18 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από το να σε χτυπάνε οι συκοφάντες;

Μετά τη σημερινή ξεφτίλα που βίωσε και επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα γιατί δεν είμαστε σαν τα μούτρα του... άρχισε να εκβιάζει όσους βάζουμε τις ανακοινώσεις τους... αναμενόμενο και προβλέψιμος μιας και το έχει ξανακάνει... το πρόβλημα γι αυτόν είναι ότι όχι μόνο εμείς που γράφουμε εδώ είμαστε καθαροί και κρυστάλινοι αλλά και όσοι προβάλουμε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν

Μετά από το ξεφτιλίκι του με τον Παναγιωτόπουλο και το σημερινό με τον Σαμαρά που δήθεν δεν πήρε τη γυναίκα του στη Θεσσαλονίκη γελάνε και οι καμεραμαν πίσω από τις κάμερες της εκπομπής του...

ΥΓ. Σκέψου τίποτα καλύτερο να εκβιάσεις βρε και όχι ιστορίες που έβγαλε ο Ζούγκλας πριν χρόνια και μετά την απάντηση δεν τόλμησε να τις ξαναναφέρει...

Προσπαθεί να μπαλώσει τις παπαριές της η Τίνα

Τροποποίησε τη ρύθμιση για το πλαφόν των 10 στρεμμάτων σε περιοχές Νatura 2000 η κυρία Τίνας Μπιρμπίλη έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση στον Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) για θέματα Περιβάλλοντος. Η υπουργός αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές της ρυθμίσεις και πρότεινε να αλλάξει το άρθρο 9 και αντί να διατηρηθεί το δικαίωμα οικοδόμησης στα 4 στρέμματα μόνο για όσους έχουν οικοδομική άδεια να ισχύει για όλους όσοι διαθέτουν ως την ψήφιση του νόμου 4 στρέμματα.

Από την έναρξη ισχύος του νόμου και έπειτα όμως να απαιτούνται 10 στρέμματα. Οι βουλευτές δεν ικανοποιήθηκαν ούτε με αυτή την τροποποίηση και απείλησαν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Η κριτική που ασκήθηκε στην υπουργό Περιβάλλοντος ήταν σκληρή. Ο κ. Ι. Δριβελέγκας μίλησε για «ανέξοδα οικολογούντες». «Δεν μας ακούτε, δεν μας θέλετε συμμάχους. Μας έχετε στη λογική της ομηρίας. Εγώ το νομοσχέδιο αυτό δεν το ψηφίζω», φέρεται να είπε ο κ. Δ. Βαρβαρίγος. Ο κ. Π. Κουρουμπλής είπε ότι νομικά είναι στο κενό και κ. Αλ. Αθανασιάδης προειδοποίησε ότι δεν περνά γιατί είναι άδικο. Αιχμηρός ήταν και ο κ. Ι. Βούρος λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο είναι διάτρητο. Δεν μπορεί να μετατρέπεται η οικολογία σε οικολαγνεία», αλλά και ο κ. Ν. Ζωίδης. Οι κυρίες Σούλα Μερεντίτη και Χρύσα Αράπογλου. Ο κ. Κ. Καρτάλης επισήμανε ότι το σχέδιο νόμου έχει κάποιες εξουσιοδοτήσεις για έκδοση υπουργικών αποφάσεων που δίνουν τεράστια δύναμη στον εκάστοτε υπουργό Περιβάλλοντος. «Είναι λάθος να συγκεντρώνεται τόσο μεγάλη εξουσία και δεν θα το δεχόμουν ακόμα και αν ήταν υπουργός η Μητέρα Τερέζα», φέρεται να είπε ο κ. Καρτάλης. Έπειτα από αυτά αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους φορείς και να τροποποιηθούν περαιτέρω οι διατάξεις. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει ξανά ο ΚΤΕ Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Διαβάστε όλα τα ονόματα στο ενημερωμένο olympia.gr

Ρεζίλι των σκυλιών έγινε ο εκβιαστής... γελάει όλη η Ρηγίλλης μαζί του

Μετά από τις απανωτές σφαλιάρες που έφαγε σήμερα με τη γκάφα του να λέει ότι ο Σαμαράς δεν είχε πάρει τη γυναίκα του στη Θεσσαλονίκη αλλά την ερωμένη του... πρέπει να σχολιάσουμε και το διπλανό; Ότι ο Καραμανλής είναι απογοητευμένος επειδή δεν εισέπραξε πολύ χειροκρότημα στην Θεσσαλονίκη;

Τον πιστεύει κανείς πλέον;

Αρβανιτόπουλος, Σκορδάς, Πτωχός ανακοινώνουν τα νέα την Πέμπτη... τώρα ξέρουμε και επίσημα ποιος έκανε τις διαρροές

Γράψαμε πριν μερικές μέρες για το ποιο είναι το γκρουπάκι μέσα στη ΝΔ που διαρρέει πληροφορίες σε δημοσιογραφίσκους της κακιάς ώρας προκειμένου ως αντάλλαγμα να κερδίσουν λίγη προβολή και στη συνέχεια τις βουλευτικές έδρες που είναι το όνειρο όλων των δοτών (Να ποιοι είναι τα βαθιά λαρύγγια της Ρηγίλλης που διαρρέουν θέματα σε δημοσιογραφίσκους). Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα και την Πέμπτη όπως λένε όλες οι πληροφορίες μας θα επιβεβαιωθούμε.

Όπως έχουν τώρα τα πράγματα (γιατί μετά το κράξιμο μπορεί να αλλάξουν τα πρόσωπα) ο σχεδιασμός λέει ότι την Πέμπτη οι Αρβανιτόπουλος, Σκορδάς θα κάνουν την ανακοίνωση για το νέο εταιρικό λογότυπο της ΝΔ και από κοντά ο παγκοσμίως άγνωστος Πτωχός που θέλει να γίνει κι αυτός βουλευτής (!!!) θα ανακοινώσει τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας...

Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που γράψαμε πριν μερικές μέρες για το ποιος δίνει πληροφορίες στον Κουρτάκη και στον Καψαμπέλη μιας και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το λογότυπο και την ιστοσελίδα...

Εγώ επαναλαμβάνω μόνο ότι πλέον βρίσκονται υπό "παρακολούθηση"...
στην επόμενη θα φάνε κόκκινη


ΥΓ. Και επειδή μερικοί φίλοι δεν καταλαβαίνουν πως κολλάνε οι τρεις τους μιας και άλλοι το παίζουν καραμανλικοί και άλλοι σαμαρικοί... να ξέρετε ότι τα κομματικά στελέχη δεν έχουν ιδεολογία ψηφοφόρου... η μόνη τους ιδεολογία είναι αυτή που εξυπηρετεί την κομματική τους ανέλιξη...
Και όπως είπαμε: επί της ουσίας (λογότυπο κ.λπ) θα τοποθετηθούμε την Πέμπτη...

Εκβιαστή! Σε πήραν στο ψιλό και σου κάνουν πλάκα... εγώ σε προειδοποίησα αλλά εσύ επιμένεις


Χθες κάλυπτα φωτογραφικά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Καραμανλή. Νωρίτερα ήμουν στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με στελέχη της ΝΟΔΕ και αργότερα στο τραπέζι, με τον Κώστα Καραμανλή και τη Νατάσσα, τον Αχιλλέα Καραμανλή, τον Παπαγεωργόπουλο κλπ. Σε ολες τις εκδηλώσεις, όπως και στην παραλία στα αποκαλυπτήρια, ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόταν από μια μελαχρινή όμορφη κυρία. Νόμιζα ότι ήταν η σύζυγός του Γεωργία, την οποία δεν γνωρίζω εξ όψεως, αφού ήταν πάντα δίπλα του και φαινόταν ότι έχουν μια τρυφερή σχέση.

