26 Μαρτίου 2011

Μέγα σκάνδαλο στο ΑΠΘ: Ο Πρύτανης Μυλόπουλος κλπ πληρώνονται την εργασία που έπρεπε να κάνουν σαν διοίκηση!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY-wUicbboFAFiUXk-edPXMP6PwGQEZAVOkSyonjiYUK9ZwtDI4jy6QtHz0Zd8WO2mB-wjavG2x2avaaNC4ZDSh9ZAqWWdGAq4LXO7DsUTpGnedtOt0EYvM_3FDulPzoQtBib1Q_dlNMQ/s1600/%CE%91%CE%A0%CE%98.jpghttp://www.greekamericannewsagency.com/main/images/stories/mylopoulos_giannis.jpgΤο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τους τελευταίους 4-5μήνες ζει μία παράξενη κατάσταση. Μέλη ΔΕΠ καταφεύγουν στην πρυτανική αρχή ζητώντας μικρά χρηματικά ποσά για τις ανάγκες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ έρευνας (συντήρηση επιστημονικών οργάνων, αγορά απαραίτητων αναλώσιμων κλπ). Τρώνε στην ουσία ΠΟΡΤΑ Η απάντηση είναι η αντίστοιχη με το «δεν υπάρχει σάλιο» .

Κινδυνεύει ο Πρύτανης να πάει φυλακή γιατί δεν υπάρχουν χρήματα Και όμως. Κάποιοι βρίσκουν σάλιο στο ΑΠΘ. Αρκεί να γνωρίζεις που να τους βρεις τους σιελογόνους αδένες και πώς να τους απομυζήσεις.

Και η απομύζηση γίνεται στα χρήματα της Επιτροπής Ερευνών. Χρήματα που θα έπρεπε να προορίζονται για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έρευνα και όχι για τη Μισθοδοσία πρυτανικής αρχής και διάφορων «ιδιαιτέρων» και συμβούλων τύπου «golden boys»

Πολλοί πανεπιστημιακοί τελευταία διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εναντίον της υπουργού για το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των Πανεπιστημίων. Για να είσαι άξιος όμως να αυτοδιοικείσαι και να αυτοδιαχειρίζεσαι πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι και άξιος να αυτοελέγχεσαι.

Η Καθημερινή έθεσε το Θέμα στον πρύτανη. Και κατέληξε στο προφανές «Γιάννης κερνάει γιάννης πίνει» αντί του ορθού «Γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει και ο άλλος γιάννης και η ευγενία»

«Είναι μια νόμιμη διαδικασία, όπως τόνισαν στην «Κ» στελέχη του υπουργείου και ο κ. Μυλόπουλος. «Δεν υπάρχει λόγος να κρύψουμε κάτι. Αλλωστε είμαστε το πρώτο ίδρυμα που παρουσιάσαμε στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία μας στο πρόγραμμα “Διαύγεια”», συμπλήρωσε ο κ. Μυλόπουλος. Ομως πανεπιστημιακοί τονίζουν ότι ανακύπτει ζήτημα ηθικής τάξης. Πώς μπορεί ο πρύτανης να αποζημιώνεται για τη διερεύνηση και αξιολόγηση του έργου του ιδρύματός του; Ως πρύτανης με τι ανεμένετο να ασχοληθεί; Είναι δυνατόν η αντιπρύτανης Ερευνας να αποζημιώνεται για την ανάπτυξη της έρευνας; Ο αντιπρύτανης Οικονομικού μπορεί να αμείβεται για τη στρατηγική του αναπτυξιακού προγράμματος; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτουν. Επίσης, στελέχη του υπουργείου που μίλησαν στην «Κ» θεωρούν ότι ανακύπτει ηθικό ζήτημα, καθώς, ως φαίνεται, στο ΑΠΘ... «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει», όπως τόνισαν.»

Και όμως, κανένα από τα θεσμικά όργανα του ΑΠΘ δεν έχει ακόμα ψελλίσει λέξη.

Θεσμικά όργανα όπως η Σύγκλητος , η Επιτροπή ειδικού λογαριασμού των κονδυλίων της έρευνας αλλά και εν τέλει και ο ΕΣΔΕΠ και διάφοροι άλλοι -πολυγραφότατοι κατά τα άλλα -πανεπιστημιακοί που καθημερινά γράφουν μέσα στο Διάλογο.

Κάποιοι- και είναι πολλοί- ξέρουν και περιμένουν να τα βγάλει κάποιος ΑΛΛΟΣ στη δημοσιότητα. Κάποιοι άλλοι υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν. Και κάποιοι δεν γνωρίζουν πραγματικά. Για αυτούς που δεν γνωρίζουν η διαδικασίΚατάργηση  Μορφοποίησης  από  την  επιλογήα είναι απλή.

