17 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα πριν λένα χρόνο: O χαμένος πολιτικός χρόνος του Γιώργου Παπανδρέου

17/01/2010

Tου Σταυρου Λυγερου

Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του πρωθυπουργού αποπνέουν ως κλίμα την αναγκαία ελπίδα για την έξοδο από την κρίση. Δεν έχουν, όμως, το «κάτι» που θα μετέτρεπε τα λόγια σε αποτελεσματική πολιτική παρέμβαση. Οι διαπιστώσεις του δεν είναι λάθος. Το ίδιο και οι διαβεβαιώσεις του για την κατανομή των βαρών. Και τις σωστές διαπιστώσεις και τις σωστές δηλώσεις, όμως, υπονομεύει η αμφιβολία για τη βούληση και κυρίως την ικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

Η αμφιβολία πηγάζει από τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η νέα κυβέρνηση κληρονόμησε μία δημοσιονομική βόμβα. Πολλοί, όμως, αμφισβητούν τον τρόπο που τη χειρίσθηκε. Ακόμα κι αν αποδεχθούμε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί για τους ακριβείς αριθμούς, γνώριζε μήνες πριν από τις εκλογές ότι καλείται να αναλάβει την εξουσία σε συνθήκες οξύτατης κρίσης.

Από τότε ισχυριζόταν ότι διέθετε πολιτικό σχέδιο. Τα γεγονότα, όμως, τον διαψεύδουν. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του δεν ήταν λανθασμένες. Ηταν, όμως, ασύμβατες με την κρισιμότητα της κατάστασης. Απέπνεαν μία άνεση, που στην πράξη δεν υπήρχε. Η κακή σχέση με τον πολιτικό χρόνο, όμως, είναι συχνά καταστροφική.

Η Κομισιόν είχε πολύ πριν από τις εκλογές βάλει στο μικροσκόπιο την Ελλάδα και πίεζε ασφυκτικά την κυβέρνηση Καραμανλή να λάβει δραστικά μέτρα. Ο προηγούμενος πρωθυπουργός κέρδισε κάποιο χρόνο κι όταν πια του έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό, προκήρυξε πρόωρες εκλογές ουσιαστικά για να εγκαταλείψει το σκάφος πριν πέσει στα βράχια.

Οι Βρυξέλλες περίμεναν από τον νέο πρωθυπουργό με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή να ανακοινώσει ένα άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οταν αντ’ αυτού άκουσαν τις γενικόλογες προθέσεις του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το «ελληνικό πρόβλημα» δεν εισέρχεται σε τροχιά επίλυσης.

Η κίνηση του νέου υπουργού Οικονομικών να αποκαλύψει τις δημοσιονομικές ταχυδακτυλουργίες της κυβέρνησης Καραμανλή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οταν το 2004, ο Γ. Αλογοσκούφης είχε με την Απογραφή αποκαλύψει τις δημοσιονομικές ταχυδακτυλουργίες της κυβέρνησης Σημίτη, στις Βρυξέλλες είχαν δυσφορήσει, αλλά δεν μπορούσαν να πουν τίποτα για μία πρωτοβουλία, που προβαλλόταν σαν πράξη εξυγίανσης.

Οταν, όμως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έπαιξε το ίδιο έργο, η Ε.Ε. νομιμοποιήθηκε πια να καταγγείλει την Ελλάδα για συστηματική παραπλάνηση. Το σήμα στις αγορές είχε δοθεί. Στοχοποίησαν την ελληνική οικονομία και τη λεηλατούν. Προβάλλοντας τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος του δανεισμού.

Kακό προηγούμενο

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ρίξουν την Ελλάδα στον γκρεμό, αλλά δεν είναι και διατεθειμένοι να την ξελασπώσουν. Φοβούνται δικαιολογημένα ότι θα δημιουργήσουν προηγούμενο, στο οποίο θα πατήσουν κι άλλες προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης. Γι’ αυτό και συντηρούν το κύμα πιέσεων και απειλών, αλλά δεν το αφήνουν να υπερβεί ένα όριο. Επιδιώκουν να κρατήσουν τον πέλεκυ πάνω από το κεφάλι της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να υποχρεώσουν την Αθήνα να λάβει δραστικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Παρότι φάνηκε από νωρίς ότι αναπτύσσεται μία δυναμική εναντίον της ελληνικής οικονομίας, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επέδειξε πολιτικά αντανακλαστικά. Πίστευε ότι ως νεοεκλεγμένη κυβέρνηση έχει εξασφαλισμένη μία περίοδο χάριτος όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και τις πρώτες πιέσεις και βολές τις θεώρησε σαν μεμονωμένα κρούσματα κι όχι ως πρόδρομο της καταιγίδας.

Εχοντας αυτή την πεποίθηση, προχώρησε σε μία μεγάλης έκτασης αναδόμηση του κυβερνητικού μηχανισμού, που προκάλεσε χάος στη λειτουργία του κράτους. Παραλλήλως, αποφάσισε να επιλέξει γενικούς γραμματείς υπουργείων με βιογραφικά. Χωρίς τα στελέχη, που κινητοποιούν σε καθημερινή βάση τη διοίκηση, η κυβέρνηση βρέθηκε με δεμένα χέρια. Εκατό ημέρες μετά, το χάος δεν έχει λήξει. Η μετάβαση από τη «γαλάζια» στην «πράσινη» διακυβέρνηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Κι όλα αυτά σε μία συγκυρία, που απαιτούσε άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις στο επίπεδο της οικονομίας. Η απώλεια πολύτιμου χρόνου, όμως, έχει –όπως αποδείχθηκε– υψηλό κόστος. Παρ’ όλα αυτά, ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίσθηκε τις επιλογές του, όταν ρωτήθηκε σχετικά στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι δεν έχει πια τις αρχικές ψευδαισθήσεις.

Εχοντας πέσει πια στη διεθνή τοκογλυφία, ο πρωθυπουργός επέλεξε το Πρόγραμμα Σταθερότητας να διαμορφωθεί από κοινού με την Κομισιόν. Το έκανε για να θέσει την ελληνική οικονομία κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα, για να καταστήσει την Ε.Ε. συνυπεύθυνη και κατ’ αυτό τον τρόπο να αποκλείσει το ενδεχόμενο απόρριψης.

Kοινοτικός έλεγχος

Ευθεία απόρριψη μπορεί να μην υπάρξει, αλλά τα δημόσια οικονομικά έχουν τεθεί σε συνεχή κοινοτικό έλεγχο. Με άλλα λόγια, ο πέλεκυς παραμένει πάνω από το κεφάλι. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει την κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει σε δραστικές παρεμβάσεις. Εχει επίγνωση ότι η παραβίαση του Προγράμματος Σταθερότητας θα προκαλούσε όχι μόνο εκτόξευση του κόστους δανεισμού, αλλά και ενδεχόμενη αδυναμία δανεισμού. Μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε αυτομάτως πολιτική κρίση.

Το δραστικό συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών είναι πλέον μονόδρομος. Αυτό που έπρεπε να έχει κάνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια το επιβάλλει η Ε.Ε. επισείοντας τον πέλεκυ των αγορών. Εστω και με ορατή διά γυμνού οφθαλμού ατζαμοσύνη, η κυβέρνηση ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν τελικώς το συμμάζεμα θα γίνει με όρους πραγματικής εξυγίανσης και στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης, ή με τη συνταγή, που διαιωνίζει το χρεοκοπημένο αντικοινωνικό μοντέλο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_17/01/2010_387201

Η κυβέρνηση «δείχνει» Ακη και Μαντέλη... και βάζει και λίγο Βατοπαίδι (ξέρετε το όπιο του λαού) για να θολώσει τα νερά

Ακη και Μαντέλη «έδειξε» ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς Επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς ότι το ΣΔΟΕ ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στα σκάνδαλα Βατοπεδίου και Ζίμενς. Μάλιστα, κατονόμασε τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλο και Τ. Μαντέλη.

Ακη και Μαντέλη «έδειξε» ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς Μιλώντας στο «Μέγκα», ο υφυπουργός είπε ότι 17 συνεργεία του ΣΔΟΕ «ψάχνουν εταιρείες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, που είναι αναμεμειγμένα στην υπόθεση του Βατοπεδίου». Και πρόσθεσε, ακόμη, ερευνάται «το θέμα Μαντέλη», καθώς και η έρευνα «σχετικά με γνωστή εταιρεία, που έχει σχέση με το σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου».

Οταν ρωτήθηκε αν είναι ενδεχόμενο πολιτικά πρόσωπα να πάνε φυλακή, ο κ. Κουσελάς απάντησε: «Γιατί να μην πάνε; Αν έχουν ευθύνες, για να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να τιμωρηθεί. Δεν χρωστάμε όσοι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό να λασπωνόμαστε από ενέργειες ή παραλείψεις των άλλων».

**Σύσκεψη στη Βουλή αναμένεται να γίνει σήμερα από τους βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens με τη νομική ομάδα υπό τον δικηγόρο και σύμβουλο του Α. Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο. Θα συζητηθεί το κείμενο του πορίσματος, το οποίο με τις διορθώσεις θα παραδοθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην παρούσα φάση δεν συζητούνται ονόματα, όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος της Ρηγίλλης, ό,τι ακούγεται είναι περισσότερο «ένας ανεμιστήρας λάσπης». *

Άγαλμα έγινε ο Πωλ το χταπόδι

Άγαλμα έχει γίνει ο Πώλ το χταπόδι – Τειρεσίας που προέβλεπε με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το περασμένο καλοκαίρι.

Ανδριάντα αποφάσισαν να του στήσουν στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν για να τον τιμήσουν μετά θάνατον. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Πέμπτη και οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το άγαλμα του Πάουλ, ύψους 1,80 μέτρων, από το οποίο, όπως είπε η εκπρόσωπος του ενυδρείου θα προεξέχει μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας, από μια σχισμή, θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του χταποδιού.

Στο ενυδρείο αυτό πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του, δυόμισι χρόνια, ο Πωλ το χταπόδι. Τις προβλέψεις του χταποδιού μετέδωσαν στη διάρκεια του Μουντιάλ σχεδόν 600 τηλεοπτικά κανάλια απ' όλο τον κόσμο .