Φεύ όμως ! Διαβάζω σήμερα σε έγκυρο ειδησειογραφικό blog, που έχει αποκλειστική πληροφόρηση στα μέσα και στα έξω της ΝΔ και πάντοτε σωστό και σοβαρό ρεπορτάζ από τη Ν.Δ. και τις αξιόπιστες πηγές του μέσα στο κόμμα αυτό, ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε στη Θεσσαλονίκη, χωρίς τη σύζυγό του!

Και τότε ποιά ήταν αυτή που έβλεπα εγώ; Ποιά ήταν αυτή με την οποία αποσύρθηκε το μεσημέρι στο δωμάτιο του Μακεδονία Παλάς;

Ασφαλώς ερωμένη του!

Κύριε Πρόεδρε της συντηρητικής παράταξης, ντροπή σας!

Δεν φτάνει που φέρνετε στη Θεσσαλονίκη την ερωμένη σας, αφήνοντας τη σύζυγο στην Αθήνα, τη γυροφέρνετε επιδεικτικά σε όλη την πόλη ! Κι ο Βαρτζόπουλος δίπλα της τι ρόλο έπαιζε; Σας κρατούσε φανάρι;

Ευτυχώς υπάρχουν τα έγκυρα μπλογκς και οι άξιοι συνεργάτες σας που τους δίνουν αποκλειστικές πληροφορίες και μαθαίνουμε τις πομπές σας!

Ορίστε και η μελαχρινή ....ερωμένη !



(για τους τελείως ...αλλού, στις φωτογραφίες, φυσικά και είναι η σύζυγος Σαμαρά, Γεωργία)

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_2734.html

Γιατί «συναινεί» η κυβέρνηση με την… κυβέρνηση της ΝΔ;

Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε προωθήσει μια σειρά από μέτρα μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, τα οποία συνάντησαν την κατηγορηματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ που ήταν τότε στην αντιπολίτευση.

Τους τελευταίους μήνες το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση επαναφέρει –πλήρως ή με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις– τα μέτρα που είχε επικρίνει με σφοδρότητα.

Γιατί η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει όσα είχε απορρίψει ή καταδικάσει επί κυβέρνησης Καραμανλή;

Τι άλλαξε στην ελληνική οικονομία και αναγκάζει την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα;…
Διαβάστε στο περιοδικό «Επίκαιρα» μία αποκαλυπτική ανάλυση για τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και γιατί τα είχε επικρίνει την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Μία αναδρομή από την εποχή του Γ. Αλογοσκόυφη και του Γ. Παπαθανασίου, στην εποχή του Γ. Παπακωνσταντίνου και του υπόλοιπου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πείτε μας την δική σας ‘αποψη, στα σχόλια της ανάρτησης, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμας!

ΠΗΓΗ http://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/blog-post_5024.html

Σχόλιο μας - Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δικαιώνει πανηγυρικά τις επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή! Μια μικρή συγνώμη από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου προς τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Γιάννη Παπαθανασίου είναι αναγκαία!

http://citizengr.wordpress.com/2011/01/17/4852/

Καρασμάνης για την παραπαίουσα Κτηνοτροφία

«Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κτηνοτροφία, εξαιτίας της έλλειψης συγκροτημένης πολιτικής και ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της Κυβέρνησης. Μέτρων αναγκαίων για να ανακάμψει και να ορθοποδήσει ο κτηνοτροφικός τομέας και να κρατήσει όρθια την ελληνική ύπαιθρο, τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Η Κυβέρνηση, 15 μήνες στην εξουσία, όχι μόνο δεν έχει πράξει κάτι για να βοηθήσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αλλά δεν διαφαίνεται ότι προτίθεται να πράξει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Σήμερα, είμαστε μάρτυρες μιας δραματικής συγκυρίας, καθώς οι ζωοτροφές εκτινάσσονται στα ύψη, οι τιμές παραγωγού στο κρέας καταρρέουν, ενώ φθίνουσα πορεία έχουν και οι τιμές παραγωγού για το γάλα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το νόμο 3698/2008 έδωσε τη δυνατότητα στον ΕΛΟΓΑΚ να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κρίσεις με επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει το νόμο έτοιμο, αλλά δεν τον εφαρμόζει. Και όχι μόνον αυτό: Επιπλέον, κατήργησε και την ευνοϊκή διάταξη για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, η οποία καθιέρωνε μειωμένη ασφαλιστική εισφορά κατά 25% στον ΕΛΓΑ και παράλληλα αύξανε κατά 25% τις αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας.

Αντ’ αυτού, ακούσαμε από την αρμόδια Υφυπουργό κα Αποστολάκη κάποια ομιχλώδη “σχέδια”, όπως η ίδρυση αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 130 εκ. ευρώ, για ολόκληρο τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο. Δηλαδή, προσπάθησε να πείσει ότι όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προβλήματα (επενδύσεις, επιδοτήσεις, άτοκα δάνεια, αντιμετώπιση κρίσεων) θα λυθούν δια μαγείας με 130 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη φέτα, δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει ούτε κατ’ ελάχιστο τα πλεονεκτήματα τα οποία μας παρέχει η κατοχύρωσή της ως αποκλειστικά ελληνικό προϊόν, με αποτέλεσμα να χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ για τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική οικονομία.

Επιπλέον: Ουδεμία δραστηριότητα επιδεικνύει για να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες θέσεις της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες- από το 2013 και μετά- στόχος πρέπει να είναι η αύξηση των τροφίμων και ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει ν’ αξιοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις στην αγροτοκτηνοτροφική μας παραγωγή.

Μεθαύριο ψηφίζεται ο αναπτυξιακός νόμος. Γι’ αυτό το σημαντικό θέμα, όμως, δεν υπάρχει καμία αναφορά».

Β.Παπαγεωργόπουλος:"Πληροφορώ την νέα Διοίκηση του Δ.Θ. ότι το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ βρίσκεται στον 3ο όροφο"

Επειδή η Νέα Δημοτική Αρχή ισχυρίσθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο –πλέον όλων των άλλων ανακριβειών- και το εκπληκτικό ότι ο Δ.Θ. δεν έχει ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ και επειδή είναι πράγματι θλιβερό να λέγεται αυτό 17 ολόκληρες ημέρες μετά την εγκατάσταση της στο Νέο Δημαρχείο, θα ήθελα να πληροφορήσω την Νέα Διοίκηση του Δ.Θ. ότι το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ του Δ.Θ. βρίσκεται στον τρίτο όροφο, όπως αναγράφουν οι υπάρχουσες πινακίδες και στο ισόγειο και στον τρίτο όροφο του Νέου Δημαρχείου, υπηρετούν σε αυτό 7 υπάλληλοι του Δ.Θ. που κάνουν εξαιρετική δουλειά και επικεφαλής του Τμήματος είναι η κα Βασιλική Καλαϊτζή!….

Ι Βρούτσης: Οι αστοχίες και οι αμέλειες της Κυβέρνησης βλάπτουν σοβαρά την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνία

«Στην πιο κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία, η φορολογική πολιτική αποτελεί βασικό πολιτικό εργαλείο για Ανάπτυξη και Δημοσιονομική Σταθερότητα. Παρόλα αυτά, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μέσα από συνεχείς αντιφάσεις και πρωτόγνωρη προχειρότητα, στέλνει λάθος μηνύματα στην αγορά και στην κοινωνία.

