01 Μαρτίου 2010

Ο κύβος ερρίφθη για την υπόθεση ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο ΔΛΤ επί Δημαρχείας ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Επιτέλους μετά από 2 χρόνια "έρευνας" η εισαγγελία Σύρου έστειλε την υπόθεση των πλαστογραφιών επί δημαρχίας Ραγκούση στο Δήμο Πάρου στον ανακριτή μιας και εκτός από τα ήδη γνωστά αποδείχθηκαν και άγνωστα στοιχεία που αποδεικνύουν το πάρτυ που γινόταν στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου από τους διορισμένους "κολλητούς"...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ

Ωστόσο διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τις ικανότητες του Ραγκούση που θα αναμορφώσει τη Δημόσια Διοίκηση... προφανώς όπως αναμόρφωσε και το Λιμενικό Ταμείο Πάρου...




Η Εισαγγελία Σύρου έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου που είχε κινηθεί ύστερα από καταγγελίες για πλαστογράφηση εγγράφων.

exofilo.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση παραπέμπεται στην κύρια ανάκριση. Θα κληθούν να καταθέσουν τουλάχιστον τρία πρόσωπα υπό κατηγορία και συγκεκριμένα, δύο πολιτικά πρόσωπα (δημοτικοί σύμβουλοι) και ένας υπάλληλος. Ασφαλώς, θα καταθέσουν και πολλοί άλλοι ως μάρτυρες (ΣΣ. Φαντάζομαι ότι θα κληθεί και ο Ραγκούσης σαν πολιτικός προϊστάμενος όλων αυτών των φρούτων....).

Το περιεχόμενο

Οι κατηγορίες (ΣΣ. Αφιερωμένες στον Ραγκούση) τις οποίες θα πρέπει να αντικρούσουν τα αντίστοιχα πρόσωπα είναι, μεταξύ άλλων, αυτές:

α) της νόθευσης εγγράφων κατ εξακολούθηση,

β) της πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση και

γ) της απιστίας.


Τα αδικήματα αυτά, εφόσον διαπιστωθούν και από τον Ανακριτή, παραπέμπονται στο ακροατήριο του δικαστηρίου για κρίση. Διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και αν τελικά κάποιος βρεθεί ένοχος απειλείται με κάθειρξη.

Έγκαιροι νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι η Εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο δεδομένων των εγγράφων που περιήλθαν σε γνώση της κατά την προκαταρκτική εξέταση. Υπήρξαν πολλοί παράγοντες του ΔΛΤ που κατά τις καταθέσεις τους δεν αναγνώρισαν την υπογραφή τους σε σειρά από αποφάσεις και εντάλματα τα οποία είχαν εκδοθεί.

Άλλο ένα σημείο που τονίζουν είναι ότι πολλά από τα μη έγκυρα έγγραφα αφορούν μεν υποθέσεις με οικονομικό περιεχόμενο, αλλά προς το παρόν, δεν έχει προκύψει στοιχείο που να οδηγεί σε προσπορισμό παράνομου χρήματος από κάποιον. «Τέτοιες κατηγορίες ωστόσο, είναι πολύ σοβαρές, ακόμα και αν δεν αποδειχθεί κατάχρηση» επισημαίνουν.

Στη συνέχεια

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσει μία μακροσκελής διαδικασία για να καταλήξουμε με το επόμενο στάδιο, της δίκης.

Πάντως, είναι το καλύτερο για όλους να ολοκληρωθεί κάθε είδους έρευνα για το θέμα, διότι η ήδη μακρά εκκρεμότητά του δηλητηριάζει το πολιτικό περιβάλλον του νησιού μας με παρασκήνιο, υπόνοιες και δυσπιστία.

ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"
27/2/10