Οι Ισπανοί του έφτιαξαν ένα μπρούτζινο άγαλμα, η πόλη Καρμπαγίνιο τον ονόμασε επίτιμο δημότη της ενώ έγινε και τηλεοπτική διαφήμιση στην Ελλάδα.Το συμπαθές χταπόδι έχει αποκτήσει διάδοχο τον Πώλ Τζούνιορ όμως μέχρι τώρα δεν φαίνεται να διαθέτει τα χαρίσματα του.

Ποιοι πήγαν τελικά ταξιδάκι στις ΗΠΑ; Ο Πρύτανης της Παντείου Σχολής που έγινε και Παν/μιο;

http://www.skai.gr/files/temp/4CBC2F75B3A22A6CF000E4BE4370C672.jpgΛίγους μήνες μετά το ταξίδι της υπουργού Παιδείας στις ΗΠΑ και στη Silicon Valley, στο οποίο συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών πανεπιστήμιων, ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, αξιοποιώντας το πρόσφορο έδαφος που είχε δημιουργηθεί, προσκάλεσε τους Έλληνες πρυτάνεις να έρθουν σε επαφή με τον ακαδημαϊκό κόσμο της Αμερικής.

Ωστόσο, η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία επισκιάστηκε από την άρνηση των μισών πρυτανικών αρχών της χώρα μας να προσέλθουν στη προγραμματισμένη συνάντηση στην Ουάσιγκτον. Επίσημη δικαιολογία των πρυτανικών αρχών που απουσίασαν, ήταν ο φόρτος εργασίας των ημερών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι προτίμησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις της υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Το πανεπιστήμιο τελούσε υπό κατάληψη...Καταλαβαίνετε ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες ο πρύτανης δεν μπορεί να λείπει από το πανεπιστήμιο και να συζητά σε μια ξένη χώρα όσο δελεαστικό και αν είναι ένα τέτοιο ταξίδι», δήλωσε στο στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Από την άλλη πλευρά την πλήρη ικανοποίηση τους εξέφρασαν τα 10 πανεπιστήμια που τελικά ταξίδεψαν μέχρι την Ουάσιγκτον, με τους πρυτάνεις να επιστρέφουν γεμάτοι εμπειρίες και νέες προτάσεις συνεργασιών.

«Αυτή η αντίληψη που αποκτάς όταν μιλάς με άλλους πανεπιστημιακούς σε ιδρύματα άλλων χωρών οπωσδήποτε σε κάνει σοφότερο...Όλοι οι Έλληνες φύγαμε σοφότεροι βλέποντας ιδιομορφίες και λύσεις που έχουν δώσει στα προβλήματά τους. Σε μας έγκειται να βρούμε λύσεις στο δικό μας το πρόβλημα στην Ελλάδα, ακούγοντας απόψεις από Ευρώπη και βλέποντας τις ιδιορρυθμίες των Ελληνικών πανεπιστημίων», τόνισε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόρης Πραστάκος.

Στη διήμερη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις προοπτικές προώθησης από κοινού έρευνας, την οργάνωση των πανεπιστημίων, τη λειτουργικότητά και τη καινοτομία. Σε πρώτη μοίρα μπήκε η δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, ενώ τέθηκαν και θέματα μεταδιδακτορικών υποτροφιών.

Τέλος, οι συζητήσεις των καθηγητών των δύο χωρών επικεντρώθηκαν και στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας με το νέο νόμο πλαίσιο.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πανεπιστήμιο Αθήνας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Πολυτεχνείο Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης

skai.gr

Δεξί Εξτρέμ: Βλέπω ότι όλα τα σοβαρά Παν/μια δεν πήγαν και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού της Αννούλας. Ποιοι πήγανε τελικά ταξιδάκι στι ΗΠΑ; Ο Πρύτανης της Παντείου Σχολής που έγινε και Παν/μιο; Και είπε ο κ. Πρύτανης ότι εδώ στην Ελλάδα ο κάθε πικραμένος κάνει και ένα Παν/μιο; Ή μήπως τους είπε ότι για το Πάντειο "Παν/μιο" ακούμε μόνο κάθε φορά που αναρχοαυτόνομοι μπουκάρουν μέσα και τα κάνουν γυαλιά καρφιά; Τους εξήγησε άραγε τι είναι το παν/κο άσυλο που υπερασπίζεται;

Η γερμανική πρεσβεία για τη σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/39446.jpgH πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα έχει κινητοποιηθεί και είναι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αναφορικά με τη συλληφθείσα στην Αθήνα 27χρονη Γερμανίδα κατηγορούμενη για επαφές με τρομοκρατική οργάνωση (ΣΣ. Η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της). Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών στο Βερολίνο Αντρέας Πέσκε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι από τη γερμανική πρεσβεία "επιχειρείται να διασφαλιστεί διπλωματική επαφή με τη συλληφθείσα".

Ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε ότι "αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ειπωθούν προς το παρόν περισσότερα για την ταυτότητα και τις κατηγορίες εις βάρος της".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπ. Εσωτερικών Στέφαν Πάρις περιορίστηκε να δηλώσει ότι "η συνεργασία των γερμανικών και των ελληνικών αρχών και η ανταλλαγή πληροφοριών στην υπόθεση αυτή είναι καλή". Ζήτησε κατανόηση γιατί δεν αναφέρεται δημοσίως σε άλλες λεπτομέρειες, "πολύ περισσότερο καθώς οι πληροφορίες και οι κατηγορίες προέρχονται από μία φιλική χώρα", όπως είπε.

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής της συλληφθείσας και στην αποστολή του παγιδευμένου πακέτου-βόμβα με αποδέκτη την καγκελάριο Μέρκελ, ο κ. Πάρις είπε ότι "αυτά τα θέματα της έρευνας είναι υπόθεση των ελληνικών διωκτικών αρχών".

ΑΠΕ

Άφιξη Κώστα Καραμανλή στα σημερινά αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Κ. Καραμανλή

Απάντηση στον ηλίθιο του MEGA που έλεγε ότι το άγαλμα του ΚΚ έχει στραμμένα τα νώτα του στον Μ. Αλέξανδρο

Ας δει τη διάταξη των δύο αγαλμάτων μήπως και καταλάβει ότι το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου που είναι κοντά 200 μ μακριά είναι στο πλάι του αδριάντα του Κ.Καραμανλή

Απίστευτη καφρίλα του Newsit-MEGA! Εμετός!

Δείτε τον τιτλο του βίντεο από το Newsit, από τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα Καραμανλή, με τον υπεραγχωμένο παρουσιαστή του MEGA o οποίος ξεφουρνίζει ένα κάρο μαλακίες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Σήμερα στα αποκαλυπτήρια ήταν χιλιάδες κόσμου, μεταξύ αυτών όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Μπουτάρης και άνθρωποι όλων των κομμάτων, αλλά και ακομμάτιστοι.

Για τους ηλίθιους, ανεγκέφαλους, κρετίνους, που ανέβασαν το βίντεο, η συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σήμερα στην παραλία ήταν "όλη η ακροδεξιά στα αποκαλυπτήρια" !!!!!!!!!!!!!

Ο χοντρομαλάκας, του newsit που έβαλε αυτό τον τίτλο, εκτός από ηλίθιος είναι και τελείως ανιστόρητος ο βλάκας! Αφού ο Καραμανλής αποτελούσε πάντοτε το κόκκινο πανί για την Ελληνική ακροδεξιά (που δεν αριθμεί πάνω από 200-300 ανθρώπους στη Β.Ελλάδα), επειδή "έφερε τους κομμουνιστές απο τα παραπέτασμα", όπως λένε αυτοί.
Μα τεράστια λοιπόν συγκέντρωση, που περισσότερο κοσμική ήταν, παρά πολιτική, ο ηλίθιος που έβαλε τον τίτλο, τη βάφτισε "ολη η ακροδεξιά στη Θεσσαλονίκη" !!!

Μα πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι ρε φίλε; Πόσο; ... Χάλασες όλα τα μαλακόμετρα!

Η αντίρρηση του άλλου εμετικού του MEGA, ήταν ξέρετε γιατί; Γιατί μια μερίδα δημοσιογράφων, έχει μάθει να υπαγορεύει στη "δεξιά", τι να κάνει. Έτσι κινήθηκε η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση Καραμανλή, που δεν τολμούσε να κάνει τίποτε, για να μην τους "κράξει" το MEGA, κάπου εκεί κινούνται και σήμερα τα περισσότερα στελέχη της ανύπαρκτης Ν.Δ. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να "γλείψουν" τα καθεστωτικά κανάλια, παρά να δώσουν αγώνα για τις ιδέες τους.

Ο Παπαγεωργόπουλος, τους έγραψε ..εκεί που ξέρετε για αυτό και τον μισούν ! Ήταν ο πρώτος δεξιός, που δεν ζήτησε την άδεια του MEGA για να κάνει κάτι !!! Και μόνο για αυτό -και άσχετα από την πολιτική του τοποθέτηση- όλοι οι απλοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, πρέπει να του βγάλουν το καπέλο. Γιατί δεν είναι σαν τα άλλα σκουλήκια, που υποδύονται τους εκπροσώπους μας, αλλά ζουν για να τους "παίζουν τα κανάλια" υποτασσόμενοι στη δικτατορία των εργολάβων της ενημέρωσης. Και οι περισσότερες τέτοιες γλίτσες, βρίσκονται στο αστείο κόμμα που λέγεται ΝΔ. Και θέλουν και να κυβερνήσουν κιόλας! Οι χαλβάδες!



