25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μπένυ θεωρεί τον ευατό του "κυρίαρχο της εξουσίας"!!!"

"Κυρίαρχος (της εξουσίας) είναι, κατά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση"... Και επομένως, όχι αυτός που βρίσκεται (σύμφωνα με το περιεχόμενο της επόμενης ερώτησης), στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας....

Ερώτηση Θαν. Λάλα. Κυρίαρχος (πολιτικά) είναι πάντα αυτός που βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας ;

Όχι, λέει ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

«Ο **Καρλ Σμιτ (λέει ο Ε.Β)...στο βιβλίο του πολιτική θεολογία θέτει το ερώτημα: "Ποιος είναι ο κυρίαρχος;" και απαντά, "Κυρίαρχος" είναι αυτός που αποφασίζει για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Εγώ, λέει ο Ε.Β, αν με ρωτούσατε τώρα (το 1999) για το πώς θα όριζα αυτόν που κυριαρχεί πολιτικά, θα έλεγα: "Αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση". »
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=114575

[** Ο Καρλ Σμιτ θεωρείται σαν ένας απ΄τους φιλοσόφους (Χάιντεγκερ κ.ά.) που προετοίμασαν και στήριξαν θεωρητικά το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα στη Γερμανία-Δείτε εδώ: Ο καταραμένος συνοδοιπόρος του Χίτλερ http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=373547]

Αυτά έλεγε πριν δώδεκα χρόνια, το 1999, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και "βγήκαν" όλα ! Και "απολύτως επείγουσα κρίση" (χειρότερη δεν γίνεται), με επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έχουμε και ο "διορατικός" πολιτικός κλήθηκε να την "αντιμετωπίσει", είναι δηλαδή ο "αρμόδιος διαχειριστής της απολύτως επείγουσας κρίσης" και επομένως (σύμφωνα με την δική του, σε "ανύποπτο" χρόνο, άποψη), ο Κυρίαρχος της εξουσίας !!!!