29 Σεπτεμβρίου 2010

Αναποτελεσματική η τροπολογία σύμφωνα με την Τόνια Αντωνίου

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που καθορίζει τις κυρώσεις τις οποίες θα αντιμετωπίζουν πλέον όσοι από τους μεταφορείς αρνούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να παραδώσουν τα επιταγμένα οχήματά τους.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας δίνει πλέον τη δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας, τόσο την διαδικασία εισαγωγής της με την διαδικασία του κατεπείγοντος, (συναρτώμενη στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων) όσο και την ουσία της.

Εντονότατες επιφυλάξεις για την τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, εκτιμώντας πως η τροπολογία «μόνο λάδι στη φωτιά θα ρίξει και δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα».

Απέναντι στις αναφορές του υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγοράσει την άδεια των αυτοκινητιστών όπως εκείνοι ζητούν, παρά μονάχα ποσοστά από 38% μέχρι 58%, η βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί, «πόσο ήταν το κόστος από την ρύθμιση που ζητούν οι αυτοκινητιστές και πόσα χάνει η ελληνική οικονομία κάθε μέρα».

Η στάση της κ. Αντωνίου, η οποία ψήφισε την τροπολογία, προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Καστανίδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης:

«Το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί στη συνεννόηση. Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο, φρόντισε όσο μπορούσε να εξετάσει πτυχές των αιτημάτων, πιθανότατα δεν ικανοποίησε τους αυτοκινητιστές, έφτασε στα όριά της, κι οι αυτοκινητιστές θέλουν και άλλα. Κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να πάρει μια τελική απόφαση» ανέφερε ο κος Καστανίδης και πρόσθεσε:

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ, που στην Μαλακάσα μπορεί να αποδειχθεί πυροβολισμός και που στη Μάνδρα και στην Καβάλα, αυτοκινητιστές προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε συναδέλφους τους. Δεν απηχούν την άποψη της πλειοψηφίας, αλλά έστω και κατ' εξαίρεση, έχουν προκαλέσει καθεστώς φοβίας...».