18 Νοεμβρίου 2008

«Όπως έχει πει ο Καραμανλής... «σεμνά και ταπεινά» έστειλε τα παιδιά του στο Δημόσιο Σχολείο»

Διδακτικό παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες και κυρίως προς αυτούς που πολλές φορές μεγαλοπιάνονται και θεωρούν ότι θα πρέπει τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο αποτελεί η επιλογή της οικογένειας Καραμανλή για τα δικά τους παιδιά.

Το σχόλιο αυτό έκανε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι η κα Νατάσσα Καραμανλή πήγε και έγραψε τα παιδιά της σε σχολείο που οι κάτοικοι της περιοχής βάζουν «μέσο» για να μην υποχρεωθούν να φοιτήσουν εκεί τα παιδιά τους.

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είμαι από μια περιφερειακή εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής. Δεν ξέρω εάν το θέμα που θα σας θέσω το έχετε σκεφθεί.
Λοιπόν στις δικές μας περιοχές, μιλάω για τη δική μου της Ανατολικής Αττικής, υπάρχει αυξημένο το φαινόμενο των οικονομικών μεταναστών, των αλλοδαπών. Εκεί υπάρχει και μια νοοτροπία διαφορετική από την Αθήνα, στα σχολεία οι Έλληνες γονείς δε θέλουν να βάζουν τα παιδιά τους στο σχολείο που έχει τα περισσότερα ξένα παιδιά, με εξαίρεση επιτρέψτε μου να σας πω επειδή ζω στην Αθήνα ότι έγινε με τα παιδιά του Πρωθυπουργού.
Πήγε να τα γράψει στο 3ο νηπιαγωγείο η μητέρα τους και της είπαν ότι δεν είναι εκεί, το 1ο το αποφεύγουν οι Έλληνες γιατί έχει πολλά αλλοδαπά παιδάκια και η κα Νατάσσα Καραμανλή πήγε και τα έγραψε εκεί. Θέλω να μου πείτε, υπάρχει κάποιο σχέδιο, ώστε να πεισθούν οι γονείς ότι αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν εδώ, αύριο θα γίνουν Έλληνες κι εμείς σαν Έλληνες από την ιστορία δείχνουμε ότι έχουμε την τάση να αφομοιώνουμε κι όχι να αφομοιωνόμαστε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:... Και το παράδειγμα που αναφέρετε με την επιλογή της οικογένειας Καραμανλή για τα δικά τους παιδιά, δίνει ένα διδακτικό παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες και κυρίως προς αυτούς που πολλές φορές μεγαλοπιάνονται και θεωρούν ότι θα πρέπει τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο. Όλα τα παιδιά είναι ίσα, όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα και μια δημοκρατική Πολιτεία μπορεί και πρέπει να φροντίζει για όλα τα παιδιά

Το θέμα βέβαια δεν είναι αυτό που θα πεταχτούν οι Ελληναράδες να πούνε, ότι ο Καραμανλής πάει τα παιδιά του με τα Αλβανάκια και τα Ρωσάκια γιατί είναι προδότης κλπ φαιδρά... αλλά ότι ο Πρωθυπουργός έγραψε τα παιδιά του σε Δημόσιο Σχολείο. Και όπως λέει και ο Στυλιανίδης προφανώς το έκανε για να δώσει το καλό παράδειγμα...

Για άλλη μια φορά ο Καραμανλής έδειξε το πως βιώνει το σεμνά και ταπεινά.

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν το θράσος να μας κοροϊδεύουν και να μας θεωρούν ιθαγενείς ή natives όπως θα 'λεγε και ο Yorgo...

Ο Yorgo λοιπόν για να γυρνάει με σηκωμένα τα μανίκια (έτοιμος για δουλειά :)) τα Δημόσια σχολεία και να δηλώνει ότι «Το Δημόσιο Σχολείο πρέπει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης» προφανώς θεωρεί ότι η κόρη του έχει πολύ χαμηλό πνευματικό επίπεδο και θα αποτελούσε τροχοπέδη στην «ανάπτυξη» του Δημοσίου Σχολείου.

Γι' αυτό και την έστειλε στο Κολλέγιο Αθηνών...

Και επειδή ήταν «σίγουρη» η επιτυχία της στο Ελληνικό Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα... διάλεξε και την κατεύθυνση International Baccalaureate. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσε να δώσει εξετάσεις για τα ελληνικά πανεπιστήμια -τα οποία δεν αναγνωρίζουν το Ι.Β.- αλλά παρακολουθούσε ειδικά μαθήματα που την προετοίμαζαν για ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μάλιστα η οικογένεια (συμπεριλαμβανομένης και της γιαγιά Μαργαρίτας εννοείται) προβληματιζόταν έντονα ανάμεσα σε Οξφόρδη και Καίμπριτζ («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 16-12-07) όπου η μικρή ήθελε να σπουδάσει Βιολογία... λεπτομέρεια προφανώς αποτελούσε ότι στα συγκεκριμένα Παν/μια δεν αρκεί μόνο να πληρώσεις για να σπουδάσεις και οι θέσεις είναι περιορισμένες σε μονοψήφιο αριθμό... το ότι στην Οξφόρδη οι θέσεις ήταν μόλις 8 δεν φαινόταν να προβληματίζει ιδιαίτερα την οικογένεια όταν πέρσι τον Δεκέμβριο πήγαινε στο Λονδίνο για τις σχετικές συνεντεύξεις στο Παν/μιο της Οξφόρδης, ενόσω η νεαρά παρακολουθούσε στην τελευταία τάξη του Κολλεγίου...

Η απογοήτευση ήταν μεγάλη για τον Πρόεδρο τον περασμένο Ιανουάριο όταν βγήκαν τα αποτελέσματα και η νεαρά δεν έγινε δεκτή... άτιμη κοινωνία... έτσι αποφασίστηκε να φοιτήσει κάπου όπου δεν χρειάζονται συνεντεύξεις και μακακίες, αλλά αν πληρώσεις γίνεσαι δεκτός... έτσι φέτος άρχισε να σπουδάζει στο Imperial του Λονδίνου.

Τελικά Yorgo είσαι μεγάλος υποκριτής...

τα παιδάκια στα Πετράλωνα τα παραμυθιάζεις και εμφανίζεσαι έτσι



ενώ στο Κολλέγιο και στην κόρη σου εμφανίζεσαι έτσι



...και έπειτα έχουν το θράσος και μιλάνε για τον Καραμανλή.


ΥΓ. Σημειωτέον ότι η νεαρά Παπανδρέου πήγαινε στο Κολλέγιο από το Δημοτικό όταν ο μπαμπάς Yorgo ήταν Υπουργός Παιδείας, ενώ και ο Αντρίκος σπουδάζει κάπου μεταξύ Λονδίνου και Homeland...