http://taxalia.blogspot.com/2011/01/newsit.html

Γιατί κανείς δεν μιλά για το "άδειασμα" Βενιζέλου σε Μπουτάρη;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbW1TSeGGvqGRaDtounOXIBpIKThrvPV7ZI7L1dBlr4Qjlliwy2f8bL8vQNlhiskGIKpocH1QZQuU7Oj5APYDsL1shx3r347HELQLx_GsfjaflcvsUMzjVRnSnzWz5WmYGdsnK7zpHvzY/s320/P5242440.JPG- Ούτε κουβέντα για τη νέα κωλοτούμπα του Δημάρχου μας από τους προοδευτικούς αρθρογράφους.
- Μπράβο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπέροχη ομιλία του και την αιχμή ότι "εδώ είναι η μόνιμη θέση του ανδριάντα".
- Μπράβο και στον Μπουτάρη που ξέχασε τους άγαρμπους λεονταρισμούς...
- Το κλίμα ενότητας που επικράτησε δικαιώνει πλήρως τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Θα το γράψω όπως το νιώθω: Με έπρηξαν όλο το Σαββατοκύριακο οι μονίμως θορυβούντες προοδευτικοί αρθρογράφοι που έγραφαν και μιλούσαν διαρκώς για το άγαλμα που διχάζει τη Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή άψογη τελετή απέδειξε ότι η ιστορία αυτή δεν διχάζει κανέναν. Ότι ο διχασμός βρίσκεται μόνο μέσα στο μυαλό τους. Δεν μπορούν να αποδεχθούν τίποτε το μη κεντροαριστερό. Αλάλαζαν όλο το Σαββατοκύριακο. Κανένας διχασμός όμως. Ο Μπουτάρης ευτυχώς κατάπιε όλα όσα έλεγε τις προηγούμενες ημέρες και στάθηκε με αξιοπρέπεια στο ύψος του αξιώματός του. Δεν δίχασε. Με τα λόγια του ένωσε. Και γι' αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι η πρώτη κωλοτούμπα που κάνει και με την οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα τους αντιπάλους του. Ίσως με αυτήν δυσαρεστεί τους υποστηρικτές του. Όσους είχαν πιστέψει σε κάποιες από τις εύκολες κραυγές του παρελθόντος και περίμεναν από τον Μπουτάρη να πάει στην τελετή για να πει στο πλήθος ότι αυτός θα το μετακινήσει, όπως είχε πει ότι θα δηλώσει παλαιότερα. Οι φίλοι του θα τον κρίνουν και θα τον επικρίνουν, αλλά θα του το συγχωρέσουν...

Άλλωστε η τοποθέτηση της κυβέρνησης στο θέμα αποδεικνύει ότι ο Μπουτάρης θα ήταν μόνος του εάν μιλούσε για μετακίνηση. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος το είπε ορθά- κοφτά, σχεδόν καραμανλικά και μπράβο του: ΄"εδώ είναι η μόνιμη θέση του ανδριάντα" είπε, δύο φορές μάλιστα, μήπως και κάποιος δεν το είχε πιάσει με την πρώτη. Και μπράβο του! Ο θεσσαλονικιός υπουργός μίλησε περισσότερο καραμανλικά από όλους στην τελετή. Κι ας ήταν από τους ελάχιστους της άλλης όχθης.

Η εικόνα της ενότητας όλων στην τελετή, σε συνδυασμό με το αγκάλιασμα του κόσμου (πάνω από 4.000 Θεσσαλονικείς παραβρέθηκαν σε πείσμα της εργάσιμης μέρας και ώρας) δικαίωσαν τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο που με πείσμα καραμανλικό κατάφερε να βάλει τον ανδριάντα και να γίνει πραγματικότητα αυτή η τελετή.

Κάποιοι έμειναν στις μικρότητες και τα επουσιώδη. Εάν ο κόσμος ήταν πολύς ή λίγος για την περίσταση, εάν ο Σαμαράς ή ο Κώστας Καραμανλής χειροκροτήθηκε ηχηρότερα, εάν, εάν, εάν.

Είναι οι ίδιοι που μέχρι χτες μιλούσαν για διχασμό. Μην τους ακούτε. Μείνετε στα σπουδαία, τα ουσιώδη, τα ηψιπετή...

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βρίσκεται εκεί επειδή του το χρωστούσαμε. Χρωστάμε όλοι στην εθνική μνήμη. Αλλά πολύ περισσότερο επειδή θα πρέπει να τον έχουμε κάπου για να μας παραδειγματίζει. Να μας νουθετεί. Να τον κοιτάμε και να θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίο δούλευε, πολιτευόταν και ζούσε: σκληρά, αποτελεσματικά και λιτά.

Μακάρι ο ανδριάντας αυτός να γίνει καρφί στο μάτι των πολιτικών μας. Να τον βλέπουν όλοι για να μην μπορούν να ξεφύγουν από τις επιταγές του. Μακάρι..


http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_5765.html

Ο Πάνος Αμυράς διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου»

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs1346.snc4/161660_100000569823718_1724931_n.jpgO Πάνος Αμυράς, μέχρι πρότινος αρχισυντάκτης της εφημερίδας, ανέλαβε τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μιχελάκη, που ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκδότες κ.κ. Δημήτρης Μπενέκος και Αλέξης Σκαναβής στο προσωπικό της εφημερίδας, ο κ. Αμυράς, αναλαμβάνει την διεύθυνση της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης του «Ελεύθερου Τύπου».

Τηλεφωνικό τελεσίγραφο Ερντογάν σε Παπανδρέου- Όλα όσα κρύβει η κυβέρνηση

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, στις 13 Ιανουαρίου, φαίνεται πως δεν ήταν τόσο… αθώα, όπως τουλάχιστον το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να την παρουσιάσει, όπως και το ποιος επικοινώνησε πρώτος με ποιόν…

Πολύ καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές επί του θέματος, διέρρευσαν πως ο τούρκος Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για δύο επισκέψεις που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτά αφορούν την επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβιγκόρ Λίμπερμαν στην Αθήνα και την προωθούμενη ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ και από την άλλη τις δηλώσεις και γενικότερα το όλο κλίμα που διαμορφώθηκε από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Κύπρο.

Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία, εκφράστηκε εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν ο προβληματισμός του αναφορικά με το Ισραήλ το οποίο χαρακτήρισε ως: «αναξιόπιστο και επικίνδυνο συνέταιρο», ενώ ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να επικοινωνήσει με τον «πρόεδρο της ελληνοκυπριακής κοινότητας» της Κύπρου-τον νόμιμο δηλαδή πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια- και να του ζητηθεί να αποφεύγει δηλώσεις που κατηγορούν την Τουρκία για κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού.

Στην ίδια επίσης τηλεφωνική επικοινωνία συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Δημήτρη Δρούτσα και Αχμετ Νταβούντογλου, ώστε να προετοιμαστεί η ατζέντα της διακρατικής υπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Τουρκίας που θα συγκληθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όμως αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία δείχνει ξεκάθαρα πως η Τουρκία δείχνει να ενοχλείται αφόρητα από το ενδεχόμενο να υπάρξει «στρατηγικός στραγγαλισμός» στο νότο της, κυρίως από ένα έθνος το οποίο αποτελεί ιστορικό αντίπαλο για αυτήν, όπως το Ελληνικό. Και φυσικά μέσα από αυτές τις εξελίξεις το σχέδιο για «δορυφοροποίηση» της Ελλάδας-και κατά συνέπεια και της Κύπρου-στην τουρκική σφαίρα επιρροής αρχίζει να χάνει τη δυναμική του, το οποίο αυτόματα σημαίνει πως μειώνονται οι πιθανότητες εμπλοκής της Αγκυρας στο «μεγάλο παιχνίδι» των φυσικών πόρων στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης αποδεικνύεται πως στην πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν-Παπανδρέου στο Ερζερούμ συζητήθηκαν θέματα «υψηλής στρατηγικής» ανάμεσα στους δύο ηγέτες και ότι οι περίφημες δημόσιες φιλοφρονήσεις του Ταγίπ Ερντογάν δεν ήταν παρά: «η σκιά από το φτερά ενός γερακιού».

Φυσικά αυτός ο προκλητικός παρεμβατισμός της Τουρκίας στην Ελλάδα και οι «νουθεσίες» να μην υπάρξει οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε-κατά την Αγκυρα-να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών, μπορεί να εκτιμηθεί και ως ένα μήνυμα-προειδοποίηση πως οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι «ανεξέλεγκτες» αν η Αθήνα δεν είναι «προσεκτική».

Ας ευχηθούμε πως έχουν «γνώση οι φύλακες» για τις τουρκικές προθέσεις…

http://heraklion1.blogspot.com

Τυνησία: Σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας

http://www.agelioforos.gr/files/iro/resized/tinisia-ganoutsi_425x.jpgΟ Μοχάμαντ Γιανούσι, τελευταίος πρωθυπουργός του πρώην προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι, ανακοίνωσε σήμερα το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα περιλαμβάνει τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης και έξι υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε τον κατάλογο των 19 υπουργών της κυβέρνησής του, «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» όπως τη χαρακτήρισε, που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν μετά από δύο μήνες.

Τρία αστελέχη μικρών πολιτικών κομμάτων της χώρας επί καθεστώτος Μπεν Άλι, ο οποίος εγκατέλειψε την Τυνησία και κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία μετά από 23 χρόνια διακυβέρνησης, μετέχουν στη νέα κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Άχμεντ Νέτζιμπ Τσέμπι, Άχμεντ Ιμπραήμ και Μουστάφα Μπεν Τζαφάαρ.

Ο κ. Τσέμπι του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος διορίστηκε υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Ιμπραήμ του αριστερού κινήματος Ettajtdid, υπουργός Παιδείας και Επιστημονικών Ερευνών και ο γιατρός κ. Τζαφάαρ της Ένωσης Ελευθερία και Εργασία υπουργός Υγείας.

Έξι μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης μετέχουν στη νέα κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών Κάμελ Μοργκάν, ο υπουργός Εσωτερικών Άχμεντ Κριάα και ο υπουργός Άμυνας.
Στη νέα κυβέρνηση μετέχουν επίσης και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Σε σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός κ. Γιανούσι ανακοίνωσε ότι απελευθερώνονται όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, αίρεται η απαγόρευση λειτουργίας της τυνησιακής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και νομιμοποιούνται όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα που επί προεδρίας Μπεν Άλι είχαν διαλυθεί.

Χθες, ο στρατός της Τυνησίας εισέβαλε στο προεδρικό μέγαρο στην Καρχηδόνα, όπου είχαν καταφύγει μέλη της προεδρικής φρουράς του Μπεν Άλι.

Μετά την πτώση του προέδρου Μπεν Αλι, πολλά επεισόδια βίας σημειώνονται τις νύχτες από ενόπλους πολιτοφύλακες σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Τύνιδα, τα οποία αποδίδονται σε ανθρώπους του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας ανηψιός του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, ο Καΐς Μπεν Αλι, συνελήφθη από το στρατό, στην πόλη Μσάκεν της κεντρικής χώρας, μαζί με δέκα ακόμα άτομα που "πυροβολούσαν αστυνομικά οχήματα".