Μπαίνουν στο site του ΑΠΘ www.auth.gr και κάνουν κλικ στη Δι@γεια Δεξιά.

Στη σελίδα που ανοίγει γράφουν στην αναζήτηση κάποιο από τα παρακάτω ονόματα και εμφανίζεται η λίστα των εντολών πληρωμής για το συγκεκριμένο άτομο.πχ Τραϊκάπη

Με κλίκ σε κάθε εντολή πληρωμής εμφανίζεται στην ανάρτηση αποφάσεων το ποσό και το όνομα κλπ.

Με κλικ στη λήψη αρχείου (στο κάτω μέρος) της αναρτημένης απόφασης ανοίγει και το έγγραφο στο οποίο φαίνεται ο τίτλος του ΔΗΘΕΝ «Επιστημονικού προγράμματος» από το οποίο αντλούνται-απομυζώνται τα χρήματα.

Αντιγράφοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου του ΑΠΘ από τη δεύτερη σειρά στην αναρτημένη απόφαση πχ

Αριθμός Πρωτοκόλλου 2960/2011

Και επικολλώντας στην αναζήτηση εμφανίζονται και όλα τα ονόματα όσων πληρώθηκαν από το πρόγραμμα το συγκεκριμενο μήνα με τη συγκεκριμένη απόφαση-εντολή πληρωμής

Ιδού κύριοι και κυρίες το Αποτέλεσμα της Διαύγειας.

Ειδικά για τα μέλη της πρυτανικής αρχής η αναζήτηση είναι άμεση και απλούστατη αν αντί για το όνομα πχ Μυλόπουλος τοποθετηθεί στην αναζήτηση το ΑΦΜ δηλ το 025479924.

Δε χρειάζεται να φοβάται κανένας ! Δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Αυτό είναι και το νόημα της διαύγειας.

Δεν απαιτούνται περισσότερα από 30 λεπτα της ώρας για να αποκαλυφθεί ακόμα και σε άσχετο με τους υπολογιστές η αλήθεια.

30 λεπτά για να μάθει ο καθένας για το «πάρτυ» των αμοιβών της αυλής του 7ου ορόφου του ΑΠΘ. Θα τα διαθέσουν τα μέλη των θεσμικών οργάνων ;

Αν τα διαθέσουν θα βρουν τα παρακάτω για το πεντάμηνο Οκτ-Νοε-Δεκ-Ιαν-Φεβρουάριος,

Πρόγραμμα

Διερεύνηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου του ΑΠΘ

Πρύτανης Μυλόπουλος Γιάννης καθ ΑΠΘ ΑΦΜ 025479924 Διοίκηση έργου 10000 ευρώ!!

Τραικάπη Ευγενία Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια - Γραμματέας πρύτανη -Ερευνητική εργασία 15500 ευρώ !!!!!!

Σπανδώνης Λάσκαρης Δικηγόρος Νομικός σύμβουλος Ερευνητική εργασία 6250 ευρώ

Παπαδοπούλου Κουλούσιου Βασιλική Διοίκηση έργου 2600 ευρώ

Καλαιτζίδης Χαράλαμπος Διοίκηση έργου 2500 ευρώ

Βυρσωκινός ζαχαρίας Ερευνητική εργασία 2247 ευρώ

Ζήση Γεωργαντζή Ιωάννα Ερευνητική εργασία 2000 ευρώ

Πρόγραμμα

Στρατηγική νομικής και τεχνικής υποστήριξης των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του ΑΠΘ

Αντιπρύτανης Παντής Γιάννης καθ ΑΠΘ ΑΦΜ 042350179 Διοίκηση έργου 10000 ευρώ !!

Δεληγιωργάκος Γιάννης ΙΔΑΧ- ΠΕ βιβλιοθηκονόμος- Οικονομικός Σύμβουλος 6900 ευρώ (επιπλέον του μισθού )

Λευκαδίτου Αγγελική Ερευνητική εργασία 5882 ευρώ

Παρτακελίδου Παναγιώτα Διοίκηση έργου 2600 ευρώ

Γατίδου Μαλαθούνη Μαρία ΕΤΕΠ 2600 ευρώ

Πρόγραμμα

Διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης της ερευνητικής δραστηριότητας του ΑΠΘ

Αντιπρύτανης Κουίδου Ανδρέου Σοφία Καθ ΑΠΘ ΑΦΜ 112021898 Διοίκηση έργου 4640 ευρώ

Καραγκουνάκη Ελένη Διοίκηση έργου 2600 ευρώ

Μπουχουρούδη Μαριάννα Διοίκηση έργου 2600 ευρώ

Γιαπράκης Δημήτριος Διοίκηση έργου 750 ευρώ

Πρόγραμμα

Σχεδιασμός και ανάπτυξη ακαδημαϊκών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Αντιπρύτανης Λιάλιου Δέσποινα Καθ ΑΠΘ ΑΦΜ 013278059 Ερευνητική εργασία 4000 ευρώ

