29 Σεπτεμβρίου 2010

Πανστρατιά και εξωστρέφεια ζητά από τα στελέχη του ο Σαμαράς

Σε πανστρατιά προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ψήφος, κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας πριν από λίγο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

«Δεν μου αρέσει να το λέω γιατί είναι αυτονόητο, αλλά θα το πώς με κάθε δυνατή έμφαση ότι θα σας παρακολουθώ όλους σ' αυτόν τον αγώνα, γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή. Γι' αυτό μιλώ για πανστρατιά», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για κυβερνητική αναξιοπιστία, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το κλίμα αλλάζει.

«Μετά τη ΔΕΘ είναι ξεκάθαρο ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται πλέον αντιληπτό και κατανοητό. Ο λαός μας πείθεται ότι η ΝΔ και οι προτάσεις της για την έξοδο από την κρίση αποτελούν βασικό φορέα ελπίδας».

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι απαιτείται από όλους συσπείρωση, ενότητα και εξωστρέφεια.

«Σ' αυτή την πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων πενήντα ετών που όλος ο λαός μας θέλεις δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων. Την ώρα της μάχης όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός επισημαίνοντας πως οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι προσωπικές αλλά παραταξιακές.

«Μόνο όπλο της κυβέρνησης είναι η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Όμως εμείς πλέον είμαστε αυτοί που βάζουμε την πολιτική ατζέντα. Σας καλώ να είστε όσο περισσότερο γίνεται κοντά στον κόσμο. Ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός. Είναι παραταξιακός και αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου. Καταλαβαίνω ότι σε τοπικό επίπεδο κάποιος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις για τις επιλογές που έχουν γίνει. Αυτά για μένα δεν περνάνε. Δεν μπορεί να υπεισέρχονται προσωπικά θέματα. Αυτά πάνε στην άκρη», κατέληξε.