Στο μεταξύ, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο γάλλος φωτορεπόρτερ Λικά Ντολέγκα, για τον οποίο τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν χθες ότι πέθανε. Ο φωτορεπόρτερ του European Pressphoto Agency, τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι από δακρυγόνο την Παρασκευή στην Τύνιδα ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο φωτορεπόρτερ του EPA, στο οποίο ανήκει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τη νύχτα και το Σάββατο το πρωί τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

Έργο ΠΑΣΟΚ: Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών από τη Fitch

http://img.protothema.gr/7CA039CDCEE83BC5294D41757C84D986.jpgΣτην υποβάθμιση της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας σε “BB+” από “BBB-” και της βραχυπρόθεσμης σε “B” από “F3” πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Fitch Ratings.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το outlook της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης είναι αρνητικό ενώ ο οίκος αφαίρεσε τις αξιολογήσεις από το Rating Watch Negative (RWN).

Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η Εθνική, η Alpha Bank, η EFG Eurobank Ergasias, η Τρ. Πειραιώς και η ATEbank.
Σύμφωνα με τον οίκο, η υποβάθμιση των αξιολογήσεων είναι ακόλουθο της υποβάθμισης της Ελλάδας την Παρασκευή.

Παράλληλα, η Fitch υποβάθμισε το Support Rating και των πέντε τραπεζών σε ΄3΄ από ΄2΄ ενώ αναθεώρησε το Support Rating Floor σε “BB+” από “BBB-” προχωρώντας στην αφαίρεσή τους από το RWN.

Η Fitch θεωρεί πως η τάση της κυβέρνησης να στηρίξει τις τράπεζες εξακολουθεί να υφίσταται αν και η ικανότητά της έχει μειωθεί σημαντικά.

Απάντηση Πέτσου στα ψέμματα Πάγκαλου

http://img.protothema.gr/B8DE07D449E972E0E7FFE7B5F36A665D.jpgΚύριο
Θεόδωρο Πάγκαλο
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Θέμα: Αναφορές στο βιβλίο σας με τον τίτλο «Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη»


Κύριε πρόεδρε,


Με έκπληξη, διάβασα αποσπάσματα του βιβλίου σας με τίτλο «Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη – εκδόσεις Πατάκη» στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου 15 – 16 Ιανουαρίου 2011.

Άλλωστε το βιβλίο σας δεν επρόκειτο ποτέ να το αγοράσω διότι σας γνωρίζω και ήμουν βέβαιος ότι δεν επρόκειτο να προσθέσω τίποτε περισσότερο στις γνώσεις μου παρά μόνον «ανακρίβειες» και «μισές αλήθειες» τις οποίες κατά κόρον χρησιμοποιείται στην πολιτική σας καριέρα .

Στ’ αποσπάσματα λοιπόν του βιβλίου σας που διάβασα στο δημοσίευμα αυτό στην σελίδα 25 και στο κεφάλαιο ο αδύναμος υπουργός απέναντι στις πανίσχυρες (και χλιδάτες) ΔΕΚΟ, αναφέρεσθε στο όνομά μου και μάλιστα την εποχή που υπηρετούσα ως πρόεδρος του ΟΣΕ τα έτη (Οκτώβριο 1993 – Φεβρουάριος 1996).

Στην περιγραφή σας μάλιστα - ψευδέστατη καθ’ ολοκληρίαν, ομιλείτε για ……… μεγαλειώδη επίπλωση! ατέλειωτο σε έκταση γραφείο……. και σε δωμάτιο που ο πρόεδρος του ΟΣΕ είχε κατασκευάσει, κοιμόταν σ’ αυτό και έκανε το ντους του!!!!....

Η αναφορά σας αυτή μου προκάλεσε εντύπωση διότι, πέραν του ψεύδους που περιέχει και της διαφαινόμενης «αρρωστημένης φαντασίας σας» για λόγους ίσως νέας στοχοποίησής μου, (άλλωστε το συνηθίζετε αυτό από την εποχή του 1989), σας γνωρίζω τ’ ακόλουθα:

Α. Το μέγεθος του γραφείου και την επίπλωση την βρήκα όταν ανέλαβα τον ΟΣΕ το 1993 από τις προηγούμενες Διοικήσεις των κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη. Εγώ όχι μόνον δεν προσέθετα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, αλλά ούτε άλλαζα την διαρρύθμισή του.

Β. Επίσης δεν υπήρχε κανένα δωμάτιο ανάπαυσης για τον πρόεδρο ούτε μπάνιο για να κάνει το ντους του, ούτε βεβαίως εγώ δημιούργησα τίποτε τέτοιο!......

Όσο για την αναφορά σας στην αλαζονεία όσων τοποθετούνται επικεφαλής Δημοσίων οργανισμών ας την αναζητήσετε «αλλού», σε σας τον ίδιο και το στενό σας περιβάλλον ίσως, διότι εγώ προσωπικά, αν διακατεχόμουν και από ελάχιστα ψήγματα αλαζονείας δεν θα δεχόμουν να γίνω πρόεδρος του ΟΣΕ, αφού είχα ήδη διατελέσει πέντε φορές Υπουργός και μάλιστα Υπουργός Μεταφορών ώστε να αναγκασθώ να έχω προϊστάμενο υπουργό πρώην συνάδελφό μου και μάλιστα …… εσάς.

Βεβαίως, μας έχετε συνηθίσει σε παρομοίου είδους «ψεύτικες, αλληγορικές και ιδιόρρυθμες, ατάκες», αλλά όταν αναφέρεσθε σε πρώην συναδέλφους σας, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, πιο ειλικρινής και κυρίως ευπρεπής.
Αν αυτό δεν το μπορείτε, τουλάχιστον σωπαίνετε……

Για την ιστορία σας γνωρίζω ότι, περνώντας από πέντε Υπουργεία, μία Διοίκηση ενός Κρατικού οργανισμού και μία Νομαρχία, σε κανένα χώρο δεν άλλαξα επίπλωση, ούτε ακόμη και τα φθαρμένα καλύμματα των καναπέδων, που έβρισκα ώστε να μην επιβαρύνω τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών που υπηρετούσα.

Εν πάσει περιπτώσει – οι εκφράσεις και τα κείμενα σας, σας προσδιορίζουν – στην συνείδηση του λαού και της κοινής γνώμης….

Λυπούμαι γιατί σας εκτιμούσα.

Αποχώρησαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους "Πυρήνες"

Αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", διαμαρτυρόμενοι για τη διευκρίνιση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα. Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου. Δείτε το βίντεο:

Έκανε “Istanbul” την Κωνσταντινούπολη ο Καμίνης

Σε “Istanbul” μετέτρεψε την ονομασία της Κωνσταντινούπολης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης! Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του μητροπολιτικού Δήμου της… “Istanbul”!

Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμιά… παρανόηση ότι έγινε κατά λάθος η συγκεκριμένη αναφορά, η συγκεκριμένη ονομασία στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης αποδίδεται και για δεύτερη φορά στο ίδιο κείμενο.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται συγκεκριμένα επί λέξει: «Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων».

Κανείς δεν αμφιβάλλει βέβαια ότι ο ίδιος ο δήμαρχος της τουρκικής μεγαλούπολης μπορεί να επιλέγει όποιο όνομα θέλει για τον Δήμο του. Αλλά ήταν θέμα αρχής πάντοτε στη χώρα μας, να αποκαλείται με την ονομασία Κωνσταντινούπολη η πόλη του Βυζαντίου. Φυσικά, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποκαλείται, σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο μάλιστα και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο κ. Βαρθολομαίος. Και όχι βέβαια Πατριάρχης της “Ιstanbul
star.gr

Ποιος έχασε την ντροπή να την βρει ο Καμίνης;;;;;

naxios.blogspot.com

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι σήμερα Σαμαράς-Καραμανλής θα έρθουν στα χέρια προκειμένου να ικανοποιήσουν τη μαλακία που δέρνει τον ΔΟΛ

http://static.doldigital.net/webstatic/B84197350264382F27CADF97B513B153.jpgΤη θέση της ΝΔ στο θέμα του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε, η ΝΔ ζητεί την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους δανεισμού, και έκδοση ευρωομολόγων.

«Η δικιά μας θέση είναι καθαρή: Επιμήκυνση πρώτον. Ταυτόχρονη μείωση του κόστους δανεισμού, δηλαδή του επιτοκίου, δεύτερον, και τρίτον ευρωομόλογα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, για τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραµανλή, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» θα δώσουν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΚΚ) Πέτρος Μολυβιάτης, ο αντιπρόεδρος του ΙΚΚ Αχιλλέας Καραμανλής, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο μητροπολίτης Άνθιμος κ.ά.

Ωστόσο, ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρουσία στην εκδήλωση του τέως πρωθυπουργού και τέως προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή (ΣΣ. Ναι ναι δίκιο έχετε οι ΔΟΛιοι... υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι Σαμαράς-Καραμανλής θα έρθουν στα χέρια και θα ανταλλάξουν και μπουνιές προκειμένου να ικανοποιηθεί η μαλακία που σας δέρνει...).

Newsroom ΔΟΛ

Στοιχεία-φωτιά παραδίδει στο WikiLeaks Ελβετός πρώην τραπεζίτης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpCOfm5zhLynu7fZkOVdwGUv4osE6729wuiCvBTLJWkhMfImjogDh4k-yWNPa-Z75JM27Rr29_UwS49cTNJus3Wc3conP6OmDtzJR_6j8fZezuexNjJTDzEUiDLbcTocbqTS64ZJrPKug3/s1600/wikileaks-31.jpgΣτοιχεία για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά μέσω υπεράκτιων τραπεζών που «αγγίζουν» διασήμους, επιχειρηματίες και βουλευτές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ασία δηλώνει ότι θα παραδώσει στο WikiLeaks ο Ελβετός πρώην ανώτατος τραπεζίτης Ρούντολφ Έλμερ.

Πρώην επικεφαλής της ελβετικής τράπεζας Julius Baer στις Νήσους Κέιμαν, ο Έλμερ (ο οποίος είχε απολυθεί το 2002) προσάγεται την Τετάρτη σε δίκη στην Ελβετία για παραβίαση τραπεζικού απορρήτου.