Η πολιτική αυτή, έχει επιπτώσεις στα έσοδα και παράλληλα δημιουργεί σύγχυση και ανισότητες.

Συγκεκριμένα:

  1. Με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 3842/2010, η κυβέρνηση αγνόησε την ανάγκη για στήριξη της οικοδομής και επανέφερε το Πόθεν Έσχες, ακόμη και στην αγορά πρώτης κατοικίας.

Με καθυστέρηση 8 μηνών, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε – η πτώση της οικοδομής βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετιας (μείωση 22% σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2009) – και με το Ν. 3899/2010 επαναφέρει μερικώς την απαλλαγή του Πόθεν Έσχες στην πρώτη κατοικία.

  1. Την ίδια στιγμή, με τις διατάξεις του ίδιου νόμου (3842/2010) δημιουργούνται ανισότητες στη μεταχείριση γονικών παροχών σε ακίνητα και γονικών παροχών σε χρηματικά ποσά. Ενώ, στην πρώτη περίπτωση θεσπίζεται αφορολόγητο 150.000 €, στη δεύτερη περίπτωση η παροχή φορολογείται με ποσοστό 10% από το 1ο ευρώ.
Όλα αυτά, δημιουργούν «γκρίζες ζώνες» στη φορολογία.

Η κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσει, ότι οι αστοχίες και οι αμέλειες βλάπτουν σοβαρά την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνία».

Ρόμπα έγινε για άλλη μια φορά ο εκβιαστής...

ΜΕτά την ξεφτίλα της προηγούμενης Κυριακής που έγραφε ότι ο Σαμαράς πήρε τον Παναγιωτόπουλο τηλέφωνο και του ανακοίνωσε ότι θα είναι πάλι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ... και μετά από 12 ώρες έβγαλε την ανάρτηση... ήρθε σήμερα να πάθει άλλο ένα καζό με τις φαντασιώσεις του ότι ο Σαμαράς δεν πήρε την γυναίκα του μαζί στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να δώσει ένα άλλο στίγμα σε σχέση με τον Καραμανλή που την έχει συνέχεια μαζί...
Δείτε λοιπόν τις φώτο αφού σας ενημερώσω ότι στη Ρηγίλλης όλοι κρατάνε την κοιλιά τους απ' τα γέλια... από τον Πρόεδρο μέχρι τον θυρωρό:

Δείτε τον Σαμαρά και πίσω του τη γυναίκα του Γεωργία



Δείτε τον Σαμαρά και δίπλα του τη γυναίκα του Γεωργία



ΥΓ. Ότι και να κάνεις είσαι τελειωμένος απ' τη Ρηγίλλης... μόνο ειδήσεις, σαν κι αυτή, απ' το μυαλό σου από εδώ και πέρα

Όταν οι Γερμανοί μας πρόσφεραν στήριξη... εμείς λέγαμε: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται"...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ «ΔΙΜΕΡΗ ΟΜΟΛΟΓΑ»

Οι Γερμανοί ξανάρχονται με spread και επιτήρηση


Η Γερμανία ζητεί επίσημα πλέον να αναληφθεί κοινή δράση για να βοηθηθούν οι χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα, δηλαδή η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

«Θα ζητηθεί από τις δύο χώρες η λήψη αυστηρών μέτρων και η υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέερ Στάινμπρουκ
Το αντίτιμο όμως αναμένεται να είναι βαρύ και οι απαιτήσεις για τη λήψη μέτρων με στόχο την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών θα είναι πολύ πιο έντονες από τις συστάσεις της Κομισιόν...

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε χθες να χαραχτεί μια «κοινή πορεία» σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης. Δεν κατονομάζει τις χώρες αυτές, αλλά φωτογραφίζει την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη διεύρυνση της ψαλίδας του δανεισμού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης επιβάλλεται μία "κοινή πορεία" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ευρωζώνης για να συζητηθούν με τις ενδιαφερόμενες χώρες τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση» επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση. Και προσθέτει: «Αυτό που έχει σημασία είναι να στείλουμε ένα καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές, με την αυστηρή εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» αυτών των χωρών...

Η δήλωση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης να προστρέξουν οι εταίροι προς βοήθεια της Ιρλανδίας και της Ελλάδας δείχνει ότι το Βερολίνο δεν ακολουθεί πλέον την πολιτική του «ο καθένας μόνος του» για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνειδητοποίησε ότι αν καταρρεύσουν οι οικονομίες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, δύο χωρών της ευρωζώνης, οι επιπτώσεις θα πλήξουν όλους και ιδίως το ενιαίο νόμισμα...

* Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέερ Στάινμπρουκ ήταν σαφής: «Χρειαζόμαστε να βρίσκονται αυτές οι οικονομίες σε καλή κατάσταση»...

Πώς θα βοηθηθούν η Ιρλανδία και η Ελλάδα; Το πιο πιθανόν είναι με την έκδοση ευρωομολόγων ή και την αγορά ομολόγων από τις εν λόγω χώρες...

Οπως αναφέρει όμως η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, θα ζητηθεί από τις δύο χώρες η λήψη αυστηρών μέτρων και η υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους. Τα μέτρα που θα προτείνει η Επιτροπή θα είναι «χάδι» σε σχέση με αυτά που θα προτείνει η ευρωζώνη με επιτηρητή τη Γερμανία.

«Σπίγκελ»: διμερή ομόλογα

* Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», η Γερμανία μελετά το ενδεχόμενο πιθανής οικονομικής βοήθειας προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε με την έκδοση «διμερούς ομολόγου», ομόλογα που θα εκδώσει μία χώρα (η ισχυρή οικονομικά) για λογαριασμό μιας άλλης (αυτής που αντιμετωπίζει πρόβλημα), είτε με την έκδοση κοινού ομολόγου για τις χώρες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε ωστόσο να διαψεύσει το δημοσίευμα του «Σπίγκελ». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/02/2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΕ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ & Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Επιστολή στους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό ως «παραμεθόριων περιοχών» για τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας στον νέο αναπτυξιακό - επενδυτικό νόμο.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης ζητά την απόσυρση του συγκεκριμένου «αναχρονιστικού χαρακτηρισμού» από το νομοσχέδιο, «διότι είναι αδιανόητο να υποβάλλουμε τους υποψήφιους επενδυτές σε πρόσθετες και εξαιρετικά εξειδικευμένες διατυπώσεις, ουσιαστικά αποτρέποντάς την έλευσή τους στον τόπο μας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ήρθε σε γνώση μου η πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό ως «παραμεθόριων περιοχών» για τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας στον νέο αναπτυξιακό - επενδυτικό νόμο που εισάγεται οσονούπω προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις, υιοθετώντας εν έτει 2011 έναν τέτοιο αναχρονιστικό χαρακτηρισμό. Όταν οι βαλκανικές χώρες αποτελούν ήδη μέλη ή διασυνδεδεμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αδιανόητο να υποβάλλουμε τους υποψήφιους επενδυτές σε πρόσθετες και εξαιρετικά εξειδικευμένες διατυπώσεις, ουσιαστικά αποτρέποντάς την έλευσή τους στον τόπο μας.

Ας πάψουμε να βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας, εμμένοντας σε αναχρονιστικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε υπέρ του αναπτυξιακού – επενδυτικού νόμου, όμως θεωρώ ότι η κυβέρνηση οφείλει να άρει τον απαράδεκτο αυτό χαρακτηρισμό και να μην προχωρήσει σε ένα νόμο που αντί να προσελκύει θα αποθαρρύνει κάθε υποψήφιο επενδυτή και θα καταδικάζει οριστικά και αμετάκλητα την περιοχή μας σε οικονομικό μαρασμό.

