπει να καταβληθεί σε μία μόνο δόση. Η καταβολή της έκτακτης εισφοράς γίνεται μόνο στις Εφορίες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΓΓΠΣ, "με το μέτρο της έκτακτης εισφοράς, η κυβέρνηση προσβλέπει στη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ, ώστε να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, όπως συνεισέφεραν χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι τη χρονιά που πέρασε".

Αναλυτικά, η κατανομή των νομικών προσώπων και της έκτακτης εισφοράς, με βάση τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, έχει ως εξής:

Πλήθος Εισφορά

( 100.000 - 300.000] 11.904 εταιρίες 76.449.607,16 €

(300.000 - 1.000.000] 3.571 εταιρίες 88.148.370,57 €

(1.000.000 - 5.000.000] 1.146 εταιρίες 156.233.856,37 €

(5.000.000 - ... ] 301 εταιρίες 898.313.896,90 €

Σύνολο 16.922 εταιρίες 1.219.145.731 €

Ποιες αποδείξεις «σώζουν» το αφορολόγητο. Μερικές λεπτομέρειες

Όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σύμφωνα με τη νέα ενιαία κλίμακα φορολόγησης με συντελεστές από 18% έως 45%. Αντίθετα, ελαφρύνσεις θα προκύψουν για όσους έχουν μικρότερα εισοδήματα.

«Ανάσα» αποτελούν οι αποδείξεις, ενώ οι περισσότερο ευνοημένοι είναι οι φορολογούμενοι με τέκνα (!), για τους οποίους το αφορολόγητο αυξήθηκε από τα 1.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος -έως δύο- και από 10.000 ευρώ σε 11.500 ευρώ για τρία παιδιά και άνω.

Κατά τα άλλα, απαραίτητη προϋπόθεση για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ είναι η συλλογή αποδείξεων.

Το ελάχιστο όριο δαπανών ορίζεται στο 10% για ατομικό εισόδημα έως 12.000 και από και πέρα κλιμακώνεται με βάση τα εισοδήματα.

Ωστόσο, το ποσό των αποδείξεων δεν μπορεί να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ για ατομική φορολογική δήλωση και τις 30.000 ευρώ για οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι αν ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις με ποσά κάτω των δηλωθέντων επιβαρύνεται με φόρο 10% του ακάλυπτου ποσού.

Τέλος, δεν υπολογίζονται στο αφορολόγητο αποδείξεις για υπηρεσίες που εκπίπτουν από τον φόρο, όπως ενοίκια, δικηγορικές υπηρεσίες κ.λ.π.

Σταμάτησε η Γερμανία την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

Σταμάτησε η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα από τη Γερμανία, η οποία στο εξής θα επεξεργάζεται η ίδια τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γερμανία.

Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι η απόφαση «θα ισχύσει για ένα χρόνο, επειδή εκτιμάται ότι στο διάστημα αυτό θα καταστεί δυνατό να επιτευχθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Ελλάδα». Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία η Ισλανδία και η Νορβηγία.

Στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων είχε φτάσει τους 2.458, αλλά μόνον 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Σε 1.281 περιπτώσεις η διαδικασία χορήγησης ασύλου διεκπεραιώθηκε στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα γερμανικά δικαστήρια.

Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και να ρίξουν μερικές μούτζες στα μούτρα τους όσοι τον ψήφισαν

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας θα προωθηθούν πέντε νομοσχέδια για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μικρών και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την προστασία των δανειοληπτών, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

Οσον αφορά την εισοδηματική πολιτική, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα είναι ελαφρώς υψηλότερες από τον πληθωρισμό, ενώ το κόστος για τον προϋπολογισμό θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, θα αυξηθεί σταδιακά το επίδομα ανεργίας και θα φθάσει στο 70% του βασικού μισθού, που θα προκαλέσει δαπάνη της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα προβλέπεται επίσης έκτακτη επιχορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στις ευπαθείς ομάδες της χώρας.

Οσον αφορά στη φορολογία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής θα φορολογούνται με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογηθούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα, αφού, βέβαια αφαιρεθεί ο φόρος που έχει παρακρατηθεί, για να μην υπάρξει διπλή φορολογία. Ο συντελεστής 40% που επιβάλλεται στα υψηλά εισοδήματα θα διατηρηθεί. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν η νέα φορολογική κλίμακα θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2009 ή του 2010. Οσον αφορά στην ακίνητη περιουσία, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του ΕΤΑΚ με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης της μεγάλης περιουσίας. Επίσης, θα επανέλθει ο Φόρος Κληρονομιών και Γονικών Παροχών με υψηλό, ωστόσο, αφορολόγητο. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης ότι θα παγώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο. Σε βάθος τετραετίας, θα αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ (επιπλέον 4,9 δισ. ευρώ) και για την έρευνα στο 2% του ΑΕΠ (3,5 δισ. ευρώ επιπροσθέτως).

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_15/09/2009

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς εξαιρέσεις και τροποποιήσεις, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της απόλυτης αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, με αντιφάσεις μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που εξευτελίζουν το κράτος έναντι των πολιτών.

Το βέβαιο είναι ότι το τελεσίγραφο Λοβέρδου για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, χωρίς εξαιρέσεις, θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης, σε μία περίοδο που υφίστανται ήδη τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Τα μικρά καταστήματα θα βάλουν λουκέτο, ενώ τα μεγαλύτερα θα υποστούν σοβαρή μείωση του ήδη χαμηλού τζίρου τους.

Επιπλέον, ο έλεγχος της εφαρμογής του νέου νόμου θα είναι πρακτικά αδύνατος, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών. Σκεφτείτε ότι για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, υπάρχουν δέκα μόλις επόπτες-ελεγκτές δημόσιας υγείας!

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί έναν νόμο που στην πράξη αποδεικνύεται ανεφάρμοστος, καθώς θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην παρανομία καταστηματάρχες και πελάτες. Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος οφείλει να έχει την αποδοχή της κοινωνίας, να σέβεται εξίσου τα δικαιώματα καπνιστών και μη καπνιστών και να προσαρμόζεται στις κοινωνικές ανάγκες. Η πλέον δημοκρατική λύση είναι να διαχωριστούν τα καταστήματα σε καπνιστών και μη καπνιστών, κατ’ επιλογή του εκάστοτε επιχειρηματία».

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Η έξαρση εθνικιστικών φαινομένων στην Αλβανία εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία-Προβληματισμός και για την επικείμενη απογραφή

Απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Επιτροπή δεν θα προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ, εάν δεν αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά από τις Αρχές της χώρας φαινόμενα έξαρσης εθνικισμού", δήλωσε σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, κ. Stefan Fole.

Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει το θέμα των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων εθνικισμού στην Αλβανία στις 12 προτεραιότητες-κλειδιά, που θα αποτελέσουν και τις προϋποθέσεις για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

"Από την απάντηση του κ. Fole προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα φαινόμενα ενός αναδυόμενου αλβανικού εθνικισμού προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός προόδου της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας", σχολίασε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Επιπλέον, ο κ. Fole, αναφερόμενος στη δολοφονία του Αλβανού πολίτη ελληνικής καταγωγής στη Χιμάρα τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αλβανικές Αρχές. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της αυστηρής τήρησης της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, λέγοντας ότι όλες οι υπό ένταξη χώρες οφείλουν να εκπληρώνουν τα κριτήρια που θέτει η ΕΕ.

Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το παρατεταμένο κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στην Αλβανία, ευνοεί την ποιοτική και ποσοτική έξαρση φαινομένων φανατικού εθνικισμού, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στην κοινωνία και ειδικότερα μεταξύ της νεολαίας. Η δολοφονία μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα το περασμένο καλοκαίρι, ο βανδαλισμός με το κάψιμο στεφάνων που κατατέθηκαν ως φόρος τιμής στο κοιμητήριο της Μπομπόστιτσας, οι επαναλαμβανόμενες και ακραίες σε διατυπώσεις επιθέσεις μέρους του "mainstream" αλβανικού τύπου κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, είναι μερικές μόνον αλλά και σοβαρές ενδείξεις ενός αναδυόμενου φανατικού εθνικισμού.

Αυτή η κατάσταση προβληματίζει όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς στην ΕΕ. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εν όψει της σχεδιαζόμενης για τον προσεχή Απρίλιο απογραφής στην Αλβανία. Πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο για την παρουσία και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε στενά και με μεγάλη προσοχή. Ελπίζω να είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης".

Συνεχίζεται το παραμύθι της πράσινης ανάπτυξης... να μην βάλει το χέρι στο μέλι και ο Κοπελούζος;

Είδηση1η:
Στην Κοζάνη αύριο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με αφορμή μεγάλη επένδυση σε φωτοβολταϊκά

Στην Κοζάνη θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα ανακοινώσει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200 μεγαβάτ, στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Κοζάνης, με θέμα: «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα».

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης και εκτός από τον πρωθυπουργό θα μιλήσουν η υπουργός Περιβάλλοντος ,Τίνα Μπιρμπίλη, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Είδηση 2η:
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: υπογραφή μνημονίου με την εταιρία ΕΛΙΚΑ, για ανάπτυξη έργων στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν οι εταιρίες ΔΕΗ Ανανεώσιμες (100% θυγατρική της ΔΕΗ) και η ΕΛΙΚΑ ΑΕ (εταιρία των Ομίλων Κοπελούζου Σαμαρά) με σκοπό την, με αμοιβαίες προσπάθειες, ανάπτυξη έργων τους στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της σωρευμένης τεχνογνωσίας και πολυετούς εμπειρίας τους στις ΑΠΕ για την ανάπτυξη μεγάλων, πρωτοποριακών, πολυσύνθετων, και εθνικά σημαντικών ενεργειακών έργων στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά αναφέρεται το μεγάλο αιολικό έργο της ΕΛΙΚΑ στην Κρήτη που συνδυάζει την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 850 MW τα οποία έχουν λάβει άδεια παραγωγής από την ΡΑΕ, και των οποίων ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διασύνδεση με το ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας.

Όταν θα θέλουν, θα είναι αργά...

Οι άνθρωποι της Γαλατά ήρθαν για τον Σισέ αλλά η πρόταση τους έπεσε στο κενό αφού στην Παιανία δε θέλησαν τα συγκεκριμένα χρήματα... Το καλοκαίρι όμως θα πρέπει να διαπραγματευτούν σε νέα βάση, κάτι που δείχνουν να το αγνοούν...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ο πιο "καυτός" εξωπλανήτης που έχει ποτέ βρεθεί με θερμοκρασία 3.200 βαθμών, ξεπερνά ακόμα και μερικούς ήλιους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimY_1R6F8Ky-6DVfSWZNesjyWv41MdPYiU38OU9j2tBdrZkFWNacQ-5GZLhCMw-3zNUCXSSb0MZDj5Lsx8nD6dUB483-4qrk7LCfUcHVrktZRg57Pago_AYP0zdcaFW1rAOYgBU_QivxBE/s400/%CE%89%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82.gifΟι αστρονόμοι επιβεβαίωσαν ότι ο εξωπλανήτης WASP-33b, ο οποίος είχε εντοπιστεί παλαιότερα, έχει την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ βρεθεί, φτάνοντας τους 3.200 βαθμούς Κελσίου και ξεπερνώντας έτσι ακόμα και μερικά άστρα.

Για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης είχε έμμεσα ανιχνευθεί το 2006, αλλά όχι με βεβαιότητα, κάτι που έγινε το 2010, μετά από νέες μετρήσεις. Τώρα, οι ερευνητές, υπό τον Αλέξις Σμιθ του βρετανικού πανεπιστημίου Κιλ, κατάφεραν να υπολογίσουν την θερμοκρασία του, με τη βοήθεια της υπέρυθρης κάμερας του τηλεσκοπίου Χέρσελ των Καναρίων Νήσων, σύμφωνα με το New Scientist και το Science. Η σχετική μελέτη θα δημοσιευτεί στο περιοδικό "Monthly Notices" της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας.

Ο WASP-33b, που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Ανδρομέδας, σε απόσταση 380 ετών φωτός από τη Γη, είναι ένας αέριος γίγαντας μεγαλύτερος από τον Δία και κινείται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο, το οποίο έχει πολύ υψηλή επιφανειακή θερμοκρασία της τάξης των 7.160 βαθμών Κελσίου, έναντι "μόλις" 5.600 βαθμών του δικού μας ήλιου. Ο εξωπλανήτης είναι πραγματική "κόλαση" εξαιτίας της πολύ κοντινής απόστασης που περιφέρεται γύρω από το καυτό μητρικό άστρο του, σε απόσταση μόλις 7% περίπου της απόστασης που ο Ερμής κινείται γύρω από τον ήλιο μας (είναι τόσο κοντά που το "έτος" του εξωπλανήτη, δηλαδή μια πλήρης περιφορά γύρω από το άστρο του, διαρκεί μόλις 29,5 γήινες ώρες).