Ο ίδιος και ο Τζακ Μπλαμ, πρώην ερευνητής του Κογκρέσου των ΗΠΑ και δικηγόρος με έδρα την Ουάσινγκτον που εκπροσωπεί ανθρώπους που αποκαλύπτουν μυστικά ή σκάνδαλα, αναμένεται να εμφανιστούν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στο Λονδίνο και να παραδώσουν στο WikiLeaks δύο CD που φέρονται να περιέχουν ονόματα και πληροφορίες για τους λογαριασμούς περίπου 2.000 ατόμων που έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Οι διοργανωτές της συνέντευξης δήλωσαν πως πιστεύουν ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Άσαντζ, συμφώνησε να εμφανιστεί και να παραλάβει προσωπικά τα στοιχεία.

Πάντως, η παρουσία του δεν είναι βέβαιη, εξαιτίας της δικαστικής απόφασης που περιορίζει τις κινήσεις του στο μέγαρο στην ανατολική Αγγλία, όπου διαμένει ενόσω εξετάζεται το αίτημα των σουηδικών αρχών για την έκδοσή του προκειμένου να προσαχθεί σε δίκη.

Την Κυριακή ο Έλμερ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ελπίζει η παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στις αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές, αλλά και να προωθήσει τη χρήση του WikiLeaks ως μηχανισμού αποκάλυψης σκανδάλων.

«Το βασικό είναι να ενημερωθεί η κοινωνία σχετικά με τις καταχρήσεις των υπεράκτιων τραπεζών και το πώς δουλεύουν» είπε. «Πιστεύω στο σύστημα του WikiLeaks. Πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα. Το WikiLeaks ήταν η τελευταία μου ελπίδα. Δεν μπορούσα να μεταδώσω το μήνυμά μου σε ένα ευρύτερο κοινό. Το WikiLeaks μπορεί να είναι το μόνο μέσο για να φθάσει το μήνυμα στην κοινωνία. Θα ήθελα να βοηθήσω το WikiLeaks» ανέφερε.

Ο Μπλαμ προσέθεσε ότι «η υπόθεση αφορά στην πραγματικότητα τις τράπεζες και την λειτουργία τους, το τραπεζικό απόρρητο και τη ζημιά που προκαλεί στην κοινωνία όταν χρησιμοποιείται για να κρυφτεί η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα χρήματος και η διαφθορά».

Ο Ρούντολφ Έλμερ είπε στην ελβετική εφημερίδα Der Sonntag και στον βρετανικό Observer ότι τα στοιχεία αφορούν διασημότητες, εκατομμυριούχους, πολυεθνικές, κερδοσκοπικά αμοιβαία κεφάλαια (hedge funds) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Βρετανία, αλλά και βουλευτές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ασία.

ΑΠΕ

Επιστολή 10 πρυτάνεων στην Αννoύλα για τα προβλήματα χρηματοδότησης, με αφορμή την παραίτηση Μητσού

Την έντονη ανησυχία τους για την ολιγωρία που επιδεικνύει το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά στις διαδικασίες χρηματοδότησης κάθε μορφής έρευνας και ειδικά αυτής που διεξάγεται από νέους επιστήμονες επισημαίνουν οι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις 10 πανεπιστημίων, με επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι ακαδημαϊκοί εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Αχ Μητσό "για την έστω και σύντομη προσφορά του, με την ευχή "οι επισημάνσεις του να εισακουστούν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να συμβάλουν στην αλλαγή των μέχρι τώρα ακολουθούμενων επιζήμιων τακτικών".

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

"Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την παραίτηση του κ. Αχ. Μητσού από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας. Η παρουσία του στη θέση αυτή και η μακροχρόνια διεθνής εμπειρία από τη θητεία του σε ανώτατες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συναφή αντικείμενα αποτελούσαν εγγύηση για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων. Τέτοια προβλήματα είναι η ανυπαρξία κρατικής πολιτικής για την έρευνα, η απουσία ενίσχυσης της διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας που διεξάγεται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, η ενίσχυση της καινοτομίας και της αριστείας κ.ά.

Από τις δηλώσεις, που συνόδευσαν την παραίτηση του κ. Μητσού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις του για έγκαιρη προώθηση των διαδικασιών χρηματοδότησης κάθε μορφής έρευνας και ειδικά αυτής, που διεξάγεται από τους νέους επιστήμονες (διδάκτορες και μεταδιδάκτορες). Για παράδειγμα, εξαιτίας καθυστερήσεων, σημαντικός αριθμός υποτρόφων του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» σύντομα θα αποκλειστεί από την χρηματοδότηση λόγω εκπνοής του χρονικού ορίου για τη λήψη των διδακτορικών τους διπλωμάτων. Επίσης, οι καθυστερήσεις με ατέρμονες διαδικασίες επιλογής που ακολουθούνται στο πλαίσιο της αξιολόγησης των προγραμμάτων «ΘΑΛΗΣ», οδηγούν σε απώλεια πολύτιμων πόρων, ενώ παράλληλα ακυρώνουν κάθε έννοια ανταγωνιστικότητας και πρωτοτυπίας σε τομείς της εφαρμοσμένης έρευνας που μπορούν να στηρίξουν την οικονομία. Τελικά, τα παραπάνω συμβάλλουν σημαντικά στη διαρροή του πλέον εύρωστου νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας προς Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της αλλοδαπής.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Μητσό για την έστω και σύντομη πρόσφατη προσφορά του και ευχόμαστε οι επισημάνσεις του να εισακουστούν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να συμβάλουν στην αλλαγή των μέχρι τώρα ακολουθούμενων επιζήμιων τακτικών.

Με τιμή

  • Αντιπρύτανις, πρόεδρος Ε.Λ.Κ.Ε και Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγήτρια Σοφία Κουίδου – Ανδρέου
  • Πρύτανης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Αν. Καθηγητής Γεώργιος Χαρβαλιάς
  • Αντιπρύτανης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Έρευνας Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Δημήτριος Καλπαξής
  • Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Ισαάκ Λαγαρής
  • Αντιπρύτανις Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Αγγελική Δημητρακοπούλου
  • Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Θωμάς Σφηκόπουλος
  • Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αν. Καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης
  • Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Προσωπικού και Ηλεκτρονικής Διακίνησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αν. Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος
  • Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Βασίλειος Τουρασής
  • Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος "

Αναστέλλει το Ιράν την εκτέλεση της Σακινέχ

Την αναστολή της εκτέλεσης διά απαγχονισμού που επιβλήθηκε στη Σακινέχ Μοχαμάντι Αχτιάνι ανακοίνωσε η επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ιρανικού κοινοβουλίου, Ζόχρε Ελαχιάν.

Η Σακινέχ είχε καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού αφού κρίθηκε ένοχη για μοιχεία. Στη συνέχεια κρίθηκε ένοχη και για τη δολοφονία του συζύγου της και της επιβλήθηκε ποινή θανάτου δια απαγχονισμού.

Σε επιστολή της προς την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η επικεφαλής της επιτροπής του ιρανικού κοινοβουλίου ανέφερε ότι η εκτέλεση της ποινής δια απαγχονισμού ανεστάλη χάρη στις εκκλήσεις των παιδιών της καταδικασθείσας.

Τον Ιούλιο, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, πρόσφερε πολιτικό άσυλο στην Σακινέχ. Τότε η Τεχεράνη είχε δηλώσει ότι απορρίπτει την κίνηση του Βραζιλιάνου προέδρου, για τον οποίο τόνισε ότι είναι "ένας ευαίσθητος άνθρωπος", αλλά δεν γνωρίζει όλα τα γεγονότα.

Η περίπτωση της Σακινέχ έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή κατά του ιρανικού καθεστώτος.

Έκανε λάθη ο Χάβος...

Πάντα ήμουν της άποψης πως η κριτική πρέπει να γίνεται στις νίκες και έπειτα στις ήττες... Για αυτό το λόγο θα σταθώ λίγο στον τεχνικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος δε ζύγισε απολύτως σωστά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου...

Πρώτο του φάουλ ήταν η χρησιμοποίηση του Αθανασιάδη σε ρόλο εκτός περιοχής... Ο μικρός δεν ήξερε που να κινηθεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταυρώσει ούτε μία προσπάθεια... Μόνη του καλή στιγμή ήταν η ασίστ στον Λίνο στο πρώτο τέρμα αλλά και πάλι βρίσκονταν έξω από τα νερά του...

Δεύτερον, θα μπορούσε ίσως να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του στο θέμα του Μπαλάφα... Όταν ένας παίκτης ξέρει πως θα φύγει και παρόλα αυτά μπαίνει μέσα σε κρίσιμα λεπτά και κάνει ένα άψογο παιχνίδι, τότε δείχνει πως αξίζει μια ακόμη ευκαιρία... Καλός ο Τσουκαλάς αλλά θέλει χρόνο το παιδί για να πάρει τις απαραίτητες εμπειρίες...

Αξίζει να του πιστώσω πάντως πως δε δίστασε με τον Κουτσιανικούλη και του έδωσε την ευκαιρία που ψάχνει εδώ και καιρό... Αν μη τι άλλο, ο νεαρός Λαρισαίος το ξέρει το τόπι απλά έχει ένα πρόβλημα στην προσαρμογή του...

Υ.Γ. Μην ξεγελιέστε από την χρησιμοποίηση του Μουσλίμοβιτς... Ο Βόσνιος κοστίζει, είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και κατά συνέπεια θα κουνήσει μαντήλι σύντομα...

Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Το στέγνωμα της αγοράς μείωσε και τις ακάλυπτες επιταγές

Τα 1,811 δισ. ευρώ άγγιξαν οι ακάλυπτες επιταγές πέρυσι όταν το 2009 ξεπερνούσαν τα 3 δισ. ευρώ ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 229 εκατ. ευρώ το 2010. Ποσό μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ περίπου.

«Μήνας – ρεκόρ» το περυσινού έτους, ο Αύγουστος με 19.943 ακάλυπτες επιταγές συνολικού ύψους 191,35 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή σημειώθηκε μεταξύ Μαρτίου και Φεβρουαρίου 2010 καθώς η αξία των ακάλυπτων επιταγών αυξήθηκε κατά 285,10%.