Κατόπιν τούτων σας ζητώ να αποσύρετε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό από το νομοσχέδιο, διότι διαφορετικά κατ’ ουσίαν θα ακυρώνεται ο στόχος του νόμου, δηλαδή η ανάπτυξη και επενδύσεις.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Συνάντηση Μιχαλολιάκου-Γερουλάνου

Mε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του δημάρχου, ώστε να καταστεί ο Πειραιάς ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο, οι οποίες με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2011.

Παράλληλα, έθεσε στον υπουργό το θέμα της δημιουργίας πρότυπου παιδότοπου στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο δήμαρχος συζήτησε επίσης με τον κ. Γερουλάνο την πρότασή του για σύσταση Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας στον Πειραιά, με τον υπουργό να ανταποκρίνεται θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση. Ο τελευταίος, δεσμεύτηκε επίσης πως το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης θα παραμείνει στον χώρο που βρίσκεται σήμερα, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά και την εκπόνηση ενός προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ας βγει να πει την αλήθεια στον κόσμο...

Η ΑΕΚ εμφανίζεται ως διεκδικήτρια της υπογραφής του Γιώργου Γεωργιάδη από τον Πανσερραϊκό αλλά άπαντες γνωρίζουν πως ο παίκτης θα πάει στην Ένωση, μόνο αν ο Ολυμπιακός αποσύρει το ενδιαφέρον του... Ας μιλήσει ειλικρινά ο Αδαμίδης...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Κωνσταντίνου Καραμανλή (TV100)

Φίλε εκβιαστή σου δίνω δύο ώρες να την βγάλεις την ανάρτηση...πριν σε κάνω πάλι ρόμπα

Σ΄ότι αφορά τα περί χρήσης του τσάρτερ από τον Καραμανλή και τους αερολάνου της γραμμής από τον Σαμαρά... απάντησε, όχι σε σένα (σιγά μη σου κάνει την τιμή) αλλά σε όλους τους ηλίθιους το taxalia εδώ...

Το άλλο όμως με τη Γεωργία που ντεμέκ ο Σαμαράς δεν την πήρε μαζί και τη Νατάσα που ο Καραμανλής την παίρνει παντού μαζί... μόνο γέλια προκάλεσε στη Ρηγίλλης...

Αν δεν το βγάλεις σε δύο ώρες (μέχρι τις 3 μμ) θα γίνεις για άλλη μια φορά ρόμπα μιας και έρχονται φώτο


Και ξέρεις πως εγώ ότι λέω το κάνω... δεν είμαι σαν και σένα που μου στέλνεις τη δίωξη ηλ. εγκλ. και την περιμένω εδώ και 1,5 μήνα :))))

ΥΓ. Για τους φίλους που πιστεύουν τις παπαριές του να τους ενημερώσω ότι προχθές κυκλοφόρησε κάποιος στο ιντερνετ που έδειχνε βασανιστήρια ζώων και χθες η ΔΗΕ τον έκανε τσακωτό πριν περάσου 24 ώρες ώρες...

Παπαριές οι εικασίες των ΠΑΣΟΚων για δανεισμό με κάτω από 4%... πάλι με 4,1% δανειστήκαμε

Παπαριές αποδείχθηκαν οι εικασίες των ειδικών ΠΑΣΟΚων ότι επειδή το spread σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση πριν μερικούς μήνες είναι 100 μονάδες κάτω (τότε ήταν 900 τώρα 800κάτι) η δημοπρασία εντόκων γραμματίων θα επιτύγχανε καλύτερο επιτόκιο από το 4,1% που πήραμε τότε... και σήμερα μας δάνεισαν με ακριβώς το ίδιο επιτόκιο μιας και το spread από μόνο του δεν τα λέει όλα. Διαβάστε και την είδηση:

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 650 εκατ. ευρώ από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας τριμήνων. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στα 4,1%, στα ίδια επίπεδα με την έκδοση του Νοεμβρίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,98 φορές, όπως και στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά της απόδοσης επιτοκίου του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς ενισχύεται στις 811 μονάδες βάσης, κατά 10 σχεδόν μονάδες υψηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Καστανίδης: Από τους σοβαρότερους του ΠΑΣΟΚ... γελοίους εννοείται

Εγκρίθηκε χθες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το νομοσχέδιο Καστανίδη για τις κάμερες σε δημόσιους χώρους. Δεν να θα χάσω την ώρα μου γιατί δεν το ψήφιζαν το καλοκαίρι του 2009 γιατί οι ηλίθιοι ΠΑΣΟΚοι θα πούνε γιατί τότε δεν προστατεύονταν τα προσωπικά δεδομένα (για όσους δεν ξέρουν ο Νόμος Δένδια προέβλεπε ότι οι καλύτερες λήψεις θα προβάλλονταν καθημερνά πριν τις ειδήσεις των οκτώ...) ενώ τώρα ο Καστανίδης τα προστατεύει... Ας θυμίσουμε λοιπόν στον Καστανίδη, που τώρα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, μια ιστορία:

«Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του 2001, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να στήσει αμέτρητο αριθμό καμερών, κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης για την καταγραφή ήχου και εικόνας, σχεδόν στο σύνολο της βρετανικής γης, των βρετανικών πόλεων.

Το 2005 το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανέθεσε σε Επιτροπή Επιστημόνων ν' αξιολογήσει τ' αποτελέσματα της χρήσης κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε τόσο μεγάλη έκταση.

Επαναλαμβάνω, εντολή της βρετανικής κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών σε ομάδα επιστημόνων για ν' αξιολογήσουν τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που τοποθέτησε σε όλες σχεδόν τις βρετανικές πόλεις η βρετανική κυβέρνηση.

Αυτή την έκθεση την έχω σήμερα εδώ, θα σας την παραδώσω, είναι κορυφαίων επιστημόνων έκθεση, που διατυπώνουν αρνητικές κρίσεις για την αποτελεσματικότητα της χρήσης καμερών στους υπαίθριους χώρους. Λένε οι Βρετανοί επιστήμονες στην έκθεσή τους του 2005 ότι τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης δεν βοήθησαν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Βρετανία, σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε αύξηση της εγκληματικότητας, εκεί όπου είχαν τοποθετηθεί κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Προσθέτουν οι Βρετανοί επιστήμονες στην έκθεση τους προς το Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών, ότι δεν μειώθηκε στο ελάχιστο το αίσθημα της ανασφάλειας των Βρετανών πολιτών από τη χρήση των καμερών ασφαλείας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ζητήσει να ενημερωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση για το τι λένε οι Βρετανοί επιστήμονες...»

Ποιος μας είπε την ιστορία και κούναγε την έκθεση από το βήμα της Βουλής, για να μας αποδείξει ότι οι κάμερες όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές ακόμα και αν καλύπτουν όλη τη χώρα όπως στη Βρετανία...
αλλά οδήγησαν και σε αύξηση της εγκληματικότητας όπου είχαν εγκατασταθεί;


Μα ο Καστανίδης φυσικά... στις 30/07/2009:

Αυτός είναι ο σοβαρός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZr8XVsAQQmqDK0eYusG-Iut5RBqSWHLz5O1ZLXPAN8RQsK0R93yFYf6bvn3Mja-EFEr4gW3TBz2cJt2dEVDEYVYdiOtZz4WCYE1urjSXiQB_gb-OdcunIQHYUD_g8JbMfhoGe1OPRpGhB/s1600/Kastanidis_kameres.jpg

Η Ακαδημία Αθηνών λέει ΝΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πορίσματα της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών επί του θέματος «Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος»

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

● Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλη χώρα, επιθυμεί να έχει επαρκή και ασφαλή κάλυψη των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια με ανταγωνιστικές τιμές και αποδεκτές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιβάλλεται, επομένως, διερεύνηση όλων των προσφερόμενων πρωτογενών πηγών ηλεκτροπαραγωγής και συγκριτική μελέτη των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που παρουσιάζει η κάθε μία.