Η απίστευτα υψηλή θερμοκρασία των 3.200 βαθμών κάνει τον συγκεκριμένο εξωπλανήτη να είναι πιο θερμός και από μερικά άστρα της κατηγορίας των λεγόμενων "ερυθρών νάνων". Ο επόμενος καυτός πλανήτης είναι ο WASP-12b, με εκτιμώμενη θερμοκρασία περίπου 2.300 βαθμών.

Όσο περνάνε τα χρόνια, οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν όλο και πιο "καυτούς" πλανήτες. Πριν από 20 χρόνια, ο πιο ζεστός πλανήτης ήταν η γειτονική Αφροδίτη με 460 βαθμούς Κελσίου. Έκτοτε, σιγά-σιγά, οι αστρονόμοι άρχιζαν να εντοπίζουν, τον ένα μετά τον άλλο, διάφορους εξωπλανήτες αέριους γίγαντες, τους οποίους ονόμασαν "καυτούς Δίες", οι περισσότεροι των οποίων έχουν θερμοκρασία άνω των 1.000 βαθμών. Ο WASP-33b έρχεται για μια ακόμη φορά να σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας εξωπλανητών.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://arxiv.org/abs/1101.2432

Παύλος Δρακόπουλος-ΑΠΕ

Τρία προγράμματα του Google είναι πλέον προσβάσιμα στο Ιράν, "στο όνομα της ελευθερίας"

http://www.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/google-iran(2).JPGΟ αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ιρανοί χρήστες του Διαδικτύου, εκτός από τους αξιωματούχους του καθεστώτος, θα έχουν στο εξής πρόσβαση σε τρία προγράμματά του που θα διευκολύνουν τις επικοινωνίες τους: το Google Earth, το Picasa και το Chrome.

"Τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθούν τον κόσμο να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει, να μοιραστεί απόψεις και να βρει πληροφορίες", ανέφερε στο ιστολόγιο του Google ο Νιλ Μάρτιν, εκπρόσωπος του ομίλου, με ειδικότητα στο σεβασμό των κανονισμών για τις εξαγωγές που έχουν θέσει οι αμερικανικές αρχές.

"Πιστεύουμε ότι η διαθεσιμότητα περισσότερων προϊόντων στο Διαδίκτυο σημαίνει περισσότερες επιλογές, περισσότερη ελευθερία και τελικά περισσότερη ατομική εξουσία στο Ιράν και στον κόσμο", πρόσθεσε.

Το Google διευκρίνισε ότι θα είναι προσβάσιμα τα προγράμματα λογισμικού για το Google Earth (γεωγραφική οπτικοποίηση), το Picasa (διαχείριση και επεξεργασία εικόνων) και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, μετά την απόφαση των αμερικανικών αρχών να τερματίσουν μια σειρά κυρώσεων που απαγόρευε τη σύνδεση χρηστών στο Ιράν με αμερικανικό λογισμικό.

Επισήμανε ωστόσο ότι "θα συνεχίσει να μπλοκάρει τις διευθύνσεις στο διαδίκτυο που έχουν σχέση με την ιρανική κυβέρνηση".

Ο όμιλος Google προέβη στην ανακοίνωση αυτή, ενώ οι ιρανικές αρχές ασκούν στενή παρακολούθηση στη χρήση του Διαδίκτυο στη χώρα. Τον Οκτώβριο είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη αρκετών ατόμων φερόμενων ως κατασκόπων που εργάζονταν μέσω του διαδικτύου με σκοπό να προκαλέσουν δολιοφθορά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Καταδίκασαν επίσης το Σεπτέμβριο σε κάθειρξη 19 ετών τον Χοσέιν Ντεραχσάν, ο οποίος θεωρείται ο πρωτοπόρος του ιστολογείν στο Ιράν.

Τον Φεβρουάριο του 2010, κατά τους εορτασμούς της 31ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης, ο όμιλος Google είχε κάνει λόγο για δυσκολίες πρόσβασης στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο του, το Gmail, στο Ιράν και η αμερικανική κυβέρνηση είχε εκφράσει αμέσως την αγανάκτησή της.

"Τα εικονικά τείχη δεν θα λειτουργήσουν στον 21ο αιώνα, όπως δεν λειτούργησαν τα χτιστά τείχη", είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Κρόουλι.

Στις προεδρικές εκλογές του 2009 πολλές μαρτυρίες για τις διαδηλώσεις στο Ιράν είχαν μεταδοθεί μέσω του ιστότοπου Twitter, σε σημείο που το υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει την αναβολή των προβλεπόμενων επιχειρήσεων συντήρησης προκειμένου να μη διακοπεί ο δίαυλος επικοινωνίας.

Κινήσεις ΜΑΤ από τον Άρη: Αφού έχασαν τσάμπα τον Χαβίτο, παίρνουν Καστίγιο... την κοπάνησε ο Κούπερ

Κινήσεις υποβιβασμού για τον Άρη που μετά τον Χαβίτο έχασε και τον Κούπερ ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά χθες βράδυ. Για να ρεφάρουν θα φέρουν τον γνωστό αλητάμπουρα Καστίγιο, που έχει αλλάξει 5-6 ομάδες τα τελευταία 3 χρόνια:

Ανοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νέρι Καστίγιο στον Αρη. Ο 26χρονος άσος, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, έμεινε ελεύθερος από τους Σικάγο Φάιρ και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον Αρη. Η ομάδα του Σικάγο δεν ανανέωσε τον δανεισμό του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρηση του, και πάλι δανεικού ως το τέλος της σεζόν, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΕ

ΙΡΑΚ: Νέα επίθεση αυτοκτονίας-13 νεκροί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 64 τραυματίστηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα βομβιστής καμικάζι με ασθενοφόρο και στόχο κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

"Υπάρχουν περισσότερα πτώματα κάτω από τα χαλάσματα", είπε στο Ρόιτερς η Σαμίρα αλ-Σίμπλι.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση βομβιστή καμικάζι με στόχο τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν, Τικρίτ, χθες Τρίτη, από την επίθεση βομβιστή καμικάζι σε κέντρο κατάταξης αστυνομικών.

Άλβανία 11 κρούσματα νέας Γρίπης-Σόφια κυρήχθηκε επιδημία γρίπης... κι ο Νικολάκης ασχολείται με το Βατοπαίδι

ΑΛΒΑΝΙΑ:
Το αλβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης Α/ H1N1. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου, συνολικά 48 άτομα προσβλήθηκαν από τον ιό, τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:
Επιδημία γρίπης κήρυξαν χθες οι ιατρικές αρχές στην διοικητική περιφέρεια της Σόφιας, όπου «σαρώνει» ο ιός της νέας γρίπης, την οποία αποκαλούν «γρίπη των χοίρων». Ειδικά μέτρα προστασίας σε σχολεία και νηπιαγωγεία εφαρμόζουν οι Βούλγαροι γιατροί, με απόφαση των οποίων θα επιβάλλονται έκτακτες εφταήμερες διακοπές, όπου το ποσοστό των άρρωστων μαθητών υπερβαίνει το 25%.

ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ... με το αν παραγράφηκε ή όχι το Βατοπαίδι...

ούστ ρε κοπρόσκυλα

Αυστραλία: Προετοιμασίες για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Μάχης της Κρήτης

Επιτυχία σημείωσε το 31ο Παναυστραλιανό Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας που οργανώθηκε στο πανέμορφο Χόμπαρτ της Τασμανίας. Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τα Κρητικά Σωματεία: Παγκρήτιος Ένωση Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Κουϊσλάνδης, Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και Περιχώρων και η Αδελφότητα Κρητών Χόμπαρτ Τασμανίας.

Μηνύματα απέστειλαν οι Νομάρχες της Κρήτης και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητικών κ. Γιώργος Αεράκης.

Το συνέδριο οργάνωσαν κρητικοί που αποτελούν την Κρητική Αδελφότητα Τασμανίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Φιώτακη και την γραμματέα κα Βίκυ Καλογεροπούλου που έκαναν το παν δυνατόν για να φιλοξενήσουν τους 200 συνέδρους που παραβρέθηκαν.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Κρητική Νεολαία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας πραγματοποίησε την συνέλευσή της, με τη συμμετοχή 65 αντιπροσώπων από όλες τις πολιτείες. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης και το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κρητικής Νεολαίας που θα γίνει στην Κρήτη, απασχόλήσε τη συνέλευση της Νεολαίας.

Την παραμονή του συνεδρίου η οργανώτρια και φιλοξενούσα Κρητική Αδελφότητα Τασμανίας παρέθεσε κοκτέιλ γνωριμίας στην Ελληνική Λέσχη του Χόμπαρτ με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών από την Κρήτη.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πατέρα Τιμόθεο Ευαγγελινίδη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Νικολακάκης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και κήρυξε την έναρξη των εργασιών σύμφωνα με τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης. Ακολούθησε συζήτηση, όπου έγιναν προτάσεις και εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

(α) Αποφασίστηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να καλεστεί αντιπροσωπεία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης που θα γίνουν στην Αυστραλία.

(β) Αποφασίστηκε, όπως διεκδικήσει η Ομοσπονδία το Προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών με συμμετοχή στην εκλογική συνέλευση του ΠΣΚ στο Ρέθυμνο τον Αύγουστο του 2011.

(γ) Αποφασίστηκε, όπως η Ομοσπονδία προετοιμάσει ένα ετήσιο πρόγραμμα για να εορτάσει τη μεγάλη επέτειο των 70 χρόνων από την ένδοξη Μάχη της Κρήτης, με αποκορύφωμα την παρουσία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων στην Κρήτη, από τις 15 έως 25 Μάιου.

(δ) Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε και η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας με διεύθυνση www.cretan.com.au.

(ε) Αποφασίστηκε όπως σταλθούν $ 5.000 ως δωρεά από την Ομοσπονδία προς τον Σύλλογο Κρητικών νομού Φλώρινας προς ενίσχυσή τους, για την αποπεράτωση του Κρητικού Σπιτιού της Φλώρινας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου τελείωσαν με μεγάλη χοροεσπερίδα στο Hellenic House όπου πάνω από 500 άτομα, παρουσία πολλών επισήμων διασκέδασαν με τους καλλιτέχνες από την Κρήτη.

Σ.Χ.

ΑΠΕ

Έφυγαν από το briefing οι πολιτικοί συντάκτες. Μόνος στην αίθουσα ο Πεταλωτής!

Με δύο δημοσιογράφους έκανε σήμερα briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αφού οι υπόλοιποι πολιτικοί συντάκτες, τα «πήραν» και έφυγαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αιτία είναι, όπως λένε οι ίδιοι, η επαναλαμβανόμενη αργοπορία του υπουργού στην ενημέρωση των συντακτών!

Σήμερα τους «έστησε» στο… ραντεβού για περισσότερο από μια ώρα. Το briefing είχε οριστεί για τις 13:00, αλλά ο κ. Πεταλωτής δεν εμφανίστηκε πριν τις 14 + βάλε.

Έτσι, αναγκάστηκε να «τα πει» με δύο μόνο πολιτικούς συντάκτες: του ΑΠΕ και του Reuters. Το γεγονός δεν φάνηκε να τον πτοεί και προέβη κανονικότητα στην ενημέρωση!

Μάλιστα, κράτησε για άλλη μια φορά αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο οποίος χθες είπε ότι πρέπει να γίνει επιμήκυνση του συνολικού χρέους. «Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Δεν τίθεται επιμήκυνση του συνολικού χρέους».

star.gr

Βραζιλία: Πάνω από 700 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ξεπέρασαν τους 700 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν το προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, Σεράνα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει τους 702, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Οι Αρχές λένε ότι πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ αρκετοί φαίνεται πως έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης.

Εκατοντάδες παραμένουν αποκλεισμένοι, καθώς έχουν καταστραφεί δρόμοι και γέφυρες, ενώ άλλοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το φόβο των λεηλασιών.

Ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς και αυξάνει, καθώς ξεθάβονται σοροί, ενώ οι Αρχές δεν αποτολμούν να δώσουν μια εκτίμηση για τον τελικό αριθμό των νεκρών.

Η Βραζιλία ζει μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της.

ΑΠΕ

Μεγαααάλο νούμερο η Τίνα

Σε συµβιβαστική λύση κατέληξε η σκληρή αντιπαράθεση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ µε την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη, σχετικά µε τους όρους δόµησης σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura.

Επειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο καιµια συνεδρίαση -φωτιά του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι φωνές των βουλευτών κατά τηςυπουργού ακούγονταν µέχρι έξω από την κλειστή αίθουσα, η κ. Μπιρµπίλη παρεµβαίνοντας στην αρµόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόµου δέχθηκε να ισχύσει η αρτιότητα των 4 στρεµµάτων για όσα αγροτεµάχια έχουν κατατµηθεί ήδη, αλλά µετά την ψήφιση και τηνισχύ του νόµου η αρτιότητα να αυξηθεί στα 10 στρέµµατα. Παράλληλα η υπουργός αποδέχθηκε απαίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και – αργότερα – βουλευτών όλων των κοµµάτων που µετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου να προσδιορίσει επακριβώς στο νοµοσχέδιο, το οποίο θα επαναφέρει στην Επιτροπή την επόµενη εβδοµάδα, πού θα ισχύει η αρτιότητα των 10 στρεµµάτωνεντός των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί Natura.

