17 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΙΝΟΣ FREDDO

Του Γιάννη Θ. Κεσσόπουλου

· ΛΑΟπρόβλητη σήμερα η στήλη. Η επιστήμη της επικοινωνίας κατά τη λαϊκή Δεξιά (και βάλε) του Γ. Καρατζαφέρη.

· Μπορεί η επιστολή σε έναν… θείο να αποτελεί πολιτική ανακοίνωση; Μπορεί το γράμμα ενός πολιτικού στελέχους στο θείο του να συνιστά πολιτικό κείμενο;

· Κι όμως μπορεί! «Αγαπημένε μου θείε» -αυτό είναι το ξεκίνημα μιας πολιτικής επιστολής – ανακοίνωσης του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ στο νέο δήμαρχο Ικαρίας. Ανηψιός, ο Κωστής Αϊβαλιώτης. Θείος, ο καθηγητής Παιδιατρικής και νεοεκλεγείς δήμαρχος Ικαρίας Χρ. Σταυρινάδης.

· «Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ» τονίζει ο κ. Αϊβαλιώτης. Και ακούστε το εκπληκτικό: «Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη Κούβα του Αιγαίου»!!!

· Φυσικά, η επιστολή τελειώνει με τον κλασικό τρόπο: «Με αγάπη, ο ανηψιός σου»!!! Είναι προφανής ο στόχος του κ. Καρατζαφέρη: η ενίσχυση των σχέσεων οικογένειας στην ελληνική κοινωνία.

· Στη χώρα που ζούμε την καταχρεωμένη, θα μας χρειαστούν: κανένα δανεικό, καμιά ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών… Μπορείς να το κάνεις και με ξένους, όμως… αλλιώς εμπιστεύεσαι το αίμα σου.

· Θα μείνω σήμερα στον ΛΑΟΣ του Γιώργου που τα πάει και τα φέρνει όπως (νομίζει) ότι τον βολεύει. Έβγαλε μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών, με ολίγη –σκόπιμη- καθυστέρηση και υποστηρίζει ότι…

· «Τα περί μνημονίου και αντιμνημονίου απεδείχθησαν αρκούντως ρευστά (τ’ ακούς Αντώνη;). Δηλαδή οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Αττικής ήταν “υπέρ” και της Μακεδονίας “κατά”; (λογική απορία)».

· Θυμίζει εκείνο που λέει ο λαός «το ‘να ψέμα, φέρνει τ’ άλλο». Όταν το διακύβευμα είναι η αυτοδιοίκηση περισσότερο από ποτέ κι εσύ το θέτεις πολιτικά κλπ, ε τότε στο τέλος παίρνεις και μια «λογική» ειρωνία και πας από κει που ήρθες.

· Τέλος πάντων, καλημέρα στη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας. Αύριο η κουβέντα για τη συντηρητική Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται. Περιμένω τις απόψεις σας. Καλημέρα και καλή δύναμη!

Διαβάστε και τη σημερινή ΚΑΡΦΙΤΣΑ στο www.karfitsa.gr