● Τα τελευταία χρόνια, οι αυξανόμενες ανάγκες της Ελλάδος σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται μόλις οριακά. Η οριακή αυτή κάλυψη των αναγκών της Ελλάδος σε ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να συνεχιστεί επί αρκετό χρονικό διάστημα και μάλιστα είναι πιθανόν να παρουσιαστεί και ενεργειακό έλλειμμα κατά το 2020. Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί ακόμη και μετά την πλήρη αξιοποίηση όλων των πηγών ηλεκτροπαραγωγής που ήδη χρησιμοποιούνται (λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Ειδικά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανώτατα όρια χρησιμοποιήσεώς των επιβάλλονται και από την ανελαστικότητα των ωρών λειτουργίας των θερμοηλεκτρικών μονάδων.

● Αναγκαία είναι κατά συνέπεια η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών, και ως τέτοιες αναγνωρίζονται (α) οι εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, (β) ο εισαγόμενος λιθάνθρακας, και (γ) η πυρηνική ενέργεια. Η πρώτη επιλογή συνεπάγεται εξάρτηση και ανταγωνιστικότητα με τις γειτονικές χώρες, η δεύτερη είναι ενδεχομένως αναπόφευκτη μεσοπρόθεσμη αλλά ρυπογόνος λύση, και η τρίτη, ακόμη και αν γίνει αποδεκτή, απαιτεί 10-15 χρόνια μεταξύ λήψης απόφασης και υλοποίησής της.

Σε αντίθεση με την οριακή ενεργειακή επάρκεια, επιθυμητή θα ήταν η ύπαρξη υπερεπάρκειας εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας για ταχύτερη τεχνολογική ανάπτυξη και εξαγωγή.

● Οι παραπάνω παράμετροι καθιστούν επιβεβλημένη τη σοβαρή εξέταση της πυρηνικής επιλογής και υπεύθυνη αξιολόγηση όλων των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της.

● Η χρήση της πυρηνικής ενέργειας παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
- Κύρια πλεονεκτήματα:
Ενεργειακή ασφάλεια και μείωση των αερίων θερμοκηπίου. Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα ηλεκτρική ενεργειακή επάρκεια, ενεργειακή ασφάλεια (τα πυρηνικά εργοστάσια μπορούν να αποθηκεύσουν καύσιμο έως 5 έτη), ευελιξία στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (η πυρηνική ενέργεια μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί), διαφοροποίηση καυσίμου για ηλεκτροπαραγωγή, μείωση των αερίων θερμοκηπίου (αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα), μεγαλύτερες ποσότητες και χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
- Κύρια μειονεκτήματα: Ανάγκη διαχείρισης των καταλοίπων και υψηλό αρχικό κόστος που απαιτείται για τα συστήματα ασφάλειας και αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών (κίνδυνοι ασφάλειας, τρομοκρατίας, διασποράς πυρηνικών υλικών, διαχείρισης ραδιενεργών καταλοίπων, και υψηλό (2.500-4.500 ευρώ ανά KW) αρχικό κόστος κατασκευής του πυρηνικού σταθμού).

● Τα πυρηνικά εργοστάσια έχουν υψηλό κόστος κατασκευής και χαμηλό κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ορυκτά καύσιμα. Ως εκ τούτου, το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά καύσιμα είναι, περίπου, σταθερό διαχρονικά και ανταγωνιστικό σε σχέση με τις άλλες πρωτογενείς πηγές.

● Η κοινή γνώμη ανησυχεί για την ασφαλή λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων και, κυρίως, για τον ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχημάτων, έστω και αν η πιθανότητα να συμβούν τέτοια ατυχήματα είναι πολύ μικρή. Υποστηρίζεται, ωστόσο, ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη σχάση του ουρανίου είναι σχετικά ασφαλής και η σχετική τεχνολογία είναι ώριμη και επαρκώς τεκμηριωμένη.

Το ρεκόρ ασφάλειάς της είναι υψηλό και προβλέπεται ότι στο μέλλον θα είναι υψηλότερο λόγω της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί τόσο από τεχνολογικής όσο και από θεσμικής πλευράς στα θέματα ασφάλειας, καθώς και της συσσωρευμένης εμπειρίας από τη λειτουργία επί πολλά έτη πυρηνικών εργοστασίων. Σημειώνεται, εν προκειμένω, ότι σημαντικό ποσοστό του κόστους της πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται στα επιπρόσθετα μέτρα πρόληψης πιθανών κινδύνων, στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ατυχήματος, και στην ετοιμότητα αντιμετώπισης των συνεπειών σε περίπτωση ατυχήματος. Επισημαίνεται, ότι το ατύχημα στο Three Mile Island (ΗΠΑ) είχε μόνο σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις (η διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον ήταν ελάχιστη) και ότι το ατύχημα στο Chernobyl (πρώην Σοβιετική Ένωση) είναι αδύνατον να συμβεί σε αντιδραστήρες δυτικού τύπου.

● Η έντονη σεισμικότητα της Ελλάδος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε κάθε προγραμματισμό και σχεδιασμό πυρηνικών εργοστασίων, δεν αποτελεί όμως αποτρεπτικό παράγοντα. Υπάρχουν δεκάδες πυρηνικών εργοστασίων σε σαφώς σεισμικές περιοχές (π.χ. στην Καλιφόρνια και Ιαπωνία) χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα. Προφανώς, η σεισμική θωράκιση αυξάνει το κόστος της κατασκευής.

● Το πλέον κρίσιμο πρόβλημα της αποδοχής της πυρηνικής ενέργειας είναι η ασφαλής διαχείριση των ραδιενεργών πυρηνικών καταλοίπων/αποβλήτων. Επί του θέματος αυτού παρατηρούνται τα εξής:
- Αν και τα ραδιενεργά πυρηνικά κατάλοιπα/απόβλητα είναι επικίνδυνα, η ποσότητα και ο όγκος τους είναι πολύ μικρός.
- Οι ειδικοί επιστήμονες θεωρούν τα ραδιενεργά πυρηνικά κατάλοιπα/απόβλητα επιστημονικά και τεχνικά καλώς κατανοητά και πρόσφορα για την ασφαλή τους διαχείριση, ενώ τονίζουν την άριστη επιστημονική βάση της τεχνολογίας ανίχνευσης, των μηχανισμών επίδρασης επί των οργανισμών και των συνεπειών της, καθώς και των τρόπων παρακολούθησης των σχετικών ακτινοβολιών. Επισημαίνεται, επίσης, ότι υπάρχουν αρκετές μέθοδοι μείωσης της τοξικότητας των καταλοίπων και απομόνωσής τους από τη βιόσφαιρα και ότι η ραδιενέργειά τους μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.
- Τα πυρηνικά κατάλοιπα είτε ανακυκλώνονται είτε ενταφιάζονται χωρίς ανακύκλωση. Η πρώτη περίπτωση έχει οικονομικά οφέλη και μειώνει σημαντικά τον όγκο των καταλοίπων, ενέχει όμως τον κίνδυνο χρήσης του παραγόμενου πλουτωνίου για τρομοκρατικές ενέργειες. Σχετικά με τη δεύτερη περίπτωση, οριστικοί χώροι εναπόθεσης πυρηνικών αποβλήτων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής σε πολλές χώρες. Ουδεμία όμως χώρα διαθέτει σήμερα οριστικούς χώρους εναπόθεσης των πυρηνικών αποβλήτων.
- Η χρήση πυρηνικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή από μία χώρα προϋποθέτει τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος διαχείρισης για την προσωρινή και μόνιμη αποθήκευση ραδιενεργών καταλοίπων που θα προέλθουν από τις προτεινόμενες πυρηνικές μονάδες. Η διεθνής αποδοχή αυτού του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη. Τονίζεται, εν προκειμένω, ότι η λύση των καταλοίπων ναι μεν επιβάλλεται να είναι εθνική, αλλά είναι θέμα συμφωνίας με τους προμηθευτές του πυρηνικού υλικού.