Πριν από τη συνεδρίαση του ΚΤΕ, η κ. Μπιρµπίλη που εµφανιζόταν αµετακίνητη για τα 10 στρέµµατα είχετετ α τετ συνάντηση µε τη γενική γραµµατέα παρά τω Πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η κ. Βάρτζελη της συνέστησε να αποδεχθεί τη συµβιβαστική λύση που πρότειναν οι βουλευτές ώστε να αποφευχθεί το αδιέξοδο, που θα προκαλούσε ρήξη στις σχέσεις τηςΚοινοβουλευτικής Οµάδας µε την κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο προεδρεύων της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης ∆ριβελέγκας κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίµου και είχε συνεργασία µε τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. ∆ριβελέγκα «να τα βρουν οι βουλευτές µε την υπουργό» για να προχωρήσει το νοµοσχέδιο χωρίς εµπόδια στη Βουλή και να γίνει διαβούλευση επίτων διατάξεων του νοµοσχεδίου ώστενα αποφευχθούν τριβές, οι οποίες θα µπορούσε να προκαλέσουν πρόβληµα στην κυβέρνηση.

Χωρίς ενηµέρωση
Οκ.∆ριβελέγκας, απότηνπλευρά του,φέρεταιναµετέφερεστον Πρωθυπουργό τον έντονο προβληµατισµό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας για την άρνηση των υπουργών να συνεργάζονται µε τους βουλευτές. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγµα το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, το οποίο καταρτίστηκε από το υπουργείοΠεριβάλλοντος χωρίς προηγούµενη ενηµέρωση των βουλευτών. Πρέπει να σηµειωθεί ότι το θέµα αυτό, της απαξίωσης τωνβουλευτών από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, ήταν ένα από τα ζητήµατα που τέθηκαν µε ένταση κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ, η οποία όπως προαναφέρθηκε χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και βαριές εκφράσεις εκ µέρους των βουλευτών.

«∆εν µας λαµβάνετε υπόψη»
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι ο βουλευτής Ζακύνθου ∆ηµ. Βαρβαρίγος τόνισε απευθυνόµενος στην υπουργό «δεν µας ακούτε, δεν µας λαµβάνετευπόψη, γιατί δεν µας θεωρείτε συµµάχους σας. Μας έχετε στη λογική της οµηρίας». Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου δήλωσε ενοχληµένη για την απουσία από πλευράς υπουργείου µιας διαβάθµισης σε σχέση µε την αρτιότητα των οικοπέδων στις περιοχές Natura:«Με ενοχλεί», είπε, «η ισοπεδωτική αντιµετώπιση όλης της χώρας από τις υπηρεσίες του υπουργείου. ∆εν είναι νοµοθετικό έργο αυτό».

Ο βουλευτής τηςΒ’ Αθηνών Γιάννης Βούρος, υπογράµµισε ότι «καλή είναι η οικολογία αλλά να µην καταντά οικολολαγνεία. ∆εν µπορεί να σκεφτόµαστε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος και να τινάζεται στον αέρα το αναπτυξιακό σχέδιο µιας περιοχής»... ΟβουλευτήςΑιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουµπλής επιτέθηκε συνολικά στο νοµοσχέδιο που παρουσίασε η υπουργός, χαρακτηρίζοντάς το «νοµικά κενό» και απαιτώντας από την κ. Μπιρµπίλη να το επαναφέρει δεόντως συµπληρωµένο και εναρµονισµένο µε την πραγµατικότητα που υπάρχει στη χώρα. Ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης χαρακτήρισε άδικο το νοµοσχέδιο και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι απέναντι, διότι όπως είπε «δεν µπορεί να ισχύει το ίδιο κριτήριο σε όλες της ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως Natura». Ο βουλευτής ∆ωδεκανήσου Νίκος Ζωίδης τόνισε ότι «δεν είναιδυνατόν να καταργούνται αναδροµικά όλεςοι µέχρι τώρα παρεκκλίσεις» και υποστήριξε ότι «αυτός που έχτιζε στα 2 στρέµµαταήταν ο φτωχός και όχι ο πλούσιος».

Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη εκδήλωσε εξ αρχής τη διαφωνία της για την «οριζόντια λογική των 10 στρεµµάτων» και εισηγήθηκε στο υπουργείο να καταθέσει διαχειριστικές µελέτες για τις ζώνες που προστατεύονται από τη συνθήκη Natura.

«Σε εγρήγορση»
Οσυνάδελφός τηςστον ίδιο νοµό Χρήστος Μαγκούφης, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, κάλεσετους συναδέλφους του να είναι σε εγρήγορση, εκτιµώντας ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να νοµοθετήσει και άλλα µέτρα τα οποία θα πλήξουν το κοινωνικό σύνολο.

Υπέρ επί της αρχής του σχεδίου νόµου τάχθηκε η βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας ∆ιονυσία Αυγερινοπούλου, ωστόσο χαρακτήρισε την επίµαχηδιάταξη κοινωνικά άδικη επειδή παραβλέπει το γεγονός ότι η ελληνική ιδιοκτησία είναι µικρής έκτασης.

Κατά του άρθρου ήταν και η εκπρόσωπος τουΚΚΕ ∆ιαµάντω Μανωλάκου λέγοντας ότι «κινείται στη λογική του φασττρακ αφού χτυπά τη µικρή ιδιοκτησία γιατί θα σπεύσουν ν’ αγοράσουνοι πλουτοκράτες εκτάσεις για ένα κοµµάτι ψωµί».

Για καταφανή αδικία που δεν λαµβάνει στοιχειωδώς την οικονοµική πραγµατικότητα και τον κατασκευαστικό κλάδο, έκανε λόγο ο βουλευτής τουΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ενώ η βουλευτήςτου ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ ∆ιώτη τάχθηκε υπέρτης σταδιακής κατάργησης της εκτός σχεδίου δόµησης.