Οι ακάλυπτες επιταγές το 2010 έπεσαν στα 195.238 τεμάχια με μέση αξία στα 9.280 ευρώ από τα 304.377 τεμάχια ένα χρόνο πριν μέσης αξίας 9.884 ευρώ. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν τα 143 χιλ. τεμάχια πέρυσι.

http://s.enet.gr/resources/2011-01/anwnymo-3-thumb-medium.jpg

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αφού δεν το κάνουν βουλευτές της ΝΔ το κάνει ο Παπαδημούλης: Ζητά διευκρινήσεις για τα ανείσπρακτα χρέη

Όπως γράψαμε πριν μερικές μέρες έχει περάσει πάνω από ένας μήνας απ' όταν ο Παπακωνσταντίνου απέσυρε την τροπολογία για χάρισμα χρεών σε μεγαλοφειλέτες, που πήγε να περάσει νύχτα και υποσχέθηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των οφειλετών του δημοσίου. Οι βουλευτές της ΝΔ, που συνεχίζει να δίνει εικόνα παιδικής χαράς με τον καθένα να κινείται κατά το δοκούν αφού δεν υπάρχει γραφείο τεκμηρίωσης να τους συντονίζει κεντρικά (ερωτήσεις, δράσεις, εμφανίσεις κ.λπ) απαξιούν να ασχοληθούν με το θέμα και έτσι τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν αυτοί την κάνει προς τιμήν του ο Παπαδημούλης:

Τα πλήρη στοιχεία ανά οφειλέτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και ανά ΔΟΥ στην οποία έχει γίνει η σχετική βεβαίωση της οφειλής, ζητά μεταξύ άλλων από τον υπουργό Οικονομικών με επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτηρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής ζητά επίσης να γίνει γνωστός ο λόγος ανά οφειλέτη για τον οποίον θεωρείται ότι είναι αδύνατη η είσπραξη του χρέους. Ερωτά επίσης τον αρμόδιο υπουργό αν έχουν γίνει όλες οι σχετικές διαδικασίες έρευνας (εικονικές μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων κλπ). Τέλος ζητά να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό με τον οποίο το υπουργείο αντιμετωπίζει σήμερα την κατάσταση ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον συσσώρευση ανείσπρακτων χρεών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανταρσία εναντίον Μπιρμπίλη από 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με ανταρσία απειλούν ευθέως την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι, σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Casus belli για τους συγκεκριμένους βουλευτές είναι το γεγονός ότι στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Naturaτο εμβαδόν των οικοπέδων στις οποίες θα επιτρέπεται η δόμηση καθορίζεται στα 10 στρέμματα, αντί για τα 4 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν, υποστηρίζουν ότι με την αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων μηδενίζεται η ήδη ελάχιστη οικοδομική δραστηριότητα στην χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το νομοσχέδιο έρχεται αύριο προς συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και ήδη ο πρόεδρός της Γιάννης Δριβελέγκας, με δηλώσεις του στα «Νέα», τονίζει ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει από τη Βουλή, δεν το στηρίζουν οι βουλευτές και θα είναι λάθος να επιμείνει η κυβέρνηση στην ψήφισή του» και ζητά να αλλάξει η επίμαχη διάταξη.

Για το ίδιο ζήτημα φέρεται να έχει ενημερωθεί η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Aνακοίνωση της Nova για την εισβολή του Γ. Βαρδινογιάννη στην καμπίνα σχολιασμού και τη διακοπή της μετάδοσης

«Στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Καβάλα, ο δημοσιογράφος της Nova, Aγγελος Στυλιάδης, δέχθηκε την έντονη αντίδραση του τέως προέδρου του Παναθηναϊκού, κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Βαρδινογιάννης διαφωνώντας με τη θέση που πήρε ο δημοσιογράφος μας, ο οποίος μετέδιδε το παιχνίδι και ο οποίος υποστήριξε οτι ήταν λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, ανέβηκε στο booth μετάδοσης του καναλιού, εξέφρασε με απρεπή και έντονο τρόπο τη διαφωνία του και υποχρέωσε σε διακοπή της μετάδοσης από τον δημοσιογράφο μας.

Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, με μνήμες απο ένα ποδόσφαιρο του παρελθόντος.
Η Nova μέσω της κεντρικής διαχειρίσης και της συνεχούς συνεργασίας με τις ομάδες, επιχειρεί την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και τη βελτίωση της ποιότητάς του σε όλα τα επίπεδα.

Η διοίκηση της Νova καταδικάζει απερίφραστα την κίνηση αυτή του κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη.
Είναι αδιανόητο οι παράγοντες των ομάδων να προσπαθούν να επιβάλουν με όποιο τρόπο τις δικές τους απόψεις στους δημοσιογράφους, τη στιγμή μάλιστα του καθήκοντός τους.

Είναι αδιανόητο να επιχειρείται η βίαιη διακοπή της μετάδοσης ενός αγώνα από παράγοντες – τέως ή νυν – ομάδων, οι οποίοι επιχειρούν να κατευθύνουν τους δημοσιογράφους και μετέρχονται τέτοιων μεθόδων.

Η διοίκηση της Νοva ζητά άμεσα την επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπεύθυνης για τη διεξαγωγή ενός αγώνα χωρίς φιλάθλους αλλά και υπεύθυνης για την ασφαλή και άρτια μετάδοση του αγώνα καθώς και για την ασφαλή φιλοξενία των δημοσιογράφων και των τεχνικών του συνδρομητικού καναλιού.

Ζητούμε επίσης την επίσημη θέση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, της Superleague, η οποία οφείλει να πάρει θέση, να διασφαλίσει την ποιότητα του αθλήματος, να καταδικάσει και να απορρίψει παρόμοιες αναχρονιστικές συμπεριφορές»

Τα ΜΑΤ του Παπουτσή επιτίθονται στον παπά του Αγ. Παντελεήμονα!!

Έτσι είναι το ΠΑΣΟΚ... δέρνουν τον παπά και ψεκάζουν χημικά μέσα στην εκκλησία:



ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Προκαλούν οι Αρσακειάδες των Πυρήνων του κώλου, επειδή ξέρουν ότι δεν υπάρχει Γκουαντάναμο και ηλεκτρική καρέκλα

Με ένταση μεταξύ των κατηγορουμένων και της έδρας ξεκίνησε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των εννέα από τους συνολικά δεκατρείς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αφού το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων με όρους κατηγορουμένων ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των συντρόφων τους.

«Θέλουμε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης. Θέλουμε μαζί μας τους συντρόφους μας. Η αίθουσα είναι γεμάτη μπάτσους και δημοσιογράφους. Ζητάμε να μη γίνεται καταγραφή των στοιχείων αυτών που έρχονται να μας συμπαρασταθούν. Δεν θα συνεισφέρουμε εμείς στο φακέλωμα. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα αποχωρήσουμε» είπε ο Π.Μάσουρας.

Η πρόεδρος τού απάντησε: «Εντάξει, να μιλήσουν οι συνήγοροί σας».

Τότε σηκώθηκε ο εκ των κατηγορουμένων Χαρίλαος Χατζημιχελάκης και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της φώναξε: «Επειδή το αίτημά μας το γράψατε μην πω που... σηκωθείτε πάμε να φύγουμε» (απευθυνόμενους στους υπόλοιπους κατηγορούμενους).

Έπειτα από παρέμβαση της προέδρου το λόγο έλαβαν οι συνήγοροι Σπύρος Φυτράκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αννα Παπαρούσου, οι οποίοι ζήτησαν από το Δικαστήριο να θέσει κανόνες, ώστε να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη. Οι συνήγοροι έθεσαν και αυτοί το θέμα της καταγραφής στοιχείων στην είσοδο της αίθουσας. Ζήτησαν, επίσης, να μην είναι δέσμιοι (να μην έχουν χειροπέδες) οι κατηγορούμενοι, όταν παραμένουν στην αίθουσα στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας.

Η πρόεδρος ζήτησε από κάποιες γυναίκες, που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά της αίθουσας, να καθίσουν κάτω και να μην κάνουν χειρονομίες. Οι γυναίκες αντέδρασαν και η πρόεδρος τους είπε ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα με τα χέρια θα κρατηθούν. Τότε σηκώθηκε ο Χατζημιχελάκης και φώναξε: «Άμα φύγουν αυτοί θα φύγουμε και εμείς».

Η πρόεδρος είπε: «Σας παρακαλώ κύριε, οι κυρίες θα κρατηθούν αν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα».

Ο Χ.Χατζημιχελάκης απάντησε: «Σοβαρά; Ξεφτιλισμένη, δίκασε τότε άδεια αίθουσα». Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά με ελέγχους σε όποιον εισέρχεται αντίστοιχους με αυτούς που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια και ισχυρότατη αστυνομική δύναμη.

ΝΕΑ

Ξαναχτύπησε η κ. Πιπιλή «Πιο Αθήνα δεν γίνεται»... εξισώνει τους παρείσακτους με τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα!

Αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση της κ. Πιπιλή, υπεύθυνης δήθεν για τη μεταναστευτική πολιτική, που εκθέτει τη ΝΔ και με δυο σειρές της εξατμίζει όλη τη συμπάθεια και εκτίμηση που έχει κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς στον πατριωτικό χώρο (για να μην πούμε εθνικιστικό και μας κατηγορήσει και σαν φασίστες...) με τις ξεκάθαρες θέσεις του για το μεταναστευτικό.

Η μετριόφρων που οι εκπομπές της χωράνε σε βιβλιοθήκη 1 στρέμματος (!!!), η παραμορφωμένη κυρία που δεν δίνει το email της γιατί κυκλοφορούν και Υιοί (!!!), η κυρία που αποκαλεί τους Αθηναίους «μπουρτζόβλαχους» και δεν ξέρει ότι η Βουλή είναι τα Παλαιά ανάκτορα (!!!), αυτή με την τεράστια προσφορά στην πολιτική, που είναι γνωστή από την αγάπη της προς τις λιμουζίνες, και το τανγκό κάνοντας σούργελο τη ΝΔ, ξαναχτύπησε ...