● Είτε η διαχείριση των πυρηνικών καταλοίπων περιλαμβάνει ανακύκλωση του αναλωμένου
καυσίμου είτε όχι, μία αποδεκτή λύση του προβλήματος των πυρηνικών καταλοίπων/αποβλήτων είναι επιτακτική προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας στον ελληνικό χώρο.

● Το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας παραμένει κρίσιμο για τη χώρα μας καθώς τα πυρηνικά εργοστάσια είναι ήδη πραγματικότητα και προβλέπεται να αυξηθούν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Επιβάλλεται ρεαλιστική αξιολόγηση των ενεργειακών αναγκών και στόχων της Ελλάδος και πλήρης ανάλυση των δυνατοτήτων και των προβλημάτων όλων των πηγών ενέργειας: ορυκτών καυσίμων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, και πυρηνικής ενέργειας.

● Σε ότι αφορά την πυρηνική ενέργεια, ενδείκνυται:
- Να κριθεί κατά πόσον η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μία συνιστώσα του ενεργειακού μείγματος της Ελλάδος και κατά πόσον η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αντικαταστήσει ένα σημαντικό μέρος των ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται.
- Να αρχίσει μια οργανωμένη, εκτεταμένη, αντικειμενική και υπεύθυνη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών επί των ενεργειακών αναγκών και προβλημάτων της χώρας, ώστε να κριθεί κατά πόσον η πυρηνική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της Ελλάδος.
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα ενημέρωσης σχετικά με την τεχνογνωσία και την αποκτηθείσα εμπειρία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, και, επιπροσθέτως, μέτρα δημιουργίας ενδογενούς ανθρώπινου δυναμικού με μακροπρόθεσμη εθνική επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης.
- Να αρχίσει η προετοιμασία των αναγκαίων μελετών, νομοθεσιών και υποδομών, ώστε η χώρα να είναι, ‘εν δυνάμει’, έτοιμη για την όποια επιλογή.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Διοργάνωση, από κυβερνητικούς και μη-κυβερνητικούς φορείς, διαλόγου για την ένταξη ή μη της πυρηνικής ενέργειας στον ελληνικό χώρο.

Θεώρηση από τους αρμοδίους κρατικούς φορείς ένταξης της πυρηνικής επιλογής στον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της Ελλάδος.

Πόσο γελοίος μπορεί να είσαι ρε Αλαχαβούζο; Γιατί κρύβεις απ' τον κόσμο ότι η Ακαδημία Αθηνών λέει ΝΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

Δεν είναι μόνο ότι από ένα πόρισμα 3 σελίδων, παρουσιάζει μόνο δυό γραμμές με τη διαπίστωση της Ακαδημίας Αθηνών που λέει ότι:

Η οριακή αυτή κάλυψη των αναγκών της Ελλάδος σε ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να συνεχιστεί επί αρκετό χρονικό διάστημα και μάλιστα είναι πιθανόν να παρουσιαστεί και ενεργειακό έλλειμμα κατά το 2020.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο καραγκιόζης διαστρεβλώνει το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών επειδή δεν έχει τ΄αρχίδ@@ να το αντικρούσει:

Όχι μόνο δεν λέει ότι η Ακαδημία Αθηνών τάσσεται σαφώς υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας και καλεί την πολιτεία να αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, να ετοιμάσει νομοθετικό πλαίσιο και προτρέπει τους κρατικούς φορείς να εντάξουν την πυρηνική ενέργεια στον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, αλλά παραποιεί πλήρως τα λεγόμενά της:

Λέει στο skai.gr ότι η Ακαδημία Αθηνών εκφράζει αμφιβολίες για το εάν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα έχουν πετύχει σημαντική διείσδυση μέχρι το έτος 2020...

Αφήνει δηλ. να εννοηθεί ότι η Ακαδημία λέει πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μας λύσουν το πρόβλημα αλλά δεν προλαβαίνουν μέχρι το 2020... θα χρειαστούν μερικά χρόνια ακόμα...

Στην πραγματικότητα η Ακαδημία Αθηνών λέει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα πράσινα άλογα του Αλαχαβούζου και του GAP δεν θα λύσουν το πρόβλημα... στον αιώνα τον άπαντα, μιας και «ανώτατα όρια χρησιμοποιήσεώς των επιβάλλονται και από την ανελαστικότητα των ωρών λειτουργίας των θερμοηλεκτρικών μονάδων.»

Και εξηγούμε, για τους οπαδούς του GAP ότι ούτε άνεμοι φυσάνε όλο τον χρόνο ούτε ηλιοφάνεια έχουμε 24 ώρες το 24ωρο... άρα τα πράσινα άλογα του GAP έχουν ταβάνι... και μάλιστα πολύ κοντό... το δε λανσάρισμά τους τα τελευταία χρόνια αποσκοπεί στο να γίνουν πλούσιοι μερικοί, όπως πχ. τα αδέρφια του GAP...

Σε λίγο όλο το πόρισμα καταπέλτης για τα πράσινα λαμόγια

ΝΔ: Κριτική στη «διπλή» προσέγγιση δημοσίων υπαλληήλων από το ΠΑΣΟΚ

Κριτική στον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι από τη μία ο ίδιος επαινεί τους δημοσίους υπαλλήλους και από την άλλη ο Θόδωρος Πάγκαλος τους χαρακτηρίζει «κοπρίτες», ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «από τη μία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και, από την άλλη, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να τους επαινεί, ως πρόθυμους και ικανούς» και ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάει ξεκάθαρη θέση. «Ας αποφασίσει κάποτε ο κ. Παπανδρέου: Τι τους θεωρεί τελικά;» διερωτάται η Ρηγίλλης ζητώντας από την κυβέρνηση «να σταματήσει επιτέλους», όπως επισημαίνει, «να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό;».

Η φιγούρα του Χίτλερ σε εκκλησία στη Γαλλία!

Perierga.gr - Ο Χίτλερ σε εκκλησία Μετά από 70 σχεδόν χρόνια, ένας παρατηρητικός δημοσιογράφος στις αρχές του μηνός παρατήρησε πως σε παράσταση στα παράθυρα της καθολικής εκκλησίας στο Montgeron νότια του Παρισιού περιλαμβάνεται ο Αδόλφος Χίτλερ!

Πιο συγκεκριμένα η παράσταση υποτίθεται πως απεικονίζει τον αιμοσταγή βασιλιά Ηρώδη έτοιμο να σκοτώσει με ένα μεγάλο ξίφος τον Απόστολο Ιάκωβο που στο πρόσωπό του συμβολίζεται το εβραϊκό έθνος, με τη διαφορά πως το πρόσωπο του Ηρώδη δεν ανήκει στον τελευταίο αλλά τον Χίτλερ.