Γιαννακοπούλου Ιωάννα Ερευνητική εργασία 2500 ευρώ

Μαντασασβίλη Κριστίνα Ερευνητική εργασία 6000 ευρώ

Τζανεράκη Αλεξάνδρα Διοίκηση έργου 2080 ευρώ

Πρόγραμμα

Σχεδιασμός και παραγωγή υλικού για την προβολή του ΑΠΘ

Αντιπρύτανης Λιάλιου Δέσποινα Καθ ΑΠΘ ΑΦΜ 013278059 Ερευνητική εργασία 4000 ευρώ

Σεργιάδου Ελισάβετ Ερευνητική εργασία 6000 ευρώ

Τσουφλίδης Γιάννης (ανεξάρτητος φωτογράφος) Διοίκηση έργου 5000 ευρώ

Τρωγάδης Δημήτριος Ερευνητική εργασία 4500 ευρώ

Σάκκου Αικατερίνη Διοίκηση έργου 4050 ευρώ

Λουίζου Ελένη Διοίκηση έργου 2550 ευρώ

Ιδού κυρίε και κύριοι η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τα ερωτήματα πολλά

  1. Γνωρίζει και ενέκρινε η σύγκλητος (έστω και εκ των υστέρων) τα ποσά αυτά, ως καθ’ ύλη αρμόδια ή πέρασαν ως ψιλά γράμματα άρον άρον και δια βοής, χωρίς να καταλάβει κανένας το μέγεθος της σπατάλης –μισθοδοσίας;
  2. Θα εγκριθούν αναδρομικά και εκ των υστέρων στην επόμενη σύγκλητο του Μαρτίου εντολές πληρωμής του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Θα βρεθεί κανείς να ζητήσει αναλυτικότερες εξηγήσεις για αυτά και για τη φημολογούμενη «γκρίζα ή μαύρη» τρύπα στα οικονομικά της επιτροπής Ερευνών; Κάποιος για τη διάσωση της τιμής και της αξιοπρέπειας του «Αυτοδιοίκητου δημόσιου πανεπιστήμιου»
  3. Σε κάθε περίπτωση φέρει συλλογικά και ατομικά ευθύνη η σύγκλητος για την κατασπατάληση αυτή. Την δέχεται ηθική άποψη; Δικαιολογείται ηθικά και νομικά μισθός γραμματέως διπλάσιος από το μισθό διοικητικού υπαλλήλου με 20+ χρόνια υπηρεσίας σε βαθμό προιστάμενου; Δικαιολογείται ηθικά και νομικά μισθός γραμματέως ίδιος με το μισθό Καθηγητή Πανεπιστημίου!!!!; Ρώτησε κανείς για ποιες υπηρεσίες αμείβεται σε αυτούς τους καιρούς ιδιαιτέρα γραμματέας με 3100 το μήνα!!!
  4. Δικαιολογούνται ηθικά και νομικά μηνιαίες απολαβές 1375 (πέραν του μισθού του ως ΙΔΑΧ 1300 ευρώ περίπου) του κοινωνιολόγου – σε ρόλο άτυπου manager-golden boy-κ Δεληγιωργάκου;
  5. Δικαιολογείται η μισθοδοσία με χρήματα της ΕΡΕΥΝΑΣ προσωπικού νομικού συμβούλου του πρύτανη, όταν το πανεπιστήμιο διαθέτει:
    Δικαστικό γραφείο με Δύο δικηγόρους (ο ένας παρ Αρείω Πάγω)
    Νομική Επιτροπή με 9 καθηγητές και 3 λέκτορες της Νομικής του ΑΠΘ
    Αληθεύει ότι ο κος Σπανδώνης σχετίζεται με το γραφείο του Υπουργού Βενιζέλου ή όχι;
  6. Ενέκρινε και γνωρίζει τα ποσά αυτά η πολυμελής επιτροπή διαχείρισης της επιτροπής ερευνών;
  7. Την ίδια έντεχνη πρακτική μισθοδοσιών και αμοιβών (με το πρόσχημα βαρύγδουπων προγραμμάτων) με την νυν πρυτανεία πρωτοεφάρμοσε και τηρούσε τ η τέως πρυτανική αρχή του καθ Μάνθου ή το φρούτο αυτό είναι επινόηση της νυν πρυτανείας; Θα έχει την ευθιξία να ενημερώσει την Πανεπιστημιακή κοινότητα ο τέως πρύτανης (και πολύ καλός γνώστης της ελληνικής γλώσσας) και οι αντιπρυτάνεις Πανάς και Γιαννακουδάκης; Ένα απλούστατο Ναι ή ΟΧΙ θα αρκούσε.
  8. Ο τίτλος του ψηφοδελτίου της νύν πρυτανικής αρχής «το πανεπιστήμιο επιμένει ακαδημαικά» αυτό υπονοούσε;
  9. Είναι αυτό το κέρας της Αμάλθειας για το οποίο διαγκωνίστηκαν όλα τα υποψήφια πρυτανικά σχήματα ή υπήρξε διάθεση προσφοράς στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο;
  10. Γιατί όσο και αν αναζητήσει κανείς στη διαύγεια αμοιβές άλλων πρυτανικών αρχών άλλων πανεπιστημίων δεν βρίσκει τα καμώματα του ΑΠΘ; Γιατί αλλού οι πρυτάνεις φέρονται ως εθελοντές ενώ στο ΑΠΘ ως μισθοφόροι;
  11. Βαφτίζεται ως ηθική η μισθοδοσία αυτή απλά επειδή δημοσιεύεται (αναγκαστικά) στη διαύγεια; Τελικά είναι ηθικό ότι είναι (είναι;) νόμιμο;
  12. Σχετίζεται η νέα αυτή πρακτική (αν είναι νέα ) με την απομάκρυνση-απομόνωση παλιών και έμπειρων στελεχών της επιτροπής ερευνών και την τοποθέτηση νέων στη θέση τους;
  13. Ενέκρινε η σύγκλητος την προμήθεια από το ΑΠΘ των δύο πολυτελών πανάκριβων αυτοκινήτων (RAV 4 -2000cc και AUDI A6 2500cc) παρά την σαφή εντολή του υπουργείου για 1 μόνο αυτοκίνητο στο ΑΠΘ και όχι πέραν των 1600cc.
  14. Είναι λογικό να έχουν δοθεί μέχρι τώρα 21500 ευρώ για την «Προβολή του ΑΠΘ» (λέγε με και προβολή της πρυτανείας) σε ένα Πανεπιστήμιο που πεινάει πια;
  15. Αναγωγή στην Τετραετία : 1.100.000 έξοδα του ΑΠΘ για τον 7 όροφο δεν είναι μάλλον ΠΟΛΛΑ;;;;
  16. Και κάτι τελευταίο που δεν θα βγεί στη διαύγεια. Αληθεύει ή όχι κύριοι και κυρίες του ΔΣ της εταιρίας αξιοποίησης της περιουσίας του ΑΠΘ ότι ο άνθρωπος που ανέλαβε εν λευκω σχεδόν την κατασκευή, προμήθεια συσκευών και τελικά τη διαχείριση για 3μηνο (και βλέπουμε μετά) του κυλικείου της Νομικής είναι στενότατος συγγενής του Πρύτανη; Μήπως εντέλει δεν είναι και τόσο «΄Αριστο»;