Αυτή τη φορά έβαλε στην ίδια μοίρα θύτες και θύματα με αφορμή την αντίδραση των «μπουρτζόβλαχων» του Αγίου Παντελεήμονα και το «παράλογο» αίτημά τους (έτσι φαντάζομαι θα το θεωρεί η κυρία) να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με τα καραγκιοζιλίκια των αριστερών θυλοκουλτουριάρηδων. Των θολοκαραγκίοζηδων που ξεκίνησαν απ' όλες της μεριές της Αθήνας προκειμένου να πάνε στην πλατεία και να κάνουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια τους για πανελλαδική προβολή.

Δείτε πως ξεκίνησε την ανακοίνωσή της η κυρία για το ατύχημα του πλοίου με τους λαθρομετανάστες στην Κέρκυρα:

«Την ώρα που ακραίες μειοψηφίες δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην πολύπαθη αθηναϊκή γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες επενέβαιναν στο Ιόνιο... μπλα μπλα μπλα ευχολόγια»

Προς τι το τσουβάλιασμα όλων κυρία «Πιο Αθήνα δεν γίνεται»; Προς τι η εξίσωση του παρείσακτου συρφετού με τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα; Τι προβλήματα δημιούργησαν οι Έλληνες που κρατούσαν Ελληνικές Σημαίες στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα;

Είναι κακό ότι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους σε αυτούς που έρχονται απ' αλλού προκειμένου να παραδώσουν την πλατεία σε λαθρομετανάστες και να ξαναφύγουν για τις κυριλέ περιοχές όπου μένουν και όπου φυσικά δεν υπάρχει λαθρομετανάστης ούτε για δείγμα;

Μπορείτε να μας εξηγήσετε ή δεν επιτρέπει η μόρφωσή σας και το υψηλού επιπέδου ταγκό σας να ασχολείστε με «επαρχιώτες» ή «μπουρτζόβλαχους» του Αγ. Παντελεήμονα που δεν κοιμούνται δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη;

Και που ΄σαι ε; Γι' αυτόν εδώ τον πραιτοριανό που πετάει το δακρυγόνο απ' το παράθυρο στο εσωτερικό της εκκλησίας, μόκο έτσι;
Μη θίξουμε και το σύστημα...



Αντώνη βάλτους χέρι πριν σε καταντήσουν χειρότερο από τον Καραμανλή...

Οι εκλογές δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα …

Γιώργος Α. Βουλγαράκης

Το ενδεχόμενο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές επαναφέρει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, το ζήτημα της σταθερότητας των πολιτικών κανόνων στη χώρα αλλά και του μέτρου της ευθύνης του πολιτικού κόσμου στη σημερινή συγκυρία.

Το αξίωμα ότι « στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν εκλογές», αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τακτικής των κόμματων.

Για την εκάστοτε αντιπολίτευση, αυτό σημαίνει τη διατύπωση του αιτήματος των προώρων εκλογών και μάλιστα πολλές φορές πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των προηγούμενων αποτελεσμάτων.

Ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση, ανάλογα με τη συγκυρία, είτε θέτει το δίλημμα προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις, είτε προκηρύσσει εκλογές, αν κρίνει ότι θα κερδίσει.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν διεξαχθεί 13 εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2026 και όχι στο 2011 - αν υπολογίσουμε ότι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Στο ίδιο δε χρονικό διάστημα, ο εκλογικός νόμος άλλαξε έξι φορές !

Αντέχει όμως σήμερα χώρα – με τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα να μπει σε μια ακόμα περιπέτεια;

Μπορεί να έχει βάση αυτή η συζήτηση, όταν το κόστος κάθε εκλογικής αναμέτρησης ,που βαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, κυμαίνεται από 80 έως και 120 εκατομμύρια ευρώ;

Η συζήτηση και μόνο για πρόωρες εκλογές, προκαλεί.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, όπως αυτό του Economist και των Guardian, είναι απολύτως εύγλωττα, ταυτίζοντας τις πρόωρες εκλογές με την απόλυτη χρεωκοπία .

Στην Ελλάδα, είναι αλήθεια, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ανάμεσα σ αυτά, είναι προφανώς και οι κανόνες του πολιτικού ανταγωνισμού.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν την τετραετία για να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν στο λαό και οι αντιπολιτεύσεις για να είναι σε θέση να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους με σιγουριά.

Με άλλες λέξεις ,η δικονομία των εκλογών – δηλαδή ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής τους, πρέπει να είναι δεδομένα που δε θα μεταβάλλονται από εκλογή σε εκλογή.

Και μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, αυτές τiς αρχές, πρέπει οπωσδήποτε να τις προβλέψει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι οι πρόωρες εκλογές, δεν είναι η λύση, αλλά ένα ακόμα πρόβλημα.

(Δημοσιεύθηκε στον Ελ. Τύπο της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2011)

Κι όμως, ο κύριος αντιπρόεδρος έμεινε τζάμπα στη βασιλική σουίτα

ΔΩΡΕΑΝ, ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, κατέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, και μάλιστα στη βασιλική σουίτα του «King George Palace» των 5.400 ευρώ τη βραδιά και όχι σε απλό δωμάτιο των 219 ευρώ, όπως υποστήριξε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της «Grecotel» μετά την αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής για τη βασιλική διαμονή και το πολυτελές ρεβεγιόν που απόλαυσε η οικογένεια του Πάγκαλου.

Μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους υπαλλήλους του «King George» λίγες ημέρες μετά το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι οποίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει εκδοθεί απόδειξη πληρωμής για τη διαμονή του κ. Πάγκαλου, αλλά και η επίσημη λίστα κρατήσεων σε μορφή excel όπως ακριβώς περιέχεται στα αρχεία των υπολογιστών του «King George» και την οποία δημοσιεύει αυτούσια σήμερα το «ΘΕΜΑ» έρχονται να διαψεύσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της «Grecotel» (σελ. 2021) για τη μη παροχή δωρεάν φιλοξενίας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την οικογένειά του το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πολυτελέστατη Royal Penthouse Suite των 5.400 ευρώ τη βραδιά. Οι υπεύθυνοι της «Grecotel», επιχειρώντας να προστατέψουν τον υψηλό καλεσμένο τους, υποστήριξαν στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ο κ. Πάγκαλος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά δεν διέμειναν στη βασιλική σουίτα αλλά σε ένα απλό δωμάτιο, για το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με το παραστατικό της διαμονής που έκοψαν, κατέβαλε από την τσέπη του το αντίτιμο των 219,00 ευρώ.

O κ.αντιπρόεδρος έμεινε τζάμπα στη σουίτα (Δείτε το βίντεο στο τέλος)

Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης… ξέμεινε κατά κάποιον τρόπο στο ξενοδοχείο τους το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Συντάγματος αντί να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την κατοικία του στο Λαγονήσι.

Είναι γνωστό ωστόσο και πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Πάγκαλος διατηρεί διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνακίου πάνω από το καφέ «Βιβλιοθήκη» και μάλιστα σε αυτό είχε συναντηθεί προ ημερών με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

Εκτός αυτού, δύο εκ των υπαλλήλων του «King George» με τους οποίους επικοινώνησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ το «ΘΕΜΑ» μία ολόκληρη σχεδόν εβδομάδα μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, είναι κατηγορηματικοί ως προς το ενδεχόμενο να πλήρωσε από την τσέπη του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.Τα ονόματά τους καθώς και οι θέσεις που κατέχουν στην επιχείρηση είναι στη διάθεση της εφημερίδας και δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους.

«Δεν έχω καμία απόδειξη.Δεν πληρώθηκε κάτι»

Υπάλληλος: Ξενοδοχείο «King George», καλησπέρα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας. Θα θέλαμε μια μικρή εξυπηρέτηση, αν έχετε την καλοσύνη.

Υπάλληλος: Παρακαλώ.

Δημοσιογράφος: Να μας διευκολύνετε. Ο κ. Πάγκαλος διέμεινε τη βραδιά…

Υπάλληλος : Της Παραμονής, μάλιστα.

Δημοσιογράφος: Επειδή δεν πήρε μαζί του κάποια απόδειξη, μήπως θα ήταν εύκολο να μου τη στέλνατε, τυπικά, με ένα φαξ;

Υπάλληλος: Βεβαίως, δώστε μου μισό λεπτό, παρακαλώ.(Ο υπάλληλος βάζει τη συνομιλία σε φάση αναμονής και περνάει τη γραμμή σε έναν άλλον αρμόδιο υπάλληλο.)

Υπάλληλος β': Καλημέρα. Καλή χρονιά.

Δημοσιογράφος: Γεια σας. Καλή χρονιά. Είστε ο κύριος;

Υπάλληλος β': (Το όνομά του δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους.) Δεν έχω κάποια απόδειξη. Δεν πληρώθηκε κάτι. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.

Ο αριθμός «900» που αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα

Η απάντηση που δίνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι που ήλεγξαν το σύστημα των κρατήσεων, δείχνει είτε πως και οι δυο τους είναι άσχετοι για το πώς λειτουργεί το σύστημα του ξενοδοχείου στο οποίο εργάζονται είτε ότι η απόδειξη πληρωμής της διαμονής βγήκε εκ των υστέρων και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος», για ευνόητους λόγους. Μία ακόμα απόδειξη που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του φιλοξενήθηκαν δωρεάν στο «King George» παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι το πρωτότυπο της λίστας των κρατήσεων της συγκεκριμένης βραδιάς σε μορφή excel, όπως ακριβώς βρίσκεται στα αρχεία των υπολογιστών του ξενοδοχείου.

Ο αριθμός «900» που αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα
(Δείτε το βίντεο στο τέλος)

Στη συγκεκριμένη λοιπόν ημερομηνία 31/12/2010 σημειώνεται η άφιξη της οικογένειας Πάγκαλου στο ξενοδοχείο και δίπλα η ημερομηνία αναχώρησής τους 1/1/2011. Πιο δίπλα υπάρχει η ένδειξη «complimentary» που πιστοποιεί ότι η διαμονή τους ήταν τιμής ένεκεν, δηλαδή δωρεάν. Με μια προσεκτικότερη ματιά στη λίστα των κρατήσεων μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί εάν έμεινε ή όχι τελικά ο κ. Πάγκαλος στη βασιλική σουίτα.

