15 Ιουλίου 2011

Μπόνιο ας τα ρεσάλτα... και πες μας πόσο έληξε η αναμέτρηση της ιστορίας με τους "Πολεμιστές του Φωτός της Πάρου"

[bonios.jpg]Διάβασα κάπου μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Μπόνιου που παράλληλα με τις καθεστωτικές ενασχολήσεις του για τον παχύδερμο τον Αναστασιάδη, έχει ως γνωστό και τη σελίδα kourdistoportocali που τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να προσκοληθεί στη ΝΔ μέσω μερικών αναρτήσεων υπέρ της ΝΔ... βέβαια δεν του βγαίνει και τόσο εύκολα μιας και στις φλέβες του τρέχει πράσινο αίμα. Εντυπωσιακή όμως είναι η υπεροψία με την οποία οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, σαν τον Μπόνιο, αντιμετωπίζουν τους αναγνώστες τους!!!

Ο σαλτιμπάγκος δημοσιογράφος κλείνει την ανάρτησή του, όπου λέει ότι ο Σαμαράς και η δραχμή θα έρθουν για την Ελλάδα το φθινόπωρο και ο Ραγκούσης-Νταλάρας για το ΠΑΣΟΚ, ως εξής:

"Μην διαβάζετε τις καθεστωτικές εφημερίδες και τα ΜΜΕ των νταβατζήδων. Κλείστε τα αυτιά σας στους γκαιμπελίσκους του συστήματος."

Φαντάζομαι ότι η παρότρυνση προς τους αναγνώστες του
αφορά τον παχύδερμο εργοδότη του...

σίγουρα όμως η παρότρυνσή του αφορά και τον ίδιο...

γιατί τι άλλο από γκαιμπελίσκος του συστήματος μπορεί να είναι κάποιος που, πριν ούτε καν δυο χρόνια, μας αγιοποιούσε τους "Πολεμιστές του φωτός" οι οποίοι με σοκολατί χρώμα απ' τα μπάνια στην Πάρο δήθεν συσκέπτονταν για τη σωτηρία της Ελλάδος έχοντας μπροστά τους ένα μπακαλοτέφτερο;

Για όσους ξέχασαν να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii6ipAFre-P4R8_FG65_tMbkdpGreh9yyQjEBiwXVYSBoG58bmOyc1N9CJqQDEahi1TMd26YQybjeipTKQ8IihyrR6SF06GFmZ4yinKm6VsQV4iFxzUCjZ0fmRUJfbDuPw57O20ql4AkHa/s640/Giorgos%252BRagousis_Paros_1.JPG

Ο Γιώργος, βλέπει πλέον το Σύμπαν να "συνωμοτεί" υπερ του. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, οταν εκατομμύρια πολίτες εκει έξω νιώθουμε τόση οργή μέσα μας, που το να πάρουμε τις πέτρες όπως ο ίδιος είχε πει, είναι μάλλον κάτι ανώδυνο. Τα όπλα θα πάρουμε και θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε τον θάνατο (αργό, αλλά θάνατο) στον οποίο μας έχει καταδικάσει η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος απο τη μεταπολίτευση.

Πριν απ αυτό στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουμε την τελευταία μας ελπίδα-οχι γιατί ξαφνικά γίναμε όλοι Πασόκοι [εξάλλου ΠΑΣΟΚοι ήσασταν πάντα] η λησμονήσαμε το πράσινο έπος των σκανδάλων-αλλά γιατί αυτός εδώ ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη απο δόξα και αξιώματα-τα έφαγε με το κουταλάκι απο τα γενοφάσκια του - έχει μια καθαρή ματιά στο βλέμμα και μια αποφασιστικότητα να βάλει τέλος στο non stop πάρτυ της διαφθοράς, στη κατρακύλα της πατρίδας μας.

-Πρόεδρε περιμένουμε απο σας να εξυγιάνετε το τόπο, να βάλετε ένα τέλος στη διαφθορά...

Μ αυτές τις "διαθέσεις" πλησιάσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που συζητούσε με τον Γιάννη Ραγκούση [μιλάει για το γνωστό Ραγκούση-Νταλάρα], τον Γραμματέα του κόμματος (ενα στέλεχος για το οποίο ο Γιώργος έχει πολλούς λόγους να νιώθει περήφανος. Πρώτον ήταν μια δική του επιλογή, ένα πρόσωπο που δεν κατάγεται απο πολιτικό τζάκι και δεύτερον γιατί ο Ραγκούσης τα παει περίφημα τόσο στα κομματικά καθήκοντα, οσο και στην επικοινωνία μια και έχει τον τρόπο με τα παράθυρα-είναι απολαυστικός οταν ταπώνει τον Πρετεντέρη, για παράδειγμα)

"Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε μ ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία. Γεννήθηκα μέσα σ αυτή, έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και δεν μ ενδιαφέρει η δόξα της εξουσίας. Παλεύω και θα παλέψω για να μπουν κανόνες και να υπάρξει εξυγίανση στη πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα με οποιοδήποτε κόστος..."

Αυτα μας είπε ο Γιώργος κι οταν ήλθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε, νιώθαμε οτι αυτά που λέει τα εννοεί. Διακρίναμε μια ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα πίσω απ αυτές τις κουβέντες, που οταν τον ακους να τις λέει στη τηλεόραση, λόγω της ευγένειας που τον διακρίνει, χάνουν τη δύναμή τους.

Οταν όμως βρίσκεσαι απέναντί του, εισπράττεις αυτό που διαπιστώνουν εκείνοι που τον συναναστρέφονται καθημερινά: O Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά και στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.

Σε λίγους μήνες θα τον κρίνουμε στη πράξη. Αλλωστε είναι μεγάλο στοίχημα για τον τρίτο της γενιάς των Παπανδρέου που θα κυβερνήσει τη πατρίδα του, να σημαδέψει θετικά την ιστορία. Μ εκείνη θ αναμετρηθεί...

Τι έγινε φιλαράκο;
Πως έληξε τελικά η αναμέτρηση του Γιωργάκη με την ιστορία;

0-5 ή 0-6