Αποδέκτες

Μέλη της συγκλήτου

Μιλτιάδης Παπανικολάου (milpap@hist.auth.gr) , Σπυρ. Παυλίδης (pavlides@geo.auth.gr), παναγιώτης Στεφανίδης (stefanid@for.auth.gr) Δήμητρα Προφήτου (prophet@agro.auth.gr) Νίκος Μάργαρης (margaris@eng.auth.gr) Ιωάννης Βλέμμας (ivlemmas@vet.auth.gr) Ευαγγ. Κοκάλου (kokkalou@pharm.auth.gr) Δογάνης Γιώργος (doganis@phed.auth.gr) Nik Ntobros (dombros@auth.gr) nparask@law. auth.gr antoniad@dent.auth.gr

Μέλη του ΔΣ εταιρίας αξιοποίησης της περιουσίας του ΑΠΘ

Σπαταλας Σπυρος (spatalas@eng.auth.gr)

Δήμητρα Προφήτου (prophet@agro.auth.gr)

Καρακώστας θόδωρος karac@geo.auth.gr Κωτσάκης Κων/νος kotsakis@his.auth.gr

Κα Παναγιωταρέα (ως Δημοσιογράφος και πολυγραφόταη ατο Διάλογο) annapanagiotarea@gmail.com

xodol@edlit.Auth.gr

cryssant@lit.auth.gr

dialogos-dep@faedrion.ee.auth.gr

amanthos@med.auth.gr

panas@psyche.ee.auth.gr

andreasj@chem.auth.gr

Κ κ Μάνθος, Πανας, Γιανναουδάκης

Διάλογος (μάλλον θα κοπεί) dialogos-dep@faedrion.ee.auth.gr

Τσιλιγκιρίδης Γιώργος εκπρόσωπος ΚΚΕ tsil@auth.gr

Ζιώγας Ιωάννης Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ Βουλευτής ΚΚΕ ziogas@chem.auth.gr

ΕΣΔΕΠ esdep-ds@faedrion.ee.auth.gr

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