H παράσταση είχε τοποθετηθεί στην εκκλησία τον Ιούλιο του 1941 λίγο μετά την κατάληψη της Γαλλίας από τους Γερμανούς, ως δείγμα αντίστασης του γαλλικού λαού απέναντι στους εισβολείς, η πιθανή αποκάλυψή όμως του συμβολισμού θα μπορούσε άνετα να σήμαινε τη θανατική καταδίκη τόσο των ιερέων της εκκλησίας όσο και αυτών που είχαν την έμπνευση να τη δημιουργήσουν.

Όπως εξηγεί ο ιερέας Dominique Guerin «Η φιγούρα έχει τα μαλλιά του Χίτλερ, αλλά το μουστάκι κρύβεται πίσω από το χέρι του για να αποφεύγονταν ευνόητες επιπτώσεις, εάν κάποιος παρατηρητικός Γερμανός το πρόσεχε».

Ο Γάλλος ιστορικός Renaud Arpin είπε σχετικά: «Πολλοί λίγοι άνθρωποι τελικά το πρόσεξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η άγνοια βέβαια αυτή είναι εύκολα αντιληπτή. Εάν κάποιος γνώριζε τη σημασία του θα μπορούσε να βρεθεί κατηγορούμενος». Το γυαλί είχε δημιουργηθεί από τους αδελφούς Maumejean οι οποίοι την εποχή εκείνη είχαν φιλοτεχνήσει αρκετούς ναούς στη Γαλλία. Η παράσταση τώρα θεωρείται ως εθνικό κειμήλιο στη Γαλλία σύμβολο αντίστασης, σε μια χώρα πάντως που έχει κατηγορηθεί από πολλούς πως η εθνική της αντίσταση ήταν απούσα παρά μόνο ανέπτυξε ουσιαστική δράση όταν οι σύμμαχοι είχαν ήδη πατήσει το πόδι τους στη Νορμανδία.

Perierga.gr - Ο Χίτλερ σε εκκλησία

http://perierga.gr

Δημοπρασία εντόκων για άντληση 500 εκ. σήμερα

Με στόχο την άντληση 500 δισ. ευρώ προχωρά σήμερα το υπουργείο Οικονομικών μέσω του ΟΔΔΗΧ σε έκδοση εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας και με στόχο το επιτόκιο να μην υπερβεί το 4%.

Με τις συνθήκες που επικρατούν εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανόν μαζί με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές το ποσό να υπερκαλυφθεί και έως και την Πέμπτη να αντληθούν μέχρι και 750-850 εκ. ευρώ.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι το επιτόκιο θα διαμορφωθεί μεταξύ του 4% και 4,1%, δεδομένου ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Νοεμβρίου 2009, το επιτόκιο είχε «κλείσει» στο 4,1% και το Δημόσιο είχε αντλήσει 480 εκατ. ευρώ με το spread των 10ετων ομολόγων να βρίσκεται στην περιοχή των 900 μονάδων βάσης. Αντίθετα, σήμερα, το spread των 10ετών σήμερα έχει υποχωρήσει στις 800 μονάδες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για επιτόκιο μέχρι 4%.

Εντούτοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα επιτόκια αυτά δίνονται για τρεις μήνες και παραμένουν αρκετά υψηλά. Εαν δεν αλλάξει ριζικά το ευρωπαϊκό περιβάλλον, εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πολύ φέτος να εκδώσει ετήσια έντοκα και πολύ περισσότερο κάποιο νέο ομόλογο.

Φαντασιόπληκτος, ώριμος για το Δαφνί!! Βλέπει τον Σαμαρά να τον κυνηγά !!!

http://www.skai.gr/files/temp/67EE2D65AD680279679E5DF3231A4797.jpgΓια απόπειρα εξόντωσης της προσωπικότητάς του από συγκεκριμένα έντυπα της ΝΔ, αλλά και από το ίδιο το επιτελείο της έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του... Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι», είπε ο κ. Πάγκαλος.

«Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνο, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτού του είδους της πολιτικής... Ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης...», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος και διέψευσε ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή. «Έβαλα την κόρη μου στο πολιτικό μου γραφείο, όπως είχε το δικαίωμα. Πού είναι η εκτροπή;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς τους προς τους δημοσίους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν είπε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία χαρακτήρισε «λαμπρά», αλλά όπως – υποστήριξε- δεν τα έχουμε αξιοποιήσει.

«Οι πολιτικοί κάναμε πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νόμο Πεπονή, ο οποίος – όπως είπε χαρακτηριστικά - «θα πρέπει να μείνει στην ιστορία», αλλά και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες γίνονταν με απόλυτη διαφάνεια.

«Από την άλλη τροφοδοτούσαμε τον κομματικό μας στρατό με ειδικές προσλήψεις και συμβάσεις ειδικού έργου, οι οποίες σταδιακά μετατράπηκαν σε αορίστου έργου. Και αυτό δεν έπρεπε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Πάγκαλος είπε: «Υπάρχουν σημαντικές περιπτώσεις διασπάθισης πολιτικού χρήματος που πρέπει να εξελιχθούν σε ποινικές υποθέσεις απόδοσης ευθυνών, αλλά τα πολλά λεφτά δεν χάθηκαν εκεί. Αν για παράδειγμα υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες προμήθειες, βεβαίως να υπάρξει διαλεύκανση και τιμωρία. Τα μεγάλα χρέη όμως τα προκάλεσε το ίδιο το σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να πλουτίσουν και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν».

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ποια θέματα κυριαρχούν: Το μέτωπο της κυβέρνησης με τα κλειστά επαγγέλματα και οι αντιδράσεις που προκαλούνται, η βούληση των χωρών ευρωζώνης για επιμήκυνση του δανείου των 40 δισ. ευρώ, οι μαραθώνιες συζητήσεις για το μηχανισμό στήριξης, η απαλλαγή από το πόθεν έσχες της αγοράς α' κατοικίας και το νομοσχέδιο για τις προσωρινές συντάξεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μετωπική με τα κλειστά- Μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί στο πόδι. Φωτιά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "λάδι στη φωτιά των κλειστών επαγγελμάτων ρίχνει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής που παίρνουν οι μηχανικοί της χώρας, ώστε οι αμοιβές να διαμορφώνονται πλέον ελεύθερα".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "50.000 "μαϊμούδες" ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ"

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που "τους ασφάλιζε εικονικά ζημιώνοντας το Ιδρυμα πολλά εκατομμύρια", αναφέρεται η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της. "Στο κόλπο λογιστές, κατασκευαστές και δικηγόροι".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πρώτα κάλπες τον Απρίλιο και αμέσως μετά αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον δρόμο για εθνικές εκλογές την 3η Απριλίου ανοίγει ο Πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση των ζυμώσεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης που αφορούν σε λύσεις-πακέτο για την κρίση των εθνικών χρεών του Νότου (βλέπε ευρω-ομόλογο, προγράμματα- τα χαμηλότοκου δανεισμού από το υπό σύσταση Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης), αξιοποιώντας στο φουλ τις εξελίξεις για την τύχη του ευρώ και χτίζοντας ταυτόχρονα στο εσωτερικό "πατριωτικό" προφίλ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βαλίτσα με "πυρηνικά" στα χέρια του Ακη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο πλούσιο αρχείο του, που καλύπτει περίπου 40 χρόνια, από την εποχή του ΠΑΚ κιόλας, ανατρέχει αυτή την περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος".