Ανάλογηθέσηγιατηνκατάργηση της εκτόςσχεδίου δόµησηςεξέφρασαν τόσο ο βουλευτής τουΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και οΚυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ωστόσοεπεσήµανε ότι δεν πρέπει όλες οι περιοχές Natura να αντιµετωπίζονται µε τον ίδιο τρόπο, θέση - άποψη µε την οποία συµφώνησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης ο οποίος συµπλήρωσε την αναγκαιότητα της έκδοσης ειδικών περιβαλλοντικών µελετών. Από την πλευρά τους, η Τίνα Μπιρµπίλη αλλάκαιοαναπληρωτήςυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης τάχθηκαν υπέρ της σταδιακής κατάργησης των εκτός σχεδίου δόµησης περιοχών,ενώ η υπουργός αναγνώρισε ότι δεν µπορεί ο νοµοθέτης να έρχεται και να ανατρέπειτον οικογενειακό προγραµµατισµόόταν κάποιος έχει ακόµη και πρόσφατα αγοράσει έκταση µικρότερη των 10 στρεµµάτων σε περιοχές Natura.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ
Θα ισχύσει η αρτιότητα των 4 στρεµµάτων για όσα αγροτεµάχια έχουν ήδη κατατµηθεί

Κόβουν τα οικόπεδα για να προλάβουν την ψήφιση του νόµου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας , (prok@dolnet.gr)

ΣΕ ΑΓΩΝΑ δρόµου αναζήτησης... τεχνασµάτων προκειµένου να υπάρξουν περισσότερα κατατετµηµένα οικόπεδα 4 στρεµµάτων αναµένεται ότι θα επιδοθούν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στο χρονικό διάστηµα που θα µεσολαβήσει µέχρι την ψήφιση του νοµοσχεδίου τού υπουργείου Περιβάλλοντος, µε το οποίο αυξάνεται στα 10 στρέµµατα η αρτιότητα των εκτός σχεδίου οικοπέδων που περιλαµβάνονται στο ∆ίκτυο Προστατευόµενων Περιοχών Natura 2000.

Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εκτιµούν ότι η χθεσινή «οπισθοχώρηση» της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη δηµιουργεί ευκαιρίες εύκολου κέρδους για όσους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατατµήσεις. Ετσι, όπως λένε, τώρα όποιος έχει – για παράδειγµα – 20 στρέµµατα σε αυτές τις περιοχές θα τα κατατάµει σε 5 οικόπεδα των 4 στρεµµάτων. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο εγχείρηµα, αφού, σύµφωνα µε τη νοµοθεσία, θα πρέπει να υπάρχει πρόσοψη σε δρόµο που να προϋπάρχει του 1923 (αφού απαγορεύεται το χτίσιµο στα λεγόµενα «τυφλά» οικόπεδα). Την ίδια ώρα, σύµφωνα µε συµβολαιογράφους, για να γίνει κατάτµηση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης των 20 στρεµµάτων να παραχωρήσει ένα µικρό ποσοστό σε τρίτο πρόσωπο (τη σύζυγό του, για παράδειγµα) και είναι µια διαδικασία που µπορεί να γίνει και σε τρεις µέρες.

Το συνηθέστερο, εντούτοις, τρικ θα είναι οι συνενώσεις οικοπέδων προκειµένου να εξασφαλίσουν ότι µπορούν να χτίσουν σε 4 στρέµµατα.

Ετσι, τα µικρά οικόπεδα που µέχρι τώρα ήταν στα... αζήτητα – αφού ήταν αδόµητα – θα γίνουν ανάρπαστα για όσους θέλουν µερικά στρέµµατα παραπάνω για να φθάσουν τα 4. Επίσης, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα αρχίσουν να προσκοµίζονται και ψεύτικα τοπογραφικά...

Ο νόµος
Το µέτρο αφορά 419 περιοχές σε όλη την Ελλάδα – που καλύπτουν το 21% της συνολικής έκτασης της χώρας και περιλαµβάνονται στο ∆ίκτυο Natura 2000. Με την ψήφιση του νοµοσχεδίου η αρτιότητα των οικοπέδων αυξάνεται στα 10 στρέµµατα προκειµένου ο ιδιοκτήτης να πάρει οικοδοµική άδεια για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Επίσης καταργούνται οι παρεκκλίσεις µε τις οποίες επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η δόµηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα ακόµη και 750 τετραγωνικών µέτρων.

Η αρτιότητα των 10 στρεµµάτων δεν θα ισχύει για την ανόρυξη φρεατίων, την κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων και µικρών αποθηκών και υδατοδεξαµενών.

Οι αντιδράσεις
«Η ενδεχόµενη απόρριψη της διάταξης για την εκτός σχεδίου δόµηση εντός προστατευόµενων περιοχών, που περιλαµβάνεται στο υπό συζήτηση νοµοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, θα αποτελέσει ιστορική ντροπή για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της χώρας».

Αυτό υποστηρίζουν µε χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις:

WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική ΟρνιθολογικήΕταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισµού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και ∆ίκτυο Μεσόγειος SOS.

Οπως επισηµαίνουν: «Το δικαίωµα για διάσπαρτη δόµηση µε µόνο κριτήριο την ιδιοκτησία 4 στρεµµάτων γης, που µε τις ισχύουσες παρεκκλίσεις µπορεί να µειωθεί σε 750 τ.µ., έχει υποβαθµίσει το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου, κατακερµατίσει σηµαντικά οικοσυστήµατα και δώσει κίνητρο για καταπατήσεις και δασικούς εµπρησµούς»

ΤΑ ΝΕΑ

Aλλαγές στο νέο έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης

Πλήθος αλλαγών περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, καθώς τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων ενιαία φορολογική κλίμακα και νέα αυστηρότερα τεκμήρια. Πρόκειται για ένα έντυπο σαφώς πιο πολύπλοκο από τα παραδοσιακά έντυπα των τελευταίων ετών, που επιχειρεί να εφαρμόσει τις αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον νόμο 3842/2010.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει στο τέλος της εβδομάδας να αποστέλλει τους πρώτους φακέλους μαζί με το νέο έντυπο της εφορίας για τη συμπλήρωση των δηλώσεων. Ωστόσο, μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω λογιστών μπορούν ακόμη να υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε άλλη μορφή πλην της ηλεκτρονικής.

Όλοι οι επιτηδευματίες που έχουν επιχείρηση ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, και κάθε άλλος που υποβάλλει τη δήλωσή του μέσω λογιστή, θα πρέπει να την αποστέλλει πλέον ηλεκτρονικά. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, οι αποδείξεις και τα δικαιολογητικά δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από τον φορολογούμενο. Εξαιρούνται από την υποβολή δήλωσης μόνον όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, εφόσον αυτό προκύπτει αποκλειστικά με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (π.χ. της κατοικίας του, του αυτοκίνητου κ.λπ.).