Ο αριθμός «900» που συνοδεύει την κράτηση της οικογένειας Πάγκαλου αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα, όπως επιβεβαιώνει η υπάλληλος της ρεσεψιόν του «King George» στο «ΘΕΜΑ». Να σημειωθεί ότι η Royal Penthouse Suite καταλαμβάνει ολόκληρο τον 9ο όροφο του ξενοδοχείου.

Ο αριθμός «900» της βασιλικής σουίτας συνοδεύει και τις κρατήσεις που έγιναν στα ονόματα μελών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, σε διαφορετικές φυσικά ημερομηνίες από αυτή που φιλοξενήθηκε ο κ. Πάγκαλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης φαίνεται, βάσει της επίσημης λίστας των κρατήσεων, να κατέλυσε στη βασιλική σουίτα από τις 30 ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Εν συνεχεία μεσολάβησε η διαμονή της οικογένειας του κ. Πάγκαλου από τις 31 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου. Μόλις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε check out η σουίτα παραχωρήθηκε στην κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη από την 1η ως τις 2 Ιανουαρίου.
Οργή λαού: 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος

Οργή της κοινωνίας για τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου καταγράφει η δημοσκόπηση της «Alco» σε σχέση με το «βασιλικό ρεβεγιόν» που ανάδειξε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή και επαναφέρει σήμερα με νέα στοιχεία (ρεπορτάζ στις σελίδες 1622). Στην ερώτηση αν οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου συνάδουν με το ύφος που επιχειρεί να περάσει για την κυβέρνηση ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, το 71% απαντά «όχι» και μόνο το 16% «ναι». Επίσης το 80% πιστεύει πως οι χαρακτηρισμοί «κοπρίτες» για τους δημοσίους υπαλλήλους και «ζώα» για τους αναγνώστες εφημερίδας δεν είναι συμβατοί με τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ το 73% θεωρεί προσβλητική για τους πολίτες τη φράση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».

«Δεν έχω κάποια απόδειξη να δώσω γιατί δεν πληρώθηκε κάτι...»



Ο αριθμός «900» που αντιστοιχεί στη βασιλική σουίτα


Σαχινίδης : "Οι γρήγορες αποφάσεις οδήγησαν σε λανθασμένες επιλογές"

«Αρχίζουν να πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα μηδέν» στους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα. Ο Λαρισαίος υφυπουργός επισήμανε πως «είναι τεράστιο λάθος η επιστροφή στη δραχμή» και η χώρα μας «θα πιάσει κούρμπα το 2013» και μετά θα αρχίσει να μειώνεται το έλλειμμα.Αυτά για τον κόσμο...

Τώρα, το καινούργιο στην οικονομία και την επικοινωνιακή τακτική, μπροστά στη γενική κατακραυγή για να σώσουν τον εαυτό τους, είναι ότι σιγά-σιγά θ' αρχίσουν να παραδέχονται, όλοι οι υπουργοί, τις λάθος αποφάσεις - επιλογές της κυβέρνησης τους και του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτές πληρώνει και θα πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμη, ο Ελληνικός Λαός!

Ο κ. Σαχινίδης πάντως λέει αλήθειες, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και είναι η μοναδική εξαίρεση στην σημερινή κυβέρνηση!

Η παλαιότερη δηλώση του που έκανε αίσθηση, έγινε στην κρατική τηλεόραση στις 5. 5. 2010, έχει ως εξής:

«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»
.

Μπράβο του, αυτό λέμε και εμείς από την πρώτη στιγμή της κυβέρνησης Παπανδρέου! Το λάθος τους είναι ότι βιάστηκαν, ενω είχαν και άλλες επιλογές!

Διαβάστε τώρα τι λέει το ρεπορτάζ με τις νέες δηλώσεις του κ. υφυπουργού Οικονομίας.

Όσον αφορά τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση ο κ. Σαχινίδης σημείωσε:

«Ποτέ δεν υπερασπίστηκα την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη να κυβερνάει τη χώρα για πρώτη φορά το 1981 μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει σφάλματα και δεν έχει καλλιεργήσει νοοτροπίες και αντιλήψεις οι οποίες μας έφεραν στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε»
και κατέληξε:

«Επαναλαμβάνω ότι λάθη έχουν γίνει και έχουν γίνει και από το ΠΑΣΟΚ.
Δεν θέλω να αποποιηθώ ούτε τις ευθύνες μας, ούτε να πω ότι δεν κάναμε λάθη. Ακόμη και σ’ αυτό το διάστημα των 15 μηνών έχω πει πολλές φορές για παράδειγμα, ότι κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες υποχρεωθήκαμε να πάρουμε πολλές αποφάσεις και μερικές φορές υποχρεωθήκαμε να πάρουμε και αποφάσεις πολύ γρήγορα. Κι αυτό μας οδήγησε και σε ορισμένες λανθασμένες επιλογές.»

Και άλλη μια φορά μπράβο του!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Συγκρίνετε μόνο την δική μας βιαστική επιλογή, με την σταθερή άρνηση της Πορτογαλίας, όταν την πιέζει όλη η ηγεσία της ΕΕ, να ενταχθεί στο "Μηχανισμό Στήριξης" !

Στάθης Σαραφόπουλος

emprosdrama.blogspot.com

Ποια η σχέση ανάμεσα στο χάος, το γκάζι, και την γκαζόζα;

Η λέξη γκάζι παράγεται από την αρχαία ελληνική λέξη Χάος. Παράξενο; Όχι και τόσο, αρκεί να ακολουθήσετε τα απλά μαθήματα μυθολογίας: Κατά τον Ησίοδο , το χάος ορίζεται η πρωτογενής αρχή, όχι όμως ως αφηρημένη έννοια αλλά ως σκοτεινός χώρος γεμάτος νέφη. Αντίθετα, η ορφική κοσμογονία παραδέχεται το χάος ως δεύτερη αρχή του κόσμου μετά το Χρόνο. Ο Πλάτων αναφέρει ότι από το Χάος γεννήθηκε ο Έρωτας (φτυστός ο πατέρας του, αυτός ο Έρωτας).

Καλά όλα αυτά, θα έλεγε κάποιος. Αλλά, τι σχέση έχουν με το γκάζι;

Μέχρι το 1640 απολύτως καμία. Τη χρονιά εκείνη, ένας ιδιοφυής Φλαμανδός «χημικός», ο Βαν Χέλμοντ (Johann Batista Helmont, 1577- 1644) πέτυχε την παρασκευή καύσιμου μείγματος αερίων (μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα CO, CO2, το αδέσμευτο αέριο, gas sylvestre). Μόνο που, ακόμα, δεν ήξερε πως να το ονομάσει. Δανείστηκε, λοιπόν, την ελληνική λέξη χάος, για να δηλώσει την άμορφη και απροσδιόριστη μάζα του αερίου (gas), γιατί κάπως έτσι φανταζόταν ότι ήταν και το χάος (χάος >caos > gaos > gas) . Στη συνέχεια παρήχθησαν όλες οι λέξεις που αναφέρονται στο αέριο > γκαζ, γκαζιέρα, γκαζάκι, γκαζάδικο αλλά και τα αεριούχα ποτά όπως η γκαζόζα.

Τώρα, πώς από το αέριο (gas) οδηγηθήκαμε στο γκάζι του αυτοκινήτου (γκαζώνω, γκαζωμένος, η γκαζιά, τα γκάζια); Γι αυτό ευθύνονται τα γκαζοζέν (gazogene) αυτοκίνητα που είχαμε στη χώρα μας, κατά τη γερμανική κατοχή (έκαιγαν gas, λόγω έλλειψης πετρελαίου). Έτσι, δίνω gas στη μηχανή ισοδυναμούσε με το δίνω καύσιμο στη μηχανή για να επιταχυνθεί.

Ησίοδος, θεογονία,116.

Πλάτων, Συμπόσιο 178. Αναφορά της λ. χάος ως νεφελώδες αέριο γίνεται και στους : Αριστοφάνη (Όρνιθες, 192, 1218), Βιργίλιο (Ecloghe,VI,31), Οβίδιο (Metamorfosi), αλλά και στο κατα Λουκάν Ευαγγέλιον ( 16, 26).

J. B. Van Helmont, Ortus medicinae, Amsterdam 1652. Στις σελίδες 59, 86 αναλαμβάνει την πατρότητα του όρου και παραδέχεται τη σχέση με τη λ. Χάος. Το κείμενο στα λατινικά : halitum illum, gas vocavi, non longe a chaos veterum secretum.

O ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ


Δεν ξέρω τι λέει σε σας και για σας το Όσκαρ buzz γύρω από το λόγο του βασιλιά. Σε μένα μίλησε η ίδια η ταινία και μου χάρισε μια ιδιαίτερα ευχάριστη σινεφιλική εμπειρία. Η ταινία με κοίταξε στα μάτια και με απόλυτη αξιοπρέπεια και δε μου ψιθύρισε πως αποζητά ένα ή περισσόερα Όσκαρ, αλλά πως με σεβόταν και ήθελε να μιλήσει σε εμένα προσωπικά τόσο όσο θέλει να μιλήσει και στον καθένα από σας.

Η σκηνοθεσία δεν ''πατά'' στην πεπατημένη, αλλά διαφοροποιείται με το δικό της τρόπο από τα χολιγουντιανά στερεότυπα. Αυτό όμως που κάνει την ταινία μοναδική είναι το σενάριο της. Ένας βασιλιάς που τραυλίζει μετατρέπεται από τον απόλυτο αντιήρωα στον ήρωα μιας ολόκληρης χώρας.

Η συνέχεια στο filmwardrobe.blogspot.com

Νέα Κίνηση Βόλβης, για κόμμα Αρχών & Αξιών, θέλει κύκλος νεοδημοκρατών που στήριξαν Σαμαρά

Νέα Κίνηση Βόλβης, για κόμμα Αρχών & Αξιών, θέλει κύκλος νεοδημοκρατώνΟ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως πλέον έχει αρχίσει να δέχεται την αμφισβήτηση απο ανθρώπους, που υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του. Στελέχη της ΝΔ, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του Προέδρου και στην προσπάθεια να αφυπνίσουν την κομματική ηγεσία, σχεδιάζουν νέα "Κίνηση... της Βόλβης".... Μάλιστα στους υποκινητές της, είναι και Ευβοείς Νεοδημοκράτες και "Σαμαρικοί".

Η συνέχεια στο eviaportal.gr