ΕΘΝΟΣ: "Μέτρα ανάσα για αγορά πρώτης κατοικίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "φιλί ζωής για την αγορά ακινήτων η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις για απαλλαγή του πόθεν έσχες της αγοράς πρώτης κατοικίας. Περισσότερο ευνοούνται όσοι διαθέτουν ρευστό. Αναλυτικά παραδείγματα για κάθε περίπτωση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Istanbul για τον Καμίνη η Κωνσταντινούπολη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "έκανε την Κωνσταντινούπολη "Istanbul", ως νέος... Πορθητής! Ο λόγος για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος, σε μια απαράδεκτη επίδειξη αγοραίου (όσο και άκομψου) εθνομηδενισμού, άλλαξε την ονομασία της Βασιλεύουσας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ο Παπατζής του Μαξίμου ζητάει συγγνώμη από τους κοπρίτες"

"Γ. Παπανδρέου προς δημοσίους υπαλλήλους: "Δεν είστε κοπρίτες, είστε το κλειδί της αλλαγής", αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. "Αδειασμα" και πάλι του Θόδωρου Πάγκαλου από τον αρχηγό των παπατζήδων, πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά από διάλειμμα λίγων ημερών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χτύπημα της εφορίας στην α' κατοικία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις παγίδες του "πόθεν έσχες" και τεκμηρίων όσοι πληρώνουν στεγαστικά δάνεια από 1/1/2010. Φόρος από 10% έως 40% στις γονικές παροχές & δωρεές για αγορές που έγιναν από 23/4/2010. Ξεφεύγουν από την "τσιμπίδα" οι έχοντες μετρητά για απόκτηση κατοικίας το 2001 και 2012".

ΕΣΤΙΑ: "Συνταγή σωτηρίας για την Ελλάδα- Απαιτείται άμεσος μηδενισμός του ελλείμματος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προτεραιότης είναι να μηδενισθή το έλλειμμα. Και για να γίνη αυτό, πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα συρρικνώσεως του δημοσίου, περιλαμβανομένων δυστυχώς και απολύσεων. Η συνταγή είναι μονόδρομος. Μόνον έτσι θα αποφευχθεί η πτώχευσις".

Η ΑΥΓΗ: "Ξηλώνουν κι άλλο τις συλλογικές συμβάσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο τραπέζι της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup η πλήρης απελευθέρωση του συστήματος προσδιορισμού μισθών και λοιπών όρων εργασίας. Οι Βρυξέλλες ζητούν ακόμη πλήρη απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και "αναδιάρθρωση κρατικών τραπεζών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φράχτης στην ασυδοσία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην απαγόρευση 8 όρων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές και έχο0υν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη προχωρεί το υπουργείο Εργασίας με απόφαση του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μέτωπο κλειστών επαγγελμάτων- Απεργία ή αποχή φαρμακοποιών, δικηγόρων και μηχανικών ενόψει νομοσχεδίων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με κινητοποιήσεις απαντούν φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοί στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων με τα σχετικά νομοσχέδια των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, που θα συζητηθούν αύριο στο υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθούν στη συνέχεια στη Βουλή".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Μας... ξύρισαν οι Γερμανοί- Φόβοι για νέο γύρο κερδοσκοπικών πιέσεων στην Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "..μεταθέτει τις αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά και για τη συνολικότερη αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης, στη Σύνοδο Κορυφής που θα συγκληθεί στα τέλη Μαρτίου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τριήμερο "λουκέτο" από αύριο στα φαρμακεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το "άνοιγμα" του επαγγέλματός τους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εγκλημα ο πνιγμός μεταναστών - Βούλιαξε δουλεμπορικό στην Κέρκυρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να διερευνηθούν τα αίτια του ναυαγίου και οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαίου διάσωσης στη θάλασσα από παραπλέοντα πλοία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προσωρινές συντάξεις- Η διαδικασία και οι εξαιρέσεις- Ολόκληρο το νομοσχέδιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συντάξεις-εξπρές μέσα σε έναν μήνα με τη μεσολάβηση ενός νέου θεσμού, του Σώματος Πιστοποιημένων Εισηγητών, θα απονέμονται σύντομα στους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων. "Τα ΝΕΑ" παρουσιάζουν τις σχετικές ρυθμίσεις, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το συνταξιοδοτικό αίτημα για τη διαδοχική ασφάλιση, καθώς και τις εξαιρέσεις από το μέτρο".

ΜΕΤΡΟ: "Αδιέξοδο με τους συμβασιούχους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράταση των προσωρινών διαταγών, για να μη βρεθούν στο δρόμοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας, προτείνει ο Γ. Καμίνης. Στον Αρειο Πάγο το βάρος των αποφάσεων".

City Press: "Ευκολίες από τις τράπεζες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνω από 250.000 ιδιώτες και 50.000 επιχειρήσεις προχώρησαν σε αναδιάρθρωση δανεισμού. Η μείωση της μηνιαίας επιβάρυνσης διευκολύνει στην αποπληρωμή των δανείων πριν βρεθούν στο "κόκκινο". Καταργούνται καταχρηστικοί όροι σε όφελος των καταναλωτών".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τρύπιο ταμείο στο δήμο Θεσσαλονίκης- Ελλειμμα πάνω από 126 εκατ. ευρώ"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ο Καραμανλής στη θέση του- Ενωτικά μηνύματα κατά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Βούληση για επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη βούληση για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ εξέφρασε χθες το Eurogroup".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ενα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία η Ευρωζώνη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εγγύτερα στη λήψη απόφασης για την ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης η ΕΕ, μετά τις χθεσινές σκληρές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Επιμένει παρ' όλα αυτά στις ενστάσεις της η γερμανική κυβέρνηση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η Επ. Ανταγωνισμού "ανοίγει" το επάγγελμα του μηχανικού"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή, υιοθετώντας ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων, απέβλεψε και οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών των μηχανικών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρώπη καθυστερεί τις κρίσιμες αποφάσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά τις πιέσεις που ασκούνται προς τη Γερμανία να υποχωρήσει από τις αδιάλλακτες θέσεις της για την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Βερολίνο εμφανίζεται απρόθυμο -στην παρούσα τουλάχιστον φάση- να υποχωρήσει, όπως διεφάνη και στη χθεσινή μαραθώνια συζήτηση στο Eurogroup".

Κανάκης: Θα έλεγα που να το βάλουμε το άγαλμα του Καραμανλή...

Δείτε πως παρουσίασε ο Κανάκης στο Νο 1 χθές στο ράδιο αρβύλα, το θέμα του ανδριάντα του αείμνηστου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.
Είπε ο Κανάκης:
"Εδώ ο κόσμος καίγεται και το τέτοιο χτενίζεται ...."
"Που θα βάλουμε το άγαλμα του Καραμανλή.."
"Θα έλεγα που να το βάλουμε .. αλλά"
Που να το βάλουμε Αντώνη γιατί δεν μας λες;



Δεν φτάνουν τα υποτιμητικά λόγια-σχόλια, ήρθε "καπάκι" και το απίστευτο video με προτάσεις για το που θα μπορούσε να μπει το άγαλμα, για να ξεφτιλίσει τελείως τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Εντάξει μπορεί να μην συμπαθείς κ. Κανάκη τον Καραμανλή και είναι δικαίωμά σου.
Καταλαβαίνουμε και το χιούμορ και την σάτιρα, αλλά η απαξίωση και η ξεφτίλα στο πρόσωπο του εθνάρχη να κάνει σκειτ μπορντ, κούνια στις καμάρες ή να είναι μπάρα στα διόδια, απέχει παρασάγγας από αυτό που λέγεται σάτιρα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_6556.html