Πρώτοι στο ραντεβού με την εφορία θα προσέλθουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έχοντες ατομικές και εμπορικές επιχειρήσεις με βιβλία α΄ και β΄ κατηγορίας, που καλούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μεταξύ 1-16 Μαρτίου (οι ίδιες ημερομηνίες αφορούν και τους έχοντες εισοδήματα μόνο από ενοίκια). Ακολουθούν στο διάστημα 1-15 Απριλίου όσοι δηλώνουν μεταξύ άλλων και γεωργικό εισόδημα, μετά σειρά έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας (18 Απριλίου- 4 Μαΐου), και όσοι έχουν εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρείες με βιβλία β΄ και γ΄ κατηγορίας (2-16 Μαΐου). Όσον αφορά τους μισθωτούς και συνταξιούχους, θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μεταξύ 3-31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Στο νέο έντυπο Ε1, οι φορολογούμενοι καλούνται να αποτυπώσουν τα εισοδήματά τους με τρόπο ώστε να φορολογηθούν με βάση τα νέα αυστηρότερα τεκμήρια, να καταγράψουν για πρώτη φορά αν έχουν ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό, τυχόν επαναπατριζόμενα κεφάλαια, ποσά που δαπάνησαν για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και οικιακούς βοηθούς, ενώ επιχειρείται επίσης για πρώτη φορά η καταγραφή όσων ελεύθερων επαγγελματιών υπέπεσαν πέρυσι σε φορο-παραβάσεις.

Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από διάφορες πηγές, όπως μισθούς, συντάξεις, γεωργικές επιχειρήσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, ελευθέρια επαγγέλματα, μισθώματα από ακίνητα και κινητές αξίες θα δηλωθούν στον πίνακα 4. Σημειώνεται ότι από 1-1-2010 έχουν καταργηθεί οι διατάξεις που προβλέπουν αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων. Αποζημιώσεις, επιδόματα και αμοιβές που μέχρι το 2009 φορολογούνταν αυτοτελώς με χαμηλούς συντελεστές φόρου από 15% έως 20% εντάχθηκαν στην ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται πλέον με υψηλότερους συντελεστές, κλιμακούμενους από 18% έως 45%.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στις αποδείξεις, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τις υποβάλουν σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματος ΔΟΥ στον οποίο θα αναγράφονται: Το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του υπόχρεου, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό αυτών. Όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις αυτές, φυλάσσονται από τον φορολογούμενο και παραδίδονται εφόσον ζητηθούν.

Ποιες αλλαγές επέρχονται

Πλέον καθιερώνεται νέος κωδικός στην πρώτη σελίδα του εντύπου (πίνακας 2), στον οποίο ο φορολογούμενος καλείται να απαντήσει αν έχει κεφάλαια στο εξωτερικό, με ένα «ναι» ή ένα «όχι» (κωδικός 029).

Επίσης, στην πρώτη σελίδα του νέου εντύπου (πίνακας 2), προστέθηκε κωδικός που πρέπει να συμπληρωθεί από όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. Κι αυτό διότι αν η παράβαση (μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ή ανακριβής καταχώρισή τους στα βιβλία) ξεπερνά σε καθεμία περίπτωση ξεχωριστά το ποσό των 1.200 ευρώ, τότε ο επαγγελματίας χάνει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ (κωδικός 021).

Εφεξής απαλλάσσονται του φόρου για τρία χρόνια και για καθαρά κέρδη ώς 30.000 ευρώ όσοι επιτηδευματίες ξεκίνησαν νέα επιχείρηση μέσα στο 2010 και είναι κάτω των 35 ετών (κωδικός 019).

Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν μείωση στα ακαθάριστα έσοδά τους για 2 συνεχή οικονομικά έτη, αλλά δεν έκαναν στο διάστημα αυτό απολύσεις (κωδικός 025).

Σε νέο κωδικό οι φορολογούμενοι καλούνται να απαντήσουν αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κωδικός 027), όπως επίσης και αν είναι συνταξιούχοι και έχουν γεννηθεί πριν από το 1945 (κωδικός 013). Σε μια τέτοια περίπτωση έχει μείωση τεκμηρίου.

Έχουν προστεθεί κωδικοί (317-318) όπου πρέπει να αναγράψουν τα εισοδήματά τους οι αθλητές καθώς και άλλες κατηγορίες που μέχρι πρότινος φορολογούνταν αυτοτελώς όπως π.χ. τα επιδόματα των ανέργων. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι από φέτος, όλοι όσοι φορολογούνταν αυτοτελώς θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα.

Ποσά που μειώνουν τη δαπάνη

-Νέοι είναι και οι κωδικοί 783-784 όπου θα αναγραφούν τα ποσά που επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα και φορολογήθηκαν με 5% (στον πίνακα με τα ποσά που μειώνουν την ετήσια δαπάνη).

Τα ποσά αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν στον φορολογούμενο για την κάλυψη τυχόν πρόσθετης διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και αθροίσματος αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

-Επίσης, οι νέοι κωδικοί 661- 662 συμπληρώνονται από όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Το επίδομα αυτό εφόσον δηλωθεί λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη τυχόν πρόσθετης διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και αθροίσματος αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

-Καθιερώνονται επίσης νέοι κωδικοί όπου οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν τα καθαρά κέρδη από ατομική επιχείρηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από ατομική αγροτουριστική επιχείρηση μέχρι 10 δωματίων και το καθαρό εισόδημα από αλιευτική δραστηριότητα.

-Νέοι είναι και οι κωδικοί για το ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα που εκμισθώνονται, παραχωρούνται δωρεάν και ιδιοχρησιμοποιούνται (ως κατοικίες, σχολεία, φροντιστήρια, αίθουσες κινηματογράφων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.λπ.), εφόσον έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και ξεκίνησαν να ανασκευάζονται από τις 23 Απριλίου 2010.

Newsroom ΔΟΛ

Το Εργατικό Κέντρο Έβρου βρήκε τη λύση για τους ανέργους: Τους στέλνουν στον ψυχίατρο!!!

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους ανέργους του Έβρου

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Έβρου σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ανοίγουν γραμμή επικοινωνίας για όλους τους Ανέργους του Νομού μας.

Η Ανεργία, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί στους Ανέργους, ίσως δημιουργήσει και ψυχική αναστάτωση η οποία μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας.

Πίσω από την γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται έμπειροι επαγγελματίες που θα κατευθύνουν πως να διαχειριστούν οι άνεργοι, τις ψυχολογικές δυσκολίες, που σχετίζονται με την ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 25510-20287
Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10:00 έως 14:00
ΑΝΕΡΓΕ - ΑΝΕΡΓΗ ΑΝ Νιώσεις την Ανάγκη Κάνε το πρώτο Βήμα ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ...»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Χατζηαναστασίου Μιχάλης

Σημείωση Αlexandroupoli online:
Βλέπουμε τους ανέργους, από δω και πέρα, να τραγουδάνε... «Φέρτε μας τον ψυχίατρο, να δούμε τι θα γίνει, να τον τρελάνουμε κι' αυτόν και άνεργος να μείνει...»

Η ανεργία δεν είναι στίγμα, ούτε ντροπή και οι άνεργοι δεν είναι ψυχικά ασθενείς. Οι άνεργοι δίνουν καθημερινό αγώνα για να βρουν δουλειά και να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Οι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι ψυχολογική υποστήριξη, συμπόνοια και ευχές.

Σε μια περίοδο που η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία εκτοξεύεται και η ελληνική οικονομία έχει μπει σε σκοτεινό τούνελ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία) εκτός από "συνδικαλιστικές" κινήσεις εντυπωσιασμού, θα πρέπει να αγωνίζονται, να διεκδικούν και να κατακτούν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στην εργασία.

alexpolisonline.blogspot.com

2o Χρηματιστήριο για τους αγρότες: Σκάνδαλο με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Όνειρο ήταν και πάει… όπως πήγαν και τα λεφτά για τις αιτήσεις τους

Εξαπατήθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Η προχειρότητα, η βιασύνη, αλλά ίσως και η σκοπιμότητα, θριάμβευσαν για άλλη μία φορά στον επενδυτικό σχεδιασμό του ελληνικού κράτους.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Ζερβός με μία δήλωση του, στη Βουλή στις 11/1/11 έβαλε ταφόπλακα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά για αρκετούς νομούς της χώρας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, ότι σε 16 νομούς της χώρας το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο και δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τις αιτήσεις των αγροτών, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ.

Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι χιλιάδες αγρότες να μένουν στον αέρα έχοντας πληρώσεις χιλιάδες ευρώ σε μελέτες αλλά και στη ΔΕΗ, και τώρα δε γνωρίζουν τι θα συμβεί... (διαβάστε περισσότερα)

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται παλαιότερο άρθρο μας: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/07/blog-post_12.html που μεταξύ άλλων ανέφερε: « Ένας σημαντικός γρίφος που υπάρχει, είναι ο διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος που αφορά τα φωτοβολταϊκά. Το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ πρόσφατα, προτείνει στόχο για τα φωτοβολταϊκά 2.567 MW το 2020.

Ήδη μέχρι σήμερα στη ΡΑΕ έχουν κατατεθεί αιτήσεις για 3700 MWp εκ των οποίων εκτιμάται ότι μπορούν να υλοποιηθούν περί τα 2.000-2.500 MWp. Άρα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ σχεδόν κλειδώνει ο ηλεκτρικός χώρος άμεσα με τις υπάρχουσες αιτήσεις αν δεν υπάρξει διόρθωση του στόχου.

Εν τω μεταξύ η ΡΑΕ ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει πόσος είναι ο ελεύθερος ηλεκτρικός χώρος για φωτοβολταϊκά ανά περιφέρεια.»

Τα ερωτήματα είναι πολλά και σε πολλούς.

Γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έλαβε υπόψιν του την πραγματικότητα αυτή, που ουσιαστικά απαγορεύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στους πιο πάνω νομούς; Πώς η Υπουργός Περιβάλλοντος έφερε νόμο στη Βουλή, ο οποίος ψηφίστηκε ενώ δεν υπήρχε διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος και ικανό δίκτυο μεταφοράς;

Με βάση τη δήλωση του επικεφαλής της ΔΕΗ είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ακόμη και το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξαπατήθηκε καθώς υπερψήφισαν έναν νόμο οι Βουλευτές χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία τα οποία τους απεκρύβησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους εισηγητές του νόμου για τις ΑΠΕ.

Απορίας άξιον, ότι έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα αλλά η Υπουργός Περιβάλλοντος απαξιώνει τους χιλιάδες αγρότες με τη σιωπή της, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Ερωτηματικά ανακύπτουν και από το γεγονός ότι ενώ, ο νόμος για τις ΑΠΕ ψηφίστηκε τέλος Μαΐου, οι διευκρινίσεις σχετικά με την προτεραιότητα αιτημάτων εκδόθηκαν επτά μήνες μετά, στις 27/12/2010 με το έγγραφο: ΑΔΑ 411ΡΟ-Ξ

Για άλλη μια φορά κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους εξαιτίας των εισπράξεων, κάποιοι άλλοι χαμογελούν, έτοιμοι να κερδίσουν μεγαλύτερη πίτα στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ οι αγρότες βλέπουν το υστέρημά τους να εξαϋλώνεται από τις μαγικές δυνατότητες της Υπουργού Περιβάλλοντος και της πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ήδη κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους κάνουν λόγο για ωμό εκβιασμό προς τους αγρότες ώστε, όντας εγκλωβισμένοι και εκβιαζόμενοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της ΔΕΗ. Ώστε όταν πουληθεί σε ιδιώτες η ΔΕΗ να είναι ελκυστικότερη και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της θα είναι μια ευγενική χορηγία των εξαπατημένων αγροτών.

Άμεσα, θα πρέπει οι αγρότες και η ΠΑΣΕΓΕΣ να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα την συνέχιση των διαδικασιών χωρίς να υποχρεωθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα.

Είτε από άγνοια είτε από κακό χειρισμό, είτε λόγω προσπάθειας εξευμενισμού των αγροτών είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο περισσότερο ή λιγότερο πειστικό το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Άλλωστε η Υπουργός είχε δείξει τις αρνητικές διαθέσεις της για τα φωτοβολταϊκά πάρκα εξ αρχής.

Η απομάκρυνση της Υπουργού Περιβάλλοντος από τη θέση της επιβάλλεται μετά την διαφαινόμενη εξαπάτηση, των αγροτών αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ημέρες χρηματιστηρίου 1999 φαίνεται ότι ζουν για άλλοι μια φορά οι αγρότες. Και το τελευταίο τους υστέρημα χάνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης που ήρθε ευαγγελιζόμενη την πράσινη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου προς τα ασθενέστερα στρώματα.

Τέλος, πιθανολογείται ότι η καρατόμηση της κ. Μπατζελή από Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σχέση με όλο αυτό το αλλαλούμ.

ellines-energoi-polites.blogspot.com


Δεξί Εξτρέμ: Εμείς έχουμε πει έγκαιρα ότι η υπόθεση των φωτοβολταϊκών μοιάζει με 2ο Xρηματιστήριο προκειμένου να μαζέψουν και τις τελευταίες οικονομίες των εξαθλιωμένων που σαφέστατα φταίνε μιας και ονειρεύονται εισοδήματα χωρίς εργασία.
Να θυμίσουμε επίσης ότι για το θέμα της ανάρτησης έχουν κάνει ερώτηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε την εδώ